+1 oy
496 göst.
Diğer kategorisinde (363 puan) tarafından
Kızlar merhaba ben bir haftadır tuvalet eğitimi veriyordum bu haftadan sonrada annem bakacakti. Anneme dedim ki anne pazar akşam biraz erken gel çocuk senin bakacağını anlasin bide hangi saatlerde ne zamanlar tuvalete gideceğini söyleyeyim ben sana. Annem o gün gece 11 de çocuk uyuduktan sonra geldi yanında da abimin kızını getirdi. Abimin kizida aşırı yaramaz . Her yeri karıştırır yemek yeme adabı  tuvalet adabı hicbirsey yok 9 yaşında. Arkasından tuvalete girsen tuvaleti yıkaman gerekir. Yemek yerken benim oğlum ağzın kapalı ye midem bulanıyor der sürekli. Evde de bizim yatak odamıza girer her yeri karıştırır. Annem de insan görsün biraz diye bize getirir. İnsan ailede almadığı davranışları bı hafta bı yere gidince öğrenir mi? Onuda geçtim dedim ki bu hafta getirme çocuk daha yeni tuvalete alışıyor bak gitmez tuvalete . Dediğim gibi ilk gün gitti ikinci gün ev savas alanı olduğu için gündüz annem zaten üç çocuğa bakarken (yaşları 2,5 - 5 ve 9 olan ) tuvaletinin takibini yapamadık ve bir haftadir aynı şekilde. Annemde bana trip atıyor  gönderdiler bende getirmek istemedim diye. Bende dedim getirmemen lazımdi sen getirmek istemesen getirmezdin diye.  Kim haklı sizce 

14 Cevaplar

+2 oy
(4,779 puan) tarafından
Ben seni haklı buluyorum yani kendi çocuğuna mi uğraşacaksın başkasının mi. Hem küçük degılkı 9 yasında bı cocuk yani artık bilmeli herseyi
(363 puan) tarafından
İc çamaşırı yok çocuğun giymeden de gelmiş , iş dönüşü çamaşır aldım geldim, her gün parka iniyor yirtilsa bişey olsa her yeri açık olacak 9 yaşında kocaman kız çocuğu
(4,779 puan) tarafından
Haklısın benim kızımda 10 olacak kendi sorumluluklarını bilir öyle şey mi olur? Aile nasıl yetiştiriyor oyle
(4,779 puan) tarafından
Seminere gidiyormuşsun yoğun olur bu hafta esımde gidiyor. Keşke anlayışlı olsalarmis
(363 puan) tarafından
İşte yetistirmiyor başından saviyor,
-Reklam-
+1 oy
(5,905 puan) tarafından
Haklı haksız değilde annen için üzüldüm arada kalmış yazık ikiside torunu sonuçta aşağı sakal yukarı bıyık olmuş kadın 
(1,455 puan) tarafından
Benim 9 yaş kız yiğenim de var az önce anlattigimin ablası oluyor
O da ağız şaplatarak yer alışkanlık olmuş sürekli sapirdatir
Onu uyarsam düzeltir ama 2 dk sonra yine aynı çünkü öyle alışmış artık geçen haft kahvaltıya geldiler börek yiyordu şap sup ama bisy demedim  çok duygusal ağlar falan ugraşmadim
(363 puan) tarafından
Bizimki ağlamaz rahatsız olan bana bakmasın der :)
(1,949 puan) tarafından
Daha postu okurken bu aklıma geldi geçen benzer bişey okudum devamı mı acaba diye :)
(363 puan) tarafından
Kaynanam yapsa bu hareketi demedigim kalmazdı
(1,949 puan) tarafından
Gelmesin demene rağmen göndermeleri büyük yüzsüzlük valla, herşeyi geçtim çocuğun davranışını etkileyecek
0 oy
(106 puan) tarafından
Canım sende haklısın tabi ama demekki annen de yok diyememiş o da hepsine birden bakmak istemez bide yaramaz diyorsun.Belkj gelmesin demekten cekindi abin ve yengenden.Kizma annene arada kalmıştır 
(363 puan) tarafından
Ben her sene yanımda götürüyordum seminere ama sene başı seminer bu , tüm senenin planıni yapıyorum bı dünya isim var zaten , yoğunlaşmam gereken yerler dersler olması gerekirken bu hafta sinirlendim iyice
(106 puan) tarafından
Valla haklısın canım ama yengenin rahatlığı da beni benden aldı ben bir gun falan kalır sandım bir hafta ne demek.Sana bile sormadan yollamışlar bile bile
(363 puan) tarafından
Bn gelmesin dediğim halde
(106 puan) tarafından
Anlayışsız  rahat insanlardan nefret ederim ya.Hem işinin stresi hem onların stresi baya yoracak seni canım Allah yardımcın olsun inslah
0 oy
(2,677 puan) tarafından
Abin ve yengenin suç ne diye salıyorlar babanneyle halana git 1 hafta kal demek ne kadar saçma geldi bana. Ben nerdeysem çocuklarım ordadır 
(363 puan) tarafından
Her sene gönderirler , gelmesi problem değil normalde gelir gezdiririz de ama bu sefer özel durumum var
0 oy
(2,173 puan) tarafından
Hata annende getirmeycekti demesi gerekiyordu küçükler üçüyle bir ilgilenemem ve tuvalet eğitimi var şuan olmaz demesi gerekiyordu senin günahın ney bide neden senide arayıp sormuyorlar sorun olurmu gonderelimmi diye benim kardeşim arar gelebilir mi annemle diye ve o kadar söz dinler usludur daha bana yardımcıdır yani ona rağmen ki sormada bı kırılırımda dilede getirirdim ben belki musayit değilim neden söylemiyor sormuyorsun diye 
(363 puan) tarafından
Tüm hafta telefon abur cubur la. Geçti ev kavga kiyamet
(2,173 puan) tarafından
Abine söyle bence istememek değil yeğenim tabiki isterim ama bir musayitmiyim diye sorulmasinida isterim sonuçta benimde bir düzenim var iki küçük çocuğum var derdim küsecekse bundan dolayı küssün sınırlarını koymazsan çok başına gelir daha
(363 puan) tarafından
Annem çocuğumuza  baktığı için herşeyi kendine hak görüyor.bu bni çok rahatsız ediyor
(363 puan) tarafından
Salı günü aradık gelin alın diye gelmediler
0 oy
(2,104 puan) tarafından
Annen arada kalmış o belli bir şey de yani abinle yengen ne diye gönderiyor ben şahsen göndermem görümceme yatılı hele ki 1 hafta . Birde yani dediğin gibi şımarık bı cocuksa nasıl gönderiyor aklım almıyor bu rahatlığı 
(363 puan) tarafından
Annem komşusuyla konuşuyor . Bı hafta onlar rahatlasın diye getirdim diyor. E biz nolcaz çocuk onların çocuğu bı hafta biz mi cekcez
(2,104 puan) tarafından
İyi valla gamsızliga bak sen o tantana da nasıl ogretcen tuvaleti
(363 puan) tarafından
Sinirden bnde sakinligimi koruyamadim olan benim çocuklara oldu
(2,104 puan) tarafından
Psikolojik olarak zaten zor bı durum tuvalet eğitimi anne için olsun çocuk için olsun bide böyle bı durumda başka şımarık bı çocuk valla sabır kalmaz herhalde
0 oy
(302 puan) tarafından
Kabahat ne sende ne annen de çocuk bakmaya giden kadının yanına ekstra kendi çocuğunu katan da kabahat
(363 puan) tarafından
Benim zaten iki çocuk var . 2,5 ve 5,5 yaşlarında. İkisine zaten zor bakıyor tüm hafta abur cubur yediler zaten
0 oy
(50,552 puan) tarafından
çocuğu yollayan yengen ve abin haksiz da.

