+1 oy
353 göst.
Diğer kategorisinde (2,815 puan) tarafından

AVANTAJLARI

Her şeyi tek yapmaya alışıyorsun, güçleniyorsun. 

Daha pratik ve orta yolu bulucu oluyorsun

Ah canım ölürüm bitanem canım arkadaşım, kuzenim, kardeşim diye bal ağızlılarin gerçek yüzünü görüyorsun

Bir deee pek fazla karisan olmuyor. Evini bir şeyler de götürse rahatsın

DEZAVANTAJLARI

Her şeyi tek yapmaya çalışırken bazen yorulup ağlamalar başlıyor.

Aile hasretinden geberiyorsun(En azından kendim için söylüyorum)

Allah korusun eşi ya da kaynana tarafı sıkıntılı olanlar var onlarla yakın oturup aileden uzak olanlar büyük sıkıntı yaşıyorlar

Bebeği-cocugu olanlar çok yaramazsa ya da duymuyorsa yeri geliyor akşama kadar kahvaltı yapamıyor. Lavaboya gidemiyor. 

Aklıma gelen su an da bunlar. Çok vardır da bu kadar yazdım anca :))) 

14 Cevaplar

+1 oy
(93 puan) tarafından
En büyük avantajı akrabalarin yüzünü görmüyorsun. En büyük dezavantajı ise akrabalarını görüp de laf sokamiyorsun:) 
(2,815 puan) tarafından
Hahaha doğru akrepler
-Reklam-
+1 oy
(683 puan) tarafından
Avantajı yok ailemi arkadaşlarımı çevremi çok özlüyorum her ay gitmeye çalışıyorum, böylede hep hüzün giderken kocamı dönerken ailemi özlüyorum gurbette yaşamak kadar b.oktan bişey daha yok arkadaş
(12,035 puan) tarafından
Gurbette degilim ama k3sinlikle katiliyorum sana
(2,815 puan) tarafından
Vallahi haklısın canım benim. Özlem çokkk zorrr
0 oy
(12,035 puan) tarafından
Ay benim icin hicbir avqntaji olmazdi ya. Bu yuzden annemin dizinin dibine gittim
(2,815 puan) tarafından
Evet eşim istedi cok yurt dışına gitmeyi yoksa benim kadar aileci azdır. Ikizim de kazadan sonra yatalak kalınca 7 senedir hep ona baktık çok zor oldu geldiğimiz için. Rabbim büyük canım inşallah kavusucam yine. Rabbim sizi de ayırmasın inşallah
(12,035 puan) tarafından
Kiz bide yurtdisinami gittin :)
(2,815 puan) tarafından
He ya abd ye geldim gayriresmi :D üstüne de hamileymisim burada öğrendim doğum da yaptım. Bebeğim de hiç durmuyor yalnızlığın dibini görüyorum bacım haha
(12,035 puan) tarafından
Ayy kiz Allah yardim etsin valla :D ee dil falan varmi bari
(2,815 puan) tarafından
A1 A2 bitti de karnım büyüyünce kursu bıraktım kaldı öyle bebis biraz toparlasin yine başlayacağım
0 oy
(2,028 puan) tarafından
Avantajini dezavantajları bilmemde bulunduğum yeri terk edip uzaklarda yaşayasim var 
(2,815 puan) tarafından
Uzaktayım canım zor geliyor vallahi
0 oy
(9,500 puan) tarafından

Herkesten uzak kafa rahat yaşıyorsun :D

(2,815 puan) tarafından
Aile yanımda olsa kimseyi gözüm asla aramaz haklısın:D
0 oy
(14,191 puan) tarafından

Avantajı 0 

Dejavantajı say say bitmez 

Kimsen yok yapayalnızsın Bazen öyle anneme gitmek istiyorum ki diyorum aynı şehir de olsam da annem gelse ben gitsem 

Çocuklar büyüklerini sık sık gösterseler 

Arkadaşlarım evime gelse 

Çocuklar hasta olunca eşim evde yoksa öyle zor oluyor ki:(

(2,815 puan) tarafından
Ah ah güzel bacım. Anneme bugün dedim söylemiyorum üzülme diye ama cokkk özledim seni dedim annem de öyle söyledi duygulandı.. ablalarım babam ikizim yeğenlerim çok zor canım valla
(14,123 puan) tarafından
Bence de oyle herkesi cok ozluyorum ailemin boslugu asla dolmuyor gun icinde gelsek gitsek keske diyorun hep:( simdi ev tasicam.yine yalnizim saglik olshn diyoruz ne diyelim
(2,815 puan) tarafından
İnşallah canım benim, hayırlı olsun ❤️
(14,123 puan) tarafından
Tesekkur ederim
0 oy
tarafından
Dezavantaj olarak her vakit dolup dönerken annemle vedalasirken içim çıkıyor gibi hissediyorum ağlaya ağlaya dönüyorum 

