+1 oy
431 göst.
Diğer kategorisinde (527 puan) tarafından
Kızlar az önce tiktokta bakinirken gördüm al karısı varmış lohusa iken gelirmiş bebeği alıp götürüp öldürürmüş felan. Ben öyle birşey yaşamadım çok şükür ama gerçekliği var mı yoksa rüya olarakmi sadece yaşanıyor bunlar. 

14 Cevaplar

+3 oy
(10,687 puan) tarafından
eskiden kadınlar korunmayı bilmiyor, tarlada doğum yapıyor kalkıp çapaya devam ediyor. kanaması var dinlenmesi lazım dinlenmiyor. enfeksiyon kapıyor. enfeksiyon yüksek ateşi getiriyor ve kadınlar halüsinasyon görüyor. kendi kendine konuşuyor. buna al basması der eskiler. çünkü doğru düzgün doktor yok, gördükleri şey karşısında şaşkın şaşkın bu kadın kimle konuşuyor diyorlar. o yüzden bu geliyor akıllarına. Bu tarz şeyler hurafe olarak kalıyor yani.

zaten niye anlatılır bilmem. zaten doğum lohusalık zpr bir süreç bir de bu tarz şeylerle kadınları korkuturlar
(527 puan) tarafından
Doğru söylüyorsun canım
-Reklam-
0 oy
(5,329 puan) tarafından
İnanmayın insanları kandırmaya çalışıyorlar
(527 puan) tarafından
Degilmi bende ilk defa duydum
(5,329 puan) tarafından
Böyle şeyleri bilincaltiniza yerlestirmeyin gerçeğe döner.  Bosver
0 oy
(9,472 puan) tarafından
Lohusa kadınların protein bakımından beslenmesine dikkat etmesi gerektiğini söylüyor. Demir depolarının dolu olması iyi olurmus
(1,594 puan) tarafından
Çekilin ben geldim valla hepsi beslenme ile alakalı zorla da olsa düzenli beslenmemiz lazım inşallah şimdi iyisindir
(2,889 puan) tarafından
Eskisine göre daha iyiym ama çok kötü durumdaydim iki doktor demirin yerlerde diyordu ama bana dedignz gbi vr açıklama yapmadılar hatta hapları kullanınca su dizlermin bacaklardaki kuvvetsizlik gtti diye düzensiz yemeye basladm siz deynce önemini anladm dikkat ederm evet beslenmem hiç yok kızı emziriyorm diye onu yeme bunu yeme doğumdan önceki kilomun altına düştüm
(1,594 puan) tarafından
Ye bacım gerçekten can boğazdan geliyormuş öyle önüne gelen cipsi kolayı değil tabii ki her gün mutlaka bir çeşit et sebze ye yumurta kesinlikle ihmal etme ev yapımı yoğurdunu ye meyveni ye bir iki tane ne olursa kuruyemişi ye boll bol su iç bu da çok önemli fırsat bulursan uykunu da aldın mı senden iyisi yok Allah'ın izniyle
(2,889 puan) tarafından
Umarım inşallah sadce hayatimda yumurtaya ağzımı sürmem ama haklısınız emziriyorm diye onu yeme bunu yeme dokunur bebeğe diye diye kuruttular beni valla ayran bile içme diyolar ama yicem dedgnz gbi çünkü takketten dusuyorm
(1,594 puan) tarafından
Aslında o söylenen şeylerin hiç birinin bebeğe zararı olmadığını söylesem:) hepsi bizim düzensiz beslenme biçimi yüzünden oluyor aslında bizim yeme düzenimiz nasıl olursa bebeğe de haliyle o geçtiği için gaz olayi oluyormus sen protein ağırlıklı beslenirsen düzenli suyunu içip zararlı paketli şeylerden uzak durursan bebeğinde de Allah'ın izniyle gaz falan olmaz Instagram kullanıyorsan eğer HASTALANMAYAN ÇOCUK sayfası var oraya bak ve gerçek beslenme yöntemlerini gör canım bu arada sayfa sahibi hanım eğitimsiz bilgisiz biri değil beslenme uzmanı ve hemşiredir beslenme alanında da tahsillerini sürekli paylaşır çocukları arka arkaya olduğu için işini yapmıyor ara vermişti ben o sayfadan çok şey öğrendim zamanında görsem belki bebegim anne sütü de alırdı ama nasip işte sen bir şekilde ulaş o sayfaya hatta aklına takılanları yaz birkaç gün sonra da olsa mutlaka cevap verecektir sana sağolsun ilgilidir
0 oy
(5,405 puan) tarafından

Lohusayi bilmem de bende geçenlerde bebeğimi kaybetmeden iki gün önce çok kötü bir rüya gördüm ve 2 gün sonra bebeğimin kalbi durdu :(

