+1 oy
616 göst.
Diğer kategorisinde (1,093 puan) tarafından
Öğretmenimiz kahvaltı listesi atmış. Biz hazırlayacakmışız. Benim bildiğim ücretsizdi. Ne zaman kalktı?

28 Cevaplar

+3 oy
(934 puan) tarafından
Devletin verdiği kahvaltı geçen sene kaldırıldı beceremediler çünkü yüklenici firmalar .fazla bütçe vermedi devlet bunun icin.morarmis bir haşlanmış yumurta ,bir sut ve kuru zeytin geldi çocuklar yiyemedi çoğunun midesi bozuldu gelen yiyeceklere . öğlencilere de paketli cokokrem ,paketli reçel meyve suyu kremali topkekler geldi .milli eğitim kantinde çocuklarin sağlığına zararlı diye sattirmadigi paketli ve şekerli gıdaları kendisi beslenme olarak gönderdi şaka gibiydi .birde bu beslenmenin dağıtımıyla numune almasıyla öğretmenler ilgilendi görevi olmadığı halde.iki senedir kalktı çok şükür .herkes evinden getiriyor çocuğunuzun bu çağlardaki en önemli şeyi olan beslenmesi için mecbur uğraşacağız diyorsunuz neden zorunuza gidiyor .öğretmen ne ister en fazla pankek poagaca krep kek makarna kahvaltılık e bunları da hazırlamaya zorlanacakssaniz ne diyelim ki .yapın poacayi keki atın buzluğa 1 ay gider .
(6,310 puan) tarafından
Şu yorum üste çıksında belki uğraşmaya değer olduğunu anlarlar
(934 puan) tarafından
Kesinlikle uğraşmaya değer beslenme çok önemli kek kurabiye poğaça yazıyor öğretmen diyorlar.Veli toplantısı oluyor ya orada öğretmene söylenir fazla karbonhidrat olduğu öğretmen de ona göre değiştirir zaten .Haftada iki gün hamur işi idealdir .ben ilkokul idarecisiyim anasınıfı ile de ilgileniyorum .haftada üç gün hamurisi fazla diyorlar ya evde yapmaya . çocuklarin beslenme saatinde sınıfları geziyorum yüzde 80 inde pastaneden alınmış poğaça simit börek ve her gün böyle beslenme .anasinifinda öğretmenin yazdığı beslenmeye fazla karbonhidrat diye itiraz edenler bir sene sonra birinci sınıfa geçince nedense hergun okula gelirken yol üstü en kolayından 2 poaca aliveriyorlar pastaneden .mesele karbonhidrat değil yani ugrasmamak.ha maddi imkan olayına bişey diyemem ama çocuğun yiyeceği patatesi de bütçe kaldirmiyorsa ona yapacak birşey yok iş yine doğurabileceğin kadar çocuk yap konusuna gidiyor .her postta bu tartışılıyor zaten çocuk sayısı meselesi ...diyecek birşey yok yani
(1,093 puan) tarafından
Eğer öyleyse iyi ki kaldırılmış. Bakanlığın başlattığı bir sistem olması hasebiyle benim koyacağım poğaçadan ve tosttan daha besleyici bir menü olduğunu düşündüm açıkçası. Zoruma gittiğinden değil yani.
(934 puan) tarafından
İnan hiç öyle değil canım bir somun ekmek yumurta paket reçel kuru zeytin falan hiçbir çocuk yemek istemedi bile . Malesef milli egitim hiçbirseyi düzgün basaramiyor olmadı yani yapamadilar yemek işini .ama çıkıp reklam yaparlar .işin içinde olmasam bende inanırım tvlerde beslenme veriyoruz haberlerine
(1,093 puan) tarafından
Anladım canım. Ben de devlet memuruyum da, bizim yemekhanedeki menü güzel. Öyle birşey sandım
-Reklam-
0 oy
(930 puan) tarafından
Bu sene kalktı canmm liste veriyorlar artk listeye göre yapılacak 
(1,093 puan) tarafından
Öyle miymiş? Neyse artık uğraşacağız bakalım. Teşekkürler canım
(930 puan) tarafından
Rica ederim canm
(11,067 puan) tarafından
Uğraşacak ne var canım. Bi tost bi  pişi kuruyemiş meyvesuyu koymak zor değil ki
0 oy
(6,310 puan) tarafından
Liste atacağım dedi öğretmen demekki yok bizdede
