0 oy
963 göst.
Diğer kategorisinde (1,102 puan) tarafından
Kızlar slm benim oğluma takılan altınları ( oğlum 5 yaşında) hala satmadım, sattırmam da, ev alırsak tabi, kumbarasını doldurdukça üzerini eşim tamamlayıp alıyruz veya kaynanam hediye çeyrek aldıkça saklıyorum evde, 27 tane oldu.

Eşim ise eve hırsız girse dedektörle arayıp çalıyorlar artık sen ne  kdr saklasan da fayda yok diyor 

Kendi birikimizi de alıp gram altın yapmıyormuş efendim bankalar aradaki makas çokmş, fiziki altın almak da istemiyor, dedektörü aramayı duymuş artık oğlumun kumbarasında birikenlerle altın almak istemiyor, acaba doğru mu yapıyor, ben hala altın al diye söyleniyorum.  Ne yapsam acaba?

Paramızı hep helal hisseye yatrırıyon ama rızam yok:(( tartışıruz bu yüzden haram diye uygun bulmuyorum ben

20 Cevaplar

+1 oy
(16,452 puan) tarafından
Burada bile miktar söylemek bana doğru gelmiyor zira dünya çok değişti. Saklamaya gelince ev tabiki guvenki değil bankada kasa var artık nasıl oluyor bilmiyorum ama bı sorun araştırın 
(1,102 puan) tarafından
Ya, 27 altın için kasa tutmak mantıklı olmuyor ki, hani düğün takıları olsa neyse de,, ama haklısın miktar konusunda ne bileyim fikir almak can çanım yaa
(16,452 puan) tarafından
Başka alternatif bilmiyorum
(1,102 puan) tarafından
Sağol canımbb
-Reklam-
+1 oy
(1,694 puan) tarafından
Bir gün hırsız girecek altınları alacak der durursaniz hırsız gelir sizi bulur o altınları da alır evrene pozitif mesaj gönderin biraz 

