+1 oy
287 göst.
Diğer kategorisinde (49 puan) tarafından
Kizlar kızım 2 bucuk yaşında 2 aydir tuvalete başlamışız hemen hemen ilk başlarda güzel gidiyirdu diyirdu tuvalete gidelim diye geceleri altına yapmamayı öğrendi ama bir süre geçti en başa döndük resmen ya artık halı parke koltuk temizlemekten bıktım hamileyim de artık çiş yapmamasını istiyorum anlatıyorum bak gelse anneye söyle koş tuvalete ama yok demiyor altına direk bırakıyor cisi ne yapacam ya kendimi tutmayip bagiriyirum çok fazla tutmayip duvuyorum bir iki tane ama gerçekten artık elidme degil ya sabahtan 10 kıyafet değiştiriyoruz ya bıktım artık ya ben bağırıyorum.oda bağırıyor vala daha kriz gecirecem ne olacak ya bu acaba tekrardan beze mi girsem. Olmuyor heryer çiş temizlemekten bıktım yünleri ya birde ben hep bağırıyorum acaba kızım ondan mı arkadaslarinin yanında sesiz biri bişey yapsa bagirsa itse bişey yapmıyor gelip yanıma ağlıyor özgüvenli değil acaba bundan mi kaynaklı ya delirecem artık gerçekten 

11 Cevaplar

+2 oy
tarafından
2 buçuk yaşındaki bebeği neden hırpalıyorsun? Ömür boyu altına s.çacak hali yok dimi en sonunda öğrenecek, 6 ay sonra öğrense ne olur? Hazır değildir. Bana kalırsa ondan çok sen hazır değilmişsin. Bağırma vurma onu korkutma. Küçücük bebek o daha yarış atı muamelesi yapmaya gerek yok. Böyle devam edersen korkak pısırık kendini ifade edemeyen herkesten çekinen özgüvensiz ezik bir çocuk yetiştireceksin
(49 puan) tarafından
Zaten hep bagirdigim için kızdığım için en köcuk şeyde yaramazlık yapsa korkuyor bir yerlere saklanmaya çalışıyor kulaklarını kapatiyor dışarı çıktığımızda arkadaşlarıyla güzel güzel takılıp oynamıyor hep kenarda izliyor biri itse bagirsa agliyarak yanıma geliyor yemin ederim elimde değil bağırıyorum napicam şaşırdım ya peki tekrardan özgüvenli olması için ne yapabilirim ya
tarafından
Ya kıyamam ben ona ya kulaklarını kapatıp saklanıyor mu içim ezildi sanki kendi kızımı gözümün önüne getirdim öyle yapsa içim parçalanır yemin ederim :( yapma nolur o meleğin ne suçu var neden bağırıp hırpalayıp onu bu hale sokuyorsun yazık günah değil mi? Hayır madem psikolojin tek çocuğa bile yetmiyor neden ikinciye hamilesin kusura bakma da keşke önce kendi psikolojini düzeltmek için destek alsaydın. Gerçekten gece vakti üzüldüm çocuğa ya içime dert oldu. Sakin olmak zorundasın hamile olmasan psikiyatri desteği al derdim ama ilaç da kullanamazsın. Sakin olmak ZORUNDASIN. o senin canından bi parça Allah onu sana emanet etmiş en güzel şekilde bakıp büyütüp yetiştirmen için. Çocuğa güzellikle anlat annecim hadi arkadaşlarının yanına gidelim bakalım ne oynuyorlar sen de oyuna katıl, annecim hadi şunu beraber yapalım hadi bana yardım et benimle birlikte sen de yapmaya çalış sana güveniyorum yapabilirsin beraber başarabiliriz vs.onu yüreklendirecek cümleler kur sürekli. Anlamasa bile sen konuş güzel güzel. BAĞIRMADAN ! çok üstüne gitmeden, bir şey yapamadığında kızmak yerine; olsun tekrar deneyelim vs.bu şekilde ılımlı yaklaşmalısın. Bak çok ciddiyim benden sana bir arkadaş tavsiyesi; çocuğun hayatıyla oynarsın. Hayatın hiçbir yerinde tutunamaz. Lütfen ona güzel davran. Doğum yaptıktan sonra gerekirse bi uzmanla görüş kullanabileceğin ilaç varsa sakinleşmek için kullan. O tuvalet eğitimini de zorlama artık çocuğu zaten korkutmuşsun bari hırpalama daha fazla
(49 puan) tarafından
Çok saol gerçekten çok doğru konusmuşsun ne desen haklısın suçluyum ben farkındayım emin ol ama elimde değil ama bundan sonra kıza elim kalksa iki elim kırılsın insallh bidaha kızıma bagirmicam kizmicam duvmicem ne yaparsa yapsın onu hep yureklendirivem herşey için saol cnm
tarafından
Şunu hiçbir zaman unutma o senin evladın ve sen hayatta olduğun sürece o kaç yaşında olursa olsun annesine muhtaç. Evlatlarına "iyi ki benim annem sensin" dedirtmek istiyorsan kendine gelmek zorundasın.
(5,464 puan) tarafından
Allah sizi nasıl biliyorsa öyle yapsın ya. Allah vicdan versin kalp versin. Ne hale getirmişsin çocuğu kıyamam yavrum. Yurt dışında olsa zart diye alırlar elinden de işte dua et Türkiye'deyiz
-Reklam-
0 oy
(13,584 puan) tarafından
Tuvalet eğitimi öyle bi kac günde öğrenilecek bisi degil. Bagirmakla hata yapıyorsun kesinlikle cocuk daha da stres altına giriyor ya sen sakın olacaksın ya da tekrar bekleyeceksin.

