0 oy
782 göst.
Diğer kategorisinde (43 puan) tarafından
Oğlum okula gitmeyi çok istiyor ama gondermiyorum niye diye sorsanız oğlum 5 kızım 2 yaşında ve 5 aylık hamileyim kış geliyor ağzım burnumda olcak nasıl gidip gelicem 3 çocukla ne ypcam bilmiyorum 

30 Cevaplar

+4 oy
tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap
Çocuğa büyük haksızlık olur ben oğlum kreş yaşına geldiği dönem doğum yaptım valla kızı koydum kanguruya götürdüm getirdim belki benim 2 taneydi ama çocuklara büyük haksızlık oluyor 
-Reklam-
+8 oy
(1,101 puan) tarafından
Valla büyük cesaret sizin ki servise verecek kadar gelir yok diyorsunuz okula bırakacak kimse yok diyorsunuz evde bebeğe bakacak kimse yok .3.ye çok büyük cesaret aylık 3 4  bin TL servis parası cikaramiyorsaniz  3 ye nasıl yeteceksiniz.allah rızkını verir mantigiyla çocuk yapılmaz arka arkaya .sadece karnını doyurmak değil eğitim ihtiyaci sosyal ihtiyacı herseyini karşılamak zorundasınız .cocugunuZun yerinde olsam sizi affetmezdim eskiden mis öyle imkan yok diye okula gidememek yıl olmuş 2024 bir çocuk anaokuluna gidemiyorsa annesi doğuruyor diye bu ulkede sağlam bir aile planlaması çalışması gerek .korunmayı becerebilmek gerekiyor kanaatimce. Bir eğitimci olarak ve o çocuk adına size  haddim olmayarak çok kizginim kusura bakmayın. 
(69 puan) tarafından
2020 doglumlu canm Şubat ayında tam 5 yaşında olacak evet alıyorlardı bizim okulda ilk yazılım başladığında gitmiştik oğlumla birlikte almadılar dün de eşimi aramışlar çağırmışlar kayıt yaptırabilirsiniz 2020 doğumlu cocuklarin ilk 3 ayını almaya başladıklarını söylemişler özgüven konusunda 2019 çocuklara göre baya fazla özgüveni diye düşünüyorum sonuçta siz bı egitimcisiniz fikirleriniz benim için önemli oğlum gitmek istiyor ama korkuyorum da bı yandan basarmazsa üzülürse yapamıyorum diye ezilirse geri kalırsa diye kaygılarım var
(5,464 puan) tarafından
Hocam şu yorumun alnı olsa da şap diye öpsem bee
(1,101 puan) tarafından
@boncuk22 zaten anaokuluna çocuk sosyallessin ilkokula uyumu kolaylassin diye gönderilir çocuklar siz aliyorlarsa gönderin deneyin olmadı yapamiyor alisamiyor derlerse alirsiniz bir yaptirimi yok sonuçta kayıt sildirmenin.bizim okul almıyor mesela 2020 li şanslısınız ki okulunuz alıyor .yoksa 2020 li çocuğu kreşe göndermeniz gerekir ve aylık 10 binden başlar sizin için .
(1,101 puan) tarafından
@Doga_DVM gerçekten okulda çocukları okula göndermemek için hergun türlü bahaneler duyuyorum velilerden sinirlerim bozuluyor artık .ülkemizde eğitime verilen değer değişmedikçe bir ilerleme olmayacak gibi toplumda
(69 puan) tarafından
Haklısınız
+2 oy
(2,389 puan) tarafından
İşte keşke herşeyi zamanlı yapsaydınız şimdi o çocugun hevesi ne olucak geleceği nasıl olucak mesela 2 çocugunuz varmış zaten önce 5 yaşında ki çocugunuz okula gitseydi en azından seneye düşünseydiniz 3.çocugu 
(2,389 puan) tarafından
Aile binasında bakacak 1 tane Allahın kulu yok mu canım
(43 puan) tarafından
İki eltim var ikisininde cocukalri var anca kendi halindeler kaynanamda Rabbim düşmanının başına vermesin
tarafından
Vallahi öyle olması daha iyi sen kodlasmissin kendine göndermem diye
(43 puan) tarafından
Anlamadım
(61 puan) tarafından
Yani babasının götürme sansı yok mu. Benmde  ekimde dogumum var mecbur babası getirip götürücek.
+2 oy
(95 puan) tarafından
3.cocuguma hamileyken kızımın biri 2. Sınıfa diğeri kreşe gidiyordu. Karnı burnumda ikisinide götürdüm. 15 tatilinde doğum yaptım kızım özel bebek doğar doğmaz ameliyat oldu 35 gün yoğun bakımda yattı. Ben 2 gün sonra çıkıp eve geldim okullar açılınca amaliyatlı halimle o karda kışta kızlarımı sabah okula götürdüm sonra hastaneye yoğun bakımdaki kızımı emzirmeye gittim geri döndü günde de tekrar ikisini okuldan aldım. Sancıdan bazen agladıgımı bilirim ama onları dogurmayı ben seçtim onlar değil. Eşim çalışıyordu cünkü parada gerekiyordu. Ama eşimle el ele hallettik hiç kimseden destek görmedik. Ben herşeye rağmen o çocukları okula götürmüş kendi sen götüremez misin sence. Yaparsın yapmalısın saglıgın yerinde. At bebeği arabaya tut kızının elinden götür oğlunu. Yapmalıyız 
tarafından
Tebrik ederim çocuk hem evde kardeş kıskançlığı yasiycak ve bastırılcak maalesef
(6,680 puan) tarafından