Avantajı o kadar cokki sayamiyorum 
(2,815 puan) tarafından
Hasret çok zor da avantajları olması da güzel bacım ❤️
0 oy
(2,588 puan) tarafından
Çok zor :( hasta oldugumda gelip çorba yaptım iç diyen yok 

Mesela cumartesi günü mevlid okutacam yardım edecek kimsem yok ne annem gelebiliyor nede bacım 

Tukendigimde elimden tutupta kalk ben senin arkandayım üzülme kızım deyip elimden tutup kaldıran yok...
(2,815 puan) tarafından
Aynen öyle bacım doğum yaptım kimse yok eşim ve bir arkadaşım vardı. Öyle zor geldi ki ağlayan bebek çok fazla dikiş bir yandan mastit. Ağlaya ağlaya öleceğim sandım
0 oy
(932 puan) tarafından
Biz karı koca öğretmeniz, aileler Alanya ve Ankara'da biz ikisine de tayin isteyip gidebilme imkanımız olduğu halde İzmir'de yaşamayı seçtik .İki tarafa eşit mesafede kafa rahat yaşıyoruz .iki aileyle ne problem var nede çok çok sıkı bağlarımiz.Eşim kızım ben yaşayıp gidiyoruz.Hic gurbet gibide gelmiyor bize memleketlerde olup istemediğimiz insanları da görmek zorunda kalacagimiza kendi sevdigimiz ve seçtiğimiz dostlarimizla arkadaşlarımızla görüşüyoruz .Aileleri de görmek istersek gidip görüyoruz veya onlar geliyor .Zaten bir yaştan sonra ailenin dizinin dibinde olmak da bana tuhaf geliyor .kendi kurduğum aileme odakliyim daha çok.Hasta olsak çocuk bakımında zorlansak falan yakın arkadaşlarım var sağolsunlar doğum zamanımda bebek bakimimda hep onlar yardımcı oldular .gece gündüz çekinmeden arayabilecegim arkadaşlarım olunca çok da gurbet gibi gelmiyor artık .Memleketlere tayin istemeyi hiç düşünmüyoruz bu saatten sonra.
(2,815 puan) tarafından
Ne güzel canım Rabbim huzur versin daima. Benim eşimin ailesi de başka şehirde biz evlendik de benim yaşadığım şehre taşındık. Aile bağlarım aşırıiiii sıkıydi taa ki tasinana kadar. Cok çok zor geliyor ama mecbur canım bazen. Hasret olmasa ama uzaklık da en rahatı
(932 puan) tarafından
Çok sağol canım rabbim hepimizin yuvasina huzur versin .Evet tamamen aile bağları ile alakalı kimisi bir hafta görmeden duramaz kimisi yılda bir görse yeter aileyi .tamamen kişisel durum yani .bizimki mecburiyet değil tercih oldu .biraz da şu var biz biraz geç evlendik ben 30 eşim 38 yaşındaydı evlendigimizde ve yakın oturup da aile kaynaklı oluşabilecek sorunları göze alamadık belli bir yaştan sonra kimseyi cekemeyiz dedik .zaten İstanbul'da yaşıyorduk tayin isteyip İzmir'e gelince hepsi şaşırdı .memleketlerden birine geliriz diye umuyorlardi.
(2,815 puan) tarafından
İyi olmuş canım rahat kafa en azından. Bizde de ben 26.5  eşim 34  sayilir haha. Eşim de benden büyük. Bizim akraba olan akrepler yok kayinbabasina iç guveysi gitti yok kayinbabasinin parasını yiyecek ev vermiş vs diye diye insanlar eşim bu yasa kadar laf gelmedi bu yaştan sonra da kendime laf getirmem diyip taşındık yurt dışına. Kendi ailesi köyde yaşıyor orada da ben yapamam diye seni rahat etmeyeceğin hayata da sürüklemek istemiyorum dedi ve taşındık. Her şerde bir hayır var. Bebeğim oldu en azından vatandaş oldu burada. İnşallah birgun kavuşuruz. Annem babam vize almak için uğraşıyor haftaya annemin diğer ay babamın vize randevusu var dua et olur inşallah gelebilirler
(932 puan) tarafından
İnşallah olur canım aslinda ülke bu sartlardayken yurt dışı en iyisi . çocuğunuz için çok doğru birbadim atmışsınız gerisini boşver
(2,815 puan) tarafından
Dogru söylüyorsun bakalım canım hepimiz için hayırlısı inşallah ❤️
0 oy
(1,387 puan) tarafından
