+1 oy
1,413 göst.
Aile kategorisinde (140 puan) tarafından
Kızlar bugun 22 gün oldu eşim vefat edeli acımı yaşama imkanim bile bu kadar bana ne yapacağım konusunda fikir verin lütfen.ne yapacağım nereye gideceğim kimde kalacağım??

1.Ailem diyo bizimle köye gel(ailem köyde yaşıyor)kızın da bizim bir kızımız olur kendine bir düzen kurarsın sonra yeniden evlenirsin diyo erkek kardeşlerim.Akrabalarım arayip ailene git kimse sana merhamet etmez diyo.Babam iyi bir baba ama her lafa her dolduruşa gelecek bir adam sabahta kahveye gitmiş kim ne demisse aramış kaynınla evlen derseler kabul et falan diyo baba nasil.olur ya sacmalama kimsenin oyle bir niyeti yok diyom oda ne yapacan o zaman onlarin icinde diyo.Köye gidersem daha mutlu olacam ailemin yaninda huzurlu olacağim kardeslerim olacak ama akrabalar asla izin vermeyecekler tekrar evlenme baskilari olacak.Kızım 3 yaşında köye onu tıkmak istemiyorum hicbir imkani olmayacak.ailem maddi olarakda orta seviyede

2.Eşimin ailesiyle kalırsam kayinoederim sana bir ev yakinimda alirim yanimda kalirsin oglumun emanetini berebar buyuturuz dedi.(Bir dul kadın oldugunu farkina vararak benim sozumden cikmayarak).Kayinpederim normaldede benle bir odada yanliz kalmazdi benden birsey istemezdi.Şimdide cenaze işlerimleri icin bile benle tek arabaya binmemek icin kaynanami getirirdi.oğlumun 4 ay10 gün nikahli eşisin dedi(yani sonra mahremi olacagimi ima etti) Onlarla kalirsam asla aile hayatlarina alisamadim benim ailem daha canlı eylenceli bunlar daha sakin sessiz kavgada etmezdik ama pek içli dışlıda değildik.Onlarla kalırsam kizima her imkanı saglarlar kizim hicbirseyden eksik kalmaz.Eşimin iş yerindeki en yetkili kişi yaşin gwnc sana bir iş ayarlarız orda çalisirsin kendi hazır hisedince kizini buyutursun dedi.Eşimin aileside tamam dedi(ama sonra maaş baglanirsa ihtiyacin olmazsa calismazsin dediler).maddi olarak üst seviyedeler

İşin özeti her şekilde hayatım bir cıkmaza girecek.Duygusal olarak ailem dusunsemde mantik olarak eşimin ailesi en dogru karar olacak

Şimdi sizdende fikir bekliyorum ne yapmaliyim ben

46 Cevaplar

+7 oy
(989 puan) tarafından
İmkanın varsa kendi başına bir hayat kur al kızını ver kreşe çalış ayaklarının üstünde dur ne eşinin nede kendi ailene minnet et 
(10,903 puan) tarafından
akrabasız olmasına gerek yok, görüşür akrabalarıyla gider gelirsiniz ama iki türlü de senin hayatına herkes müdahale edecek
(140 puan) tarafından
Benim evim yuvam deyip herkesi disarda birakabilcek miyim acaba kendime o gucu gormuyorum
(5,657 puan) tarafından
kayninla evlenmek ne ya tobe. kayinpederinde tamm ev mev alsin etsin tamm suan acini yasiosunda gencecik kadinsin illaki evlenirsin ilerde. calisirsin kayinpeder aldigi evde oturur cchunu buyutursun birkac sene sonra zaten herkesin acisi diner . kayinpederin   suan icin taze acisi haliyle senin hayatinin devamini dusunemez.-