(1,093 puan) tarafından
Cevap için teşekkürler canım
0 oy
(335 puan) tarafından
Bizde de yok haftalık liste veriyorlar 
0 oy
(10,948 puan) tarafından
2 yeğenim gitti hiçbirinde kahvaltı verilmedi. öğretmeni liste yaptı annesi o listeye göre yemek hazırladı götürdü. hiç kahvaltı verildiğini bile duymamıştım ben:) 
(3,457 puan) tarafından
Bende ilk kez duyuyorum
0 oy
(14,636 puan) tarafından
bizimkinde var ama ucretsiz degil aylik 1235 tl veriyoruz + 600 de gezmeye giderlerse gider parasi 
0 oy
(1,749 puan) tarafından
Geçen yılda biz koyuyorduk beslenmeyi listeye göre. Bu yılda okul verecek kahvaltı yi tabi aidat verecez geçen yıl vermemiştik. 
0 oy
(5,471 puan) tarafından
Kuzum merak ettim listeyi de atabilir misin? 
0 oy
(122 puan) tarafından
Bizde devletteyiz okul yemekhanesi karsılıyormuş inşlallah değişmez hiç uğraşamam öğretmenlerin istekleri çok fazla abartılı 
(794 puan) tarafından
Kızlar cidden pes diyorum başka bırsey demiyorum çocuğunuz evde öğlen yiyeceği seyı okulda yıyor sabah yıne evınde kahvaltısını yapıyor gıdıyor anlamıyorum aç mı kalıyor bu çocuklar okul olmasa da bır öğünü okuşla yıkmaya calısıyorsunuz? Ne demek fırın yok yere çalışıyor ya böyle düşünen cıdden çocuk sahibi olmasın ya
(6,310 puan) tarafından
Evde ne veriyorsunuz çocuklarınıza vallahi merak ettim ayrıca altta çevirmeye çalışmayın üstte baya baya UĞRAŞMAK yazdınız e evde aç mı kalıyorda uğraşmak zorunda kalıyorsunuz
Bu arada arkadaşım listesini atmış
Pazartesi yumurta istenen şekilde yapılabilir domates salatalık kuruyemiş meyve suyu
Salı makarna yoğurt
Çarşamba çikolatalı ekmek süt
Perşembe hamurişi istenen bir şekilde yapılabilir meyve suyu
Cuma patates günü yine istenen şekilde yapılabilir yanına süt yada meyve suyu yazmış kadın
Gayette adam akıllı liste yüksek ihtimal bizimde böyle olacak içinde ne olduğunu bilmediğim şeyler yerine evden Yapıp koymayı tercih ederim
tarafından
Esra yok yere derken haftanın 3 gününü kastettim lafı nereye getiriyorsun da çocuk sahibi olmasin diye saçmalıyorsun ayrıca üstüne basa basa da haftada 3 gün hamur işimin karbonhidrat ve şeker yönünden zararını bahsettim. İkide bir evde ne yiyor evde ne yiyor demeyin hanginizin evinde haftada minimum 3 gün hamur işi tüketiliyor? Ha yeniyorsa da vah ki ne vah o evde büyüyen evlatlara. Asıl saglisiz çocuk büyütenler anne baba olmasın daha da bir şey demiyorum.
(6,310 puan) tarafından
Temeraire evet haftada 3 gün hamurişi fazla ve sağlıksız ok sana bu konuda katılıyorum ilk yorum bir anaokulu öğretmenine hatta müdüre galiba ona ait onun orda yazdıkları çok mu sağlıklı şeyler paketli topkek yemesindense benim yaptığım kek 100 kat iyidir bu aşikar sanki devletin verdiği 0 şeker tamamı meyve bazlı sterilize olayına dikkat edilen şeylermi Allah aşkına bunun çözümü öğretmenle konuşup listeyi değiştirmek olur aman versinler demek değil
(794 puan) tarafından
Mevzunun saglık kısmında olanlara lafım yok ama UĞRAŞMAYALIM, YADA DEVLET VERSİN KAHVALTIYI  DELİ PARALAR VERİYORUZ DEVLETTE OLSA dıyenlere benım lafım sana saglık kısmında katılıyorum haklısın ama ortak menü bulmak ve her çocuğun sevecegı tarz şeyler bulmak söz konusu olunca çok seçenek kalmıyor bence ayrıca paketlı meyve suyu  süt top kek morarmıs kokmuş bır haslanmıs yumurta yerıne evden benım yaptığım hamur ısını kekı vs yesın daha ıyı tabıkı de ayrıca hamur ısı denınce neden illa saglıksıza gıdıyor aklınız mesela tostları yulaf ile yaparım ben çokta saglıklı , patates gününde kızartma yerıne haşlama közleme yada salata tercıh ederım, makarna olacaksa illa kendı kestıgım erişte yada tam buğday unundan kendı yaptıgım makarnadan yaparım çokta severek yer çocuklar çünkü beraber yapıyoruz isteyen çözüm ve seçenek bulur istemeyen bahane bulur bu kadar
0 oy
(2,922 puan) tarafından
Bazı yerlerde geçiyor yemek ücretsiz bazı yerlerde liste veriyorlar bizim burdada liste veriyorlar ve bennim çocuğum da gidecek liste verecekler artık nasıl yapılacaksa
0 oy
(794 puan) tarafından
Ben zaten kendım hazırlam taraftarıyım ne yedıgını bilirim mis gibi yaparım evden koyarım
(14,636 puan) tarafından
Demi aslında evden daha iyi bizim okulda ikindi kahvaltısı varmış seneye de aynı 1. Sınıfta herhalde artık biz hazırlarız
(794 puan) tarafından
Üst yorumlarda tartısma çıktı şaka gibi fırın yok yere calısacak, aılelerı zorluyor verilen lıste vs dıyorlar devletın verdıgı morarmıs yumurtayı yada kutu meyve sularını yedirmeye ne meraklılar
Çocuk dünyaya geliyorsa bakmak zorumuza gitmemeli, bütçe meselesi düşünmeden rast gelen çocuk sahıbı olunmamalı
(14,636 puan) tarafından
Evet evet okudum. Daha yeni fırını kapattım 2 tane yuvarlak pizza için 10 dakika zor çalışıyor bunun elektriğinden ne olacak. Çocuğumdan hiç birey önemli değil Allah güç versin yeter ki
(6,310 puan) tarafından
Yapmaya gelince ay yok durumumuz var bakmaya geldimi e devlet 1 öğününü versin eğitimini versin iyi kötü evde karnını doyur en büyüğün kıyafeti ile büyür zaten yeterki biz uğraşmayalım aman yorulmayalım bencede olmasın böyleleri anne
(794 puan) tarafından
Çok çok sınır oldum gerçekten ya tamam verılımce faydalanmak isterler bısı demem ama verılenı görmem lazım önce bır anne olarak çocuğunun saglıgını beslenmesını düşünmek yerine bır öğünü devlete kitleme derdınlideler doysun da nasıl duyarsa doysun
0 oy
(6,731 puan) tarafından
İlk defa senden duydum kız bunu :D bizim aidat parası yüksek içinde yemekte var sabah gidenlere kahvaltı öğlen gidenlere yemek 
0 oy
(302 puan) tarafından
Ben 2 yıl devlet anaokuluna yolladım 2 yılda evden beslenme götürdük. Var miydi ki zaten okulda kahvaltı 
0 oy
(14,489 puan) tarafından
Geçen sene müdür kalktı demişti bize
0 oy
(3,632 puan) tarafından

Galiba bu yemek olayı sadece bizim şehirde yok, hiç de olmadı duyduğum kadarıyla :)

0 oy
(144 puan) tarafından
Bizde de liste verceklermis
0 oy
(14,168 puan) tarafından
Geçen senede yoktu bu senede yok bizim okulda 
0 oy
(329 puan) tarafından
Bizim aylık 1600 TL kahvaltı 
0 oy
(1,848 puan) tarafından
Bizimki devlet öğlen gidicek 1000-1200 arası ödeme yapıcaz yemek okula  ait
0 oy
(452 puan) tarafından
Benim bildiğim anaokulunda  yok vermiyorlar tabi her ana okulu aynıysa şehir olarakta degisebilir 

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 198 göst.
29 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde Sarioglusumm (166 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 67 göst.
0 oy
3 cevap 103 göst.
9 Ekim 2023 Diğer kategorisinde Zeynep5100 (982 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 53 göst.
7 Ekim 2023 Diğer kategorisinde Zeynep5100 (982 puan) tarafından soruldu