0 oy
916 göst.
Aile kategorisinde (413 puan) tarafından

image

bu sekilde dogan var mi 3 4 yasinda ayrilabilecekmis bu durumu ona nasil aciklamaliyim ?

16 Cevaplar

+2 oy
(274 puan) tarafından
Daha ne oldugunu anlamadan ameliyat olsa iyilesse toparlasa daha iyi olmaz mi sizce hem anlatmakta zorunda kalmazsınız bebeğiniz de cabucak toparlar neden genel anestezi olmasını istemiyorsunuz
(2,473 puan) tarafından
Anesteziyi vermezler canim kolay kolay
-Reklam-
0 oy
(2,683 puan) tarafından
Gördüğüm kadarıyla çocuk şu an bebek ki 3 yaşına kadar bence idrak etmez çok  
(413 puan) tarafından
yok onu sormadim ameliyat olacagini bi gun bu parmaklarinin ayrilacagini ona anlayabildigi zamndan itibaren anlatmam lazim ya
(5,578 puan) tarafından
nezaman en erken ameliyatla ayiriyorlarmis. buyumeden oluyorsa uc bes aylikken 8 10 aylikken 1 yasken falan hani bisey aciklamaya bence gerek yik biyle kendini bilmeden olursa ameliyat
(413 puan) tarafından
biz ilcedeyiz ilcedeki dr 1 yasinda genel anestezi muhtemelen ama burda yapmiyoruz merkeze gidin dedi ona gidecegiz 3 ay sonra ne soylerler bilmiyorum ama  kucukken genelle yapiyorlar buyuyunce lokalle yapiyorlar o yuzden buyumesini beklerim.genel anestezi vermek istemem
0 oy
(18,304 puan) tarafından
Ufak bı operaşyonla duzelebilecegini söylersin. O sormadan merak etmeden bişey söyleme bence . O zamana kadar daha çok vaktin var. 
(413 puan) tarafından
oyle tabi de daha cok masalsi bi sekilde soylesem bi hikaye uydursam ameliyat falan korkar mi acaba diye daha cok var ama anne iste dusunmeden edemiyorum
(18,304 puan) tarafından
Haklısın . Tabi ki düşüneceksin. Dediğin gibi yapman daha mantıklı olur galiba.
0 oy
(101 puan) tarafından
Başka hastaneye gittiniz mi 3 4 yas beklemeden yapılabilir.
(413 puan) tarafından
gidecegim canim ama kucukken genel anestezi diyorlar onu da ben istemiyorim
(101 puan) tarafından
Canım istemeyecek birsy yok
(413 puan) tarafından
lokal daha saglikli cunku
(101 puan) tarafından
Saglikciyim ve ilk defa duyuyorum bunu.
0 oy
(779 puan) tarafından
Halamın kızı bu şekilde doğdu 4-5 yaşında ufak bir ameliyatla ayrıldı şuan 20 yaşında . Çocuk sürekli o parmağını göreceği için etkisi altında kalacağını düşünmüyorum 
(413 puan) tarafından
genel mi lokal mi oldu ameligayi acaba ?
(779 puan) tarafından
Canım o zamanlar lokal yapılmıyordu ki genel oldu ama çocuk bu lokalle duracağını sanmıyorum genel yaparlar
0 oy
(2,932 puan) tarafından
Oyy ellerini severim benimde oğlumun ayak parmağının biri anne karnında sıkışmış bir küçük operasyonla düzelir dediler 4 yaşını bekliyorum 
(413 puan) tarafından
ben de beklicem canim.genel.anestezi istemiyorum bende cunku
0 oy
(2,121 puan) tarafından
Bnm görümcenin oğlunun ayak parmakları böyle ama hiç operasyon falandan bahs etmediler nasıl anlatılır bilmem ki oyyy parmaklarını yesinler....
(413 puan) tarafından
dr lar ayak parmaklarini gerek gormuyorlarmis canim sagol teyzesi <3
0 oy
(3,263 puan) tarafından
Farklı bi doktor da gördü mü acaba o kadar beklemeden halledilebilir belki.. eğer illa 3 yaş beklenecekse de anlamaya başladığında ufacık bi operasyonla düzeleceğini söyleyebilirsin sürekli ama belki beklemek zorunda kalmazsınız bile. 
(413 puan) tarafından
merkezdeki cerhha gidecegiz canim ama beklemezsek genel anestezi diyorlar ben de onu istemeyiyorum lokal istiyorum onun icin de 3 4 yasmis
(3,263 puan) tarafından