(2,655 puan) tarafından
Canım eltimin 3 cocugu da düşükten 1 gün önce rüyasına girmiş kanaması olduğu sabaha hep kanamayla uyanirmis 3 u de düşmüş öyle
(5,405 puan) tarafından
Canım benim kanamam olmadi kontrole gitmeseydim kimbilir ne olacaktı yenge var burda eşimin akrabası bana diyor.ki ellerin tırnakların bile morarmışti sen korkma diye söylemedik sana ne bileyim vardır bunda da bir hayır canım ama işte o rüya var ya çok aşırı kötüydü ve oldu da malesef
(527 puan) tarafından
Allah gönlüne göre versin inşaallah canım.
(5,405 puan) tarafından
Amin canım benim Allah razı olsun cümlemizin inşallah
(2,655 puan) tarafından
Canım benim hayırlısı olsun inşallah. Dediğim gibi kanamadan önce dayak yiyiyormus sonra kanama geliyormuş kabus işte ama hocalara gittiğinde bebekler için olduğunu öğrenmişti Rabbim korusun bir daha olmaz inşallah
0 oy
(2,932 puan) tarafından
Ilk defa duydum böyle birseyi.
(527 puan) tarafından
Bende canım
0 oy
(5,471 puan) tarafından
Türk mitolojisi :))) 
(918 puan) tarafından
İslamiyette de geçiyor ama hurafe olarak yanılmıyorsam
0 oy
(650 puan) tarafından
Safsata tamamen.
0 oy
(454 puan) tarafından
Aslında bu şimdiki zamanın lohusa depresyonu gibi birşey sanırım. O zamanlar depresyon filan bilinmediği için al basması, al karası, al karısı gibi çeşitli isimleri var. Yorgunluktan, uykusuzluktan kadınlar belki emzirirken uyuyakalıp bebeğin nefessiz kalması ya da emzirmek için kalmayıp bebeğin şekerinin düşüp vefat etmesi gibi şeyler yaşanmıştır illa ki zamanında. Bunu da açıklamak için bu şekilde hurafeler doğmuştur.
(527 puan) tarafından
Doğru olabilir
0 oy
(2,233 puan) tarafından
Lütfen böyle şeyler paylaşmayın öyle bişey yok 
(527 puan) tarafından
Buraya merak ettiklerimizi soruyoruz canım. İnternetten baktım cevaplar bu şekildeydi birde insanlara sormak istedim ve başlıkta bahsettim. Keşke gitmeseydin
0 oy
(4,779 puan) tarafından
Kadın manen güçsüz kalıyor lohusayken böyle durumlar olabilir. O yüzden lohusayken ölene şehit sevabı verilir. Bende tek uyuyamazdım bı gun odamız soğuk bebek üşür diye oturma odasında tek uyudum bebeğimle. O gün sabaha kadar şeytanla uğraştım sureklı kovaladım yakaladım benimle cok uğraştı. Komşumuzda öyle yaşamıs hala o odada tek uyuyamam diyor. 
(527 puan) tarafından
Bende tek uyuduğum günler oldu çok şükür bir sorun olmadı bilinç altı dan kaynaklanıyor bu canım. Bence
0 oy
(471 puan) tarafından
Ben hamileykende lohusayken de yaşamadım şükür ama yaşayan oluyor muş yada böyle şeyleri duyup bildiğimiz için herşeyi ona yoruyoruz ben yeni doğum yaptım eşimin çalışma saatleri gecede oluyor komşum gelip bazı şeyler anlatıp canımı çok sıkmıştı lohusa ya da hamile kadına bunlar neden anlatılır bilmem yaniii. Sadece lohusalığımın ilk başlarında kötü rüyalar görürdüm ama korkunç değil onların etkisinde çok kalırdım çocuğum büyüdükten sonra anlattım karabasan olabilir dediler zaten sana müdahele etmezler kötü rüyalar görmene sebep olur demişlerdi yaşadığım tek buydu canım inşallah hiç olmaz hamilelik düşünüyorum 
(527 puan) tarafından
Yani rüya olarak görüyorlardie en fazla bizim türk insanımızın huyudur abartmak. Rabbim korusun herkeside bizleride. Hakkında hayırlısı olsun gönlüne göre versin rabbim canım
(471 puan) tarafından
Aynen öyle canım insan psikolojisinden hiç anlamıyorlar Allah razı olsun canım
0 oy
(616 puan) tarafından
Bende lohusa yken karşıma çıkmıştı aklımda kaldı korkudan bide tek kalınca geliyormuş filanda yazıyordu tek kalamiyordum korkudan ama öyle zeylerde yokya insan sadece görünce ilk başta etkileniyor
(527 puan) tarafından
Bencede bilinç altı kaziliyor
0 oy
tarafından
Böyle şeyler burda paylaşmayın lütfen bende bir hamileyim bir boş animiza gelip bilinçaltımıza yerleşebilir ben 1 doğumumda hamileliğimde ve lohusalığımda böyle bir şey yaşamadım şu an ikinciye hamileyim ama Allah'a karşımıza ne getirir bilemem o yüzden böyle şeyler insanın korkuttuğunu düşünüyorum
(527 puan) tarafından
Başlıkta yazdım ama hamileler ve lohusa olanlar bakmasın diye. Bile bile neden okudunuz. Bunda benim hatam değil sizin hatanız.
0 oy
(924 puan) tarafından
İlk defa duydum canım bende lohusayım şimdi 18 günlük. Bizde 40 gün kadının mezarı kazılır derler dışarı çıkarmazlar onu duydum ben sürekli okuyorum Allahım korusun öyle şeylerden 
(527 puan) tarafından
Dualarla yaşıyoruz tabiki. Rabbim korusun hepimizi insAllah. Bende yaşamadım çok şükür

İlgili sorular

0 oy
22 cevap 1,351 göst.
7 Şubat 2019 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+2 oy
17 cevap 716 göst.
10 Mayıs 2022 Diğer kategorisinde Dilancann (2,745 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 109 göst.
19 Mart 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Ümranşen (1,835 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 593 göst.
11 Aralık 2019 Diğer kategorisinde Meryemsena (426 puan) tarafından soruldu

401,989 soru

12,034,292 cevap

36,262 kullanıcı

...