Bacım açık konuşmak gerekirse bu tür yerler sana maaşın asgarisini verip, işin zirvesini bekleyen yerler. Şayet elin hızlı değilse, laf kaldırabilecek biri değilsen işe başlamak kafanı yormaktan başka hiçbir şeye yaramaz. Orda tutunabilmek isitiyosan görmicen, duymıcan, ses etmicen. Ben ramazanda burdakine girdim, direkt makineye başladım ama makine kullanmayı bildiğim için. Yapılması gereken işi ilk 2 gün içinde kaptım, başlangıca nazaran elimi de hızlandırdım. Ama gel gör ki ne oldu biliyo musun? Diğerleri gibi patron kontrole gelince sağa sola koşturmadığım milletin önündeki yapılacak işleri önüme kapmadığım, her zaman nasıl çalışıyosam öyle çalıştığım için kendimi hiç geliştirmemiş oldum. İlerleme kaydetmemiş oldum. Ustabaşı benden memnundu, kolay öğrendiğimi ve alıştıkça elimin daha da hızlanacağını söylüyodu, sonuç olarak ustabaşı da fırça yedi beni makinede tuttuğu için. 9 günü orda geçirdim, kendimi geliştirmediğimi söyleyen herifle tartıştım ve işi bıraktım, beş kuruş para vermediler. Neymiş, bir haftalık deneme süreci varmış, kimseye vermemiş, öyle demişti bi de. Velhasıl, milletin ikiyüzlülüğünü, kendine patron diyen heriflerin saçma sapan fırçalamalarını, 12 saat ful tempoyu kaldırabilecek biri değilsen hiç boşuna başlayıp kafanı yorma derim