ben çok hasta olduğunda kullandığım ilaçları dahi atıyorum hasta olmayayaim lazım olmasın diye eğer biriktirirseem bir gün tekrar hasta olacağıma inanmış olurum bu şekilde olumluyorum kendimi 
(1,102 puan) tarafından
Maşallah bu yönde çok iyiymiş. Aslında ben ihtimal vermiyorum bana o kadarı da saçma geliyor. Ama eşimin bu tutumu beni ikilemde bırakıyor
(1,694 puan) tarafından
Altın önümüzdeki aylarda oldukça artacak şuan biraz normalken naktiniz varsa cervimeye bakın
(1,694 puan) tarafından
Ben kayınvalideme bırakıyorum bu arada soruya cevap vereyim köyde birşey olmadı şimdiye kadar çok şükür
(1,102 puan) tarafından
Bizimkiler benden çok uzakta ya, gurbette yiz
+1 oy
(13,101 puan) tarafından
Türk parası para değil pul kıymetinde altın ya da döviz almadıkça zarardasınız. Ki döviz bile kendi enflasyonuna sahip o bile karlı değil 
(1,102 puan) tarafından
Zaten altın canım, TL olarak istemiyorum, ben hep altınçıyım birikim olarak eşim hisse alıyor
0 oy
(173 puan) tarafından
Ben bilezik yapıp elime takıyorum 
(1,102 puan) tarafından
Ayy ben hiç sevmem takacak yer de yok, büyük şehirde yim ben ... Acaba zincir tarzı birşey mi yapsam hepsini
(1,265 puan) tarafından
Kız şimdi hırsız bayiltip insanın kolundaki altını kesip alıyor
(1,102 puan) tarafından
Allah iyiliğini versin Kadriye:)
(1,265 puan) tarafından
Öyle duydum cnm Allah uzak etsin gercide:)
0 oy
(1,409 puan) tarafından
Hırsızı bilmem ama bizim ve bir çok kişinin depremden dolayı alamadık enkaz altında kalan çok oldu kaybolan çok oldu o açıdan da düşünün derim ben hepsini bilezik yaptım şimdi üzerimde taşırım 
(1,102 puan) tarafından
Yaa ben büyükşehirdeyim ve hiç sevmem takmayı bilezik acaba zincir tarzı yapsam taksam boynuma
(1,409 puan) tarafından
Görünmesin de ne yaparsan yap
(1,102 puan) tarafından
Hee onu görseler ne olacak ki kafasındayım biraz:))
(1,265 puan) tarafından
Kız şimdi hırsız bayiltip insanın kolundaki altını kesip alıyor
0 oy
(2,196 puan) tarafından
Kasa kiralamıştım bankadan. Sonradan ev olarak devam ettim. Artık eşimde :)
(1,102 puan) tarafından
Vay beee maşallah 7 sene güzelmiş.. bizde 1 tane bile çeyrek kalmadı ki
(12,533 puan) tarafından
Kasa sana şuan çom mantiksiz. Bizim var 5 senedir ama basta uygundu 250yle basladik 350 oldu en son. Ama şuan senesi dolunca 1200 tl olacak. Artti çok kiralar. Bende kapatmayi dusunuyorum kasayi ama işte bizim yüklü altin var. Dugun takilari tamamen duruyo eklemede yaptik
(1,102 puan) tarafından
Oto sizinkiler çok işte canım. Haklısın
(12,533 puan) tarafından
Aynen iste bana bi nebze mantikli ama sana hic degil şuan :)
(2,196 puan) tarafından
Bacım kalmadı bizde de . Ev aldık. Birikince eşim taşınmaza çeviriyordu. Artık  parada pul olunca olanlarla kaldık hamd olsun
0 oy
(574 puan) tarafından
Ajda bilezik alın. Çok göze gelmez. Kaç gram olduğu belli olmuyor zaten. Günlük kullanım için uygunda. Ben alınıp takılmasını doğru buluyorum 
(1,102 puan) tarafından
Hım işte gurbette olunca sabıt bir yer olmuyor, ya zincir yapıp takaçağm eşim çeyreklerin değeri düşmsin yaptırma der de yaptırayım Ajda bilezik sevmiyorum ben , genel olarak sadece altın zincir severim, en azından hep boynumda olur
(574 puan) tarafından
27 tane çeyreğin bozuk para gibi orta da olmasından iyidir zincir. Müşterisi çok olan büyük kuyumcu bulursanız gidip bir sorun. Ben altının takılmasını doğru buluyorum.
(1,102 puan) tarafından
Evet evet haklısın canım, ya zincir yapaçağım ya da Ajda iyice düşüneyim, yukarda arkadaş demiy folyo sarınca dedektör görmüyor demiş onu da araştırmak lazım