ailenin yanina gdeceksen milletin evlen baskisini kafana takma sonucta yanlizlik allaha mahsus zamanla illaki evlenirsin. kimseye dusmez senin yas sureci i belirlemek. babanlarda huzurlu mutlu olacaksan babanlara gt. calis cocuguna baksin onlar sen cakis her halikaarda calis oturup birilerinden  para ekmek bekleme. koyde cck tikilir evet ama suan uc yasinda.uc sene daha koyde tikilir aonra okulu mokulu zaten sende calisirsan az buz bisey birirktirir iki goz odaya ilceye falan gecersin en olmadi. merkeze gecersin ccgun okuluna yakin. yani bir uc bes sene biseylere sabretmen gerek
(140 puan) tarafından
Teşekkur ederim herkesin dedigini dikkate alacagim annemden ablamdan cok sizin laflarinizi dikkate alacagim
(140 puan) tarafından
Casperiye.. Tesekkur ederim yorumun icin
-Reklam-
+1 oy
(2,710 puan) tarafından
Kayin pederin dedigi mantikli geldi bana  ev alsin cocugunla orda yasa koye gitsen napican ki daha 20 gunde evlenlen baskisi baslamus adamin topragi kurumadan babanda her doldurusa geliyomus baya ettigi lafa bak ben olsam kayinperderlerle kalirim
(140 puan) tarafından
Banada mantikli olan o geliyor malesefki
(2,710 puan) tarafından
Gene gider gorusursun ailenle ama uzak olmak daha iyi
(4,813 puan) tarafından
Bu cozum mantıklı bencede
0 oy
(5,925 puan) tarafından
Köyde okul hastane varmi
(140 puan) tarafından
Eşimin ailesi ev alacak işede girersem hersey iyi olacak gibi ama kayonoederimden cok emin degilim tutucu biri
(5,925 puan) tarafından
Ayrı evin olacaksa kabul et . Samimi olmazsın
(140 puan) tarafından
Evet birikmişleri vardi ev alacaktık zaten alacam  dedi alırda
(5,925 puan) tarafından
Allah yardımcın olsun o zman ....hersey gönlünce olsun
(140 puan) tarafından
Allah razi olsun
0 oy
(650 puan) tarafından
Yaşın kaç bilmiyorum, eşinde öleli daha çok yeni olmuş. İlerisimi düşünerek haraket etmen gerekir gibi geliyor. Belki karşına biri çıkacak falan kayınvalidenler ne tepki gerçekler onların evinde oturuyor olacaksın. İnce ele sık doku..

Bana kalsa ikisinin de yanına gitme yine de tercih senin.
(140 puan) tarafından
28 yaşındayım

Yani bir dul olarak turkiyenin hicbir yerinde tek hayat kuramam ki.Zaten duygusalim asla ailem sevdiklerim olmadan yapamam kimseye sırtımı dönemem
0 oy
(133 puan) tarafından
Kesinlikle benim fikrim esinin aylesi seni desteklyorlarsa onlara yakin ol hem kizini babaannesine brakip calisabilirsin kendi hayatini duzenini kurarsin kayninla evlenmek ne bunun dusuncesi bile igrenc babanlara gitsen emin ol bi sure sonra yuk gorurler kizina yazik duzenini bozma
(2,710 puan) tarafından
Sen onun kizi degil gelinisin zaten baba kiz gibi olamassin ama size sahip cikmis ayri ev alacakmis
(359 puan) tarafından
Aslında çok sevınmen lazım adam ince biri senle aynı ortamda durmuyor   tam benim tarzım  bende oyleyım kaynannam yoksa kayınbabamla aynı odada oturmam hemen çıkarım  oda aynı sekılde  çok mesafelıyız  ne gerek var  ve bu doğru olan   laçka ilişkiye gerek yok
(140 puan) tarafından
Ya zaten aile olarak bizde oyleyiz ama beni digerlerinden ayiran bir tık birsey olmaliydi yani en azindan kendimi yabanci hissetmezdim
(2,710 puan) tarafından
Yabanci olarak gorse emin ol bu teklifi yapmazdi sana
(140 puan) tarafından
Zaten 4 senelik.evlilik hayatimizda ilk kez ikimiz konustuk disardaydık o soyledi bende niyetimin o yonde oldugunu belirttim samimi geldi
0 oy
(488 puan) tarafından
Eşinin çalıştığı yere gir sigortan yatsın çıkma sakın. Köyde küçük çocukla napcan seni evlendirmek isteyecekler. Şurda şu adam varmış tanış şurda şu varmış konuş bunun sonu gelmeyecek. Ailen ne kadar da iyi olsa bi yerden sonra sıkılacaklar. Babanın kaynınla evlen lafı bile çok rahatsıs edici. Kayınpederinde ayrı bi kafa ama işe girersen hepsiyle mesafeli koru. Ben böyle hayata tutunmaya çalışırdım çocuk için. Bu arada başın sağolsun hayat zor ama herkesin bi sınavı var şimdi yeniden düzen kurmalısın 
(140 puan) tarafından
Alah razi olsun o kadar kotuyum ki hala eşimi balkonda beklerken kimse acımı anlamiyor :(

