+3 oy
641 göst.
Diğer kategorisinde (672 puan) tarafından

5 yıl oldu evleneli 1 de çocuk var. 

Ben eşimle evlendiğimi sanıyordum ama kayınlar ve eltilerlede evlenmişim haberim yok. Eşim beni hep mecbur bırakıyor kardeşleri için oysa ki ben kendisinden başkasına mecbur değilim:(. Kendisi için babamı aldım karşıma ne sıkıntılar yaşadım ailemin rızası olsun da öyle evleneyim dedim herşeye şahit kendisi. Ama evlendim evleneli bende olan altınları babasına feda etti. Depremde annesi babası kız kardeşi vefat etti. Kardeşleri için beni boşayacaktı oğlumu bile gözden çıkarmıştı. Kardeşleri de hep bana rabb bana. Eşim de evin büyüğü ama küçük gibi iki kardeşi çatır çatır laf veriyor eline. Eşimde lafını yutarak konuşunca sinirleniyorum. Hakkımı savunamıyor, emeğimi savunamıyor. Senin için kardeşlerimi atamam oysa ki ben kardeşlerini at demiyorum. Herkesin yeri ayrı olsun. Ama benim ki biraz fazla ayrı olsun diyorum. Sonuçta çocuğunun annesiyim. Ben eşimin memleketine geldim depremden sonra köy gibi bir yerdeyim. Burada gelen gidenleri çok oluyor bir günde 32 kişi yemekli davet yaptık onunda altından ben kalktım. Yüz akları benim ama onlar bunu görmüyor :(. Kayınların ve eltilerin yaptığı zoruma gitmiyor ama eşimin bu davranışı çok zoruma gidiyor bazen kör şeytan çek git boşa ne yaparsa yapsın diyorum sonra Oğlum için katlanıyorum o kadar çok şey var ki başıma gelen, ağır söylenen laflar hepsini eşimin hatrı için sustum sesimi etmedim. Ama eşim bunları görmüyor hep kardeşim diyor bazen bizden kesip maddiyatı onlara verdi borçlarını kapattı. Geçen de araba aldı hiç biri 1 kuruş vermedi eşim hala beni suçluyor. Sanırım ben son noktaya geldim sabrım taştı artık böyle biriyle ömür geçer mi bilmiyorum ne yapacağımı da bilmiyorum. Şuan çok üzgünüm ve sıkıntılıyım ağlayarak yazdım. Lütfen empati kurup o şekilde yazalım. Eksik çok cümleler var anlatabildiğim kadarı ile anlattım. Yorumlara hemen dönüş yapamam okuyacağım ❤şu yüreğimi aklımı nasıl ferahlata bilirim? :'(

14 Cevaplar

0 oy
tarafından
Allah yardımcın olsun böyle kocayla zor değişmez bence asıl soru ben katlanabilir miyim ömür boyu artıları eksileri kendin hesaplamalısın zaten görürsün o zaman yapman gerekeni
tarafından
Emin ol anlıyorum seni insanın ruhunu emiyo bazıları içinde sadece koca bi boşluk oluyor.
(672 puan) tarafından
Aynen öyle çaresizlik var şuan bende
tarafından
Hayırlı kapılar açılır inşallah
(672 puan) tarafından
İnşallah dua edin olur mu ❤
tarafından
Ederim tabi canım ❤️
-Reklam-
0 oy
(3,004 puan) tarafından
Allah yardımcın olsun.. küçük yaşta evlenince kriterlerimiz az oluyor fazla elemiyoruz belki de sadece tipini beğenip tamam diyoruz .. keşke başka şehirde olabilseniz .. benim eşim de ailesine düşkün ama bizi kimseye ezdirmez öncelik biz oluruz cok şükür diğer türlü gerçekten kafayı yemelik olur 
(672 puan) tarafından
Sanırım ben kafayı yedim 1.5sene oldu. Geleli çok huzursuz bedenim kaldıramıyorum artık :(( ne yapacağımı bilmiyorum çok çaresizim Rabbim sıkıntısı olanı feraha atsın benide çok zordayım :((
0 oy
(706 puan) tarafından
Depremde annesini babasını kardeşini kaybetti diyorsun psikolojisi bozulmuş olabilir mi ki.
(672 puan) tarafından
Ben bu süreçte alttan alan taraf oldum kendisini psikolojik olarak iyileştirdim. Ama kendimi kaybettim onu düzelteyim derken. Benimde annem kanser üzülüyoruz annem için kendisine gösterdiğim hassasiyeti bana göstermedi :(
(706 puan) tarafından
Yaşadığı çok çok zor birşey alttan alman gerekiyor tabiki. Acısı çok yeni daha bence kolay kolay atlatilacak bir durum değil. Evet senin annen de kanser Allah şifa versin. Zor bir durumdan geçiyorsunuz ikiniz de bir evlilik terapistine gitseniz iyi olur gerçekten çok faydası olur ikinizi de.
(672 puan) tarafından
Kabul etmedi defalarca demem rağmen
(706 puan) tarafından
Suçlayarak onu yargilayarak  ailesi üzerinden konuşarak değil de kendin uzerinden konuşmayı denesen. Belki deme şeklini değiştirsen işe yarayabilir.
(706 puan) tarafından
Canim eğer hala bu da işa yaramazsa sen git yardım al onu da nasıl ikna edeceğin hakkinda sana psikolog yardımcı olabilir.
(672 puan) tarafından
Ben oğlumuz için teklif ettim. İyi birey yetiştirmek için ruh sağlığımızın düzelmesi adına. Kendisi kötülük yaptı bize kabul etmeyerek
(706 puan) tarafından
Canim belki o da farkında değildir yaşadığı kayıplar yüzünden. Sen değiştirebilirsin belki. Sen yardım al derim hem kendin iyilesirsin onu da bu yola getirebilirsin.inan psikolga gidince belki seni de yanlış davranışların vardır onların farkına varabilirsin. Evliliğini duzeltebilirisn hemen pes etme.
0 oy
(2,930 puan) tarafından
Eşin için çok üzüldüm depremde ailesini kaybetmiş bu nasıl bir acı travma bilemem belki ondan sonra iyice bozulmuştur psikolojisi biz tv den haber izlerken bile gözlerimden sürekli yaşlar akardı deprem zamanı. Umarım düzelir.. ama sana yaptıkları görmezden gelmesi bunlar çok fazla yıpratıcı şeyler karısı olarak senin yerin başta olması gerekir sonuçta yavrunuz var. Destek alabilirsiniz belki düzelir kuzum ? Teklif ettim mi hiç bunu boşanacağım bu raddeye geldim diyorsan Allah yardımcınız olsun inşâellah 
(672 puan) tarafından
Kendisi evlilikte sorun görmüyor ama ben boş yerede bu hale gelmedim. Oğlum için teklif ettim gitmeyi çift terapistine kabul etmedi bende ustelemedim
(2,930 puan) tarafından
Ona göre sorun yok tabi. Kendi hayatın kendin en doğru kararı verirsin
0 oy
(7,638 puan) tarafından
 Bence da idrak edemiyor sonucta bır gecede anne baba kardeş gıtmiş da bençe şokta   kendisi diğerleri nıde kaybetme korkusu vardır  üstünde sende   karşı davranınca  onları tutuyor   bazen Rabbim sınav eder belkide sabır ederek  bu sınavda yüksek geçebilir  sın yinede ne  yaşadığını  bilmediğim için  sana gaz vermek yuvanı bozmanı istemiyorum  Rabbim sana güç versin inşallah
0 oy
(724 puan) tarafından
En başta fedakarlıklarını azaltmalı kendine önem vermelisin.Sen kendini sevmez değer vermezsen bunu dışardakilerde yapmıyor.Kısacası sen kendini ezersen insanlar da ezer.Evlilikte denge çok önemli fedakarlıksa duruma ve zamana göre iki tarafta yapmalı.Sevgi,saygı,hoşgörü vs hepsi için geçerli.
0 oy
(3,535 puan) tarafından
Tek sıkıntı sorun yaşayan ben değilmişim 