(3,031 puan) tarafından
27 tane çeyrek nasıl 6 tane 20 gram ediyor  bi çeyrek 2 gramdan az hadi 2 gram da desek 54 gram ediyor  :) @ B.sema
(574 puan) tarafından
Aay evet yanlış hesaplamışım :) neredeyse 2 katı daha verilse benim dedğim oluyor :D
0 oy
(3,246 puan) tarafından
Götür bankaya altin hesabinda biriktir canım 
(1,102 puan) tarafından
Canım yaa az çeyrek ver ay eşim istemez gibi, çünkü vergibi de var
0 oy
(51,328 puan) tarafından
onlarla bilezik veya kolye yap tak
(1,102 puan) tarafından
İşti belezik değil ama kolye yapacağım inşallah onu takabiliyorim
0 oy
(409 puan) tarafından
Hırsız girdi ve her şeyi çaldı. Yeni doğum yapmıştim.
(1,102 puan) tarafından
Yaaa aman Allahım, ben de çok güvenirim binaya ama işte haklısın
0 oy
(340 puan) tarafından
Valla 8 tane bileziğim vardı  bende hiç sevmem takmayı bankada kasaya koyduk sonra eşim bitcoin de batırdı kayinbabam tekrar iki tanesini yapti evdeydi yani bı gün hastane işimiz oldu baya yorulduk geldim yatak odasına indirdim uyuduk bir iki gün geçti temizlik yaparken baktım biri yatağın altında diğeri yok  ara ara yok kaç ay oldu yok oğlum ya çöpe ya biyere attı bulamıyorum gitti 50 bin hiç hayır görmedim  bıdaha olsa asla eşime de güvenmem  evdede birakmam  kayinbabam yapacak geri kalanı da kaynım evlenecek şimdi ona yapıyorlar benimkiler kaldı elde ne altın var ne ev var kaynimin evinde oldu altinlarida benimkinden kat kat fazla oldu olan bize oldu 
(1,102 puan) tarafından
Ah aha yüreğim kanıyor eşim bütün birikimimizi sözde helal hisselere yatırdı, bitcoin değil biliri boşarım onu yani.     Kendi eltınlarımı düğünün 4. Günü satıp araba almıştık onu da sık gibi 1 yıl dolmadan sattı paramızra elimizde çürüdü... Ama asla vermem biliri, sadece ev alırsak veririm demiştim,,,,, aklıma sadece zincir geliyor alıp takayım dedim
0 oy
(2,586 puan) tarafından
Oncelikle malını ulu orta kinselere deme cnm Allah bereket versin, bence bilezik yaptirip koluna tak en azindan sen nereye altinin oraya
(1,102 puan) tarafından
Yok canım yaa ben hiç takamam bilezik vs . Sadece aklıma gelen zincir mi yapsam onu takasilirim.... Allah razı olsun canım en güzelleri senin olsun
(2,586 puan) tarafından
Zincir iscilikli oluyor diye biliuorum bozdurunca cok kaybin olur
0 oy
(7,435 puan) tarafından
Eve kasa alıp koyabilirsiniz 
(1,102 puan) tarafından
Ya canım işte az altın yaö onun için kasa almak mantıklı gelmedi, onunda vergisi ver eşim ona da laf yapabilir
(7,435 puan) tarafından
Vergisinden haberim yok . Geçenlerde eşimin teyzesinin 16 gram altını çalınmış evden . Kasa Alicaz 7 binlira falan konuştular.  Baya oluyo 7 8 ay kadar
0 oy
(988 puan) tarafından
Aşağıda acaba kolye falan mi yapıp taksam demişsin sakın yapma. Ajda bilezik al tak onun yerine. 15 gr lik şekilde kaç tane ediyorsa al tak kolunda dursun 
(1,102 puan) tarafından
Ayy canım hiç hiç takamam işte, en fazla yüzük takmış insanım, bileğimde birşey olmasına asla tahammül edemiyorum, o yüzden zincir bana mantıklı geliyor
(988 puan) tarafından
Zincirde alım satırda çok işçilik istiyorlar diye demiştim. Artık alacağınız altınları banka uzerinden gr şeklinde alın. Makas var tmm da. O fiziki altında da var
(1,102 puan) tarafından
Yaa işte merak ettiğim soru bu, zincirde bozdurunca değer düşer mi? Ben Halep zinciri aşırı severim. Aklım karışık. Eşim kasa eşine karşı 27 çeyrek için kasa satın alınmaz diyor....... Ben tanıdık bir kuyumcu bulsam bu zincir işini sorardım