Sizi takdir ettim isteyene imkan çok gerçekten
(95 puan) tarafından
Cok teşekkür ederim. Hayatta es geçecegim  en son şey çocuklarım...
+1 oy
(1,387 puan) tarafından
Bence doguma kadar gitsin. Dogumdan sonra 1 ay kadar falan 15 karne tatiline kadar götüremezsen gitmez. 2. Dönem tekrar devam ettirirsin. Hem bebegin biraz büyür hem havalar biraz daha düzelir. Bebek arabasina koyar goturursun. 
(1,387 puan) tarafından
Evet gercekten öyle ya. Cocuklarin büyüğüne haksızlık olunca bende cok üzülüyorum.. zor oluyor bebekle okula götürmek ama hele o okul giriş cıkış saatlerinde bebek uykusuna denk gelirse. Kac kez rica etmisligim var evime yakın olan velilerden bazen götürmesi icin bazen cikista getirmesi icin. Bi telas oluyor ama öyle böyle halloluyor yani.
tarafından
Bende geçen sene öyle denk gelince rica ettim komşum çıkmadan sen gelme ben alırım seninkinide derim rica edincek yüzüm olsun diye
(1,387 puan) tarafından
Evet bende öyle yapardim. Ben gittigim zamanlarda da onun cocugunu ya birakir ya alirdimm. Oyle oyle bitirdik seneyi sukur.
(43 puan) tarafından
Yazın anaokullar oluyormuş 2 aylık ozman götüreyim diyoruz
(1,387 puan) tarafından
Anaokullari da ücretli. 2 ay dedigin nedir ki hemen geciyor da zaten. Biraz sıkıntı cekip normal dönemde götürseniz keske ama Allah kolaylik versin bebekle de zor oluyor gercekten.
+1 oy
(17,914 puan) tarafından
Şu an anaokulu değil de ilk okula başlıyor olsaydı veya ikinci üçüncü sınıfta olsaydı bu sene okula gitmesin mı diyecektiniz başka alternatif çözüm mü arayacaktınız ? Sırt anaokulu zorunlu değil diye peşin peşin gitmeyecek demişsiniz öyle ki en azından birinci dönem gider doğum yaptığında goturemem ikinci dönem götürürüm gibi bir çözüm varken hiç kayıt yaptırma gereği bile duymamışsın seneye ne olacak bu çocuk anaokuluna mı gidecek ilk okula mı başlayacak 
+1 oy
(2,327 puan) tarafından
Çocuğuna yazık günah değil mi. Üzülmeyecek mi. Hep evde hep evde olmaz. Madem çocuğunun kreş zamanı geldi biliyorsun ne diye üçüncüyü yaparsınız anlamıyorum. Korunma diye bir gerçek var. Uçkuruna sahip çıkamayan her anne babanın çocuğu böyle ziyan oluyor. Ayıp 
(43 puan) tarafından
Evt bnde çok üzülüyorum ama 5 ci katta otryorum in çık bu halimle yapamıyorum durumum olsa servise verirdim yada okul yakın olsa gene gider gelirim çok uzak
0 oy
(20,453 puan) tarafından
Bebek arabanız yokmu canım ya çocuk heveslenmiş yürüyüş olurdu sanada
(43 puan) tarafından
Var varda aralığa kadr götürebilirim Aralık'ta 25 te doğum yapcam ozman çocuğumu okuldan cikarabiliyormuyum
(20,453 puan) tarafından
Babası götüremezmi sonra çıkarırsın sorun olmaz
0 oy
(647 puan) tarafından
Çocuğunuzun diğer sana ilkokula gitmesi gerekecek. Anaokuluna gitmeden ilkokula giderse çok zorlanır
(43 puan) tarafından
Evt biliyorum ama ne yapım hem kayıt zamanida geçti galiba götürmek istiyorum ama nasıl yapcam nasıl gtcem 3 çocukla
(647 puan) tarafından
Eşiniz götürmez mi?
(43 puan) tarafından
Eşim çalışıyor götüremez ki şuan götürsem alirlarmi
0 oy
(9,921 puan) tarafından
Haksızlık edersin oğluna yanlış anlama ama onun için üst üste zor oluyor hep büyükler bu konularda hakları yeniliyor oda çocuk daha 5 yaşında ve okula hevesi var ben olsaydjm madem üst üste yapmjsim ne olursa olsun götürecem derdim.
(43 puan) tarafından
3 ay götürebilirim peki kayıtlar bittimi şuan götürsem alirlarmi
(9,921 puan) tarafından
Kesinlikle götür almaları lzm 5 yaş çünkü e devlete çıkmış olması lzm isminin
(43 puan) tarafından
Evt çıktı zaten götürsem alırlar demi
(9,921 puan) tarafından
Alırlar tabi
0 oy
(1,718 puan) tarafından
Servisle gitsin
(43 puan) tarafından
Ay agliycam artık servis ücretlerini bilmiyorum artı gelir yok okdr
(6,680 puan) tarafından
Servis en fazla 1000 yada 1200 hepi topu aralıktan sonra 5,6 ay gider emin ol senden erahatbedersn 3 cocukla yorulursun brini okula göndermiş olursn
0 oy
(656 puan) tarafından
Brinin okul yasiyken biri kundakli bebekti benim çocuklarım. Sardım battaniyeye gittim geldim okula. Büyük olana çok haksızlık etmiş olacaktim. Bende kendimden fedakarlık ettim. Ama 1 sene sıkıntı çektim sadece sonrası çorap söküğü givi geldi.
0 oy
(19,498 puan) tarafından
Bı şekilde gideceksin dostum. Annesin guclusun

