0 oy
223 göst.
Diğer kategorisinde (539 puan) tarafından

Kızlar 4 nisan 2017 de işe girdim 2020 de işten çıktım prim gün sayisi 755 ama sigortalilik suresi 7 yil yaziyor bu ne demek resimini birakicam buraya aciklarmisiniz eşimle cozemedik 

image

4 Cevaplar

0 oy
(838 puan) tarafından
Yanlış bilmiyorsam kalan gün sayısı olabilir. 10 yıl sigortalı çalışmak zorunda kadınlar...

Yanlış bilgi olmasın tekrar söylüyorum belki bilen çıkar 
(838 puan) tarafından
Ben de şimdi baktım mesela 2752 yazıyor kalan süre de 12 yıl diyor :) benim ki daha çok :)
Bu arada yasin kaç
(539 puan) tarafından
Baktim 4b de hicbir tescil kaydi bulanamadi yazior
(838 puan) tarafından
Bilemedim ya çevre de muhasebeci varsa onlar anlar. Eşinin muhasebecisi falan
(539 puan) tarafından
Yaşim 27 canim
(539 puan) tarafından
Bi sordurayim.bakalim
-Reklam-
0 oy
(777 puan) tarafından
Emekli olabilmek için çalışmanız gereken yıl olması lazım 
(539 puan) tarafından
Onu yan tarafaki sayfaya baktigimda emekli olmak için 30 yil yaziyor primleriyle birlikte
0 oy
(1,025 puan) tarafından
İlk işe giriş tarihinizden itibaren 7 yıl geçmiş demek sigorta girişinizi baz alıyor o süre kaç yıl sigortalı çalıştığınızı değil 755 gün sigorta priminiz var ancak 7 yıldır sigortalısınız demek ilerde emekli olmak için borçlanma olduğunda bu aradaki günlerin borcunu yatırıyorsunuz 
(539 puan) tarafından
Şuan ben sigortalımi gözüküyorum peki ilerde yatırmayi dusunuyoruz
(1,025 puan) tarafından
Hayır sigortalı görünmezsiniz ama ilerde prim günlerinizi yatırabilirsiniz böyle görünmesi ondan zaten
0 oy
(15,910 puan) tarafından
Başlangiçtan bu güne kadarki günü söylüyor o. 
(15,910 puan) tarafından
Bağkur primi yatırabilirsin ama onun dişinda sadece çocuktan dolayi borçlanma yapip onu ödeyebilirsin. Her çocuk için 2 sene prim ödeme hakkin oluyor.  Ev hanimlarina borçlanma hakki gelirse o zamanda ödeyebilirsin. Yinede yaş beklemek zorunda kalirsin tabiki.
(539 puan) tarafından
Suan iki cocugum var  ilerde bi sekilde öder kapatiriz inşallah
(15,910 puan) tarafından
5400 güne tamamlaman gerekiyor sanirim. 2 sene var zaten primin 4 senede çocuklardan dolayi gelecek. Geriye 9 senelik prim tamamlaman gerekiyor. 61 yaşinda emekli olursun heralde.
(539 puan) tarafından
Bu 4 senelik prim ne zaman gelecek oderkenmi düşecekler
(15,910 puan) tarafından
Sgk ya gidip doğum borçlanmasi yapmak istediğini söyleyeceksin. Onlar işlemi yapinca sana git bankaya para yatir diye bildirim gelecek. Sen bankaya parayi yatirirsan o günler sigortali gibi oluyorsun. Parayi yatirmadan olmuyor.

İlgili sorular

+2 oy
4 cevap 115 göst.
+1 oy
35 cevap 458 göst.
28 Ocak 2022 Diğer kategorisinde Bercemkaya (571 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 123 göst.
0 oy
1 cevap 34 göst.

412,664 soru

12,424,090 cevap