Parayı instagramdan kazanıyor benim arkadaşım, şimdilik 40 bin takipçisi var, 2 yıllık hesap ama hiç yapay takipçi değil, sponsorlu reklam vere vere, reklama aylık iyi para harcayarak gerçek takipçiler edindi. Aylık reklam geliri yeni yeni olmaya basladi, şimdilik daha başlangıç seviyesinde oldugu icin ayda 15-16 bin tl reklam geliri anca oluyormuş, reklam giderlerinin yarisini bile daha cikaramamisti ama zamanla kazanir herhalde. İleride tabi büyüyerek devam eder bu. Gezdigi yerleri ve mutfaklarını tanıtıyor. Ben 1 gezisine katıldım, tanıtım yapmakla uğraşmaktan gezdiği yerlerin tadını çıkaramıyorsun, habire elinde eşek gibi kamera tekrar tekrar çekim yapıyorsun, ardından saatlerce video düzenlemesi falan yapıyorsun bir bakmışsın gezmekten hiç birsey anlamamışsın. Influencer denen şey her yere gidip, gezdiginden bir şey anlamamakmis ama zamanla herhalde hem rahat gezip hem de gecinecek kadar para kazanmaya başlar.
İşinden gücünden de istifa etmen lazım bunu yapabilmek için, sayfan buyuyene kadar da içerden, birikimden yiyorsun. Zor iş. 1 milyon takipçisi olanlar falan bu işi ilk yapanlar, hızlı büyüdü onlar, güzel kazanıyorlar