+1 oy
529 göst.
Diğer kategorisinde (1,627 puan) tarafından
tarafından yeniden gösterildi
İyi geceler kızlar 

Bugün eşimin arkadaşları ve eşleriyle toplandık 34 35 yaşında da bir abisi var onun da eşi geldi 4 yaşında bir kızı var şimdi tekrar hamileymiş hayırlı olsun dedim falan sonra kızına dedim ki ay kuzu sende abla mı oldun dedim büyüdün artık dedim yanlış mı dedim bilmiyorum kadın durdu durdu yalnız ben öyle denilmesine karşıyım o isterse ablalık yapar isterse kardeş olur kendi karar verecek dedi şaşırdım kaldım inanın bilmediğimden soruyorum yanlış bir şey mi demişim

17 Cevaplar

0 oy
(1,627 puan) tarafından

En İyi Cevap
Bu arada kadın 8 aylık hamile ve kız da biliyor mu diye sordum ilk sonra söyledim öyle birşeyi 
-Reklam-
+3 oy
(843 puan) tarafından
Canım yanlış birşey söylememişsin, ama kadın çocuğa şimdiden etiket yapıştırıp mesuliyet yüklemek istemiyor. Ben de kızıma abla oldun artık demem mesela, çünkü o kendisi olarak var, kardeşinin olması onun kimliğini değiştirsin istemiyor kadın. Biraz fazla hassas bir yaklaşım. Ama ben de bu görüşteyim şahsen. 
(1,627 puan) tarafından
Haklısın canım yani o yönden düşününce öyle ilk defa böyle bir şey duyunca benimde tuhafıma gitti size sormak istedim acaba yanlış mı diye zaten kimseye demem bundan sonra :)
(843 puan) tarafından
Canım o kadar değişti ki artık herşey, tuhafına gitmesi çok normal.
+2 oy
(14,491 puan) tarafından
Ayyyyyy Allah aşkına yanlış anlama da nefret ediyorum şöyle insanlara cins cins konuşan insanlardan.

Kötü bişey mi demişsin de bozacak illa..

Kıl oldum şuan kadina
(1,627 puan) tarafından
Her dediğime birşey buldu ya geçen post atmıştım belki görmüşsunuzdur kolye yapıyorum evde onu söyledim onlarada keşke dışardan üniversite okusan onun yerine dedi  sonra zaten kestim muhabbeti kadın resmen beni bozmaya adamış kendini
(14,491 puan) tarafından
Yok kuzum postunu görmedim ama bakarım kaldirmadiysan.

Hayret bişi bazı insanlar böyledir.
Birini gözüne kestirir ve onu zorbalaynca iyi hisseder kendini.
Aslnda kendini ez!k hissettiği için yapar bunu..
+2 oy
(122 puan) tarafından
2 yaşında ve 4 yaşında kızlarım var sen ablsin yapma falan diyorlar düzeltiyorum o çocuk ablalık sorumluluk ister küçük yaşta bu kadar sorumluluğa gerek yok küçükken sen abla misin dediklerinde kardeşin bebek sen çocuksun derdim hala öyle diyorum şimdi iki yaşını geçiyor küçük bezine attık mı sen büyük çocuk o da küçük cocuksunuz sen ablasin yapma demem annecim o bebek seni anlayamaz derim yada o konuşup derdini anlatamaz sen konuşabilirsin derim  abla deyince kıskanıyor benimki aşırı derecede hep dövüyor sonra 
tarafından
Tabi ki çocuk ksrdeside Bebek ama sonuç olarak çevredekiler o çocuğun ablası olarak görür ama haklısınız
+1 oy
(766 puan) tarafından
Millet de neye huylanacağını şaşırdı iyice
(1,627 puan) tarafından
Valla bilmiyorum artık herkes konuşmaya korkar oldu birileriyle git gide iletişim kesilecek insanalr arasında bu tipler yüzünden
(14,491 puan) tarafından
O lafa kizmakta haklısın çünkü bı kere dinlemiştim.
Hoca diyor ki şakadan anne babalar daha küçükken diyor ver kızını bana.
Verdim gitti dediği anda nikahlanma sözü verilmiş oluyor diyordu.

