0 oy
135 göst.
Aile kategorisinde (1,449 puan) tarafından
Bu hafta yaptırmayı düşünüyorum menenjit rotabu aşılar ne kadar önemli birde yeni yaptıran ücreti ne kadara yaprtirdiniz aile hekimi reçeteyle mi yazıp aliniyor

14 Cevaplar

+1 oy
tarafından
Ne kadar önemli olduğunu burada ki çok pişmanım yaptırmadığıma diyen annelerin postlarını okuyarak anlayabilirsin canım hepsi ücretli ben hiç hatırlamıyorum 
-Reklam-
0 oy
(3,346 puan) tarafından
Ücret konusunu bilmiyorum ben yaptirali 3 sene oluyor canım ama ikiside çok önemli. Rota virüs mesela ishal hastaligi 1 hafta hastanede yatmasına sebep olan bir hastalık aşı olduğu zaman hafif atlatıyor. Menenjit de çok önemli ama ikisde çok pahali, aile hekimine yazdirmiyorsun direk eczaneden veya çocuk doktorun varsa onun önerdiği markayı alabilirsin. Ayrıca sağlık ocağı yaparmi bilemem Rota damla onu yapar da menenjit yapar mı bilmem sorman lazım 
0 oy
(519 puan) tarafından
Ben 3 evladima da yaptırdım en son 4 sene önce oldu 
0 oy
(1,573 puan) tarafından
Rotayı yaptırdım ben tanesine 1800 verdik aşının menenjit yaptırmadım canım 
0 oy
tarafından
Rota yaptırdım 3.ve 5 ayda menenjit ise 12,aylıktan sonra yaptırmak istiyorum.rota ücreti 1800 idi en son 2 ay önce falan şimdi bilmiyorum 
0 oy
(11,285 puan) tarafından
rotanın ilk dozunu en geç 3 aylıkken yaptırman gerekiyor. şu an 1700 gibi bir şey.

rotayı 2-4 ya da 3-5 te yaptırman gerek

menenjiti doktor planlıyor 

ben 2-4te rota (rotarix) 

3-5-13 te menenjit yaptırdım (bexero nimeriks) bu ay menenjitin son dozları yapıldı iki aşı yaklaşık 3500-4bin tuttu. 
(11,285 puan) tarafından
reçeteye gerek yok, zamanı gelince eczaneye haber veriyorsun aşı olunacağı gün temin ediyorlar. buz aküsüyle birlikte alıyorsun sağlık ocağına götürüyorsun hemen vuruyorlar
0 oy
(1,071 puan) tarafından
Birkaç gün önce ikinci dozu yaptım. Rotateq isimli bı damla fiyatı 1118 TL. Sağlıkçı bı tanıdığın tavsiyesiyle almıştık. 
0 oy
(982 puan) tarafından
İkisi de ücretli ama çok ağır hastalıklar umarım yasamazsiniz. Aşı yaptırmak en güzeli. Menenjit beyinde hasar bırakan bı hastalik 
0 oy
(1,583 puan) tarafından
Menenjiti şöyle soyliyim annemin kuzeni çocukken menenjitten öldü annem de aynı anda hastanede yatıyomus menenjitten o sağ kaldı. Annem menenjitten hep bahsederdi. O yüzden menenjiti doktor önerisiyle de yaptirdim. Oğlum 17 günlüktü rota hastalığına yakalandı perişan oldu. Rotayı da vakti geldiğinde mutlaka yaptır. İkinci bebegim olacak hepsini yaptıracağım yine 
0 oy
(1,397 puan) tarafından
Canım o virüs oyuncaklardan geçiyor ben hemen kızıma yaptırdım hayır reçeteyle değil eczaneden ben o zaman 600tlye almıştım şuan ne kadardır bilmiyorum sakın parasına bakma kesinlikle yaptır 5 sene etkisi oluyor benim kızım maşallah diyeyim sizde diyin grip olsa bilr hafif atlatır rotaya yakalandık ama çok hafifti hemen geçti grip gibi ayaküstü atlattık çoğu benşm en yakınlarıma bile yaptırmadılar diye kaç gün hastanede yattılar biliyorum dikkat edin ve yaptırın
0 oy
(1,457 puan) tarafından
İlk çocuğuma birota aşısını ysptırdım hastalığı geçirmiş ama hiç hissetmedim bile ama 2.çocuğumda sağlık problemlerim oldu ve yaptırmayı unuttum zamanı geçince hatırladım ama doktor geçtiği için yaptırmak istemedi ve bir kaç ay önce rota virüsü geçirdi 7 gün boyunca kusma ishal uğraştık hastane hastane gezdik en son kucağımda kusarken nefessiz kaldı çocuğum ve özel hastaneye götürdüm doktor vucuttaki elektrolit dengeleri bozulup vücudu çok sıvısız kalmış deyip yatış verdi 4 gün serumla desteklediler çocuğumu gözümün önünde eridi çocuğum 1 aylık bir süreçte ancak toparlandı 
0 oy
(4,193 puan) tarafından
İster eczaneden al aile hekiminde yaptir istersen bi ozel hastanede yaptir. 
0 oy
(936 puan) tarafından
Arkadaşım kızına rota aşısı yaptrdi 1.754 TL civarı bseydi eczaneden aldi sağlık ocağında iğneyi yaptı baya pahalı ama çocuklarımıza deger
0 oy
(24 puan) tarafından
Menenjit grubunun tamamı ve rota virüsü toplamda 15 bin civarı buluyor sanırım.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 158 göst.
20 Mart 2024 Diğer kategorisinde Kelebekkm34 (1,263 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 72 göst.
15 Aralık 2023 Aile kategorisinde laz6. (84 puan) tarafından soruldu
+1 oy
5 cevap 137 göst.
10 Nisan 2021 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 394 göst.