+1 oy
899 göst.
Aile kategorisinde tarafından

image

Kimin verdiğini biliyorum 3 kisiden gelmisti zaten durumlari o kadar iyiki ama şöyle bir eti komşusuna layik görecek kadar fakir malesef 

Görünce o kadar üzüldümki :(

34 Cevaplar

+1 oy
(14,110 puan) tarafından
Bu nedir ya Gidio vereceksin Abla yağa ihtiyacın varsa buyur kullan diye 
tarafından
Ay hic sorma yaginda bi gururu var
(13 puan) tarafından
Aklıma eltilerim geldi geçen kurbanda Allah var biri tam et koymuş ötekide et koyup verdi eşim dediki onun verdiği et tüm yağdır yok yaa dedim açtimki yarısı yagdı günah yaa valaha
tarafından
Yaparlar bacim yaparlar
-Reklam-
0 oy
(1,540 puan) tarafından
Resim yokki canım
tarafından
Ekledim kuzum
(1,540 puan) tarafından
Tüh yazık günah gerçekten zaten kurbanı bazı kişiler evimize et girsin diye kesiyolar şuna bak hepsi yağ şaka gibi ya
tarafından
Aynen oyle ay bide yaginda bi gururu var bildigin vıcık bisey bu kapidaki kopeklere atcam valla
(5,543 puan) tarafından
iste tencerede kavurup o kisiyi bilsen giderken yaninda goturmek gerek. ocagina yaktigin tupe gaza yazik
tarafından
Pişirmem bile valla bu nedir
0 oy
(14,586 puan) tarafından
maalesef bazen oluyo boylw insanlar et mi bu yag bildigin bunu bide pay diye dagitiyorlar utanmadan iste sirf bu yuzden ben ankarabisine verecegim Allah izin verirse kesersem 

zaten ne komsum verir ne baskasi 
tarafından
En guzeli oylesi valla veriyosan insan gibi verceksin vermezsen hic vermicen
0 oy
(10,687 puan) tarafından
bir keresinde annemin adağı vardı. kasapla konuştu, kasap kendi eti parçalayacak. biraz kemikli et, biraz et, biraz yağ. herkese eşit olsun dedik. kasap yaparım dedi. yaptı bakmadan dağıttık birazını. sonra annem evdeki poşetleri açtı bir de ne görsün kuru kemik ve yağ. bütün poşetler. verdiği komşulara sordu, onlar da aynı. nasıl utandı annem ve gitti hesap sordu kasaba ama aldığı paraya baktı.

