+1 oy
1,623 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (143 puan) tarafından
Kızlar bugun 22 gün oldu eşim vefat edeli acımı yaşama imkanim bile bu kadar bana ne yapacağım konusunda fikir verin lütfen.ne yapacağım nereye gideceğim kimde kalacağım??

1.Ailem diyo bizimle köye gel(ailem köyde yaşıyor)kızın da bizim bir kızımız olur kendine bir düzen kurarsın sonra yeniden evlenirsin diyo erkek kardeşlerim.Akrabalarım arayip ailene git kimse sana merhamet etmez diyo.Babam iyi bir baba ama her lafa her dolduruşa gelecek bir adam sabahta kahveye gitmiş kim ne demisse aramış kaynınla evlen derseler kabul et falan diyo baba nasil.olur ya sacmalama kimsenin oyle bir niyeti yok diyom oda ne yapacan o zaman onlarin icinde diyo.Köye gidersem daha mutlu olacam ailemin yaninda huzurlu olacağim kardeslerim olacak ama akrabalar asla izin vermeyecekler tekrar evlenme baskilari olacak.Kızım 3 yaşında köye onu tıkmak istemiyorum hicbir imkani olmayacak.ailem maddi olarakda orta seviyede

2.Eşimin ailesiyle kalırsam kayinoederim sana bir ev yakinimda alirim yanimda kalirsin oglumun emanetini berebar buyuturuz dedi.(Bir dul kadın oldugunu farkina vararak benim sozumden cikmayarak).Kayinpederim normaldede benle bir odada yanliz kalmazdi benden birsey istemezdi.Şimdide cenaze işlerimleri icin bile benle tek arabaya binmemek icin kaynanami getirirdi.oğlumun 4 ay10 gün nikahli eşisin dedi(yani sonra mahremi olacagimi ima etti) Onlarla kalirsam asla aile hayatlarina alisamadim benim ailem daha canlı eylenceli bunlar daha sakin sessiz kavgada etmezdik ama pek içli dışlıda değildik.Onlarla kalırsam kizima her imkanı saglarlar kizim hicbirseyden eksik kalmaz.Eşimin iş yerindeki en yetkili kişi yaşin gwnc sana bir iş ayarlarız orda çalisirsin kendi hazır hisedince kizini buyutursun dedi.Eşimin aileside tamam dedi(ama sonra maaş baglanirsa ihtiyacin olmazsa calismazsin dediler).maddi olarak üst seviyedeler

İşin özeti her şekilde hayatım bir cıkmaza girecek.Duygusal olarak ailem dusunsemde mantik olarak eşimin ailesi en dogru karar olacak