.o çocukların dünyaya gelmesini biz istedik. Eğitim hakkını elinden alamazsın. 
(43 puan) tarafından
Evt bnde evde öğretim diyorum seneye bire verim diyorum ne yapım beni anlayin sizde okul uzak servisre durum yok dairemde 5 cinkatta in çık ölüyorum
(19,498 puan) tarafından
İşin zor bacım.
0 oy
(261 puan) tarafından
Çoğu yorum bu yönde zaten ben de onlara katılıyorum. 2 kardeşinin olmasını oğlun seçmedi sen ve esin tercih ettiniz bunun ceremesini cocuk cekmemeli. Cocuk kendi yaşıtları ne yapıyorsa maddi imkanlar el verdiğince bunu yapabilmeli. Ne kadar şanslısın istediği şeyi ifade edebilen bir evladın var bunu degerlendirmelisin. Günümüz çocuklarının hepsi ya kreşe ya anaokuluna gidiyor. Senin de çocuğun gitmeli . İkiz bebek arabasi alabilirsin. Kanguru kullanabilirsin. Çocuğunu servise verebilirsin.ama muhakkak çocuğun istediği çocukluğu yaşayabilmeli ki bu yüzden zaten herkes bakabildginiz kadar coxuk yapın diyor. Burada bakmaktan kasıt karnını doyurmak üstünü giydirmek değil bunları devlette yapıyor. Burada önemli olan herseyiyle sağlam gelecek için güçlü akıllı dürüst insanlar yetiştirebilmek 
0 oy
tarafından
Sırf bu yüzden 2. Çocuğu erteliyorum eşim istiyor ama oğlum nasıl gidicek o halimle goturemem diye olsa bile diğer yavrum küçücük soğukta üşür hamileyken düşer kalırım diye istemedim.
0 oy
(1,863 puan) tarafından
Bir şey olmaz canımm. Seneye Eylül ayında 72 aylık olmuyorsa eğer o zaman da anaokuluna verirsin. 

Seni çok iyi anlıyorum. Bebeğim 5 günlükken okula gidip gelmeye başladım. .bebek arabasına koydum her iki çocukla toplamda 3 çocuk bende de öyle gidip geldim. Bebeğim daha 40 lı iken ateş öksürük balgam perişan haldeydim. Şubat doğumlu. Kimsede yardım etmedi.ne yaşadığımı ben, ne yaşayacağını da sen bilirsin. Burdakiler sadece komuşuyor 
0 oy
(1,348 puan) tarafından
bence oğlunun mutluluğu için sen bu işin ustesinden gelirsin 
0 oy
(4,254 puan) tarafından
Oncelikle sagliklakucaginiza alin ama bi tek sizin bebeginiz vrya 3 cocugunuz olmayacak. Zorlanabilirsiniz ama inanin o duzeni kurarsiniz. Egitimini geri plana atmayin cocugun. Benimde ikinci cocugum 4 aylikti oglum basladiginda bi sekilde hallettim.
0 oy
(5,962 puan) tarafından
5 yaşında gönderin yaa kızım 4 yaşında benimde doğum kişa denk geliyor yakın anaokulu ama gonderemedik seneyee 5 yaşında mutlaka gönderecem galiba senin doğum Ocak ayında benimde Kasım'da sende bebek arabasına koy batteniyeye sar iyice götür getir yada eşin denk geliyorsa gotrsun getrsin bu sene bende gonderemedim üzüldüm ama seneye 5 olacak gondercem valaha mecbur 
0 oy
(3,073 puan) tarafından
Günah ya gönder canm bak geçen yıl ben iki tane kardeşi olmasına rağmen ve hamileydim yine de gotrup getiriyordum ikinci kez anaokuluna sen niyet et ALLAH yardım ediyor çok istiyor demişsin heves etmiş 

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 748 göst.
+2 oy
5 cevap 181 göst.
5 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Emine S (17,241 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 205 göst.
8 Haziran 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

408,429 soru

12,270,971 cevap

37,589 kullanıcı