0 oy
460 göst.
Diğer kategorisinde (3,456 puan) tarafından
Herkese iyi akşamlar kızlar. Benim 2,5 yaşında oğlum var geçen sene kışı çok zor geçirdik hastanede yattığı dönem falan oldu zatürre-bronşitten.. ondan sonra da toplayamadı her hastalığı mecburen hava almalık oluyor cortair,ventolin gibi ilaçlar kullanıyoruz. Alerji bölümünden takipli herhangi bişeye alerjisi yokmuş günlük hava alıyoruz vs şimdi. En son kontrolünde Eylül ayında grip aşısını yaptıralım kışı rahat geçirsin dedi doktor. Aranızda yaptıran var mı? Yaptırmalı mıyım? Faydasını ya da zararını bilmiyorum fikir almak istedim. 

9 Cevaplar

+1 oy
(2,943 puan) tarafından
Aşıdan kaçının cnm çocuk bu hasta olucak mutlaka aşıyı araştır cnm istersen 
-Reklam-
0 oy
(7,944 puan) tarafından
Postun üste çıksın canım 
(3,456 puan) tarafından
Teşekkür ederim minnoşum❤️
0 oy
(909 puan) tarafından
Dayımın kızı da sizin gibi onun özel bir bademcik hastalığı vardı ateş yapıyordu havale geçiriyordu atak halinde 40-50 güne bir durup dururken ateşi çıkar hasta olurdu kullandığı ilaçlar hep kortizonlu yada antibiyotik olduğundan bağışıklığı çok düşük doktoru gayet iyi bir doktor her sene yaptırtır grip aşısını nispeten daha güzel geçiyor mevsim geçişleri okula başladığı için okuldan kapma durumu da aza iniyor isterseniz bir deneyin şifa olur fayda olur bilinmez denemek lazım her ilaç herkese aynı etkiyi yapmıyor 
(3,456 puan) tarafından
Teşekkür ederim canım geniz eti de var oğlumda o da büyük etkiliyor hastalık dönemlerinde falan. O yüzden de grip aşısı dedi doktor büyük ihtimalle. Diğer aşıları hep yaptırırım normalde ama grip aşısı hiç kendimde yaptırmadım bilemedim sormak istedim o yüzden.
0 oy
(1,497 puan) tarafından
Benim çocuğum da alerjik astım olan bir çocuk geçen sene okula göndercem için yaptırmıştım ve çok rahat atlattık şükür bu zamana kadar hiç nezle olmadı
(1,497 puan) tarafından
Alerji ilacı kullandığımız dönemde yaptırmıştık levmont cortair ve ventolin düzenli sabah akşam aldığımız ilaçtı o dönemde yaptırmıştık sonra ilaçları düzenli bir şekilde azaltıp bıraktırdım 1 ay içinde aşıdan 1 ay sonra ilaçları da bıraktık ve dediğim hibi hastalık durumu yaşamadık normalde kışları havasız geçiremeyen sürekli tıkanan bir çocuktu oğlum aşı olduğu için hastalıktan kurtulmayan değil genetik astımı olan bir çocuk( aşı karşıtı yorum yapmalarına karşı bu kadar ayrıntıya girdim)
(4,173 puan) tarafından
Ben 39 yaşındayım esim 41 alerjik rinitimiz var kızımda da alerjik rinit var ,bizimkide aşı ile alakalı değil gen transferi gayet normal yani.
Şimdi biz düzenli ilaç kullanmıyoruz belirtiler baslayinca ates eklenmiyorsa başlıyoruz.
Ama bu sene kreşe başladı Dr Eylül ortasında bir tablet verdi çiğneme 90 GUN kullanın çocuk rahat etsin dedi.Sonra pediatri aşıyı tavsiye etti. Alerji Dr henüz sormadım yaRIn onada soracağım.Ama kbb takip li Dr kesinlikle yaptırın dedi (alerjik geniz eti buyumesi var çünkü)
Bende en çok alerji deneyimi olup aşı olan kişinin deneyimini merak ediyordum çok teşekkür ederim bilgilendirdigin icin.
(1,497 puan) tarafından
Rica ederim alerji doktorunuzda aynısını söyleyecek emin olabilirsiniz geniz etiyle ilgili de Instagram da bir doktor var Sakarya da kliniği olan arkadaşım ona görürmüştü çocuğunu ve ilaç tedavisiyle küçültmüşlerdi bu konuda makaleleri de olan alternatif tıbbı da baz alan ilaç karışımları yapan bşr doktor dilerseniz link atabilirim muayene ederek genelde ilaç tedavisi uyguluyor bazı doktorlarımız gibi direkt antibiyotik tedavisi vermiyor
(4,173 puan) tarafından
Olur tabi link paylaşırsanız sevinirim takip etmek isterim.