3-4 yaş çok bilinçli oldukları bi yaş olacak o daha da zorlar sanki sizi bilemiyorum iyice araştırın ailesi olarak siz daha iyi bilirsiniz tabi
0 oy
(474 puan) tarafından
Ayyy Rabbim şifa versin canım inşallah ameliyatla düzelir en kısa zamanda. Ultrasonds fark edilmedi mi
(413 puan) tarafından
fark edilmedi ya yani detayliya gittigim dr cok iyiydi ama farketmedi bisey demedi yani dogdugunda ben farkertim bi de ustelik
(474 puan) tarafından
Hemşireler doğumda da mı fark etmediler. . Sebebi neymiş
(413 puan) tarafından
farkedilmedi genetikmis
(474 puan) tarafından
Ailede kimde var
0 oy
(40 puan) tarafından
Ya ben o elleri öperim. Nasıl olursa olsunlar çok tatlı bu melekler. Benimde kızım sırtından amaliyatlı başından amaliyatlı sürekli amaliyatlı yerlerini öperim... 
(413 puan) tarafından
oy canim benim benim yerime de opun lutfen cok gecmia olaun size de
0 oy
(2,272 puan) tarafından
Anlatsanizda hatırlamaz.ki.
(413 puan) tarafından
3 4 yastan bahsediyorum ameliyat olacak
(2,272 puan) tarafından
Canım benimde çocuğum iki amaliyat geçirdi hatırlamıyor ile hemde daha küçük tü 1.5 yaş iken yani soylemeyin sorana kadar ha bizimkisi bariz belli soracaktır bende çok düşündüm sizinkisi ufak bizimkisi baya zordu ameliyat
(413 puan) tarafından
cok gecmis olsun allah sifa versin
(2,272 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım
0 oy
(1,337 puan) tarafından
Oyy ywrim o elleri 
(1,337 puan) tarafından
Benim içinde kokla öp sarılır bamada dua ett
(413 puan) tarafından
edeyim tabiki canim ne icin
(1,337 puan) tarafından
Bebek içinn
(413 puan) tarafından
duvarina bakinca anladim canim benim Allahim tez zamanda kucagini doldursun canim saglikla hayirlisiyla insallah kalbine gore versin insallah <3
(1,337 puan) tarafından
Amin gülüm aminnm..n
0 oy
(69 puan) tarafından
O parmakları yerim .benim de sol ayak parmaklarım öyle birleşik  27 yaşındayım hiç sormadım bile. 
0 oy
(13,409 puan) tarafından
Bende bi kaç ay önce parmağımdan lokal anestezi ile ameliyat oldum ben bile çok korktum kolumu kıpırdatmadan zor dayandım küçücük çocuk lokal de çok zorlanır travma olur çünkü ellerini ayaklarını bağlıcaklar yanında sizde olmıcaksınız kolunu tanımadığı biri sımsıkı tutucak bunu yaşatmayın lütfen bir de dik illerin alınma süresi var o daha da zor çok iyi bi doktor bunun mümkünse el cerrahi olsun canım
(1,967 puan) tarafından
Kesinlikle katılıyorum bu yoruma lokal anestezi travma olur çocukta daha kotu. Hareketleri değişebilir ondan sonra. Ama genel olsa çok daha iyi olur hepsi için
(13,409 puan) tarafından
Genel de hiç bir şey yok ki canım odada önce sakinleştirici içirip güle oynaya ameliyata gidiyor narkoz atmasıda çok kolay oluyor oğlum 2 ve 3 yaşında genel anestezi alarak ameliyat oldu hiç bir problem yaşamadık arkadaş lokal yaptırmak istemekle çok büyük risk alıyor ki bunu doktorlar da kabul etmez bence
(1,967 puan) tarafından
Kesinlikle genel olmalı zaten genelde hiç bişey yok olsa o kadar çocuk bebek ameliyat olan niceleri var
0 oy
(4,384 puan) tarafından
Benim amcamın baş parmağı aynı bu şekilde birleşik ama onun iki tane başka parmağı var yani toplam 6 parmağı var. Çok acılı bir operasyon olacağını düşünmüyorum zaten 
0 oy
(9,429 puan) tarafından
Komşumun kızında vardı okula falan başladığı dönemlerde ameliyat oldu sorun olmadi

İlgili bir soru bulunamadı

402,429 soru

12,047,802 cevap

36,284 kullanıcı

...