+2 oy
241 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (208 puan) tarafından
Kızlar normal de yarın 40 günüm oluyo doğum yapalı akıntıydı fılan ama 3 gündür normal adet gıbı oluyor ve bugün aşırı derece sızce Adetmi oldum lohusa kanaması mi ve yarın normalde bıtıyodu buna bakılırsa daha sürecek gıbı kanamam

10 Cevaplar

+1 oy
(565 puan) tarafından
Normal cnm 40 çıktıktan snr olacak diye bişe yok benim 20. Günunde adet oldum 15 falan sürdü 
(208 puan) tarafından
Tamam canm çok teşekkür ederim
-Reklam-
0 oy
(208 puan) tarafından
Bilen yok mu :(
0 oy
(650 puan) tarafından
Adet olmussundur canım ben tam 41. Gün regl olmuştum.
(208 puan) tarafından
Tamam cnm çok teşekkür ederim lohusayken gormedım bu şekilde kanama  o yüzden merak ettım
0 oy
(7,592 puan) tarafından
Kanama bitse de bitmese de ilk doğumsa eğer 40.gunde saati saatine gusül almalısın 
(7,592 puan) tarafından
İlk doğumda sınır 40 tir eğer kanama devam ederse doğum saati hesaplanır gusül alınır gelen kanara özüdür. Ama ikinci doğum ise ilkinde 35.gunde gusül almışsa ikinci de 35 sayılır 32 de gusül almış olsa bile 35 'e kadar ibadet edebilir ama cinsi münasebette bulunamaz . Lohusalıkta kanamanın azı yoktur çoğu 40 gündür. Şuan kanaması olduğu için kirkinda kanaması bitse de bitmese de gusül almalıdır
tarafından
Şimdi açıkladığınız bilgi ilk yazdığınıza kıyasla doğruya çok yakın ama yine de yanlış bilgi.
Doğru çünkü lohusalıkta kanama için en az mühlet diye bir şey yoktur, en çoğu 40 gündür. Şayet kişinin 40 günden az bir sürede lohusalığı biterse (yani kendi krem rengi akıntısı gelirse) o zaman guslünü alır ibadetine geri döner, ayrıca doktor bir beis görmediyse cinsel birliktelik de yaşayabilir ancak çoğu doktor önermez.
40 günü geçen kan için bakılır, eğer ilk doğumsa kan gelen ilk 40 günü lohusalık, kalan diğer günler özür sayılır. 15 gün temiz kalmadan da hayız diye hükmedilmez.
Şayet kişinin ilk doğumu değilse ve 40 günü geçtiyse o zaman da bir önceki doğumda kaç gün lohusalık geçirdiğine bakılır, o müddeti lohusalık müddeti sayar, kalan günleri özür olarak sayar.
(7,592 puan) tarafından
Aynı şeyi uzatarak yazmışsın
(7,592 puan) tarafından
Sen lohusalık bahsini uzatarak teferruatlı yazmışsın ben sadece soruya yanıt verdim
tarafından
Hayır, kan bitse de bitmese de diye bir şey yok. Orası yanlış. Tekrar açıkladığınızda da "Ama ikinci doğum ise ilkinde 35.gunde gusül almışsa ikinci de 35 sayılır 32 de gusül almış olsa bile 35 'e kadar ibadet edebilir ama cinsi münasebette bulunamaz." Dediniz, yanlış. 32e Gusül almış olsa bile 35e kadar diye bir tabiri siz nerede okudunuz? Kan kaçta biterse o kadar süre baz alınır. Bu tür bilgiler 2 satırla yazılamayacak kadar elzemdir.

En sonda da yazmışsınız ki "Şuan kanaması olduğu için kirkinda kanaması bitse de bitmese de gusül almalıdır." Bu bilgi doğru ancak eksik bilgi. Ben bilmeyen biri olsam anlamam.

Ayrıca lohusalık bahsi 20 küsur sayfa, ben bile kısaltarak yazmama rağmen her bilgiyi vermeme yetmedi. Ancak kadının sıkıntısının fetvası şudur diye açıklama yapabildim. Bu tür bilgiler verirken karşımızdaki insanların uzun uzadıya dersler almadığını ve çocuğa anlatır gibi anlatmak gerektiğini aklımızda tutmalıyız, aksi türlü eksik veya yanlış anlaşılabilir yazılar çıkabilir. Lütfen yanlış anlamayın beni, sizi ikaz ettiğim falan yok. Yalnızca bu meseleler çok dikkat edilmesi gereken meseleler.
0 oy
(5,927 puan) tarafından
Lohusalik kanı olabilir dönüşümlü gelir belki
(208 puan) tarafından
Anladım bende dıger bebegımde olmamıştım 1 seneye yakın
(5,927 puan) tarafından
Doktora gidemedim randevu yoktu
(208 puan) tarafından
Emziren anneler geç olabılıyo ya
(5,927 puan) tarafından
Aynen öyle diyorlar .bekliyorum
(208 puan) tarafından
Hayır'lısı
0 oy
tarafından

Dinen (lohusalık) nifas; çocuk doğmasından itibaren başlayan kan akışına denir. Tıbbense rahim ağzının kendini toplaması için müsaade edilen 6 haftalık süreye verilen addır.

