+2 oy
499 göst.
Diğer kategorisinde (1,644 puan) tarafından
Eşimin ailesi ile yazın oldukça fazla görüştük.  Esim istiyor diye 2 hafta onlarda kaldım. Neyse evimize geldik. 7 aylık hamileyim ve bel ağrım çatı ağrım oldukça fazla. Hamilelik sekeri de çıktı. Diyete başlattı doktor. Yemem icmem oldukca kısıtlandi. Bu zaten ayri bir sinir yapti bende.Gunde 4 kere kanımı olcuyorum. Evimi temizlemekten sıkıntı yaşıyorum. Psikolojik olarak da pek iyi değilim. Neyse konuya geleyim;

Eşimin ailesi evime 2 saatlik mesafedeki akrabalarına geldiler. Ama zorunlu işleri olduğu için geldiler. Yine onları görmeye gidicez. Eşim istediği için. Bende bugün dedim ki senden rica ediyorum. Oraya gittiğimizde bize davet etme. Kendileri gelir o ayrı. Ama sen özellikle illa ki gelin kalın deme. Çünkü ciddi anlamda bazı sıkıntılarım var ve bana asla yardım edecek eşim de yok. Çeşit çeşit yemekler tatlılar yapamam..şekerden zaten yiyemiyorum.  O an ağzımızın suyu aka aka hazırlık yapamam. Bu benim ailem icinde geçerli dedim.Doğumdan sonra başım üzerine kim gelirse gelsin dedim. Ama şu süreçte senden rica ediyorum davet etme dedim. 

Bağırma çağırma ben çağırırım bilmem ne. Bende altta kalan bir tip değilim o bağırdı ben bağırdım. Sonunda sustum çünkü hamileyim.  Daha fazla bebegin etkilenmemesi için sustum. Ben hamile ve sıkıntı yaşayan bir insan olarak eşimden bunu rica ederek güzel.guzel istemişim. Hata mı yaptım? 

12 Cevaplar

+2 oy
(1,822 puan) tarafından
Hizmet etme hicbir sey yapma. Gelen de ben çok kötüyüm siz yapın beraber yiyelim de elini hicbir işe sürme. Yada yakinsa ailene git.
(1,644 puan) tarafından
Ailem uzakta cnm. Öyle yapamam . Beyefendi ya eve yemek söylesin  ya da dışarıya yemeğe çıkarsın o zaman
-Reklam-
+1 oy
(69 puan) tarafından
Sen çok haklısın canım o ağrıyı çok iyi bilirim eşin ne kadar düşüncesiz insan karısını bu denli zor duruma düşürmemeli ordan ziyade çağırdığı kişilerde sen hamilesin zahmet etme diyip gelmemeli biraz anlayışlı olmaları lazım eşininde onlarında
(1,644 puan) tarafından
Gelecekler kalacaklar. Yatak hazirla. Özel yemekler yap. Tatlı yap. Ev temizle. Yani ben bunu güzel dille anlatıyorum..  ama yok nafile. Mecbur değilim bu durumdayken hizmet etmeye. Bakmaya.
+1 oy
(261 puan) tarafından
Herhalde haklısın ben de 7 buçuk aylık hamileyim üstelik ikinci hamileligim.olmasina rağmen çok agirlastim çatı ağrım çok var. Günlük bir tencere evdekilere yapsam öpüp başına koysunlar.acik açık ben söylüyorum valla gelmek isteyen gelsin ben öyle her zaman yaptığım gibi 10 çeşit yemek hazirlayamam. Yapamam yani zaten o kadar ayakta duramiyorum herkes de biliyor.  He geleni kapimdan çevirmem biz ne yiyorsak oturur yer. Temizlik de olduğu kadar camları falan silemiyorum beğenmeyen gelmesin. Eşim zaten benden habersiz misafir çağırmaz ama çağırırsa ona hizmet yaptırırım yani ağrım olursa ne yapicam başka. Kimse benim canımdan değerli değil valla kusura bakmasınlar 
(1,644 puan) tarafından
Kendi dışarıdan yemek söylesin. Tatlıda alsın hatta. Benim yapacak ne halim var ne de dermanim
0 oy
(673 puan) tarafından
Çagırdıgın gıbı hizmetini et odamdan cıkmayacagım odamdan deseydın sende hıcte umursama insanca konuşurken bagıran insanı insan yerıne koymayacaksın
(1,644 puan) tarafından
Haklısın cnm..dışarıdan yemek söylesin kendi agirlasin o zaman
0 oy
(1,904 puan) tarafından
Sen haklısın canım maalesef bazı erkekler anlamıyor.
(1,644 puan) tarafından
Kesinlikle. Çok sinirlendim bugün cok
0 oy
(4,043 puan) tarafından
Doğmamış evladını dusunmuyo seni düşünür mü hic
(1,644 puan) tarafından
Aynen katılıyorum. Aynı yorumu ona yaptım
0 oy
(308 puan) tarafından
Çok haklısın canım zaten eş bencil olmasa ve misafirler düşüncesiz olmasa gelmezler sana ve sıkıntılı bir gebelik yaşıyorsun eğer gelselerde kendini yormicak şekilde agirla 
(1,644 puan) tarafından
Dışarıdan yemek söylesin o zaman
0 oy
(2,454 puan) tarafından
O ayda gelen misafirliğe değil yardıma gelmeli ama benim kendi annem dahil böyle bir incelik gormedim dört çocuk annesiyim 
(1,644 puan) tarafından
Herkes kendini düşünüyor maalesef
0 oy
tarafından
Hata sende bacım eşini alistirmissin rahata eğer olurda davet ederse sende buna rağmen hazırlık yapıp hizmet edersen kusura bakma sana hersey müstahak 
(1,644 puan) tarafından
Maalesef alışmış haklısın.  Yok etmem. Dışarıdan yemek söylesin
0 oy
(741 puan) tarafından
Hamile olmasan dahi esin bencillik edip sana danışmadan cagirmamali.Çağırıyorsa da hizmetini yapsin kendi bir zahmet.Ne anlayışsız insanlar var ya.
(1,644 puan) tarafından
Yok illa davet edecek . Kendi de bi halt yapmaz
(741 puan) tarafından
Hiç elimi sürmezdim ağrım var diyip yatardım
0 oy
(32 puan) tarafından
Ben 9 ay boyunca misafir agirlamak zorunda kaldım ağlaya ağlaya kuşa kusa. Eşime ne desem de fayda etmedj çok kötü zamanlardi. Ama ölsem unutmam. Çok ah ettim o zaman eşime. Acilarda kivraniyorken o sohbet muhabbet misafir agirlama peşindeydi hep. El bilr atmadı bana
(1,644 puan) tarafından
Hamilelikte ve lohusalikta yapılan seyler unutulmuyor  maalesef cnm
0 oy
(177 puan) tarafından
Gelecekler diye kendini hirpalama kuzum sen de gelirlerse de kendileri pisirsin kendileri yesinler rahatsızım de 
(1,644 puan) tarafından
Öyle yapmazlar. Dışarıdan söylesin o zaman esim

İlgili sorular

0 oy
15 cevap 867 göst.
23 Mayıs 2020 Aile kategorisinde starliçe (114 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 217 göst.
7 Ağustos 2024 Aile kategorisinde Piz_za (85 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 435 göst.
27 Şubat 2024 Aile kategorisinde Şansımbebegim (345 puan) tarafından soruldu