Çocuk gelisimi mezunuyum seni sigortali kreşe ise sokariz dediler.Aynen kayinoederimden çok korkuyom ne yapacagi belli olmayan biri ama kızim icin bir anne olarak dusnurek onlara yakin kalmam.lazim
0 oy
tarafından
Ben olsam kayinpederimin dediğini yapardım evde alacaklarmış 
(140 puan) tarafından
Sagolun
0 oy
(1,017 puan) tarafından
Kayinpederinin dediği daha mantıklı geldi sana ev alsınlar onlardan ayrı bir düzenin olsun ama onlarla yaşama bide onların zaten evlatları ölmüş torunlarından mahrum kalmasınlar birde köyde ne yapacaksın ki evlenme konusuna gelince çok yorum yapmak istemiyorum ama kız çocuğun var küçük birde büyüyünce evlenmek istersen evlen yani adam daha yeni ölmüş millet evlenme derdine mi düşmüş tövbe yarabbim ölüye de saygı yok kimseyi dinleme sen birde ailen nasıl der bunu anlamıyorum kayninla evlenme fikri ne ya yuh yani kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz 
(140 puan) tarafından
Bende oyle diyorum kızimin babasinin hayaliyle buyumesin dedesinin nenesinin amcasinin halasinin anlattiklariyla buyusun benim ailem benim yerimi eşimin ailesi eşimin yerini doldurur gibi geliyor bana eşimede onlarada bunu borçluyum gibi geliyor.Valla babam tuhaf adam yani
(1,017 puan) tarafından
Evet canım ne kızın onlardan mahrum kalsın ne de onlar ölmüş evlatlarının kızından senin için çok zor biliyorum ama sende kızın için ayakta durmak güçlü durmak zorundasın Rabbım yardımcın olsun
(140 puan) tarafından
Zaten kızım icin nefes alacağım bu hikayedeki twk suçsuz o masumum.Allah razi olsun dua edin
0 oy
(9,524 puan) tarafından
Seni neden tekrar evlendirmek istiyorlar bu senin secımın olmalı. Sevdiğin güvendiğin biriyle olmalı. Alıstıgın eşten sonra şimdilik evlilik lafı bi dursun daha kocan öleli kırkı cıkmamıs. Evini barkını aldır kayınpedere. Senin üstüne yapsın evi. Sonrasında iş güç bak. Ama baban saglam gelmedi bana her an herşeyi yapabilir. Baba dediğin böyle bişey basına geldiğinde sana cocuguna kol kanat gerip gerisini akışa bırakır. Böyle baskılar şunu yap demeler uygun değil. Güvende vermiyor 
(140 puan) tarafından
Babam çok iyi baba hep iyi merhametliydi ama kafasina çok cabuk.giriyorlar ya akrabalar nasil başariyolar bilmiyom adam canavara donusuyor.
0 oy
(18,540 puan) tarafından