Rab'bim bütün kadinlarimizin yardimcisi olsun bence 

Erkekler bunadi iyice aile kıymetini evlenince anlıyorlar 
0 oy
(20,548 puan) tarafından
Okumadım ama bugün ne kadar çok mutsuz post ya üzüldüm
0 oy
(394 puan) tarafından
Boşanmak diye birsey var canım ve hiç bir erkek fedakarlığı hakemez
0 oy
(18,181 puan) tarafından
Çocuk için yapılmayacak tek şey mutsuz bir evliliğe katlanmaktır bence çünkü mutsuz sorunlu bir aile ortamına o çocuğu mecbur ediliyor anne mutsuz olunca çocukta mutsuz oluyor ve bunun adı da fedakarlık oluyor. Oluyorsa tabi 
0 oy
(1,810 puan) tarafından
Bende çok yaşadım inan beterini yasadim 7 yıllık evliyim ve inanrmsn benim eşim daha 1 hafta önce annesinin gerçek yüzünü gördü bana söyledi bende bak ben hiç bişey yapmadım rabbim gösterdi dedim şimdi kardeşlerine mesafe koydu annesine kırgın.

Demem oki biraz sabır gösterip Rabbime siginirsan rabbim yardım edecektir sana ben hep sabrettim 
0 oy
(438 puan) tarafından
Aynı durumdayız şu an boşanmayı konuştuk. Allah'a havale ediyorum yapacak bişeyim kalmadı
0 oy
(919 puan) tarafından
Gerçekten kimse katlanamaz dediklerine çok zor eşin resmen onlarin ağzının içine bakiyor daha yazamadigin neler vardir Allah bilir bosansan ekonomik olarak rahat olurmusun veya ailen arkanda olurmu ne desem bilemiyorum 

Boşan veya boşanma diyemem ama iyice dusunmelisin
0 oy
(1,345 puan) tarafından
onlari kaybettigi diye kalan saglar icin karisini cocugunu diri diri mezara mi koysun

ne hikayeler okudum hadi seninkisi ölmüş Allah rahmet eylesin eee digerleri ölmeden yaşıyorlar bu durumu alttan alma artik benmkide gorsen onlarin gozunde sifir araba alcak kadar zengin gercekte bebegine mama alamayacak kadar fakir kardesi bekar ondan iste mama parasini ay basinda verirsin yok dedi serefs.izin teki vermez dedi bak sonra 3 ay gecti evleniyor diye bilezik alcakmis kardesiymis yapmak zorundaymis onun icin tekrardan borca gircekmis yaptigi an rezil edip bosayacaktim hos bunlar rezil etsende utanmazlar ( mamayi bezi benim kardesim aldi )onlar ne yapti hic bisey benden bi b.ok beklemesinler

İlgili sorular

0 oy
17 cevap 1,204 göst.
18 Ağustos 2020 Aile & Aşk kategorisinde Smyyee (808 puan) tarafından soruldu
0 oy
23 cevap 746 göst.
6 Aralık 2021 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
64 cevap 1,113 göst.
17 Temmuz 2022 Aile & Aşk kategorisinde yesmesn (747 puan) tarafından soruldu
+7 oy
30 cevap 1,721 göst.