0 oy
387 göst.
Aile kategorisinde (419 puan) tarafından
Ya annemi hiç bir zaman anlamadım benide küçükken paramız yok çok borcumuz var diye diye bunalıma suruklerdi halbuki yalan babam ttkda çalışıyor karın ortasında spor ayakkabı eski onla dolaşırdim problem etmezdim okadar benimsemisimki durumumuz kötü olayını küçükken beni suçlamıştı parasını kaybetmiş sonra bulunca da bana vermişti çok garip bir kadın ya neyse kardeşim kpssye hazirlanmak için dershaneye gitti bu sene annem verdiği paraya üzülüyor puanı düşük gelmiş hostes olur anne dedim onu önü açık onadami para gidecek diyo bide mesajı sil diyo her yerde konusuyo çalışsın artık parasını kazansın kardeşim icinde çok üzülüyorum benimde direkt aklıma eskiler geldi ya neler yaşadım anlatsam kimse inanmaz belkide 

16 Cevaplar

0 oy
(1,567 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
Valla ben de hep etrafa yok diyorum çünkü 3 4 ay sonra ücretsiz izne ayrılacağım. Ama ben kendime harcamam. Eşime ve oğluma en iyi ayakkabıları aldım bu ay mesela. Oğluma bütün kıs giyecegi montu botu kıyafetleri aldım kenara koydum. Gereksiz harcama yapmayı sevmem ama evladımdan kısmam öncelikli olan şeyleri alırım. Eşime kulaklık aldik mesela 700 e kaçak. Beğenmedi orijinali de 3 bin falan e 2. Bebek geliyor paramız yok dedim aldirmadim
(419 puan) tarafından
Senin farklı canım bizden hep kistilar
(419 puan) tarafından
Kızım senin yorumunu beğenmiş tesesi telefonla konusuyo gibi yapiyo her yere giriyo nasıl oluyo bilmiyorum
-Reklam-
+1 oy
tarafından
Varrrr benim babam ilah gibi yapar paraya. Hep yok hep yok der. Olduğunu hepimiz biliriz. Rabbimde yedirmiyor işte babama para :)
(419 puan) tarafından
Benimde şimdi kızım var insan cocugundan nasıl sakınır parayı ya anne olunca dahada garipsedim bu durumu
tarafından
Hoş karşılanacak bir durum değil tabikide ben ne için çalışıyorum,çocuklarımın için. O yada geldikten sonra parayı ne yapayım. Ya da insan kızını dershaneye gönderdi diye lafını yapar mı. Hoc hoş ,kabul edilecek, anneliğe yakışacak şeyler değil malsef.
(419 puan) tarafından
Hiç anne sözünü hak edecek bir kadın değil ama benim anneliğimi çok eleştirir çok söylemek istediğim seyeler var ama yinede Allah'tan korkuyorum bide babam kalp hastası ondan susuyorum
tarafından
Boşver sen yine de sus babana birşey olur vicdan azabı duyarsın.
(419 puan) tarafından
Evet o yüzden susuyorum Allah korusun
+1 oy
(2,174 puan) tarafından