Dinen lohusalığın en azına bir müddet yoktur, kişi 1 gün bile olabilir. Ancak en fazlası 40 gündür. 40 günden fazla kan akarsa 40 günü nifas, sonraki günler özür sayılır. İlk doğum değilse, ilk doğumdaki lohusalık müddeti esas alınır, 40 gün değil. (Örn; 28 gibi)

Ancak daha az sürerse o zaman biter bitmez AYNI NORMAL ADET GİBİ temiz akıntıyı görür görmez Gusül alır ve ibadetlerimize geri döneriz.

Cinsellik konusundaysa ehil doktorun görüşü esas alınır.

Eğer doktorun müsadesi yoksa cinsi münasebet yasaklanmıştır ZİRA KİŞİNİN KENDİNE ZARAR VERMESİ HARAMDIR. Eğer doktor müsaade ettiyse o vakit birleşmede DİNİ BİR SAKINCA YOKTUR. Eğer kişi fiziksel olarak sağlıklı ama psikolojik olarak hazır hissetmiyorsa o zaman yine birleşme yasaktır. Çünkü İSLAM EZİYET ETMEZ. ETMEYE DE KARŞIDIR.

tarafından
Yeni heyecanlı anne; lohusalık bitiminden sonra 15 gün temizlik müddeti ŞARTI aranır.
Yani sizin durumunuzda 38.gün bitti, 40 içinde tekrar geldi bu lohusa kanına girer çünkü lohusalığın en fazla süresi olan 40 günün içinde. Ancak 40 günü geçerse eğer ilk doğumsa 40 gün lohusa, diğer günler özür sayılır.
Adet olabilmeniz için en az 15 günü temiz geçirmek zorundasınız. Size eksik fetva vermişler. Bu yüzden diyanete güvenmiyorum işte.
tarafından
40 günün içinde gelen kan ne olursa olsun lohusalık kanı sayılır. Leke bile olsa. Ancak 40 günü geçen kan için 2 durum vardır, eğer ilk doğumsa 40 gün lohusa kanı, kalan günler özür. Eğer ilk doğum değilse önceki doğumda kaç gün lohusa olunduysa o kadar günü lohusa sayar, kalanına özür deriz.
(360 puan) tarafından
Çok teşekkür ediyorum yanıtınız için. Belki bazen cevabına ulaşamadığım bişey olursa desteğinizi alır mıyım acaba ?
tarafından
Müsait olduğum müddetçe yardımcı olabileceğim bir şeyse tabi ki
(360 puan) tarafından
:)) Allah razı olsun hayırlı akşamlar
0 oy
(6,034 puan) tarafından
Adet olmuşsundur canım benimki 40 bittikten 1 hafta sonra olmuştum 
(208 puan) tarafından
Saol canm yorumun için
0 oy
tarafından
Kırkın çıktıktan sonra normal canım
(208 puan) tarafından
Canm yarın çıkcak 40 ı'm bugün 4. Günüm kanama olalı bugün çok fena işte
0 oy
(2,746 puan) tarafından
Evet canım adet olmuşun sen 
(208 puan) tarafından
Saol canm bakalım ne zaman bıtcek ben yarın lohusa için gusül alcam demi birisi öyle yazmıstı da
(2,746 puan) tarafından
Alsan da bişey değişmicek adetken yapamazsın ibadet. Özür kanı değil çünkü seninki bildiğin adet kanı yani. Özür kanı loğusalık 40 gün bittiği halde damla damla yada leke şeklinde gelen şeye özür kanı denilir.
(208 puan) tarafından
Tamam canm çok teşekkür ederim
0 oy
(2,377 puan) tarafından
Olabilir benim de 20 gün kanama gelmişti doğumdan sonra 40 çıkmasına bı kaç gün kala da adet olmuştum 
(208 puan) tarafından
Anladım canm teşekkürler
(2,377 puan) tarafından
Olabilir yani canım başka bı sıkıntı yoksa takılma :) hayırlısı olsun bebişin
(208 puan) tarafından
Saol cnm ama bebeğim vefat ettı doğumdan 12 saat sonra:(
(2,377 puan) tarafından
Aa özür dilerim canım affet hakkını helal et ♥️ başın sağolsun:( sebebi neydi
(208 puan) tarafından
Nerden bilesin ki canm helallik bişi yok ki
(2,377 puan) tarafından
Allah sana sabırlar versin canım
(208 puan) tarafından
Allah razı olsun canım benim belli bişi yok otopsi sonucunu bekliyoruz
(2,377 puan) tarafından
Sebebini bilmiyor musunuz
(208 puan) tarafından
Hayır canm bilmıyoruz uyuyodu vefat etmiş işte hastanede bişi demedi ani kalp durması olarak girmişler ölüm raporuna ;(
(2,377 puan) tarafından
Aa başın sağolsun :(
(208 puan) tarafından
Allh razı olsun

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 142 göst.
18 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde Hatice3370 (20 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 753 göst.
3 Ağustos 2020 Diğer kategorisinde Leylow_ (53 puan) tarafından soruldu
0 oy