0 oy
107 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde tarafından

Kızlar merhaba, yıllardır yoğurdumu kendim mayalarım. Mayasını bir çimdik tuz ve şeker atıyorum hep böyle yaparım. Benim bebiş de ek gıda sürecine girecek malum tuz şeker verilmemesi gerekiyor. yoğurttan yedirecegim  ama içine koyduğum tuz ve şeker zararlı olur mu ki. Ona göre mayamı değiştireceğim. Cevaplarınızı bekliyorum teşekkürler şimdiden <3

7 Cevaplar

0 oy
tarafından
Mayayı değiştirmeniz daha doğru olur tuz ve şeker ne kadar geç o kadar iyi
tarafından
Çok haklısınız teşekkür ederim
-Reklam-
0 oy
(2,939 puan) tarafından
Bende koyuyorum o kadarcıktan birşey olmaz ki. Yani kücücük koyuyorum daha güzel oluyor. 
0 oy
(13,931 puan) tarafından
farklı mayadan mayala canım, şekersiz de mayalanır yoğurt 
tarafından
Denicem canım
0 oy
tarafından
Ben şeker ve tuz kullanmadan yapıyorum güzel oluyor. İstersen bebeğe ayrı mayala.
tarafından
Öyle de oluyor aslında alışkanlık herhalde bizimki. 2 yıllık neredeyse mayam bozulmadan bugünlere geldik :)  değiştireceğim bakalım şekersiz nasıl olacak
tarafından
Maşallah :)
0 oy
(1,667 puan) tarafından
Konudan bağımsız merak ettim de neden şeker ve tuz canım. Bende hep kendim mayalarım sade yoğurt ile güzel de olur ama tuz ve şekerin ne gibi bir faydası oluyor 
tarafından
Maya daha iyi tutuyor biraz daha tatlımsı oluyor ve biz kısa sürede tüketmiyoruz daha uzun dayanıyor
(1,667 puan) tarafından
Anladım canım eline sağlık
0 oy
(325 puan) tarafından
Ben torkunun küçük yogurduyla mayaliyorm ama içine şeker ne tuz koyuyorm güzelde tutuyor 
tarafından
Biz de hep böyle alışmışız aslında sade de güzel oluyor. Tuz şeker mayayı daha iyi tutturuyor daha tatlısı oluyor
0 oy
(414 puan) tarafından
Bende öyle mayalardım ek gıda süreci başlayınca bıraktım. Sadece kıvam olarak azıcık daha sıvı oluyor ama sütçümüde değiştirdim. Sütten mi yoksa mayadan mı bilmiyorum 
tarafından
Sütle alakalı olabilir bizim sütçü hep aynıdır. Pek de anlamam ama herhalde dönem dönem süt sulanabiliyormuş

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 99 göst.
13 Mayıs 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 213 göst.
13 Mayıs 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 228 göst.
0 oy
3 cevap 299 göst.
16 Eylül 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde Akglece (17 puan) tarafından soruldu