+2 oy
197 göst.
Diğer kategorisinde (18 puan) tarafından
Kızlar 35 günlük ikiz erkek bebeklerim var birisi iki gündür kakasını yapmıyor,kaç gün yapmaması normal, ilk anneliğim o yüzden tecrübeli annelere sormak istedim,birde kakasını yapabilmesi için ne yapabilirim,çok kıvranıyor yavrum,diğeri de çok gazlı oda öyle kıvranıyor çok yorucu çok 

6 Cevaplar

+1 oy
(1,648 puan) tarafından

Çekiliiiiiinnnn ben ikiz anasıyımmm:D

Tatlım bende senin geçtiğin yollardan geçtim , suan benim sıpalar 2 yaşındalar, öncelikle sakin ol kuzum

Dünyanın en zor bir okadar da en güzel duygusunu yaşıyorsun, bu günler çok hızlı geçiyor mümkün olduğunca keyfini çıkarmaya bak :)

Benim bebeklerimde çok gazlıydı özelliklerde kızımda çok yaşadık bu sıkıntıyı, 

tecrübe ile sabittir ki hiç bir gaz damlası tam anlamıyla işe yaramıyor, çocuğu rahatlatamıyor, senin en çok işine yarayacak olan "l love you" masajı YouTubede videoları var bende çok işe yaradı dilerim sende de aynısı olur..

1 haftaya yakın benim çocuklarımda da büyük tuvaletlerini yapmadığı dönemler oldu, onlarda anne sütü ama ağırlıkta mama ile besleniyorlardi, doktor 10 güne kadar normal olduğunu söyledi, mamalarını hazırladıktan sonra içine 1 çay kaşığı hakiki zeytin yağı koy ama ilk günler her içtiği mamaya koy, büyük tuvaletelerini yapmaya başladıktan sonra günde sadece 2 defa mamalarına ekle ama ihmal etme düzenli yaparsan bir daha asla kabız olmuyorlar.

Sağlıkla büyütün inşallah <3

(18 puan) tarafından
Beni anlayan kişilerin olması çok güzel çünkü sanki kimse halimi anlamıyor ne kadar zorlandığımı görmüyor gibi geliyor.lohusalık yaşıyorum resmen sürekli ağlamak geliyor içimden sürekli beynimde bir ses nasıl olacak nasıl yapacağım bundan sonra hep böyle mi olacak evde hiç bir düzen olmayacak mı diye kendimi yiyorum o yüzden benim gibi olan anneler ile konuşmak iyi geliyor, sizin bebeklerin gazı ne zaman geçti kaç aylık olunca,ve nasıl bir düzen oturttunuz
(1,648 puan) tarafından
Damdan düşenin halinden yine damdan düşen anlar, ikiz zor üstüne üstelik birde lohusa psikolojisi eklenince daha da zor... Seni çok çok iyi anlıyorum ama geçiyor bak bunu ben söylüyorum benki çok ama çok karamsar takıntılı bir insanım ben bile bunu söylüyorsam inan bana kuzum, 4. Aydan itibaren gaz derdin artık yavaş yavaş bitiyor, evin düzenine gelince, keşke aynı şehirde olsak da seni ağlasam evimi düzenimi görsen , evime gelenler bu evde ikiz bebek var asla diyemez, çünkü biz ikiz anneleri öyle bir sistem , öyle bir düzen oturtuyoruz ki, diğer temiz düzenli  hanımlarından hiç bir farkımız kalmıyor, öncelikle yapman gereken en önemli şey aynı saatte uyumaları eğer bunu başarısan çok rahat edersin, gece uykusuzluğu seni bir süre zorlayacak o yüzden gün içinde 3-4 uyku yapıyorlarsa ilk zamanlar  genelde gündüz uykulari fazla olur , uykularinin birinde senle onlarla beraber uyuyacaksin  ki gücün olsun, 2. Uykunlarinda evini toparla, 3. Uykularında yemeğini yap, yemeklerini günlük yapmaya kalkarsan çok yıpranirsin, fazla yapıp bir kaç günlük yemeye bakın ben öyle yapıyorum , yemeğim olduğu günler yemek yapmak yerine ya çocuklar uyurken kahve keyfi yapıyorum yada poğaça kek yapıp buzluga atıyorum kahvaltı yapacak fırsatım olmadı zamanlar yada akşam çayın yanına çıkarıyorum, buluntu gibi oluyor , mamalarıni saatli ver , çok fazla acikmalarina fırsat vermeki ağlamaya krizlerine girmesinler malûm ikisi birden ağlayınca insanın eli ayağı dolaşıyor, bebeler düzene bayılıyorlar , uyku saatleri ve mama düzenli olduğu sürece işin daha da kolaşacak şuan en zor zamanlarin ama gaz sorunu bittikçe daha da keyifli hale gelecek canım benim :)
(18 puan) tarafından
İçimi rahatlattın canım teşekkür ederim, aynı anda uyandıkları oluyor yanımda kaynanam var o yardım ediyor şuan, çok kısa uyuyorlar sürekli huzursuzlar şuan o düzeni kurmak çok zor ama inşallah ilerleyen aylarda bir düzen oturturuz,birde bende şöyle bir düşünce oluyor ben biri ile ilgilenirken diğeri uyanınca kaynanam ilgileniyor ama ben huzursuz oluyorum sanki o bebeğime haksızlık etmişim gibi yetememe duygusu yani,birde sürekli korkuyorum yanımdakiler bebeğe bakmak için alınca bi yerine bi şey olursa diye, sanırım annelik duygusu ile çok şeye takılıyorum
(1,648 puan) tarafından
O haksızlık etme duygusu bir ömür geçmiyor maalesef oda mükemmel anne olma isteğimizden geliyor, bir yiyeceği 2'ye bölerken resmen santimi santimine eşit yapmaya çalışıyorum, birini kucağıma 5 dk aldiysam diğerinede dakika tutuyordum ama bir süre sonra biraz daha esnek davranıyosun, 6. Aya kadar düzen tutturmak çok zor ama eninde sonunda olacak rahat ol canım benim
(18 puan) tarafından
İnşallah canım benim inşallah o günleri bekliyorum rabbim kolaylık versin hepimize
-Reklam-
0 oy
(7,450 puan) tarafından
Normal . Her gün yapmaz zaten . Anasutu alanlar 8 9 güne yapmasalar bile normal sayilir
(7,450 puan) tarafından
Her bebek bir değil. Zamanla düzelir bnmkindede vardı.  Zeytinyağı verin bir çay kaşığı dedi doktor . Ama fayda etmiyordu.
(18 puan) tarafından
Bende verdim ama benimkinede fayda etmedi galiba
(7,450 puan) tarafından
Aynen . Zamanla düzelir.  Çok rahatsız okuyorsa lavman yapıyorlar
(2,947 puan) tarafından
Bebeklerin metabolizmasi çok farklı oluyor  seyda benm oğlum anne sütü de alırdı mama da ama 3 günde bir yapardı kızım da öyleydi yani ek gıdaya geçince sürekli yapıyorlar tabi. Ben zeytinyag verdim  yıka yıkarken biraz ovala iyi gelir banyo.