0 oy
(1,426 puan) tarafından
Bankadan kasa kiralayıp altınları orada saklayabilirsiniz canım
(1,102 puan) tarafından
Yaa 27 altın için asla kabul etmez eşim, vergisi fazla dedi, aklıma gelen yukarda denilen gibi ya alüminyum folyo sarıp saklayaçam ya da zincir yapıp takcam
0 oy
(435 puan) tarafından
Ben altın hesabı açtım canım orada biriktiriyorum evde altın olarak bi alyanslarımız var :) 
(1,102 puan) tarafından
Yaa eşim orada makas çok deyip duruyor ondan
(435 puan) tarafından
Akşam saatlerinde öyle sabah oldukça dar makas
(1,102 puan) tarafından
O fark olur mu
(435 puan) tarafından
Evet sabah  saatlerinde alıyorum ben
0 oy
(617 puan) tarafından
27 ceyrek 120 bin falan ediyor canim ben senin yerinde olsam esimde birikimi koysun illa oturdugunuz bolgeye odaklanmayın koy yerlerinebakin tatil yerlerine bakin az hisseli kucuk parsel olup 250 bine satilan cok tarla arsa var bugun yatiriminizi oraya koyar tapunuzu alirsiniz 5 sene sonra satar misliyle alirsiniz paranizi ha yada altin olarak degil de uzerinde tasi bilezik yap ben hırsız girmemis girmemis de simdi girerse biliyordur birileri o evde altın oldugunu derim ben guzel dusun guzel olsun bide ceyrek olarak kalmasin diye fikrimi sunarim yani atiyorum tam altina çevir bilezige cevir uzerinde taşı 
(1,102 puan) tarafından
Aynen can üzerimde taşırım, hiç bilezik takmaya tahammülüm yok yaa, en iyisi zincir yine de. Ya eşim iste anlamıyor, ben gidih uzakta 500 milayara tarla mı alayım, hisse mantıklı diyip duruyor.... Ben kendim gidih tarla alıp en az 10 yıl beklemem lazım
(617 puan) tarafından
Hayat sartlari herkese ayni degil iste ben olsam diye ondan dedim yani o kadar birikimle topraga yatirim yaparim ben hisse islerinden anlamam benim gozumun önünde olacak yada elimde olacak sen bakma esine evde sakliyorum bende senin ki kadar cok olmasa da birazi uzerimde birazı evde yanu seni anlıyorum icineen ne yapmka geliyosa onu yap olumsuzu cagirma
(1,102 puan) tarafından
Allah razı olsun canım benim haklısın Yok içimde yaşıyor ya zincir yapıp takacağım ya da biraz çalışıp birikim yapıp ikisini birleştirip öyle eşimi ikna edip toprak satın alırım
0 oy
(5,165 puan) tarafından
Evlendiğim günden beri kasada  altınlarım eve koymam
(1,102 puan) tarafından
Benim düğün altınları uçtuğu için:) bu sadece 27 altın için kasa kiralanır mı eşim istemez de onun bir de vergisi var
(5,165 puan) tarafından
kaşa herşeye deva kızıma  takılan altınları bile direk kasaya götürüp sakladım bir altın gelse bile evde tutmam dünyanın çivisi çıkmış  cnm sende götür bilezik yap  koluna tak
0 oy
(239 puan) tarafından
Canım biz bankada kasa satın alıp onun içine koymuştuk. Öyle güvenli oluyor. Evde altın saklama eşin haklı :) 
(1,102 puan) tarafından
O zaman zingcir yapmam lazım y
0 oy
(846 puan) tarafından
Canım bankaya da güven olmaz evede bırakılmaz ben günlük yaptım takıyorum bileklerimde çantamda yanı başımdan ayırmam 
(1,102 puan) tarafından
Yaa bilezik taksam yapardım, ama onu sevimiyyorm mantıklı yani zincir veya bilezik
(846 puan) tarafından
Hayır günlük cartiyer ve çivili yaptım bileklik yaptım takıyorum akıllı saatimin yanına

İlgili sorular

0 oy
38 cevap 1,198 göst.
10 Mart 2020 Diğer kategorisinde Kuzeyin Anası (877 puan) tarafından soruldu
0 oy
32 cevap 358 göst.
12 Ağustos 2023 Diğer kategorisinde Aysegul&20 (5,318 puan) tarafından soruldu
0 oy
40 cevap 515 göst.
20 Mart 2022 Diğer kategorisinde Prenses__00 (630 puan) tarafından soruldu
+2 oy
29 cevap 446 göst.