0 oy
680 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (350 puan) tarafından
Kizlar kızımı ve kuzenini bir birlerini dudaktan öperken gördüm ikinci kez oluyor iksiide aynı yaşta 5 yasindalar çok normal birşey bu ama ben kızımla daha önce konuştum hiç yanlizda bırakmıyorum kafasını dağıtacak şeylerle uğraşıyorum fakat kötü oldum biraz 

13 Cevaplar

+4 oy
(317 puan) tarafından
Herkez normal dediğine takilmista..hanımefendi yaptığı seyin olumlu oldugunu değil bu yaşlarda gördüklerini taklit etmelerine normal demiş..ayrıca evet büyük ihtimal görmüşler ..sadece onlara mahremiyet duygusunun ne olduğunu anlatın

.korkutmadan ileride ilişkileri etkileyebilir karakterinide....kalça göğüs dudak özel bolgeleri olduğunu  ona ait olduğunu kimsenin dokunmamasi kendi yaşıtı dahi olsa bu davranlarin uygun olmadığını belirtmeniz gerekir....
(350 puan) tarafından
Ne güzel bir yorum bilgili insanlara gerçekten ihtiyacımiz var okuduğunu anlaya bilen ben bu durumla her şekilde her ebeveynin karsilaca bileceği bir durum olduğunu anlatmaya çalıştım
(317 puan) tarafından
Bununla ilgili bilgilendirici videolar var canım izleyebilirsin nasl konusman gerektigini ne demen gerektiğini.. çünkü aslında.kizalacak veya korkutulacak bisiy değil..bu cocugun yaşamı boyunca cinsel tercihleri duyguları belirler...yaptığı şeyi gördüğünde ki TV den gordu yada sokakta birinden gördü .bunu normal olarak algıladı..aslında.insanlae.sevgilerini bu sekilse gösterir..madem.cok.ayip yada uygunsuz yetişkinler.neden.yapiyor sorusu
 Gelir..sonra.ki  yıllarda aklında bu hep yanlış kötü olarak algılayabilir .o yüzden dikkat etmek gerek ..ve de tabi kendi yaş grupları dahi olsa çocukları yanlız bırakmamak.lazim ...
-Reklam-
0 oy
(2,488 puan) tarafından
Bence hiç normal değil. Biz niye yapmadık öyle şeyler 
(2,488 puan) tarafından
Nerde yazıyor normal olduğu. Normal diyen sensin sen ispat edebilirsin
tarafından
Bencede normal değil çok küçükler ve taklit etme dönemlerindeler çocukların bunu nereden öğrendiğini bulmak asıl çözüm
(625 puan) tarafından
Geçen 3.5 yaşında kızım görmüş TV de. Ben izletmiyorum hiç ama ben işteyken falan görmüş demekki. TV de abiyle abla dudaktan optuler dedi. Belki onlar da TV den görmüştür
tarafından
Sen guzellve anlat yaptıklarını goruncede sert dille uyar bellki yanlış ama devir çok kötü ya
(625 puan) tarafından
Ondan öncesinde de bizi dudaktan öpmeye takmisti kafayı çok ciddi şekilde kızdım ayıp opulmez diye sert tepki vermiştim. Onu da halam öptü demişti. Ordan doğru bişey olmadigini bildiği için TV de görünce bana dedi ayıp demi TV de dudaktan optuler dedi
0 oy
(5,749 puan) tarafından
Valla canım bazen çocuklar anormal şeyler yapabiliyor benimde kızım bir ara bize yapıyordu ben günah Allah seni yakar diye vazgeçirdim unuttu şimdi. Benim kızımda 4 yaşında.
(7,106 puan) tarafından
Allah yakar demek öyle öğretmek hiç doğru değil ama
(5,749 puan) tarafından
Ben Allah sevgisinide gayet güzel aşılıyorum merak etmeyin. Sadece günahla sevap arasındaki mesafeyi bilmeleri lazım. Zira ağaç yaş iken eğilir.
(164 puan) tarafından
Asilarken yanlış oluyor uyaranlar sizi kınamak için değil doğruyu öğretmeniz için yazmış annesi aslında sen de çocuğunu yapmaması için uyarmissin biraz yanlış olmuş Allah yakar derken günahı sevabı ayırt edemez çocuk ki daha 4 yaşında Allah'ı bilmiyor tanımıyor Allah diye biri var diye dusunecek çocuk ama o kötü biiri yakıyor diyecek kendince önce Allah'ın sevdiği şeyleri söyleyip öğretip anlatıp sonra biz böyle yaparsak Allah çok üzülür çünkü o bizi çok seviyor belirli bölgelerimiz var oralar kimse dokunamaz buna izin vermemen gerekir gibi olmalı Allah yakar cehennemine atar felan gibi cümleler Allah dan uzaklaştırır 66 Yozgat sanırım toprağım
(5,749 puan) tarafından
Yok ben Ankaraliyim da yanlışlıkla 06 yapacakken 66 ya basmisim sonradan farkettim ama isim değişmedi artık. Ama Yozgatli çok arkadaşım var Ankara'da. Ayrıca canım günahı sevabı küçükten bilmeleri lazım. Belki yanlış yaptım bilmiyorum ama çocuğum o günden sonra bidaha yapmadı cok şükür.
(659 puan) tarafından
Arkadaşlar yazmış ama bende tekrar yazmak istedim evet bu konuda çok haklılar çocukları Allah’la korkutmamak lazım. Onlar için sevilen bir varlık olması lazım kimse sevmediği veya korktuğu biriyle muhabbet kurmak istemez neticede
0 oy
tarafından
Ya bir yerde görmüştür yapıyordur kizinla ve kuzeniyle konuş.Biraz sert konus yanlış olduğunu falan söyle belki işe yarar
0 oy
(7,235 puan) tarafından
Neyini normal karşıladınız anlayamadım. Yaşından ötürü sanırsam. Kızıp bagirmayin elbette ama yaptığı şeyin doğru olmadığını güzel bir dille anlatın çocuğa derim tâbi siz bilirsiniz.
(350 puan) tarafından
Uzmanlar normal karşılıyor kendini tanima dönemi kizarsam benden gizli yapmaya başlar konuşuyorum zatten her fırsatta
(7,235 puan) tarafından
Kızmayın elbette ama bunun normal olduğunu da öğrenmesin çocuk bence.
(350 puan) tarafından
Çocuklara normal olduğunu yansitmadim zatten uzmanlar normal olduğunu sizinde normla karşılamanız gerektiğini söylüyor
0 oy
(2,827 puan) tarafından
Neresi normal acaba?
0 oy
(7,106 puan) tarafından
Çok normal olduğunu sanmıyorum o yaş bir çocuk bunu görmüşse tekrar eder ordan öpülmez kimseye izin verme vs diye uyarın 
0 oy
(236 puan) tarafından
madem normal görüyorsunuz neden dikkatini başka şeylere yönlendirme ihtiyacı hissediyorsunuz? demek ki normal görmüyorsunuz öncelikle kendinizle çelişmeyin. hiç normal bir durum değil kendini, vücudunu tanıma dönemi diye böyle şeyleri nasıl normal görebildiniz ki..
(350 puan) tarafından
Her çocuk bu dönemden geçiyor araştırın isterseniz
(236 puan) tarafından
geçmiyor demiyor zaten kimse ama bu davranışı normal görmeniz garipseniyor. çocuğun kendini keşfetmesi normal olan. normal olmayan bu davranış şekli.
0 oy
(1,916 puan) tarafından
Televizyonda görmüşlerdir belki aynısını yapmak istemişlerdir,pedagogla konuş ona göre davran.
0 oy
(919 puan) tarafından
Bu normal değil 
0 oy
(310 puan) tarafından
Canım bu durum normal birşey değil nerden duydun normal olduğunu kızmadan kizinla ve kuzeniyle konuş videolardan faydalanabilirsin erkek çocuğun annesine de durumu anlatman lazım bir yerlerden gördüler mutlaka o yüzden tekrar ediyorlar 
(350 puan) tarafından
Erkek değil kız ikiside
(310 puan) tarafından
Kusura bakmayın ben biri erkek biri kız zannettim ama ne olursa olsun normal bir durum değil
0 oy
(703 puan) tarafından
26 aylık bı kaç defa dudagimdan öpmeye çalıştı kizmadan anlattım yanlış olduğunu bir daha tekrarlamadi. Anlayacak yaşta sizinkilerden bırakana kadar kısa cümlelerle anlatmaya çalışacaksın illaki bırakırlar.
0 oy
(3,604 puan) tarafından
Canım bence anlatabilirsin.bazi noktalarının nagmahrem olduğunu benim kızım 3 buçuk yaşında dudak boyun göğüs vb yerlerini hiç kimsye opturmeyecegini bilir kızar bağırır çığlık atar öyle dedim ben haric sana dokunurlarsa.bu yasak bolgelerine çığlık at hastaneye bile gitsek gözümün içine bakar ben bir şey diyecem mı diye doktora  bence sende anlatsan anlayabilir 
(350 puan) tarafından
Aslında biliyor ben anlattığım zaman kendisi bile söylüyor annemden başka kimse dokunamaz opemez diye bende annede senden izin alarak opebilir diyorum ama işte yanlız kaldılar bir dk bişey
(3,604 puan) tarafından
Anladım canım ya birind n televizyondan falan görüp meraktan yaptılar bence sen tekrar uyariyous gibi yap belki gördüğünü anlar

İlgili sorular

+2 oy
35 cevap 1,131 göst.
4 Ocak 2025 Aile & Aşk kategorisinde indigo (2,528 puan) tarafından soruldu
+1 oy
7 cevap 465 göst.
25 Aralık 2024 Aile & Aşk kategorisinde Haticekubra (48 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 484 göst.
26 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Grcemr1365 (294 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 300 göst.

409,601 soru

12,313,597 cevap

38,782 kullanıcı

Kategoriler

...