+1 oy
91 göst.
Diğer kategorisinde (652 puan) tarafından

İnstagramda bu tarifi gördüm. Burdan da aldım Bi tarif. Doğum ne zaman olacak bilmiyorum. 34+2 yiz. Erken de doğabilir zamanında da. Haftaya çarşamba randevum var belki o zaman doktor sezaryenle alalım der hiiiç bilmiyorum. Sorum şu ki. Göğüslerim sızlıyor. Sol göğsümden süt gelmeye başladı. Sağdan da geliyor ama o kadar değil. Her duş sonrası temizliyorum bir iki damla akıyor öyle kendi kendine akmıyor. Sıkmıyorum dokunmuyorum. İnşallah bu doğumda da olur sütüm hemen gelir. İlk çocuğumu emziremedim. Hemen sütüm gelmedi, zaten göğüs ucum da yok denecek kadar. Ben bu tarifi ve burdan aldığımı falan denesem doğum olmadan. Bir şey olur mu acaba? Yani ne bileyim doğuma hazırlık gibi yapsam saçma mı olur ya da doğumu etkiler mi?

image

2 Cevaplar

0 oy
(1,550 puan) tarafından
Canım şuan yapman hiç bir şey ifade etmez , anladığım kadarıyla ilk bebegini emziremedigin icin şuan elinden birşey geliyorsa yapmak istiyorsun, niyetin cok guzel inşallah guzelce emzirmek nasip olur, bunu inşallah emzirmeye başladıkdan sonra yaparsın, sütünün bol olması icin bol emzirmek ve temas önemli, gogus ucun ufaksa diye korkma o büyüyen birşey, ucunu tutmayacak kahverengi kısmı komple tutacak, sen şimdi bunları dusunme güzelce sağlıkla dogurmaya odaklan inşallah, sadece su içmek bile başlı başına süt yapar, ama önemli olan bebegi bol bol memeye kendine temas ettirmek emmesini sağlamak inşallah 
(652 puan) tarafından
Ay gerçekten öyle ya. İçimde öyle kaldı ki emzirmek. Kızım hiç tutmadı aha 2 yaşına geldi. Sadece 15 dk emzirdim o da emzirme değildi memede kaldı uyudu çekmeye kıyamamıştım. İnşallah bu bebeğim emer. Teşekkür ederim :)
(1,550 puan) tarafından
Kendi mi tutmak istemedi başka bi sebepten ötürü mü emziremedin canım özel degilse , belki bi faydam dokunur ne guzel emzirmek istiyormussun
(652 puan) tarafından
Aslında şöyle. Normal doğum oldu ama aşırı kötüydü. Akşam 9 da doğdu ben çataldan gece 2 de kalktım. Rahmimde sıkıntılar oldu ölüm tehlikem vardı. Aşırı kan kaybettim, Göğüs ucum dediğim gibi çok az. Bebek tutacak kadar yok bile. E durum böyle olunca da benim bütün bedenim çekilmiş gibiydi. Normalde sert büyük olan göğsüm sönmüş balona dönmüştü annem zorla bir iki damla vermiş kızıma ben o haldeyken. Kendime Bi süre gelemediğim için doğum sonrası Bi çok kez mama vermişler. Ben kızımı emzirmeye çalıştm ama tutmadı hastanede doğru düzgün öğretmediler. Haftasonuydu emzirme danışmanı yoktu. Sonrasında sarılıktı hastalıktı derken hep perişan olduk. Ama pes etmedim 2 ay kadar denedim asla tutmadı o kadar ağlıyordu ki. Sanki anlıyor gibi ne zaman göğsümü açsam kıpkırmızı kesiliyordu. 2 ay kadar ne kadar çıkarsa sağıp verdim. Mama da kullandım tabi. Ben her şeyi kafaya taktığım için ve ağır bir lohusalık geçirdiğim için sütüm azdı. O yüzden ne ben emzirebildim ne de kızım emdi. Ama bunda kararlıyım asla kimseyi umursamadan kendim deneyerek sürekli teklif ederek temas kurarak bu işi çözeceğim. İnşallah da çözerim yaparım. Çok uzun oldu hakkını helal et valla gece gece kafanı şişirdim
(1,550 puan) tarafından
Ne güzel anlatmışsın canım benim evet bazı şeyler üst üste gelmiş ama her zaman böyle olacak diye bir şey yok muhtemelen bebeğin biberona alıştı O yüzden memeden emmek zor geldi yaramaza , böyle şeylere sık rastlıyoruz diğer bebeğin İnşallah biberonla tanışmadan senin memen ile tanışır sütünle şırın şırıl Akar güzel güzel emzirirsin ,unutma etrafında her zaman tak bir biberonu uğraşma diyen insanlar olacak bende de oldu , benim göğüs ucumda küçüktü hemşire bile ucu küçükmüş dedi ama önemsemeden çocuğun ağzına soka soka alıştırdık kendimde olmadığım halde ablam yardım etti bebeğin memeyi tutması için annem arka taraftan mama verin diyordu ama iyice öğrenene kadar vermemiştik öğrenince de mamaya gerek kalmadı ha sütüm olmasa mama verir miydim tabii ki verirdim ama tutmayı becerebildiğimiz için vermemize gerek kalmadı O yüzden önemli olan doğumdan sonra sana yardım edecek bebeğim memeye tutacak sıkılmadan ilgilenecek birinin olması İnşallah öyle birini de ayarla gözün arkada kalmaz halledersin güzelce
-Reklam-
0 oy
(14,491 puan) tarafından

İnsalllah şırıl şırıl sütün olur :)

Emzirebilmek için çabalayan bir anne gördüm ♥️

(652 puan) tarafından
Aminnnn inşallah yaa. İlki içimde kaldı nasip buna inşallah

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 65 göst.
2 Kasım 2024 Diğer kategorisinde pinaratila547. (8 puan) tarafından soruldu
0 oy