+1 oy
67 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (800 puan) tarafından
Düdüklü de yapıyordum mercimek çorbası ama tadı kötü oluyor artık yapamıyorum. Düdüklü de mi daha iyi olur yoksa ocak ateşinde mi güzel olur mercimek çorbası. Bir de siz nasıl bir tarif kullanıyorsunuz

3 Cevaplar

0 oy
(650 puan) tarafından
Soğan, patates,havuç kavuruyorum, salçasını ekliyorum kavuruyorum. En son mercimek su ve tuzunu eklerim pişmeye yakinda nane atarım. Düdüklüde yapmam.
(800 puan) tarafından
Blendırdan geçiriyor musunuz
(650 puan) tarafından
Evet geçiriyorum
-Reklam-
0 oy
(1,752 puan) tarafından

Valla ben yıllardır tencerede yaparım önce kettle su koyarım kaynamaya bırakırım tereyağında az bir un çeviririm az bi salça (ben çok salçalı sevmediğim için) ☺️ sonra mercimek patates havuç kabak koyarım "sebze koymayada bilirsin " isteğe bağlı ☺️ suyunuda eklerim karıştırrm kaynamaya bırakırm kaynadıktan sonra baharatlar sonra blenderla iki bızt bızt sonra tekrar bir iki ocağa alırım işte hazırrrr :) bu arada bazen kurusoğanı ikiye bölüp içine atarım sebzelerle beraber blender yapmadan çıkartırım maksat lezzet versin diye hani :)

0 oy
(743 puan) tarafından
Valla ben lokanta usulü yapıyorum eşim öyle seviyor 1 bardak mercimeği güzelce yıkayıp biraz sıvı yağla sarı hale gelinceye kadar kavuruyorum üstüne 1 yemek kaşığı un koyup biraz da öyle kavuruyorum sonra varsa tavuk suyu yoksa normal su ekliyorum 6 bardak kadar iyice kaynayıp mercimek yumuşayınca blendarla geçip içine biraz tereyağ biraz karabiber ve tuz atıyorum bir taşım daha kaynatıyorum yerken de üstüne tereyağ kızdırıyorum kırmızı biberli öyle servis ediyorum eşim yanında yemek bile aramaz böyle yapınca tabak tabak içer özellikle tavuk suyu yada et suyu varsa 
(800 puan) tarafından
Deneyeceğim bu tarifi

İlgili sorular

0 oy
10 cevap 185 göst.
12 Nisan 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde 00Melikeee (684 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 203 göst.
1 Şubat 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde Acemi anne36 (1,336 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 272 göst.
13 Ekim 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde Birhilall (1,383 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 159 göst.
14 Şubat 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu

403,435 soru

12,085,887 cevap

36,374 kullanıcı

...