Rabbim hayırlı Kapılar Açsın sana

Kalbinin Sesini Dinle 

(140 puan) tarafından
Amin aminnn ne olur dua edin ne olurrr
0 oy
tarafından
Çok.zor şuan ne düşüneceğini bilemexim.ama.ben şuan utandım Allah'ım yar ve yardımcın olsun eşimle.tartistim.baszi sebeblerden dolayı o yüzden eşinin ailesi daha mantıklı.geldi.bana nedense 
(140 puan) tarafından
Allah razi olsun
tarafından
İnanki çok üzüldüm ağladım sizin için çok dua edeceğim
(140 puan) tarafından
İnanin o kadar kotuyum ki nefes alamiyorum ama yapacak hicbirseyim yok buda benim kaderimmiş.Rabbim sizden razi olsun
tarafından
Üzülmeyin diz çok güçlüsünuz herkesin var bir imtihani benimkide evlat
0 oy
(16,484 puan) tarafından
Açıkçası üç gün sonra evlen evlen diyeceklerse kendi ailemin yanına gitmem kendi ayaklarının üzerinde duran kadar kp den destek alıp biraz toparlayınca kendine düzen kur. Gençsin insansın tabiki kayatina devam edebilirsin ama birini sevince veya iyi biri ile karşılaşınca ama akraba aile baskısı ile hele de kaynınla evlen gibi deli saçması şeklinde değil baban muhtemelen gaza geldi ki bu mantıklı düşünmediğini gösteriyor oraya gidip üç gün sonra bu tavırdan bıkmanda ihtimal dahilinde 
(140 puan) tarafından
Aynen hergün babam yeni bir fikirle gelebilir garantisi yok.. Tesekkur ederim
0 oy
(616 puan) tarafından
Bence ailene git en azindan mutlu yetisir eşine Allah rahmet eylesin belliki anne babasi iyi insanlar yani sen nerde  olursan ol destek olacaklar belliki kayinpederin ev almak istiyorsa yinr alsin kizinin da uzerine yapsin ailenle yasa yaz tatillerinde kayinpederinin yakinindan aldigi eve gidersin orda da duzenin olur ordada aksam oldumu da evine girersin yavrunla oturursun. Bak ben cok kucuktum mahallemizde sehidimiz oldu onun karisina cocugu vermediler ya burda kal ya tek git dediler ogluyla orda kaldı hic evlenmedi suan oglu 27 yasinda babasi sehit dustugunde 4 yaşındaydı... O gelin hic evlenmedi ama hiç kendi hayati da olmadi herseye koşturdular cocuga da her imkani sagladilar ama sen her iki taraftan da yardim icin bekleyen ailelere sahipsin bence dedigim gibi ailenle köyü tercih et kayinbaban yinr evi alsin yaz yaklasinca da kayinbabanin yanina gidersin 3/5 ay da orda kalirsin kendi duzeninle buyur kızın 
(140 puan) tarafından
Kesinlikle kayınpederim zaten acikca bunu bana dile getirdi.(kızın için yaşa).ya kizimin mutlulugu ya kendi mutluluğum
(616 puan) tarafından
Ama yaşın cok genc ha ileride hayat ne getirir bilemeyiz ama suan acin taze ve ben kayinpederinle mutlu olacagini zannetmiyorum onlarin odak noktasu senin cocugun ama ailenin noktasi once sen sonra cocugun bana gore senin mutlu oldugun her yerde cocugunda mutlu olur senin mutsuz olacagin yerde cocugun da mutsuz olur ... Bir sure bisey demezler belki ama aciniz hafifleyince baslayacaklar emri vakilere bana gore çocuğun uzerinde otorite kurmaya da kalkarlar zannimca.. o yuzden bence benim fikrimce en dogru karar kayinpederinin evi alip senin uzerine yapmiyorsa kizinin uzerine yapmasi seninde gidip ailenle yasam kurman kayinpederinin yanina gelirsen de kendi evinde yatip kalkip cocugunla huzuruna bakman
(140 puan) tarafından
Bende bunu farkindayim zaten herseyi kizim uzerine kuruyorlar ben hiç yokkum
0 oy
(1,092 puan) tarafından
Bence kayninla evlen diyen bir babanon yaninA gidmez dim ben eşimin emaneti deyip sahip çıkarlarsa kayın bederlerle dururdum  maaş bağlanırsa otururum baglanmszsa ise girerim kaynanaya bkdiririm kreş paraları malum hem babannesi kadar gozetleyemezler kresde düşse çocuk sorumluluk almıyorlar burda bi tanıdın başına gldi kresde öyle aman aman güvenlikli bi yer deil   köye tikmakdan sa çocuğumu ve kndimi oyleyapardim işler rayına girince bu hayatta gemimi yuzdurmeyi basarirdim iyi yada kötü benim fikrim bu olurdu kendi başıma glse kisiler böyle olsa
(140 puan) tarafından
Allah razi olsun
0 oy
(2,233 puan) tarafından
Ne güzel iki tarafta sahip çıkmış sana ama kayınbabanın teklifi daha iyi köyde zor zaten üzüntün var biri yanlış bir şey demese bile acından yanlış anlayabilirsin kızına yapma deseler üzülürsün bide bizim toplumda dul olarak yaşamak zor hele küçük bir yerleşim yerindeysen köyde de bu tür şeylerle çok karşılaşabilirsin  bence kızınla kendine hayat kur kafan rahat olsun aile bağların kopmuş olmaz gidersin onlarda da kalırsın bir iki gün evine dönersin arada annen gelir sende kalır böylece yanlızlıkta hissetmezsin 
(140 puan) tarafından
Öyle zaten artik bir sekilde yaşayacam iki yerdede benim sorunlarim hep olacak ama kizimin sorunları babasinin evinde daha az olacak
0 oy
(212 puan) tarafından
Ne desem bilemedim çok acı bir duygu Allah size dayanma sabretme gücü versin. eşinizin ailesi ile kalmanız daha mantıklı geldi. nedense orda olduğunuzda hayatınıza güzellikler gelecek olarak hissettim. Allah hakkınızda hayrlı olanı versin her zaman. 
(140 puan) tarafından
Allah razii olsunn
0 oy
(1,867 puan) tarafından
Ne kayınpederin ne de kendi ailen bu anlattıkların kadarıyla hiç güven vermiyorlar. Kendi başına hayat kurmaya bak.
(140 puan) tarafından
En az 1 sene birinin elinin uzerimde olmasi lazimki hata yapmayayim cunku gercekten ne akli ne bedenen iyi hissetmiyorum kendimi o yuzden birilerinin olmasi lazim zaten 1 2 seneye duzene girecek inşAllah herşey
0 oy
(492 puan) tarafından
Kayınbaban evi alstın mutlaka orda otur o iş yerinede gir hemde güvenilir hemde sana daha cok tolaranslı olurlar köye gitme bence pişman olursun kızın icin şehirde kalman daha mantıklı olur ailen yanında gelir giderler yine yanlız kalmassın hem zaten işede girersen tempodan sıkılmaya vaktin bile kalmaz ..Rabbim sizi Cennette kavustursun insallah canım benim ..dogru kararı vermeni nasip eylesin rabbim senin icin hangisi hayırlı olacaksa Rabbim seni o yöne yönlendirsin
(140 puan) tarafından
Amin amin amin eşimle cennete kavuşmayi istiyorum çoook yarim kalanlar tamamlansin istiyorum Allah razi olsun.
0 oy
(1,387 puan) tarafından
Canım kayınbabam gilde bende iş nedeniyle kaldım anmem gillede kaldım aile durumlarımız hemen hemen seninle aynı şöyle yapabilirsin aynı ildeyse iki ailede ikisine yakın yerde otur bazen ailene git bazen kaynanan gile yine sana destek olsunlar sende onlara ol tabi ama birine sığınma kaynanan gilde olursan bağın onlarla bir olur yani diyelim ilerisi belli olmaz kaderdir canım biri karşına çıktı kaynanan giller seni direk bırakır emeklerini.bir bir yüzüne vururlar sadece kızımı düşüneyim dersen sen hep ezilen taraf olursun canım hani gerçekleri diyeyim sana ailende de kalsan birgün brn bunlara yük oluyorum diye düşünürsün aynı durumu yengem yaşadı ama iki taraftada yapamadı ondan sana desteklerse evini alsınlar iki tarafın ortasında ol yok falan derlersede ben kabul edemem öyle yapamam de siz benim yerime kendinizi koyun de tek kalırsın derlersede yanımda biri olsun de bi dene yani canım