Şimdi sizdende fikir bekliyorum ne yapmaliyim ben

46 Cevaplar

0 oy
(609 puan) tarafından
Öncelikle Allah rahmet eylesin başın sağolsun canım hayat çok zor özellikle kadınlar için daha şimdiden evlilik diyenler çok yazık ben senin yerinde olsam eşimin ailesinin teklifini kabul ederim bir işe girer çalışırım kızımı buyuturum ona güzel bir gelecek sunarım ailen kendi annenler kalabalık galiba düşünsene oraya gidince bütün işler sana bakacak ve sürekli evlenmeni isteyecekler çalışmama bile kariscaklar ayrıca her kafadan sürekli bir ses çıkacak büyük ihtimal kızının bir odası olmayacak kaldı ki senin odan bile olmayabilir hiç bulaşma direk kes önünü eşinin ailesi iyiyse çocuğu beraber büyütür güzel bir hayat sunabilirsin 
(143 puan) tarafından
Amin amin keşke ben olseydim 40cikmadan erkektor iş yapamaz der evlendirirlerdi kaynanamda iyi bbakardi kizima bende kurturuldum :(( ..Ailemin yaninda bunlar olacak evet ama kahkalarimda olacak. Bu evde kizimin herseyi olavak mutlu olacak onlarda cok sevwcek ama benim kahkalarim bitecek eminim
-Reklam-
0 oy
(90 puan) tarafından
Öncelikle başın sağolsun canım benim neyden vefat etti . Bence kayınpederin dediği mantıklı canım köy çocukta var sıkışıp kalmasın orda güzel imkanlar sağlayacagını söylemiş kayınpeder Allah razı olsun yani blmyorum anne evinden çıktıktan sonra insan yabancı gbi hissedyo herkeste olmayablir ama ayrı ev mantıgı daha iyi
(143 puan) tarafından
Allah razi olsun.oyle bende kizim icin onlarda kalmayi daha uygun buluyorum bakalim
0 oy
(1,880 puan) tarafından
Zor bi karar canım ama evlen diyen bir ailenin yanına gitmezdim. Sonuçta vakti gelince bu kararı verecek olan sensin.
(143 puan) tarafından
Babam miletin doldurusuna geliyo kardeşlerimse omur boyu bir evde tek yaşamamı mantikli bulmuyorlar kucugu evlenmem seninle yaşarim diyo zaten evli olan hep yanindayim diyo
(1,880 puan) tarafından
İyi düşün canisi nasip bu asla evlemem diyemezsin ki. Sadece seni zorlamasinlar die söyledim.
(143 puan) tarafından
Ya o kadar zor bir süreçki malesef bunları yaşayacaz ama ben emin adımlar atmayi başardiktan sonra hersey daha hizli duzelecek dua edin bana
0 oy
(2,201 puan) tarafından
Hiç birisi hangını sevsen sonu pişmanlık kendi hayatını kur gençsin büyük ihtimal ki bu iki seçenek arasında kalmışsın ailen destek olmak istiyorsa köyden ektiğini biçtiğinden getirir kocanın ailesi emanet gözüyle bakıyorsa çocuğuna destek olurlar maddi manaevi ama sen bu zamandan sonra kimsenin himayesi altına girme destek olan dediğimi yaoacaksina gelir ne güzel bir işinde olacak direk başla çalışmaya ev tut istiyorlarsa eşinin ailesi çocuğun üzerine ev alsınlar orada belli bir süre otur kendini toparla ama sonrasında orasını kiraya ver ve çık kendi maasinla geçin ve o evin kirasiylada çocuğuna harca kalanı çocuğa hesap aç biriktir sakın eşinin ailesinden kendine destek alma çocuğuna sadece bunuda net birsekilde söyle ben kendi düzenimi bozmayacağım de kendi ailenede aynı şekilde ayakların üzerinde dur sonrasi büyük pişmanlık olur senin için bir kardeşin olarak bu tavsiyeyi verdigimi farz et kimseyle ters düşme ama mesafeli ol ve kendi hayatını kur sakın bak sakın gelecegin kalmaz ortada 22 gün olmuş vefat edeli yeni evlenmesinden bahsediyorlar eşin ailesi çocuğuna ada kendini sözümüzden çıkma evden çıkma dışarı diyor resmen sen anne vasfında önce insansın önce kendi iyiliğini düşün sen iyi olursan evladın iyi olur Allah karışna iyi insanalr çıkarsın 
(143 puan) tarafından
Şuan nasıl yanıyorumm ahh bilsen ne kira ne ev ne hayat dusunecek halde degilim ama heralde kalkmam lazim hemde hemen
(2,201 puan) tarafından
Sana seni anlıyorum diyemem yaşamayan bilmez empati kurmaya çabalıyorum bana söylemesi kolay o yüzden ama dışarıdan bir göz her zaman daha mantıklı ve tarafsız bakar olaylara acın zamanla azalır belki ama sen derdine yanarken hayatın gidecek elinden annesin sen önce kendin sonra çocuğun için hemen başla ağlamakla dövünmekle düzelmeyecek geride gelmeyecek kendine geldiğinde geç olacak seni çalışmak kurtarır hazır söz verilmis o söz unutulmadan  çalışmak sanada iyi gelecek önce para bu devirde sen düsünecek halde değilken ailen kayininka bile evlenmenin hesabindan  eşin taraf sahip çıkmamız lazım ama dul millet neder nasıl olur derdinde eğer şuan sirkelenip hayatına yön vermezsen hiç olursun bir insan olarak söylüyorum hayatını kimsenin vicdanına bırakma çocuğunda sonra çocuğun için bile söz hakkı vermeyecekler suanki gibi söylenen olmayacak ilerisinde
(143 puan) tarafından
O kadar hakliki bu sözlerin baştan sona bunu farkindayim bunlari hepsini bende biliyom ama emin ol dediklerini dikkate alacam en azindan eşimin maaşı baglanir baglanmaz fatura olaylarini hemen üstlenecegim aramizdaki tek bağın kızım oldugunu benim artik onlara bağli olmadigimi onlara hissetirmem lazım
(2,201 puan) tarafından
Hemen calismaya başla başka türlü eşinden bağlanan maaşla gecinemezsin kira fatura çocuk ve herkes bı yana çekmeye çalışır ama çalışırsan kendine guvenin olur düzenin olur
(143 puan) tarafından
Tamam tesekkur ederim
0 oy
(6,921 puan) tarafından
İki ucuda  poklu değnek ne karar verirsin sence sana yakın olan hangisi merak ettim 
(143 puan) tarafından
Baştada yazdım zaten duygusal olarak ailem mantık olarak eşimin ailesi ve bu hikayenin en masum olanı kızım icin eşimin ailesi bir hayali sevsin istemiyorum dedesinden nenesinden halasindan amcasindan babasini duyup sevsin istiyorum
0 oy
(5,924 puan) tarafından
Eşinin ailesi sana zaten bir ev almak istiyor.  Kendi düzenin kendi laran Kendi hayatın olur . Asla köy hayatını yadirgamiyorum ama şehir merkezi biraz daha rahat hem senin için hem kızın için.  

Eşin vefat etmiş Rabbim mekanını cennet eylesin  daha  adamın kırkı çıkmadan ailen nasıl  evlenirsn falan demeye çalışıyor oda ayrı bı mesele 

Ha ilerde istersen o senin kararın ama bu kdr erken biraz değişik geldi 

Bence eşinin  babasını dinle adam zaten sana inkanda sağlıyor ev imkanida veriyor 
(143 puan) tarafından
Zaten hakkım olan evi alacak.Bende bu karardayım umarım herşey güzel olur sağolun

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 97 göst.
14 Mart 2023 Diğer kategorisinde Annebebek34 (1,021 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 368 göst.
8 Şubat 2023 Diğer kategorisinde Dilankaya (1,001 puan) tarafından soruldu
0 oy
21 cevap 434 göst.
15 Aralık 2021 Diğer kategorisinde Hifanurun annesi (1,295 puan) tarafından soruldu
0 oy
18 cevap 311 göst.
11 Haziran 2021 Aile & Aşk kategorisinde Evramm (469 puan) tarafından soruldu

411,409 soru

12,384,453 cevap

43,421 kullanıcı

Kategoriler

...