0 oy
756 göst.
Aile kategorisinde (1,356 puan) tarafından

Oğlum Kasım 2021 doğumlu ama kreşe vermeyi düşünmüyorum. Seneye de düşünmüyorum :D Tatildeyiz ve linç yiyorum resmen, okullar açıldı sen neden tatildesin diye, sanırsın okul yaşı geldi de çocuğu devletten kaçırıyorum :D Kasımlı olduğu için zaten 2028'de ilkokula vermeyi düşünüyorum, şimdiden kreşe versem 4 sene okul öncesi travma sebebi ya. Siz verdiniz mi özellikle 2021 Eylül ve sonrası doğanlar? 

39 Cevaplar

+2 oy
(302 puan) tarafından
Ya nedir bu milletin erkenden cocuklari okula verme hevesi vallahi anlamıyorum. Bak ben verene sonsuz saygılıyım ama verenler vermeyenlere niye tepkili. Benim oğlan 2017 temmuz sonu doğumlu geçen yıl 1. Sınıf çıktı ben vermedim bana göre 6 yas hazır değildi daha altı yaşına yeni girmisti oglumdan 2 ay küçükler ufacık dilekçe ile anasinifina giderken bize zorunlu 1 çıkması bence saçma yahu benim oğlum da 6 yaşında daha yeni girmiş ufak küçük bence haksızlıktı cezaysa öderim dedim goze aldim geçen sene özel kreşe devam ettik. Bu yıl 1.sinifa verdim ve bana göre benim çocuğum bu yıl tamamen hazır 1.sinif için asla zorlanmadan yapacak. Yani ben cidden yeni sistemi anlamıyorum bence bu erken okula gitme mevzusu aileye ait bir karar olmalı 
(302 puan) tarafından
Ya bende yaşıyorum bu sene oğlumun sınıfında daha 6 ya girmemiş çocuk var bir iki tane ay hesabi ile cikmis isteğe bağlı 1. Sınıf ve aileler yollamış zihinsel olarak hazır demek ki onu bilemem ama fiziksel olarak o kadar minnak ki o iki çocuk nasıl yapacaklar anlamadım buna rağmen asla yorum yapmadım ama aileleri bana oğlum 7 yaşında diye laf yapti 1 yılını çalmışsın çok büyük bilmem ne neye göre büyük temmuz 27 de bu çocuk 7 ye girdi daha bence 7 yas 1. Sınıf için en doğrusu sen 5 buçukta yolladın diye bende mi mecburum buna.
(1,356 puan) tarafından
Yaşıtlarından geri kalacağına bir sene geç gitsin önden ilerlesin. Ben de 1 sene geç gitmişim okula canavar gibiydim.
(302 puan) tarafından
Bence de öğretmeni de 17 yıllık bir ogretmen kadın kendisi de dedi evet bazı çocuklar ufakta olsa önde ilerliyor ama çoğu çocukta çok zorlanıyoruz 7 yas kadar hızlı olmuyor diye kendisi itiraf etti bunu oğlumun yaşını bilerek demedi genel toplantıda dedi herkese çok hızlı okuma yazmasını beklemeyelim diye bilgi verirken
(87 puan) tarafından
Size saygı duyuyorum ama beni çocuk çok istiyordu kreşe verdim anaokuluna gitti bu sene nasipse 1 sınıf a.kizim çok istiyor yani benim.dememle.degil.kendisi çok istiyor
(141 puan) tarafından
++++++
-Reklam-
+2 oy
(600 puan) tarafından
2021 Ocak dogumlu vermedim büyük ihtimal seneyede vermiycem sonraki sene anasinifina veririm zaten renkleri falan biliyor birçok etkinlik evde yapıyoruz konusmasi gayet iyi şimdiden okula gönderip ne ona ne de bana eziyet olmasını istemiyorum üstelik küçük bir bebeğim var biraz daha beklesin istiyorum 
+1 oy
(1,189 puan) tarafından
2021 Ağustos doğumlu vermedim vermicem:)
(225 puan) tarafından
Neden herkes çocuğunu kreşe verme derdinde soruyu sorun arkadaştan ziyade genel anlamda sanki bir yarış söz konusu. Hem maddi olarak hem çocuğumun yaşını göz önüne alarak gönderme gibi bir durumum yok ama burada da sosyal hayatımda sanki kreşe göndermek üstünlük meselesi halini almıs hal böyle olunca kendimi yetersiz ve çocuğum sanki birşeylerden geri kalıyormuş hissine kapılıyorum bence 3-4 yaş kreş için erken (çalışan, birkaç çocuğu olan anne dışında) özel durumları anlayabiliyorum ama zaten kreş ücretleri çok yüksek onu da geçtim çok erken sizin yorumunuzu görünce içime su serpildi sanki ben çocuğuma haksızlık yapıyor muşum gibi hissediyorum oda çok istiyor kreşe gitmeyi ama malesef şuan maddi olarak buna hazır değilim. Yani göndermemek, gönderememek olağan bir durum değil mi
(1,189 puan) tarafından
Cnm kreş çalışan anneler için bence ben evdeyim 2 oğlum var biri 3 diğeri 4.5 yaşında vermedim ikisinide seneye anaokuluna vericem 1 sene yeter sonra 1. Sınıf zaten ne gerek var gereksiz masraf yani
+1 oy
(1,850 puan) tarafından
Aynen Kasım 2021 ikizlerim var. Vermiyorum,seneyede vermiyeceğim. Hele babası bu fikrin kenarından bile geçirmiyor bize :))))
(1,356 puan) tarafından
Ohoo ikizse zaten sizin ev kreş olmuştur :D
(146 puan) tarafından
Canım benimde Ekim 2021 ikizler ben 1 aya vermeyi düşünüyorum ama ben çalışıyorum ve de artık evde birbirlerini yemeye ısırmaya başladılar ikiside erkek :)
+1 oy
(2,377 puan) tarafından