Benimde annem öyleydi kelime yetmez anlatmaya zebillik içinde çocukluğum geçti ama takılmıyorum artık yapısı oydu olanı tutmak istiyordu oda ailesinden öyle görmüş zaten kendine göre doğrusunu yapıyordu çalışmam için çok diretti istemedigim çok çok zorlandığım ağır işte calismak zorunda kaldım küçük yaşta isinbirakcam dediğimde demedigi kalmazdı ama bunlar beni çok güçlü birisi yaptı şimdi 27 yaşımdayım hickimseye minnetim yoktur en zor zamanlarimi çaresiz bir şekilde atlattım tek başıma en kötü yanı bana bende pinti oldum temel ihtiyaçları bile alırken çok düşünürüm en uygununu bulmaya çalışirim ihtiyacım bu deyip alamam iyi yanından bakmaya çalışıyorum çünkü değiştiremem 
(14,489 puan) tarafından
Alkisliyorum seni..
Olaya bakış açısı nasıl önemli bikez daha gördüm bu yorumda.
(419 puan) tarafından
Bende alkışlıyorum canım ben kabullenemedim
(2,174 puan) tarafından
Teşekkür ederim mecburen bı süre sonra kabul etmek zorunda kalıyorsun yoksa gene kendine zararın dahada zarar görmeye değer mi benimde bı on senemi aldı ama kayıp yaşadığında hayatında hiçbirseyin önemi olmadığınıda anlıyorsun
0 oy
(5,672 puan) tarafından
parayi kim sevmez herkes severde anneninki pintilige girmis. para mezara gtmicekki varsa yiyeceksin. derhane parasi kendi ccgunun gelecegi. daha vardan yoktan pazar paralarindan biriktirip kizim ders calissin aman biyere gelebilsin diye kendi didinmesi laizm. yoksa para durumunuz kotuyse tamam ama var da  kiyamayip harcamak istemiosa fuzuli geliyorsa o biraz pintilirk. misal tatile gdecek durmun yoktur anlarim su ekonomide. ama tatile gidecezde ne olacak birton oara harcicaz diye dusunulurse bu pintilik demektir zaten 70 80 yil yasayip ölup gidecez bu dunyadan keyfini surmek varken
(419 puan) tarafından
Pinti işte canım cimri değişik biri kendinden asla kismaz bı gün çocuğum daha arkadaşım gelmişti ban ben size hizmet edemem dedi çok ozendigim anneler var hiç kabullenemedim onu kabullenmeyi çok isterdim bencil hep kendini düşünen biri
0 oy
(1,878 puan) tarafından
Var benim kayinpederim. Hep yok hep yok der. Var aslında parası. 3 tane evi, emekli maaşı, bir tane taksi durağı , iki de zeytin bahçesi var. Ama hâlâ param yok der her muhabbette. Eşim iki erkek kardeş sadece onlar isteyecek diye mi korkuyor artık bilmiyorum ama ne biz ne de kaynimgil tenezzül bile etmeyiz oysa ki istemeye. Hiç parayla ilgili konu bile açmayız o konuyu oraya getirip yok der.
(419 puan) tarafından
Evet benim annemde öyle bana sürekli hala daha evliyim para yok diyo ya ben sana para ver yada paran varmı demedinki kız kardeşime diyodum çok rahatsız oluyorum bu aralar demiyo annem o huyunu bıraktı
0 oy
(1,036 puan) tarafından
Benim baba tarafının dini para mezhebi dolar
(419 puan) tarafından
Kendileriyle mezara götürecekler galiba
0 oy
(6,331 puan) tarafından

