0 oy
203 göst.
Diğer kategorisinde (325 puan) tarafından
Kızlar benim normalde bişeyim yoktu ama 3 gün önce falan kalbimde bi anda kuş çırpınıyor gibi oldu nefessiz kalır gibi oldum sonra terlemeye başladım ardından üşümeye başladım ve afedersiniz sürekli tuvalete gitme ihtiyacı hissettim 10 dakika ya sürdü ya sürmedi ama ölüyorum bayılıyorum sandım o andan beri biri sürekli boğazımı sıkıyor sanki kalbim normalin biraz üstünde atıyor kardiyolojiye gittim ultrasonda baktı tahliller falan temiz kalpten kaynaklı olduğunu sanmıyorum dedi ekg de sinüs taşikardisi yazıyor holter takıcaklar ama her an kalp krizi geçiricem gibi geliyor korkudan hızlı hareketler yapamıyorum sinüs taşikardisi ne demek kızlar benim yaşadıklarımı yaşayan var mı tahlillerde hiç bişey çıkmıyor sadece d vitaminine bakmamışlar o düşük olabilir mi? 

7 Cevaplar

0 oy
tarafından
Ritim bozukluğu olmuş ama korkulacak bir şey değil kendini kasma strese sokma 
(325 puan) tarafından
Taşikardi çarpıntı demekmiş canım ritim bozukluğu demedi ki
tarafından
Ritim bozukluğu derken yani normalin üzerinde çarpıntı demek istedim yanlış ifade ettim. Ama bahsettiğin sinüs taşikardi masum bir şey merak etme normale dönersin
(325 puan) tarafından
Neden kaynaklı canım peki biliyor musun onlarda kötü bişey değil diyor ama ne demek olduğunu söylemediler internette de pek bişey bulamadım
tarafından
Sıklıkla kalp dışı sebeplere bağlı gelişir (stres, korku, heyecan,yüksek ateş, kansızlık ,çeşitli ilaçlar, aşırı alkol, kafein ve sigara tüketimi v.b.). Bu nedenle tedavisi, altta yatan durumun ortadan kaldırmasına yöneliktir. Nadiren kalbe bağlı bir sebepten dolayı oluşur ve spesifik tedavi gerektirmez. Medicana'nın sitesinden aldım bunu
(325 puan) tarafından
Sağol canım teşekkür ederim
-Reklam-
0 oy
(68 puan) tarafından
Benimde bi kaç zamandır carpintim oluyor ama ben hamileyim onun stresi yorgunlugu yüzünden sanırım ilk dogumum sırasındada taşakardi oldu zor bir dogumdu o yüzden dediler yani strese korkuya bağlı gelişti bende sizdede öyledir buyuk ihtimalle Rabbım şifa versin ihmal etmeyin
(325 puan) tarafından
Sağol canım geçmiş olsun sanada şuan nasılsın peki
(68 puan) tarafından
Çok şükür biseyim yoktu ilk doğumdan sonra ama şimdi ikinci doğum olacak bu aralar kuş çırpınma gibi oluyor pazartesi doğum için hastahaneye yatacam doktora söyleyecem bilmiyorum ne diyecek ama dediğim gibi strest korku kiloda aldım onlar etki ediyordur büyük ihtimalle
0 oy
(2,982 puan) tarafından
Aynısı  yaşadım gitmediğim doktor kalmadı hiçbir sorun yok dediler iki defa holter taktım onda da birşey çıkmadı

Sana olan şey panik atak canım arada banada oluyor şimdi sana desem sakin ol dikkatini dağıtacak şeylerle ilgilen desem yapaman çünkü o an insan öleceğini düşünüyor sana diyeceğim tek şey sakin olmaya çalış 
(325 puan) tarafından
Bir kere yaşadım geçen skşam ölüyorum sandım ve o an çocuklardan başka yanımda kimse yoktu eşim çalışıyordu onu aramadım çünkü zaten o işten gelene kadar ölücem dedim artık kalbim öyle bi şiddetli vurdu ki nefesimi kesti bir ay önce kadar da bunun baş dönmeli versiyonunu yaşadım doktorlara gittim ama kayda değer bişey bulamadılar tahliller temiz zaten çok şükür ki keşke olmasın ama o anda resmen çırpınıyorsun ve başka hiç bişey yapamıyorsun rabbim kimseye yaşatmasın bidaha olucak diye her anı korku içinde yaşıyorum asla hızlı hareket edemiyorum bişey olucak yine tekrarlayacak sanki her an kalp krizi geçiricek gibi hissediyorum
0 oy
(1,752 puan) tarafından
Canım merhaba senin yaşadıklarının aynısını hatta belkide fazlasını yaşadım 3 defa holter takıldı normal insanların kalbi 100 110 atarken benimki 175 lerde atıyordu kalp ultrasonu yani eko çekildi herhangi birşey yok dedi Dr kalp ritmim çok hızlı olduğu için sinüs taşikardisi dedi Dr ve 4 yıl dideral kullandım kalp ritimlerimi düzenleyen minik bir hap onu içtigimde çok rahat hissediyordum kendimi sonrasında hamile kaldıgımı ögrendim ilacı bıraktım hamilelikte bir sıkıntı yaşamadım bu gibi durumların geneli yüzde 90 ı sinir stresten oluyor şuan benim normalde herhangi bir çarpıntım olmuyor ama sinirlenince başlıyor kalbim çarpmaya birde senin anlattıgın anksiyete tarzı bişey sanırım doktor bişey yok dediyse bir psikiyatriye gitmende fayda var derim
(1,752 puan) tarafından
Korkma holter sadece kalp ritimlerini ölçen bir cihaz gögüsünün etrafına yapıştırıyolar ekg gibi aynı ama kalp ritimlerini kaydediyor günde kaç defa çarpmış ve kalp ritmin kaç atıyor ona bakıyor Dr ona göre kalp ritmini düzenleyen ilaç veriyor o ilaç okadar rahatlatıyor ki günlük hayatına engel değil psikolojisi ilacı gibi falanda değil ben 4 yıl kullandım kalp atışlarını hissetmiyorsun bile
(1,752 puan) tarafından
Korkma kalp krizi geçirecegin bir durum asla değil kalp ultrasonunda kalbinin kapağında damarlarında herhangi bir sorun yoksa kriz falan geçirmezsin
(325 puan) tarafından
Anladım canım sağol çok teşekkür ederim içim rahatladı
(1,752 puan) tarafından
Rica ederim canım kendini dinleme gün içinde müzik aç temizlik yap kafana bişeyi takma senden önemli hiç bi'şey yok bu hayatta unutma sağlık elden giderse hiç bir güç geri getiremez oyüzden önce can sonra canan
(325 puan) tarafından
Ne güzel söyledin çok doğru kendimi meşgul edecek şeyler bulsam daha iyi olacak sanırım bi hobi falan edinsem
0 oy
(1,494 puan) tarafından