2020 Şubat doğumlu 4 gösteriyor hala resmi olarak bende vermedim aceleye gerek yok :D

+1 oy
(1,756 puan) tarafından
Nisan 2021 vermedim zaten ömürlerinin 4/1 okullarda geçecek 4/2 yapmanın ne anlamı var daha üc yaşında üç yıl anaokulu kreş ne gerek var ki☺ 
0 oy
(1,623 puan) tarafından
Bende araştırıyorum dil terapisti olan bi yere vermek istiyorum
(1,356 puan) tarafından
Konuşmayla ilgili sıkıntı mı var
(1,623 puan) tarafından
Evet canım ama hem premature hemde bizim baska sıkıntılarımızda var hastane yatısı cok fazla oldu doktorumuz gec konusması normal cok fazla sey yasadınız dil terapisi olan kreşler var arastır oraya ver dedi
(1,356 puan) tarafından
Oyy kıyamam. İnşallah bulursun kuzucuğa göre bir okul
(1,623 puan) tarafından
İnşallah bakıyorum hergün ama cok pahalı sırf bezli diye 2 katı fiyat isteyen yerler var
0 oy
(4,032 puan) tarafından
Hayır vermedim ama seneye belki verebilirim daha çok küçük şuan benim için 
(1,356 puan) tarafından
Ben de aynı şeyi düşünüyorum. Daha bebeksi onlar ya
0 oy
(12,035 puan) tarafından
Benimki 2020 agustos dpgumlu gecen sene ozel krese verdim. Bu sene devlete gidecek
(664 puan) tarafından
Yaşı tutuyor mu devlete
(12,035 puan) tarafından
Evet 4 yas aliyor devlet. Bizimkide tam 4 yas. Her devlet almiyomus qma bizimki aldi
0 oy
(16,484 puan) tarafından
2021 Aralık doğumlu oğlum çalışıyor olmama rağmen vermedim apartmandan bir komşumuz bakıyor seneye vereceğim çok gitmesine karşı değilim evde TV izleyeceğine veya bizle sıkılacağına bir şeyler öğrensin sosyal ortamlara girip paylaşmayı öğrensin bu sene tuvalet eğitimi otursun diye erteledim 
0 oy
(14,489 puan) tarafından