Ailemde yoktu ama malesef çocuğundan dahi esirgeyen biri var etrafımda çocuğun kafasında adam akıllı yok üstünde kıyafet göremezsin 4 yaşında kız çocuğu hep siyah lacivert bordo kahverengi gibi renkler giydiriyor leke olunca ziyan olmasınmış çocuğun terliği şu lastik olanlar varya ondan ayağına 4 numara büyük lastik yırtılmazmış 4 5 sene giysin diye almış zorla ağlıyor kendini yere atıyor diye bisiklet aldı 3 teker olanlardan yaz boyu kırar diye çocuğa adam akıllı sürdürmedi O kadını benim aklım almıyor 

Geliri yok belki diyenler için dipnot geliri iyi tek çocuğu var 
(419 puan) tarafından
Çok üzüldüm gerçekten ya inşallah okulda fark ederler bu durumu
(6,331 puan) tarafından
Kızımla aynı sınıfta bu sene biraz zorlancaz gibi birkaç ay oldu kızımın kulağını çekiyordu tokasını falan saldırgan olmuş artık çocuk ya pedagoga götür dedim dinlemedide
(419 puan) tarafından
Öğretmenle konussaniz
(6,331 puan) tarafından
Şimdiden önyargı oluşturmak istemedim ama rahatsızlık verirse konuşucam zaten kadın kızımla aynı sınıftasınız diyince kızım dedi ben onunla oynamam gelmesin falan
0 oy
(3,225 puan) tarafından
Ohoooo hangisini sayiyim sana artık gerçekten bende bunalimdayim atacam kendimi bı yerlere 
(419 puan) tarafından
Ailenmi seninde
(3,225 puan) tarafından
En kötüsü kaynanamm :(
(419 puan) tarafından
Kendi annen olması daha zor ya
(3,225 puan) tarafından
Peki aynı evde yaşıyoruz desem sence kolay mı zor mu
0 oy
(6,732 puan) tarafından
Olmaz olur mu dün arkadaşımla konuştuk kaynanası aynı suyla çok iş yapıyormuş para gidecek diye taze birşey yemiyolar diyo 
(419 puan) tarafından
Oda kötü canım ya
0 oy
tarafından
Benim annemde böyledir zamaninda beni darladi pazar mesaisine gitmesem yüzü düşerdi para az olacak diye altin yaptik arsa aldık simdi üstünde duruyolar bana evlenirken arsayı devret dediler etmem dedim niye edeyim enayimiyim ben 5 tane cumhuriyet ipe diziliydi ben mutfakta çay dökerken cikarmis kaynanamla esime demis takcam diye ne gelen var ne giden benide rezil etti 
(419 puan) tarafından
Ne güzel canım senin üstüne galiba oda iyi bisey
tarafından
Ben aldim üstüme yaptim benim yaptığım altinlarlada üstüne ev yaptilar kimseye veremem valla 20 bine aldigim yer simdi 2 trilyon
0 oy
(12,574 puan) tarafından
Para için şu son bir haftada hayatımız alt üst oldu. Rabbim sorsun ama var kardeşim paraya tapan para için özkardeşini saçma sapan durumlara sürükleyen haysiyetsizler var. 
(419 puan) tarafından
Benim annemde öyle 2 bilezik aldı benden eşimden gizli verdim çünkü yılbaşında vericem dedi vermedi 2 yıl geçti dedimki anneme madem hemen vermeyecektin eşime soyleseydim anne beni zor duruma soktun sonra 1 tanesini az gram verdi babamın haberi yok biz araba alirkende babama bize 10 bin verdirdi babam saniyoki bize hediye etti halbuki o borcu ödedi annem ben tanımam mi onu eşime anlattim daha sonra tabi
0 oy
(16,556 puan) tarafından
Babam cimridir sağolsun bizi çok düşündü dünyalık yaptı ama birikimi abartı huyu öyle eski insan kendine de harcamaz hep aynı şeyleri giyer 
(419 puan) tarafından
Bizden çok kistilar
0 oy
(231 puan) tarafından
Benimde böyle bir tanıdığım var çocuklarını yok yok diye büyütüp bütün parasını gelinine ve oğlunun çocuklarına yedirdi ne yedi ne giydi ne gezdi hasta olsa para gidicek diye doktora gitmedi halada devam ediyor Allah ıslah etsin
(419 puan) tarafından
Ogluda yok 2 kızı var canım annemin iyiki gelini yok çok catisirdi
0 oy
(1,768 puan) tarafından
Benim kaynanam var 

Aşırı pinti eskiden yok olsa bile şimdi var

O yüzden ne kendi harcayıp güzel hayat yaşayabildi nede çocuklarına güzel bir hayat yaşattı.

Halen öyle. Eşimde arada söylüyor nafile.

Bizede eskiden çok kızıyordu şükür şimdi eskisi gibi karışmıyor
(419 puan) tarafından
Sevindim adına çok şükür canım
0 oy
tarafından
Babaannem cokkk sever parayı sırf zamanında para harcanmasın diye babamlarin ev almalarına izin vermemiş bundan 25 yıl öncesinden bahsediyorum 4 kardeş kendilerine ayrı ayrı ev almak istemiş alırsanız kendimi köprüden atarım demiş kabul etmemiş babaannem
(419 puan) tarafından
Allah'im çok kötü bunuda duyduk ya
0 oy
(710 puan) tarafından
Bu konuda benim ana babami kimse gecemez 16 yildir evliyim bosan gel diye benim basimi yer nedine su esim benim ustume 3 katli ev yapti araba aldi bisan gel evi satariz arabaya bineriz sende calisirsin diyorlar dertleri para eeee benim 4 evladim nolacak dusunen yok 18 yasina gelen yanina gelir onlar seni bulur diyorlar  esimde okadr iyi biriki allah ailemi islah etsin nefret  esiyorum anne babamdan konusmam aramam sormam kadin hala degil 4 14 cocuguda olsa bosayacam insallah kocan ölür  diye mesaj atar durur
(419 puan) tarafından
Ayyy canım :( çok üzüldüm nasıl insan kızının yvais dağılsın ister

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 543 göst.
0 oy
2 cevap 196 göst.
0 oy
3 cevap 161 göst.
28 Ocak 2022 Diğer kategorisinde Etmfma (417 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 460 göst.
20 Haziran 2020 Aile kategorisinde 1istanbul__masali (4,854 puan) tarafından soruldu

403,617 soru

12,092,520 cevap

36,386 kullanıcı

...