+1 oy
129 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Ben çocukken ve genç kızken hep yapamazsın sen bırak boşver derlerdi hep , şimdi o işi yapsan ne olur , ne kadar saçma , saçmalama diye diye büyüdüm ve hep bir şeyler yaparken yapamam diye ya vazgecerdim yada yapamıcam diye başlamazdım. Ne kadar set çekmişler önüme hayatımdakilee hep olumsuz insanlar bu kadar olumsuz olmasaydı insanlar şimdi çok çok iyi yerlerde olurdum bence . Siz de böyle oldumu aile çevreniz yoksa desteklenerek mi büyüdünüz. 

9 Cevaplar

+1 oy
(8,352 puan) tarafından

Yaptıklarımdan pişman değilim aklım hala yapmadiklarimda:P

-Reklam-
0 oy
(1,813 puan) tarafından

Bana da yapamazsın dedikleri ne varsa inatla yaptım :D herkesi rezil ettim

tarafından
Pek anlayamadım ama yani açabilirmisin biraz
(1,813 puan) tarafından
Örneğin meslek lisesi okurken bu bölümü yapamazsın dediler dereceyle bitirdim. Meslek lisesi mezunuyum üni kazamazsın dediler kazandım hatta dereceye girdim :D ve yapamazsın diyen herkes benimle hava atıyordu benim torunum şöyle yaptı böyle oldu diye
0 oy
(1,977 puan) tarafından
Ozguvensz yetistirme valla allaha emanet buyumusuz he bende yqsadm bu tur seyler hep
tarafından
Evet hep yapamazsın larla büyüdük mesela bir işe başlardım hemen elimden alırlardı izin vermezlerdi o işi bitireyim.
0 oy
(818 puan) tarafından
Evet bende de oldu. Özellikle babasız büyüdüğüm için hep eksik görüldüm. Ama hiç boyun eğmedim. Şimdi herkesin gözünde ben işini en iyi ve en temiz yapan biriyim. 
tarafından
Maşallah ne güzel demekki karakter olarak kuvvetliymişsin yada annen sana o güveni vermiş , böyle bayanları duyunca çok mutlu oluyorum.
0 oy
(455 puan) tarafından
Şimdi sen söyleyince farkettim, benimde annem hep mutfak işlerinde ev işlerinde filan öyle davranırdı patatesleri ben soyayım anne sen soyana kadar ben ocağa koyarım, poğaçayı ben yoğurayım mı anne aman sen yapamazsın ver şunu ver, hamuru bende açayım mı ay sen ne anlarsın. Hevesli olduğum işleri hiç yaptırmadı, şimdi mutfağa girmeyi pek sevmiyorum ev işi yapmayı sevmiyorum. Herşeyden geri tuttu şimdide hiç iş yapmıyorsun tembelsin der. Tembelliğe alıştırdı beni sonra şikayet ediyor. Şimdi de sizin iyiliğiniz için okuyun ders çalışın diye birşey yaptırmadım der. Şimdi benimde 5 yaşında oğlum var o da mutfakta çok hevesli bazen bende annem gibi davrandığımı farkediyorum sonra tamam oğlum gel birlikte yapalım diyorum. Acelem olduğu zaman da oğlum şuan acelem var bir sonrakini birlikte yaparız diyorum. 
0 oy
(1,358 puan) tarafından

Ben evlendim annem hala aynı :D inatla her işimi kendim yaparım kimseyi karıştırmam yardım almam bu sözlerinden sıkıldığım için kendisi de her şeyi onla yapayım ister ama hem kırıldım hem inat:)

0 oy
(207 puan) tarafından
Yapamazsın dedikleri herseyi yapmaktan vazgeçtim. 
0 oy
(815 puan) tarafından
Bana sen yapamazsın boşver dedikleri pek bişey olmadı çocukluğumda, aksine yapmaya yönlendirme durumu vardı, yapamazsın dedikleri şeylerde inat ederdim zaten. Bi gençlik döneminde polislik hayali vardı, onu yapamazsın kazanamazsın dediklerini çok iyi hatırlıyorum. (Çok da geçmişte kalmış bi mesele olmadığından olsa gerek) Haklılarmış, yapamadım, kazanamadım. Biraz bahane gibi olacak belki ama lise birin ikinci dönemi okuldan alınıp köye götürüldüm. Liseyi açık öğretim yoluyla bitirdim. Ama nasıl bitirmek. İnternetten öğrenme imkanı yok, çoğu sınavda kitaplar elime hiç ulaşmazdı bile, ulaştığı zamanlar sınava 1 ay var, çalışılması gereken 14 15 ayrı kitap var, hatta hangi derslerden sınava gireceğimi sınav günü sabahı giriş belgesini çıkarttığımda öğrendiğim bile oldu. Liseyi bitirdim ama öyle bitirdim. Hayvanlarımız vardı, hayvanların sorumluluğu bende. Sabahtan akşama kadar onların peşinde koştur, akşam gel yemek yap bulaşık yıka, köpeklere yal yap. Doğum yapan olursa onunla ilgilen. Evde oturup ders çalışma imkanı yok, kitapları hayvanların yanına götürsen beş dakika kafanı kitaptan kaldırmadın diye boşluğunu fırsat bilip kayıplara karışan hayvanları ara iki saat. Velhasıl kazanamadım, ortaokul bilgisiyle lise düzeyinde sınava girip taban puanını 24 puan eksikle kaçırdım. Haklılardı yani, yapamadım 
0 oy
(2,720 puan) tarafından
Şükür hiç öyle çevrem olmadı. En başında da babam geliyor. Yaparsın yaparsın diye gazlardı hep beni. Annem zorlanırım diye düşünürdü babam bırak yapsın onun için tecrübe olur derdi ve gerçekten bir çok tecrübelerim oldu. Her konuda her alanda parmağım vardır. Evde büyün tadilatı ben yaparım elektrikten anlamıyorum sadece o da korkutuyor. Dışarıda olan işleri yaparım. Saat farketmez. Sırf kendi ayaklarım üzerinde durayım diye babam arkamdan ağlasa da şehir dışına okumaya yolladı. Ama her zaman arkamda varlığını hissediyordum. Ne olursa olsun babam annem arkamda derdim ve hala daha öyle babam arkamda. Doğum olacağı gün babam uğramıştı sadece en sancılarım geldikçe kötü oluyordum beni o halde görünce ağlayarak bununda üstesinden gelirsin diyip odadan çıkmıştı. Ne kadar sert görünse de, ilgisiz görünse de aslında şu anki cesaretimi hep babama borçluyum. Keza annem de öyle şekil ne olursa olsun hep arkamdalar. Allah razı olsun onlar. 

İlgili sorular

0 oy
15 cevap 706 göst.
15 Kasım 2020 Aile kategorisinde 1234567890 (295 puan) tarafından soruldu
+1 oy
21 cevap 506 göst.
0 oy
12 cevap 297 göst.
22 Mayıs 2023 Alışveriş-Hediye kategorisinde Mirayin annesi (2,815 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 202 göst.
10 Kasım 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

399,418 soru

11,947,042 cevap

36,102 kullanıcı

...