(18 puan) tarafından
Evet zeytinyağı işe yaradı
0 oy
(574 puan) tarafından
Probiyotik kullan. Nbl güzel marka. Kimyon çayı yap sende iç bebeklerini de ver (1 çay kaşığı vermeye başla 1 hafta sonra 2 çay kaşığı ver sonrasında 2 çay kaşığı vermyee devam et.) yemeklerine bol bol kimyon koy. Sırt üstü yatır arada ama kontrol et nefeslerini
(18 puan) tarafından
Belki haklısınız ama hiç durmuyorlar uyumuyorlar çare arıyoruz,ki gaz damlalarında da zeytinyağı oluyor bi zararı olsa doktorlar önermezdi diye düşünüyorum
(5,499 puan) tarafından
Kolay degil haklisiniz ama bebek gazliysa gazlidir ne verseniz care etmez. Bagirsaklari gelisene kadar boyle suruyo yani en az 3 aya kadar.
Benim bebegim de coklu besin alerjisi vardi gazdan daha zor bi durumdur sizi anliyorum yani tabi sizin 2 tane daha zor. Ama dedigim gibi zaten vermissinizde ise yaramamislar.
Ayrica gunumuzde ki yeni nesil doktorlar gaz damlalarini da onermiyolar.
(218 puan) tarafından
Benim oğlum şu an iki aylık. Aşırı gazlı bir bebek. Piyasadaki bütün damlaları denedik fayda etmedi. Kimyon çayı ben içtim ona verdim fayda etmedi. En son sağlık ocağı ebemizi aradım ne yapacağım diye her gün ağlıyordum. Bana her gün bir kaşık zeytinyağı ver dedi ve bir ot adı söyledi kaynatıp içir dedi. Evet bazı şeyler verilmez çocuğa su gibi soda gibi şeker gibi ama bazen o kadar çaresiz kaliyo sunuz ki her şeyi deniyorsunuz. Çünkü çocuk ağlama krizlerine giriyor morariyor
(3,082 puan) tarafından
Zeytinyağı vermemi benim doktorum ve ebe söyledi çünkü benim oğlum 10 gün de bir büyük çiş yapıyordu . İlk aylarda
(574 puan) tarafından
Ben gaz damlası aldım faydası olmadı. Kimyonun faydasını gördüm. Ek gıda dönemine geçince de zeytinyağı içirdim. Probiyotik damlayı bebeğim 5 günlükken doktorumuz önerdi. Probiyotik damla çok iyi geldi kimyon çayı da dediğim gibi 1 çay kaşığı verdim başlarda sonra arttırdım. Sırt üstü yatırdığım da oldu kontrol ediyordum tabi. İnşaAllah sizde kolaylıkla atlatırsınız bu dönemleri :)
0 oy
(6,221 puan) tarafından
İkisinde de bol bol msj yap bol bol o şekilde kakasını yapar gazida çıkar 
(18 puan) tarafından
Masajı yapmaya çalışıyorum ama ikiside masaj yapmaya çalışırken ağlıyor dokundurtmuyorlar
(6,221 puan) tarafından
İlk cocuklariniz galiba içinde gaz birikmesi çok olduğu içindir avuçlarınizq zeytin yağı sürün ve karınlarina sağa doğru dairesel ardından aşağı doğru masaj yapın ne kdr işe yaradığını göreceksiniz
(18 puan) tarafından
Evet ilk çocuklarım dediğiniz gibi yaptım biraz sonrasında yaptı ama masaj yapmak zor oluyor çünkü hiç dokundurmak istemiyorlar normal mi bilmiyorum yoksa huylu mu olacaklar bilemedim
(6,221 puan) tarafından
Yok cnm çok gazı olduklarindan öyle siz yaptıkça gazı çıkacak ve sonda rahat olduktan snr ellemenizden kaynaklı aglamayacaklardir
0 oy
(3,082 puan) tarafından
2 gün normal aslında. Ama çok ağlıyorlarsa gazları vardır . 1 çay kaşığı organik zeytinyağı verebilirsin . Avuç içine zeytinyağı döküp üzerine kimyon atıp karınlarına masaj yapabilirsin sıcak tutmaya çalış canım bide havalar serinledi çabuk üşürler gazlanırlar. Gaz ilacı kullanıyormusun
(18 puan) tarafından
Evet canım gaz damlası kullanıyorum, zeytinyağı verdim işe yaradı az önce yaptı şükür.
0 oy
tarafından
Ben bacaklarıyla oynuyordu karnına doğru yumuşak bastırıyodum hemen yapıyodu

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 277 göst.
8 Haziran 2024 Aile & Aşk kategorisinde Pelin1 (670 puan) tarafından soruldu
+2 oy
35 cevap 1,351 göst.
19 Haziran 2024 Aile & Aşk kategorisinde ASMIRA&TOPRAK&RUZGAR (4,307 puan) tarafından soruldu
+1 oy
6 cevap 391 göst.
4 Nisan 2024 Aile & Aşk kategorisinde Ben anne (3,888 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 192 göst.
21 Ocak 2024 Diğer kategorisinde Yakamozzzz (436 puan) tarafından soruldu

408,400 soru

12,269,885 cevap

37,571 kullanıcı

Kategoriler

...