(1,497 puan) tarafından
0 oy
(3,355 puan) tarafından
Zaten bu kadar sık hasta olmasının sebebi aşılar birde üstüne yine aşı yaptırmayı düşünüyorsun 
(3,456 puan) tarafından
Neden aşılar olsun? Alerjik astımla bu zamana kadar yaptırdıklarımın ne alakası var anlamadım
(3,355 puan) tarafından
Aşıların yan etkisi
0 oy
(1,107 puan) tarafından
Benim çocuğum da 23 aylık geçen sene 2 defa hastanede yattı bronşiolitten belirli bir süre cortair ve ventolin kullandık bıraktık 1 2 aya tekrar başlayacaz aynı sizin gibiyiz yani alerji ve göğüs hastalıkları bölümüne 3 ayda 1 kontrole gidiyoruz doktorumuz bize aşıyı önerdi 1.dozu yaptırdık 2.ay aşıyı tekrar etmemiz gerekiyordu ilk defa aşı olduğu için ozamana hasta oldu ve yaptıramadık sonrada unuttuk gitti çok şükür sık hastalanmadı hastalansada çabuk hafif atlattı ama öncesinde çok yoğun bir hırıltı öksürük olurdu kusardı öyle söyleyiym 4 ayda 3 atak geçirdi. Yani bilmiyorum aşıdan mı yoksa benim yaptıklarımdan mı az sıkıntı ile atlattık çok şükür 
(3,456 puan) tarafından
Makinamız kompresörlü sesli çalışıyor ama sesinden rahatsız değil inadından hava almak istemiyor zaten açıkça almak istemiyorum falan diyor ama zar zor ikna ediyorum. Sırtına sürekli havlu koyuyorum çünkü terliyor sürekli. Geçen sene yün atlet falan aldım bronşit atleti iyi olur dediler falan ama yok yani genel olarak hep hava almalık hasta oluyordu. Kışı zor geçirmişsiniz dedi doktor grip aşısı yapalım bu sene rahat geçirsin dedi işte o yüzden bana da.
(1,107 puan) tarafından
Benimde kompresörlü onlar iyi zaten bence bu kışta o dediğim yıkanmamış yünü al durumun varsa birde tam bende bilmiyorum o ak günlük sakızı galibs onu araştır al dene birde grip aşını bence yaptır çünkü doktorumuz hastaneye yatışı olduysa yaptır kesin dedi benim oğlum geçen sene 1 yaşındaydı yaptırdım bu senede yaptırcam inşallah
(3,456 puan) tarafından
Teşekkür ederim tavsiyelerin için canım araştırcam mutlaka☺️
(1,107 puan) tarafından
Zaten doktorunda önermiş canım riske atma
(1,107 puan) tarafından
Rica ederim bende çok çektim geçen kış yoğun bakımda yattı oğlum o yüzden bildiklerimi söyledim tabiki sende bak senin içinde uygunsa uygula :)
0 oy
(4,173 puan) tarafından
Bende burda bekleyeyim ,bende aşı yaptırmayı düşünüyorum.
(3,456 puan) tarafından
Yani aşı karşıtlığı dışında yaptıranlar memnun gibi ama ilk kez grip aşısı olacağı içinde korkuyorum bende birileri daha yazar belki canım
(4,173 puan) tarafından
Kızımda alerjik rinit ve alerjik geniz eti buyumesi var (toz akar ) haliyle surekli burnu tıkanıyor ağız solunumu yapıyor.Bu da çabuk hastalanamsina sebebiyet verecektir.Bu zamannkadar evdeydi öyle çok krizle kasrilasmadik ama artık 3.5 ya okula başladı, ogretmenide bu kiş sizin için  biraz yorucu olacak dedi.Dr ile konuştum tabiki avantajı olur aşının, ama hastalanmasina engel olmaz ,bir nebze rahat geçirmesini sağlar dedi.Bende  yaptırmayı düşünüyorum ama tecrübesi olanlardan da bilgi almak isterim tabiki :)
(3,456 puan) tarafından
aynıyız canım çocuklarımız için sağlıklısı neyse o olsun inşallah:)
0 oy
(3,456 puan) tarafından
Bilen birileri daha varsa post yukarııı
0 oy
(4,173 puan) tarafından
Post yukarı çıksın 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 50 göst.
0 oy
7 cevap 122 göst.
13 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Aybukee (1,292 puan) tarafından soruldu