Avantajından çok bence dezavantajı var.Avantajı herkesten uzak bir hayat karışanın edenin yok kimse gelip gitmiyor herkesin özendiği hayat aslında.Bana görede o avantaj bile dezavantaj ben tek kaldık diye psikolojim bozuldu mesela batıya gidince doğuluyum diye ne Muamelelerle karşılaştım çocuğum oldu tek büyüttüm halada devam ediyorum eşim hep nöbette sabah geliyor ağzı ayrık uyumaya başlıyor kimse özenmesin gerçekten farklı ilden geldin diye sana kirayı 10 katına veriyorlar bir yerde sabit değilsin eşyaların ordan oraya hep yıpranıyor sen yıpranıyorsun oturupta derdini anlatacağın güvenip sırtını vereceğin eşin hariç kimse yok eşim evladım herşeyim ama gurbette yaşamayanın halinden kimse anlamaz mecbur karnının doyduğu yer ekmek parası diyorsun yoksa inan değmez
(2,815 puan) tarafından
Ben de başka ülkedeyim evet rahatım ama hasreti zor. Eşim çalışıyor dogum yaptım ben de tekim. Doğuluyum ama doğma büyüme Bursadaydim geçen seneye kadar. Şaşırdım böyle davranmalarına çokta üzüldüm canım benim vallahi
0 oy
(16,484 puan) tarafından
Benim için en büyük avantajı kimse çat kapı gelmiyor kimse hayatına karisamiyor dezavantajı da gelen hemen gitmiyor :) üç yaşında çocuğu desteksiz gurbette çalışarak büyüttüm o büyürken ben yaşlandım ama kimse bunu görmüyor gören bir tane daha yap diyor sanki kendi kendine büyüyecek 
(2,815 puan) tarafından
Ahh kimse gelemiyor maalesef benim bebeğim daha 70 günlük. Zor vallahi tek olmak. Sen keyfin nasıl istiyorsa öyle davran hayatı maf olan bizleriz
(16,484 puan) tarafından
Ben ailemle uzun yıllardır ayrı sehirlerdeyim önce okul sonra iş alıştım zaten oğlumu da zor oldu ama üç yaşına getirdim çok şükür benim memnuniyetim eş ailesine uzak olmak o yüzden avantajlı gördüm çünkü yakın olsam delirirdim herhalde
(2,815 puan) tarafından
Şükür canım Rabbim sağlık huzur versin inşallah evladına ben de ilk günden başka sehirdeydim şimdi komple başka ülkede. Ama iyiydi kaynanamlar tabii iç içe kalmadık onun da katkısı var
0 oy
(257 puan) tarafından
Vallahi çok avantajlı gurbette olmaz tek ailemi özlüyorum çocuğunu istediğin gibi buyutuyorsun kimse karışmıyor benim kaynanamla aramda yarım saat ama gelip gitmez fazla çok iyidir Allah razı olsun ben her işimi kendim yapıyorum evin işini yapamdin diyen yok yattın diyen yok karışan yok oh misss akraba her zaman akrep gibi sokmaya yarıyor uzaklık kadar güzel birdey yok
(2,815 puan) tarafından
Benim de kaynanamlar başka şehirdeydi ama iyilerdi şükür. Akraba akreptir biz ülke de değiştirdik dedikoduları bitmiyor :D o yüzden aileden baskasi yalan bacim
(257 puan) tarafından
Evet yalan bacm aile herşeydir
0 oy
(3,462 puan) tarafından

AVANTAJI

kocanla guzel vakit gecire biliyoruz

Bir birimizin arkasındayız hep  

Baska avantaj bulamadîm:(

DEZAVANTAJI

Yalnizsin..ne bir arkadas var ne aile hic kimse.

Yakinlarimla oturup sohbet etmeyi unuttum

Annemi özlüyorum

Dogum yaptim.10 gün önce.. kötü hissetdim..kocamdan baska hastanede kimsem yoktu..kocam bana acıyor ben kocama ..

Dezavantajı say say bitmez

Birde bebeğime yalnız bakmak zorundayım 

(2,815 puan) tarafından
Allah bağışlasın canım resmen ben yazdım sandım. Bir arkadaşım ve eşim vardı eşim kapıda tekti ikimize de çok zordu. 71 gün oldu ben de doğum yapalı hala aynı.
0 oy
(5,922 puan) tarafından
Akrabadan uzak oluyorsun avantajı o .  Kocamın sülalesinden bıkmış biri olarak söylüyorum. 
(2,815 puan) tarafından
Rabbim yardımcın olsun canım benim

İlgili sorular

0 oy
15 cevap 559 göst.
+1 oy
7 cevap 186 göst.
14 Mart 2022 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 131 göst.
27 Nisan 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy