0 oy
148 göst.
Diğer kategorisinde (447 puan) tarafından
23 aylık kızım var eylülün 19'unda 2 yaşına giricek. şuan anne baba arada dedee diyor ben hadi kalk gidiyoruz dedigimde hemen oda kalkıp geliyor pesimden durmadiginda ne istedigini konuşmasa dahi anliyorum anlatabiliyor az çok. ama konuşmuyor cümle kurmuyor eşim endişeleniyor biraz ben dedim 3 4 yaşıni bulan varmıs geç konuşan. mesela kızım anne çişş vb. seyler konusmaz cümle kurmaz sizce de endişelenmelimiyim yoksa biraz daha bekleyip doktorami götürmeliyim sizinkiler kac yasında konuştu

7 Cevaplar

0 oy
(68 puan) tarafından
24 aylık ve anne baba dede mama bide kukilinin şarkılarını söylüyor  onun dışında tık yok bende endişeleniyordum ama artık saldım
(447 puan) tarafından
hmm anladım cnm yani benimkide hadi kalk gel dedigimde geliyor anne baba dede diyor tam cümle kurmuyor zamanı var diyorum eşim çocugu konuştur diyor ben nasıl konusturayim dedim konuşur cümlede kurar elbet dedim
-Reklam-
0 oy
(1,569 puan) tarafından
Bizimki 1 yaşında baya cümle kuruyordu çok erken başladı ama genetik yatkınlığı var. Bir de sıfır ekran gidiyoruz çok şükür. Eğer ekrana maruz kalıyorsa o geciktiriyor olabilir. Etrafında güzel konuşan insanlar olması da etkili. Gelişimsel olarak sıkıntısı yoksa (dilbağı, damak gelişimi vs) akışına bırakın geç de olsa konuşur elbet.
(447 puan) tarafından
gelisimsel olarak bi sıkıntisi yok cnm zamana bıraktim bende
0 oy
(2,538 puan) tarafından
Bir buçuk yaşında oğlum var daha kelimesi yok eltimin oğlu benim oğlandan üç ay küçük kayınbabam diyor o konuşuyor senin oğlun konuşmuyor konuşuyor dediğide bağırıyor ona göre konuşuyor yani, öyle diyince ağzının üstüne vurasım geliyor 
(292 puan) tarafından
Benim ablamın kızı 20 aylik çocuk çıt çıkarmıyor hiç ses yok konuşmuyor bile. Sesini sadece ağladığında duyarsın
0 oy
(94 puan) tarafından
Benim kızım 24 aylık şuan baya cümle Kurup konuşuyor ama ablamın iki bucukydaha Yeni Yeni konuşmaya başladı bütün bebekler aynı değil iki yaş çocuğu bebek icin erken boşuna telaş etmeyin hiç konuşmaz olsaydı anne baba da demezdi sonuçta 
(447 puan) tarafından
eşimde bi arkadasi var onun cocugu cümle bile kuruyor dedi ben dedim ki her cocuk bir degil ki zaman var demek ki
0 oy
tarafından
Kız benim kide senle aynı Eylül'ün 4 ünde tam 2 olacak ama anne baba teyze gel gitti dede haricinde cümle yok kurmuyor cümle ama herşeyi anlıyor ne yapcaz bacim
(447 puan) tarafından
yakında konusurlar heralde eşimde bugün diyor bana cocugu konustur ben nasıl konusturayim dedim mesela hadi kalk gidiyoruz desem kalkar hemen bakalim
0 oy
(748 puan) tarafından
Yok canım eltimin kızı 3 yaşında konuşmaya başladı benim kızım da dilli çıktı maşallah 1 buçuk yaşında öğrendi konuşmayı şuan 2 buçuk yaşında güzel bı şekilde anlatiyor 
0 oy
(1,550 puan) tarafından
4 olmasına 3 ay vardı çözüldü ondan önce konuşamıyordu 

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 370 göst.
26 Mart 2023 Aile kategorisinde Emine_Ertunc (251 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 339 göst.
24 Ekim 2022 Aile kategorisinde Ayten5757 (103 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 155 göst.