0 oy
291 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (3,214 puan) tarafından

İnsan hamile kalmaya korkuyor acaba bunun sebepleri nelerdir mesela benim kardeşimin 2 tane böyle kalp atışı olmadan bebisler 9 haftalikken ama ultrasyona göre 5 haftalık olan bebisleri kan pihtisindan dolayı kaybetti gebelikten önce bence bütün tetkikler yapılmalı ben çok üzülüyorum burda kalp atışını duymayan annelere :(

6 Cevaplar

+1 oy
(6,660 puan) tarafından

Benim rahmimde perde varmış ve Buda düşüğe yol açıyormuş :( bu yüzden hamile kalmaya korkuyorum 

tarafından
Varmi çocuğun hic
(6,660 puan) tarafından
Bir tane var bir tanede düşük yaşadım
tarafından
Allah uzun sağlıklı ömürler versin.
(6,660 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim ☺️ Allah razı olsun ❤️
-Reklam-
0 oy
tarafından

Daha 2 hafta önce 10 haftalik bebeğimi kaybettim malesef patoloji sonucu da tertemiz çıktı doktor genetik testi yaptırın son çare bu anlayamıyorum vallahi son zamanlarda sürekli burda okuyorum bu tür postlari :(

tarafından
Yok canım
tarafından
İlk bebeğini mi kaybettin genelde 2 kayıptan sonra genetik merkezine yönlendiriyorlar. Bende kan pıhtılaşması çıktı
tarafından
İlki de 3. De kızım da yasiyor çok şükür doktor da gönderdi bakalım bizim burdaki devlette yapılmıyor hastane arayışına girdim bakalım
Peki kan pıhtılaşmasi için bir şey kullanıyor musun ? Ya da doktor ne dedi bu testi bir de nerde yaptırdınız acaba biraz bilgi verebilir misiniz rica etsem
tarafından
Genetik merkezine gidip kan veriyosun 1 ay gibi bir sürede sonucun çikiyor. Bende kan pıhtılaşması çıktı her gün bir iğne yapıyorum evde
tarafından
Genetik merkezi var.mi bilmiyorum bakalım araştırıyorum
Çok geçmiş olsun size de Rabbım şifa versin inşallah
0 oy
tarafından
Evet bacım ben de bundan çok korkuyorum şu an 4 haftalık hamileyim ama 9 haftaya kadar nasıl sabırla bekleyeceğim çünkü böyle şeyleri burada çok duyuyorum ve çok etkileniyorum
0 oy
(6,287 puan) tarafından
Ablamda 6 harftalik iken düşük yaptı patoloji sonucuda temiz cikti
0 oy
tarafından
Aynen yaa . Kürtaja mi yansinlar bebeklere mi yansinlar. Üzülüyorum. O psikolojiyi kaldırmak zor
0 oy
(1,081 puan) tarafından
Bunun sebebi gebe kalmadan önce muayene olmama ve test yaptırmama ne yazıkki kalp atışı oluşmamasının %50 sebebi embriyodaki genetik bozukluklarsa geri kalan %50 de kan pıhtılaşması, rahim kusurları vb sorunlar ama bilmeden hamile kalınıyor tek testle öğrenip havalara uçuluyor doktora gidince o mutluluk balonu sönüyor ne yazık ki önlemi baştan almak lazım. Geçirmiş biri olarak söylüyorum ki ne kürtaj ne de bebek kaybetme durumu hiç kolay değil bunu yaşamaktansa çeşit çeşit test olurum daha iyi insanlarımızın artık bilinçlenmesi lazım 
tarafından
Ne testinden bahsediyorsunuz anlayamadim
(1,081 puan) tarafından
Genetik tanı testleri ve kan pıhtılaşması testlerinden ayrıca ilk kez gebe kalacakların mutlaka vajinal ultrason yaptırıp rahim ağzı rahim kanalı ve rahim içi durumu ve tüplere baktırması gerekir
tarafından
Hoc öyle değil. Ben doktora gittim. Bakılması gerekseydi bakardı.
(1,081 puan) tarafından
Bunun bakılması gerekseydiyle bi alakası yok 2 gebelik kaybı yaşamadan doktorlar genetik test istemez siz yaptıracaksınız yada yapılması gerekse yapılırdı deyip e gebelik kaybı yaşar öyle baktırırsınız tercih sizin yani günde yüzlerce hasta gören doktorlar her birini bilinçlendiricem test isticem diye uğraşacak değil siz araştırıp bilinçlenecek isteyeceksiniz sağlık bu
tarafından
Senin gibi dusnuyorum. İstesekte yapmazlar bence. Ama özel başka tabi.

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 91 göst.
20 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Gulsen96 (24 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 89 göst.
0 oy
5 cevap 244 göst.
28 Nisan 2023 Diğer kategorisinde Meriyadairem& (1,419 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 109 göst.
5 Nisan 2023 Diğer kategorisinde Hilalayan (1 puan) tarafından soruldu