0 oy
139 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (643 puan) tarafından
Mamayla uyuyor bırakınca nasıl uyuttunuz güzel yemek yiyor mamada gaz yapıyor çocuk doktoru mama içmesine gerek yok dedi alerji doktoruda devam diyor mama raporluydu bizim normal mama kullanicak diyor bu aralar ona bütçemiz yetmez maalesef kızımın özel kremleri losyonlari özel doktorlar çok sıkıştık siz nasıl uyuttunuz mamayı birakinca

8 Cevaplar

0 oy
(288 puan) tarafından
Nasıl yani biberon elinde mi içerek uyuyor 
(643 puan) tarafından
Evet canım mama içerek
(288 puan) tarafından
Kaç aylık ki sut içse. Ne alerjisi var
(643 puan) tarafından
16 aylık canım süt alerjisi vardı ama diyeti tamamen açtık kanda deride çıkmadı alerji sütte onemriyolar kansızlık yapıyor diye
-Reklam-
0 oy
tarafından
Birden bırakma yavaş yavaş ölçeğinin azalt sonra tamamen bırak bir iki kere mama yerine su var sonra kendisi istemeyecek zaten
(643 puan) tarafından
Tamam canım 16 aylık kızım gece yatarken yoğurtlu meyve falan veririm degilmi gece acikmasin diye
0 oy
(11,376 puan) tarafından
Kaç aylık olduğunu belirtmemişsin. Oma göre yazacaktım ama biberonla uyumak zaten hata canım. 
(643 puan) tarafından
Nasıl bıraktırdın canım mamayla uyumuyordu degilmi
(11,376 puan) tarafından
Yok canım mamayla uyumuyordu emzik ve battaniyesi ile uyurdı emziğe alıştır diyecem ama çok geç artık. Yanına uzanıp uyutmayı denedin mi
(643 puan) tarafından
Her şeyi denedim yok canım emzik alsın diye çok uğraştım ama maalesef almadı hiç
(643 puan) tarafından
Salıncak denerim artık canım
(11,376 puan) tarafından
Allah kolaylık versin canım sıkma canını elbet uyuyacak bi şekilde. Mama sandalyesinde orda burda uyuyakalan çocuklar var hayret ediyorum ya :)
0 oy
(673 puan) tarafından
Benimki de yaşına girince bıraktı ve bir anda kesti. Korkutmak istemem ama 1 aydan fazla ceremesini çektim. Ağlaya ağlaya uykuya dalıyordu artık. Sonra sallamaya alıştırdım. Ninnilerle uyutmaya çalıştım. Şimdi ninni dinlerken uyuyor bazen uyku saati geçerse ayağımda sallıyorum. Sallamak da zor oluyor ama Bi yerde rahat ediyorsun en azından uykuya geçiş oluyor 
(643 puan) tarafından
Ah canım dogdu doğali uyku problemi ben hem sallayıp hem mamayla uyutuyorum 1 yaşında sütüm kesildi emerek uyuyodu hiç bi şekilde uyutumamistim 1 ay çektim bende nasıl bırakcqz bunu bakalım
0 oy
(7,986 puan) tarafından
Madem güzel yemek yiyor sen uyutmadan önce güzelce karnını doyur istemez belki isterse de su koy ver ya da kendin meyvesuyu falan yap çok az bir şey ver içsin canim
(643 puan) tarafından
Yemek yesede istiyor canım ya akşam yemeğini erken yiyoruz o zamanlarda yatmadan meyveli yoğurt falan yediririm demi kendi yaptığım gece acikmasin diye
(7,986 puan) tarafından
Evet evet canım ya da irmikli muhallebi falan yemez demi gerçeği alerjisi var demişsin bilemedim
(643 puan) tarafından
Yer canım yer yok canım diyeti açıldı tamamen kanda deride çıkmadı alerjide benim kızın bünyesi alisasiya kadar her şey dokunuyo
0 oy
(1,783 puan) tarafından
Benimki de 16 aylık alerjik bir bebek mamadan kesmek için çok erken diye düşünüyorum en az 2 yaşına kadar mama yemeli bence .ben kıyamiyorum bebek sonuçta .akıl vermek gibi olmasın fikrimce evdeki peyniri zeytini kalitesiz ucuzundan alırım yada bu ay zeytin almam peynir reçel devam ederim ama çocuğuma o maamayı yediririm
(643 puan) tarafından
Ama canım artık yemeklerle gelişimini sürdürüyor mamanın kilodan başka avantajı yok 1 yaşına kadar ana besin anne sütü mama 1 yaşından sonra yemek
(1,783 puan) tarafından
Bebek yemek yemiyorsa ondan  alicagi  kaloriyi  almalı bence uzmanlara göre 24 ay bebek sonuçta bir yasindan itibaren yemeklere alistirilmali fakat bu çocuğa yemek diye dayatilmamali ben hem yemek hemde  maması ni verilmesi kanısındayım minige..
(643 puan) tarafından
Tabi bu sizin düşünceniz dontorlar keyfi artık diyor mama ve anne sütüne ama yemek yemese benim kızım kesinlikle mamaya devam ederdim o ayrı
(1,783 puan) tarafından
Keyfi diyorlar ama kendi bebeklerine bakıci artı 3 yaşına kadar mama veriyorlar nereden istersen ordan yak hesabı
0 oy
(318 puan) tarafından
Oğlumda alerjik bir çocuk özel mama ile besleniyordu mama yerine içim devam sütü verdim yatmadan 2 yaşına kadar gece her kalktiginda su verdim Suan bazen yarım yağlı süt veririm bazen vermem öyle aramaz 
(643 puan) tarafından
Anladım canım teşekkür ederim
0 oy
(2,947 puan) tarafından

Gün içinde ara ogunune filan dikkat ediyorsanız bırakabilirsiniz ben yatarken vermiyorum tok oluyorlar akşam meyveli bir yoğurt yedirip yatırıyorum.

Kendim yatarken veriyorum bide sabah 6 da filan veriyorum okadar bitek uyurken mi içiyor 

Birde ayran filan veriyorum bazen yatarken.
Gece su ver yok olduğunu biliyorsan uzun saat aralığı yoksa verme mama yavaştan bırak oyala canm yanında uzan kucgaina al sev ninni şöyle zamanla alisacak 
Ben uyusun diye değil de uzun saat aralığı aç kalmasın diye veriyorum abzen yatarken değil sadece sabahta veriyorum onuda birakicaz zamanla yemek düzenim çok daha iyi oldukça.
(643 puan) tarafından
Gece beslenmesi yok canım bı tek uykularda mama içiyor uykuya mamayla geçiyor
(2,947 puan) tarafından
Anladım bizimde yok şükür  bı sabah veriyorum çok acıkmış oluyorlar ozamana ama akşam iyi yememisse uyuduktan sora sırf biberonla uyumasin diye uykuya geçtikten 2 saat sora filan veriyorum eğer toksa vermiyorum. Alışır ama sen alistirsan oda alışır kararlı olursan yerine başka şeyler verirsin
(643 puan) tarafından
Teşekkür ederim inşallah alışır canım

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 126 göst.
15 Kasım 2022 Diğer kategorisinde Yigidinannesi (276 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 109 göst.
6 Aralık 2024 Aile & Aşk kategorisinde Mys-2boys2girls (3,082 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 282 göst.
26 Nisan 2022 Diğer kategorisinde Miracefem34 (1,020 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 192 göst.
24 Aralık 2021 Diğer kategorisinde Havva37 (240 puan) tarafından soruldu

408,405 soru

12,270,208 cevap

37,573 kullanıcı

Kategoriler

...