neyse sen haklisin 
0 oy
(4,635 puan) tarafından
Kesinlikle sen haklısın. Yanı abının eşi nasıl kafasına göre çocuk yolluyor senın evıne anlamış değilm. 
0 oy
(709 puan) tarafından
Gerçekten şaka gibi.Tabi ki sen haklısın abinler ne rahatmış.Alın dediğin halde çoçuğu almamışlar ben olsam gider kendim bırakırdım sanırım.
0 oy
(9,962 puan) tarafından
Sen haklisin tabiki hem be o oyle surekli pesine takip gonderiyolar musait bi zamanda gelir 1 hafta kalir gider o da adabinca benim oyle cocugum plsa gondermem hic bi yere 
0 oy
(10,687 puan) tarafından
şimdi uslu bir çocuk olsa neyse ama sen haklısın ben de bozulurum 
0 oy
(199 puan) tarafından
Okurken başıma ağrı girdi yengenin sorumsuzluğu annenin mecbur kalması sen haklısın canım 
0 oy
(1,822 puan) tarafından
Yazık kadına ya nereye yeteceğini şaşırmış. Gene iyi gelip bakıyor çocuklarınıza. Ben olsam gelmem bakıcı tutun derim. 
(363 puan) tarafından
Bakmaya mecbur değil evet bakmak istemiyorsa da kırılmam çünkü düşünüyorum yaşlanınca çocuk bakmak gerçekten zor. Ama bakarım deyip benim çocuklarımı ve beni zor durumda bırakmasına gıcık oluyorum. Karşı tarafın özel bir durumu olsa göndermek zorunda olsalar ona da eyvallah ama keyfi zor bir çocuk olduğu için bı haftada bizde oyalansin diye gönderiliyor. Anne hasta olur işi olur eyvallah sonuçta kendi yegenimde . Yanımda da çok götürdüm
(1,822 puan) tarafından
Böyle açık açık konuştun mu? Belki sen kirilirsin diye kendini mecbur hissediyordur. Yeğenine bakıyor benimkine bakmıyor diye laf söylersin diye cekiniyordur.
(363 puan) tarafından
Söyledim tabi ki benim büyüğü annem büyüttü bu aralar zaten rahatsizlaniyor. Diyorum anne bak bakmak zorunda değilsin hastaysan ben bı sene idare ederim yada izne ayrılırım sonra zaten kreş e başlar. Ve bu konuda samimiyim. Bakıyor olması işimize gelmiyor mu geliyor bunu da dile getiriyorum . Kimsenin annesi zahmete girip bakmiyirda . Sitede bakan kişiler sayılı zaten
(363 puan) tarafından
Benim şuan tek sıkıntım tuvalet eğitimi zamanı beni darliyor olması. Yoksa her sene yeğenim gelir.  Abimin birde oğlu var oncesinde de hep o gelirdi . Gelmelerinde zaten sıkıntı yok biraz oturmasını kalkmasını bilseler daha da işime gelir çocuklarıma örnek olurlar. Eşimde  rahatsız bu durumdan  ama yeğenler benim çocukları çok seviyor diye bişey demiyor. Benim çocukları çok severler yoksa eşim de başımın etini yerdi şimdiye

İlgili sorular

0 oy
7 cevap 370 göst.
31 Ekim 2024 Aile kategorisinde defnee13 (1,490 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 360 göst.
10 Ekim 2024 Aile kategorisinde Miniminnaķ (3,206 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 165 göst.
+1 oy
25 cevap 505 göst.
6 Eylül 2024 Aile kategorisinde Pakize333 (2,220 puan) tarafından soruldu