Ben de yaşıyorum aynısını doktora hiçbir şey bulamıyor psikiyatri gitmemi önerdi hatta diyor ki ben bile gidiyorum sen de git:D

(325 puan) tarafından
Evet canım banada dedi hşç psikiyatriye gittin mi diye gittim ama ilaç kullanmak istemiyorum onada gitmek istemiyorum panik atak kaygı bozukluğu diyolar buna ama sanki boğazımda büyük bi yumru var biri sürekli beni sıkıyor gibi kalbim durduk yere bazen ağzımdan çıkacak kadar 3 4 kere falan çok sert atıp düzeliyor bu beni korkutuyor
0 oy
(84 puan) tarafından
Geçmiş olsun. Panik atak olabilir.. bende de olmuştu kardiyolojiye gittim hiç bir şey çıkmadı.
(325 puan) tarafından
Evet ona yoruyor doktorda aslında ama holter takıp bi takip edelim dedi bu beni korkuttu biraz sanki Allah korusun her an kalp krizi geçirecek gibi korku içinde yaşıyorum
(84 puan) tarafından
Bende holter taktım çok şükür bir şey çıkmadı. Korkma canım muhtemelen bir şey yoktur.
(325 puan) tarafından
Sağol canım içim rahatladı gerçekten
(84 puan) tarafından
Canım bende panik atak başladığını zaman çok araştırdım şuan hayatın çok güzel olsa bile önceden içinde birikmiş streslerin şimdi ortaya çıkması ile başlıyor . Bazen çok şey yaşar hep susariz yaaa işte o suskunluk bir zamandan sonra bu şekilde ortaya çıkıyor.  Atak başladığı zaman sakin kalmaya çalış , derin nefes alıp ver , kendini farklı işlerle oyala.
0 oy
(1,444 puan) tarafından
Aynılarını yaşadım kaç senedirli yaşıyorum  ben hala arada yaşıyorum ondan baya bildiğim konuda seni aydınlatayım. Baya strese girmişsin stresini azaltman gerekiyor bende başta senin gibiydim ama aşırı hızlı bile çarpsa ölmüyorsun yani ben kendimi böyle rahatlattım,öncedende yaşadıysan bir kalp ultrasonuna gir eğer yeniyse tamamen stres ve yediklerinden kaynaklı başta stresi bırak çarpıntı oluyorsa hemen bir yere uzan ayaklarını dik sakin kal derin nefes al geçicek,kahve içiyorsan günlük haftada 2 ye düşür,çayıda aynı şekilde düşür bol su iç, kan yapıcı yemekler ye yoksada kan ilacı iç,ben hep regl olmama yakın çarpıntım olır sende regl olucaksan da yapıyordur yakınsa ve çarpıntın oluyorsa kan değerlerin yetersizdir.Sabahları geç uyanırsanda oluyor saatinde uyanmaya bak 9u geçmesin temiz bir hava al.Stres,çay-kahve,kan değerleri bu 3ünü gözden geçir ve düzeltmeye bak.
(325 puan) tarafından
Sağol canım şöyle söyleyeyim kansızlığım yok reglim yeni bitti kahve çok içen biri değilim çay da öyle kahvaltıda içiyorum sadece ultrasonda baktı doktor kalbime bişey görünmüyor dedi ama her an kalp krizi geçiricek gibi hissediyorum psikolojik olarak düşünmekten daha hızlı çarpmaya başlıyor stres desen önceden yaşadığım bi çok şeyin acıaı şimdi çıkıyor galiba çünkü stres hiç gitmedi hayatımdan sanırım ondan kaynaklı boğazımda sürekli bi yumru var gibi ve geçmiyor

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 55 göst.
16 Ocak 2025 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Npp (342 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 174 göst.
20 Şubat 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Sevilremzi (220 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 229 göst.
19 Şubat 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Zoze49maho67 (1,232 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 130 göst.
18 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde Musmutlu (435 puan) tarafından soruldu

410,757 soru

12,359,705 cevap

41,378 kullanıcı

Kategoriler

...