25 aylikti ben biraktirdim şuan 28 aylık olacak arada hala kaçırıyor ve tutamadığı için ağlıyor hı bisi demiyorum ilk zamanlar sürekli alına yaptı gene bisi demedim
(49 puan) tarafından
Hayır hiç bagirmazdim sadece çişini sürekli yaptığında tutamadım kendimi
(13,584 puan) tarafından
Güzelce anlat daha sabredemeyeceksen de bağla hem kendine hem çocuğa eziyet etme derim
(49 puan) tarafından
Bağlasam tekrardan başa saricazaklimdan geçmiyor değil ama
(13,584 puan) tarafından
Kendin önce sakin olmalısın canjm anladığım kadarıyla stres altındasın ya bi destek al ya sürekli evde bakara aç dua aç seni sakinletecek şeyler yap. Bi ara bende çok bagiriyordum sinir krizi geçiriyordum resmen baktım çocuğum daha hırçın olmaya başladı beni taklit etmeye başladı bana iyi gelmeyen şeyleri bıraktım bakara açmaya başladım sinirlendikce.
(49 puan) tarafından
TM cnm dediklerinizi uygulicam saol
0 oy
(773 puan) tarafından
Ben de küçük kızım da aynı problemleri yaşadım 3 4 ay sürdü neredeyse sabır işi gerçekten biriktirmek. Büyüğü 3 günde alismisti maşallah ama bu böyle degildi
0 oy
(238 puan) tarafından
Ya birde utanmadan dövüyorum yazmışsın hangi kafayı yaşıyorsun sen !!! Yorumada kızım bağırdığım için korkuyor kulaklarını kapatıyor diyorsun utanmıyormusun 2.5 yaşındaki cocuğa bunları yaşatmaya o çocuğu özgüvensiz yapan sensın biri bağırsa etse birseynyapmıyor diyorsun sen anne olarak cocuguna yapacağını yapıyorsun zaten anne böleyse bırak cocukta dısardakılerden korksun!!! Sen önce kendini geliştir hazırla sonra cocugunu çişe alıştırırsın !
(17,948 puan) tarafından
Dünyada en güvenebileceği insandan şiddet gören çocuk diğer insanlara neden güvensin ki tabiki korkak pısırık özgüvensiz olacak
0 oy
(1,265 puan) tarafından
Çünkü daha küçük ne aceleniz varki 
0 oy
(19,525 puan) tarafından
Bagirirsan korkar. Vurarsan daha da korkar. Ve bu davranış kalıcı hale gelir. Tuvalet eğitimi çok hassas bir eğitim. Asla kızmaya bile.gezmez. zaman zaman gerileme olan zamanlar oluyor. Muhtemelen sen o dönemde çocuğa kızıp bagirdigin dövdüğün için süreç uzamış. Bu davranışını birakmalisin. Cocuguna yumuşak davranmalisin 
0 oy
(436 puan) tarafından

Kızom doğduğu günden beri uyumayan bir bebek huysuz yemek yemez döker saçar vs vs bunu aklına gelen herşey ile uzata bilirsin. Ekim de 3 yaşını dolduracak ama bir günden bir güne vurmadım. Dışarı çıktıgında falan o kadar kendinden emin ki o kadar özgüvenli ki anlatamam. Demem o ki bağırma sen bağırdıkça o pısırıklaşacak. Unutmayalım ki en fazla 5 6 yaşına kadar böyle olacaklar. Yani umuyorum :)

0 oy
(616 puan) tarafından
Tuvalet eğitimi deyip geçmemek lazım biz bunun pedagojik olarak dersini aldık azıcık araştıran herkes de bilir anal dönemde bu tür sıkıntılar (yaşatılan) çocuklar hayatının ileriki dönemlerinde ciddi kişilik problemleri yaşıyor. Öncelikle sabır sabır sabır. Siz 2 buçuk yaşında ne yaşadığınızı ne yaptığınızı hatırlıyor musunuz? Çocuk bunları bilinçli bir şekilde yapmıyor ve sizin dayagınızı asla ve asla hak etmiyor. Eğer sabrınız yoksa biraz ara verip tekrar deneyin bu şekilde ikinize de zarar 
0 oy
(17,948 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Dövdüğün çocuğun nasıl özgüvenli olmasını bekliyorsun? Daha neler okuyacağım daha nelere hayret edeceğim bu platformda çocuk altına kaçırıyor diye dövüyorsun dövüyorsun diye daha çok altına kaçırır bir daha döversin iyice boz çocuğun psikolojisini aferin çocuk için değilde kendin için yardım al çocuğa sabır göstermeyi öğrendiğinde ancak öğretebilirsin
0 oy
(5,464 puan) tarafından
İkisinin altından kalkamayıp el kadar bebeleri dövecekseniz tavşan gibi peş peşe üremeyin.!!! 
0 oy
(1,292 puan) tarafından
Canım çocuğun üstüne çok gitmişsin bende aynı şeyleri yaşadım ama çok sabırlı davrandım çok şükür düzeldi. Düzene oturması 6ayi buldu geceleri hâlâ yapıyo bez baglatmiyo bende hamileyim iki saate bir kaldırıp goturemiyorum. Yataklar hep çiş kokuyo ama napiyim güzel bi dille anlatıyorum gece çişin gelirse anneyi çağır diyorum mecbur sabırlı olmak zorundayız 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 157 göst.
16 Ağustos 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
24 cevap 907 göst.
30 Ağustos 2024 Diğer kategorisinde Viyanaltinn (309 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 244 göst.
8 Mart 2024 Aile & Aşk kategorisinde Dolunay65 (1,212 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 398 göst.
10 Aralık 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Minikmucize (2,587 puan) tarafından soruldu

408,505 soru

12,274,391 cevap

37,691 kullanıcı

Kategoriler

...