Abla mi oldun sennnn..
Biz kaaaaarsiuyyyyyiz..
(17,286 puan) tarafından
Kız sen nerelisinin şu sinirlenmen sinirlenince zukkum demen çok hoşuma gitti
(14,491 puan) tarafından
Bartınliym kuzum :D kocam tarafı Vanlı,onlardan geçti o zukkum lafı :D
(17,286 puan) tarafından
Ben Karslıyım bizde kızınca zukkum deriz :) doğu tarafında yaygın demek ki
+1 oy
(19,039 puan) tarafından
Modern annelikte yeni bı çığır açmış resmen. Bunun bı üst versiyonu cinsiyetini kendi belirler diyen mallar
(1,627 puan) tarafından
Aynen öyle ya bilmiyorum abla olmak kötü birşey değil ki sorumluluk yüklemek istemiyor herhakde çocuğa şimdiden valla bağırdı çağırdı çocuk hiç sus da demedi
(19,039 puan) tarafından
Sorumluluk yüklemek abla abi kelimesiyle olmaz. Abla abi bizden büyük olan kardeşlerimizi belirtmek için söylenir. Ağir saçmalamış.
0 oy
(5,052 puan) tarafından
Yok canım yanlış bir şey yok ki bunda bence kadın şunu demeye çalıştı doğacak kardeşinin abla veya ismi ile hitap etmesine o karar verecek gibisinden
(1,627 puan) tarafından
Evet onu demek istedi ama tavrı çok farklı geldi anlamadım sonra kendimi sorguladım acaba yanlış mı konuştum diye yok yani
(5,052 puan) tarafından
Senin konuşma şeklinde bir şey yok canım kadın tatlı dil ile düzgünce açıklamış olsaydı kaba davranmak yerine belki hamilelik hormonlarından öyle çıkışmıştır
0 oy
(942 puan) tarafından
Doğru ve yanlış kavramı düşünce yapısına göre değişiyo açıkçası, benim füşünce yapıma göre yanlış olan bişey yok, çocukla iletişim kurmaya çalışmışsın sadece, ama görünen o ki çocuğun annesinin düşümce yapısına göre yanlış olmuş. Çok da takılma bence, kafa yorduğuna değmez
0 oy
(11,033 puan) tarafından
Tövbe tövbe daha neler çıkaracaklar bilmem ki :D 
(1,627 puan) tarafından
Çocuk psikolojisi bozmamak için konuşmayacağım bundan sonra :D ağır cezaa
0 oy
tarafından
Neye karsiymis tam olarak mantığı saçma geldi konuşmak için konuşmuş doğsunda göreyim sen ablasın şöyle yap sen ablasın böyle yap der
0 oy
(782 puan) tarafından
Aman çocuğuma şunu deme aman çocuğuma böyle konuşma bu tiplere bende sinir oluyorum ya. Herşeyi abartan tipler. Ne olmuş sanki gayet de aklı selim konuşmuşsun. Çocuk ne sanıyor muş acaba yumurta mi Cikacak annesinden o karar verecek mis :) bence bir daha görüşme o kadinla hatta sen daha çok onu boz saydın
(1,627 puan) tarafından
Ben birşey demedim saygı duydum sadece ama baya saçma geldi
0 oy
(528 puan) tarafından
Kadın çok tuhaf senin konusman gayet normal 
(1,627 puan) tarafından
Bana da tuhaf geldi ama bazı annelr de o şekilde düşünüyormuş yorumlarda var
0 oy
(17,264 puan) tarafından
Ayy ne saçma insanlar var ya ne var dediğinde sanki
(1,627 puan) tarafından
Bende iyi mi dedik kötü mü dedim anlamadım bir daha konusmadim çocukla artık her
0 oy
(2,596 puan) tarafından
Sen yanlış birşey demedinki kadın boş konuşmuş 
(1,627 puan) tarafından
Valla bilmiyorum ya şaşırdım kaldım
0 oy
(17,286 puan) tarafından
Yerinde olsam hamileliği çocukları ile ilgili bir daha yorum yapmazdım dengesiz insanlara ne desen boş ablalık yapar veya yapmaz ama abla olduğu gerçeğini değiştirmez senin yerinde olsam isterse kayınçosu olsun ama yaşça büyük olduğu için ablası yani derdim 
(1,627 puan) tarafından
Yok yok kimseye demem bir o değil artık
0 oy
tarafından
Benim oğlum ada sen abi oldun sen abi oldun şimdi kıskanıyor ever kadın haklı su yönden haklı kiskanmasin diye düşünmüştür yoksa sen yanlia.konusmadin özür dilerim çünkü yaşayan bilir her gelen.cocuga öyle dediği için kendini büyümüş dışlanmış hissediyor benim.gkzumse oğlum abi değil ama.her gelen dediğim.gini sen abi oldun yok şöyle böyle dediği için şimdi kardeşi ile arası yok
(1,627 puan) tarafından
Yani bence sırf o kelime için düşman olacağını düşünmüyorum illaki başka sebepler de vardır
0 oy
(536 puan) tarafından
Salakmi o muhattap olma ya cins ne var bunda isterse 1 yaşında olsun kardeşi oldummu abi abla oluyor minnacikta olsa anormal olan kadının tutumu ne değişik bu millette bir kendi doguruyor hepsi özel doğuruyor hepsi profosyenel bir  anne onlar

İlgili sorular

0 oy
42 cevap 977 göst.
16 Şubat 2021 Diğer kategorisinde YAVRULARIMM (2,508 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 302 göst.
0 oy
2 cevap 138 göst.
8 Haziran 2023 Diğer kategorisinde Ayseoz (14 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 477 göst.
2 Aralık 2022 Aile kategorisinde Melektrn (105 puan) tarafından soruldu