niye anlattım, bu şekilde olduysa bir şey diyemem ama bilerek de böyle verilmez ayıp, haklısın
tarafından
Yok kendileri bahcede kestiler eminim kendisi verdi hemde yanınada eti sıyrılmış kemik vardi iki tane kadraja sigmadi
0 oy
(153 puan) tarafından
Ay yazıklar olsun ya .... Kimi kandırıyorlar acaba
tarafından
Kendilerini...
0 oy
(1,541 puan) tarafından
Biz küçükken hatırlıyorum sadece kemik yada bez tek vardı poşette.Ben utanırım valla vermeye böyle.
tarafından
Bencede verdigin az insan kursagina girmeli yanindada eti sıyrılmış iki kemik vardi sıfır et
(1,541 puan) tarafından
Çok ayıp
0 oy
(2,603 puan) tarafından
Bi karışıklık olmuştur yoksa bu nedir Allah aşkına 
tarafından
Yanindada eti siyrilmis iki kemik vardi
0 oy
(710 puan) tarafından
Bu sene cok sukur 60 kg kemikle bir etimiz cikti esim en 25 kilosunu dagit dedi bende 7 degil 10 kapiya 3 er kilo seklinde verdim hepside lop etti allah kabul etsin ben kendi yemedigimi baskasina veremem allah hem kabul etmez hemde ben o gunahi tasiyamam
tarafından
Bencede olmasi gereken biz kestigimiz seneler ben sirf et veririm kemik bile koymam ayiptir bizde hele benim bi amcam var legenle et dağıtır kesmeyene posetle bile degil
(710 puan) tarafından
Allah kabul etsin canim keske herkes kesebilse coluk cocugu yese ama iste bu sartlarda zor
tarafından
Aynen oyle kuzum hayat zor
0 oy
(559 puan) tarafından
Keşke hiç vermeseymis daha iyiymis bunun adı sevap olmuyor malesef
tarafından
Allah bilsin kulları çözemedi
0 oy
(961 puan) tarafından
Hic vermeseymis daha iyimis
tarafından
Allah bilsin kullari çözemedi
0 oy
(2,065 puan) tarafından
Ben görünce tavuk eti sandım beyaz olunca vermese daha iyi bence günaha girmeye gerek yok
tarafından
Yok canim vıcık vıcık yağ
(2,065 puan) tarafından
Kurban etinin çoğunu dağıtmak makbul olandır eve gelen giden olmuyor sa az birşey bırakırsın kendine kalanı dağıtırsın ama maalesef artık insanlar buzluğa atıp kendi yiyorlar
tarafından
Valla tüm sene yiyen insanlar tanıyorum buda kurban olmuyo malesef hayvani kes koy dolaba kışlık yani
0 oy
(340 puan) tarafından
Bu bildiğin kaburganın ordan sarkan cıvık et yağ karışımı bişey ben bunu bu şekilde birine pay verecem eşim beni öldürür valla bak her zaman birlikte ayırırız payımızı ve özellikle bacağın kara doğramlarını sıyırır koyarız yazık günah vallahi bunu vereceğine hiç verme daha iyi 
tarafından
Iste herkes kendine yakisani yapiyo be kuzum ne diyelim
0 oy
(20,114 puan) tarafından
Bu nasıl pay tövbe 
tarafından
Boylesine soylesine bisey iste ☺
(20,114 puan) tarafından
Allah affetsin et yok ya
tarafından
He sorma
0 oy
(207 puan) tarafından
Allah görüyor kuzum . bosver 
tarafından
Aynen öyle kuzum Allah bilsin
0 oy
(671 puan) tarafından
Bana bır keresınde kelle gelmıstı bıldıgın tüm halde koyun kellesi bana bakıyordu :/
tarafından
Yuh ya oda pay olurmu kiz hani sorarlar bizde bak yiyosaniz alin diyede pay verilmez
(671 puan) tarafından
Valla verdiler yemin ederim kı verdiler bırde gebeydim nasılda mutlu olmuştum canım cekmıstı asagıda kestiklerini de görmüştüm bına önünde  bır actım öyle bana bakıyor resmen cıglık atmıstım esım geldı sesıme aldı götürdü söylene söylene çöpün yanına acıkca koydu bana da kasaptan et alıp gelmısyı canım cektı dıye insanlar değişik ya
tarafından
Ayy neee kadar günahhhh
(671 puan) tarafından
Sorsan hayır yaptı işte Allah kabul etsın ne dıyeyım :))
0 oy
tarafından
Şunu verecegime hiç vermem daha iyi, ayıp yaa...
tarafından
Bencede aynen öyle insan utanir yüzyüze bakcaz
0 oy
(1,717 puan) tarafından
Eşimin nesnesi vallahi kurban bayramında böyle vermişti bu çoktur biraz daha azını düşün hepsi böyle bez yagdi
tarafından
Ahaha ya bide ninesiiii
(1,717 puan) tarafından
Evt bide herkese söylüyor en güzelinden verdim diye bende eşime gösterdim dışardaki kediye verdim yedi
Kaynanamda gelince söyledim annen böyle bez yağ vermiş hayır mı diye kediye verdiğini de söyledim kaynanam annem cimridir annemden de o beklenilir dedi baktım nesnesi kendi gelinine güzel pay verdim deyince artık utanmasin diye kimsenin içinde demedim ama gelini mutfağa gelince yenge o kadr güzeldi ki kediye verdim yağ bezeydi o bile cimridir onu nasıl utanmadan verdi sana dedi yani ne diyim
tarafından
Veriyosan insan gibi ver vermiyosan hic verme yani
0 oy
(5,328 puan) tarafından
Tavuk etine benziyo beyaz ya
tarafından
Kiz yok yağ ☺
(5,328 puan) tarafından
Adam boşuna kurban kestim demesin bari .
tarafından
Kendileri ne yicek dolap boş kalacak verse jsjsjs
(5,328 puan) tarafından
Aynen . Olsun inşallah sizde kesersiniz ilerde
tarafından
İnşallah kuzum seneye inşallah
0 oy
(398 puan) tarafından
Eşimin amca eşi de böyle dağıtıyor kurbanı vlh ete dair bişey Yok 
tarafından
Kabul oluyodur kesin ☺
(398 puan) tarafından