(140 puan) tarafından
Aslında tüm korkularımı yaşayacaklarimi direk sizin sozlerinizle dile getirebilirim. Bende iki taraftanda kopmak.istemiyorum
(1,387 puan) tarafından
Evet canım söyle sadece dile getir tatlı güzel bir dille ben aynı şeyleri gördümde yaşadımda senin ilerini görebiliyorum yani canım hakkında en hayırlısı neyse o olsun ama sağlam adımlarla git hem çalış çocuğunda okula gitsin sadece onlara tutunayım deme bunun ileriside var bak mesela benim yengem amcam vefat ettiğinde dedem gil ev tuttu yakınlarında kaç senelik gelindi mesela yinede yaranamadı bir yere gitti laf söz oldu annesi gile gidiyordu annesi evlendirmek ve yük gibi hissettirdi hep yengeminde bir oğlu vardı beni yanlış anlama benim şuan o yengemde kanser olup vefat etti kuzenim şuan çocuk esirgemede yani tamamen senin ses çıkarmana bağlı belki yengem ortada bana ev tutun ya da alın deseydi kadın bu kadar yıpranmayacaktı
(140 puan) tarafından
Zaten ruhende bedenende çok iyi degilim (hastalik sürecide var eşimin bende kizimda yiprandı).İnşaallah işe girecegim evide uzak tutarsakar daha iyi olacak dua edin benim icin ne olur
(1,387 puan) tarafından
Dualarım seninle canım inşallah gönlünden ne geçerse olur iyi şeyler seni herkesi bulur iyiki buraya sordun bizde sana yardımcı olduk canını sıkma sakın herşey elbette yoluna giricek kaderin neyse o önüne gelicek ondan sadece kendine evladına yetiş geri kalan hiç birşeyi düşünme Allahım sana sabrını vericektir seni çok seven kardeşlerinin burda olduğunu bil canım Allaha emanet ol
(140 puan) tarafından
Allah razi olsun Rabbim ne sıkıntilariniz varsa gidersin.İnsAllah bende kizimda iyi olucaz
0 oy
(2,237 puan) tarafından
Kayınpederinin aldığı evde kalırsan acaba yarın birgün çok karışmaya başlamazlar mi?  Olur ya birine gönlün kayar belki evlenmek istersin karışırlar mi?
(2,237 puan) tarafından
Sen eşine emanettin kayınbabana değil ki
(140 puan) tarafından
E tamam eşimde ona emanet etti olum doseginde
(2,237 puan) tarafından
Ne diyeyim bilmiyorum zor bir durum. Bir süre istersen kayinbabanin alacağı evde yaşa baktın olmadı huzursuz ediyorlar o zaman annenlere gidersin
(140 puan) tarafından
Hayırlisi insAllah dua edin
(2,237 puan) tarafından
Adın nedir dua edicem

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 88 göst.
14 Mart 2023 Diğer kategorisinde Annebebek34 (1,021 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 359 göst.
8 Şubat 2023 Diğer kategorisinde Dilankaya (991 puan) tarafından soruldu
0 oy
21 cevap 430 göst.
14 Aralık 2021 Diğer kategorisinde Hifanurun annesi (1,297 puan) tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 278 göst.
11 Haziran 2021 Aile kategorisinde Evramm (470 puan) tarafından soruldu

403,392 soru

12,083,965 cevap

36,364 kullanıcı

...