Temmuz 2021 doğumlu 3 yaşına yeni girdi hele bismillah:D

0 oy
(2,932 puan) tarafından
Ben seneye vericem şuan daha küçükler 3 buçuk yaş tamam çişini vs biliyor ama birisi ona vursa felan kendini koruyamaz daha.
(1,356 puan) tarafından
Ben de bunları düşünerek vermiyorum. Çoğu şeyi biliyor evet ama hâlâ bir yanı bebeksi. Erken bence bu yaşlar
0 oy
(2,475 puan) tarafından
Bende vermek istemiştim ama maddiyattan veremedim annem sürekli diyor o çocuğu ver kreşe sosyalleşsin diye ama herkesin karışmasına sinir oluyorum 
0 oy
(87 puan) tarafından
Ben 3 buçuk yaşında kreşe vermiştim ama 5 yaşında anaokulu na simdide 1 gidecek gerçekten o kadra çok faydası varki kızım herşey daha erken ogrendj ama bnm.kizim.okulu çocukları çok seviyor yani
(1,356 puan) tarafından
Konu o değil ki, kreşin öğrettiğinin fazlasını biz evde veriyoruz zaten. Allah esirgesin kaybolsa cep telefonumu söyler onu bulan kişiye o kadar bilgili ve konuşması da yetişkin gibi. Ama 3-4 yaş bence çok küçük daha hâlâ bebeksi bir yanları oluyor o yaşlarda
(87 puan) tarafından
Bilmiyorum bnm kreş herşeyi öğretmişti satilari renkleri örüntüleri kısaca 1 sınıftaki herşey okuma dışında yemek yeme becerileri falan işte oradakileri bilmiyorum hatta anasinifinda herşeyi biliyordu öğretmeni çok çalışkan herşeyi biliyor demeisti bende kreşe yolladım demistim
(1,356 puan) tarafından
Bu iyi bir şey mi peki sizce? Çocuğun her şeyi yaşında öğrenmesi daha sağlıklı değil mi? Öte yandan oğlumda üstün zeka belirtileri var 4 yaşında test yaptırın demişti çocuk psikiyatrisi. Üstün zekalı ise ona göre özel eğitim veren bir okula da verebilirim. Her şeyi yaşında öğrenmesi en doğrusu.
(87 puan) tarafından
Bilmem ben herşeyi öğrenmesini isterim yani hayata 1 sıfır başlaması güzel yasitoarindan daha akıllı olması kötü bir şey mi ben becerilerini artırsın bilgili olsun iyi yerlere erken varsın isterim yani hersyi yaşında öğrensin ama bazı şeyleri daha da erken öğrensin özel egitim ise ben karşı değilim yani
0 oy
(2,031 puan) tarafından
Ekim doğumlu vermedim bende düşünmüyorum 
0 oy
(988 puan) tarafından
Çalışan bir anne değilseniz kreşe gerek yok ki oyun grupları olabilir ebeveyn eşliğinde birkac saat..ben mecburen seneye vereceğim:(( Aralık 2021 doğumlu minnosum
0 oy
(565 puan) tarafından
Şimdi gönderme bence 3 yıl kreşe gitmek zorunda çook sıkılır .. oğlum 2021 Aralık dogumdu hiç düşünmedim 
0 oy
(710 puan) tarafından
Büyük kızım 2 yaşında başladı.Şuan 5 yaşında hala gidiyor seneye de okul nasip olursa.Haftasonu ya da tatillerde anne ne zaman gidicem kaç gün kaldı diye sorar.Hareketli sosyal bir çoçuk eve sığmazdı kreş iyi geldi ona.İkincim şuan 2 yaşında Ekim gibi o da başlayacak inşallah.
0 oy
(6,019 puan) tarafından
2021 Nisan doğumlu benim balım da vermedim 1 yıl tek gitse tamamdır sonra da 1.sinifa başlar daha çok erken tabi bu benim fikrim 
(141 puan) tarafından
Bende aynı böyle düşünüyorum ana okulu sonra birinci sınıf fazlasına gerek yok zaten uzunca bir eğitim hayatları olacak
0 oy
(4,432 puan) tarafından
2021 Temmuz doğumlu. Maddi anlamda sıkıntımız yok ama ben çalışma hayatını kendime iyi geldiği için seviyorum ve çocuğum geçen seneden beri kreşe gidiyor. Sabah kendisi 7:30 gibi uyanır kahvaltısını yapar götürürüm, saat 14-14:30 gibi de alırım. Bence son derece faydalı. Sosyalleşmesi, kuralları ve günlük hayatı öğrenmesi, kendisini idame ettirmesi vs anlamında çok fayda gördük. Tercih meselesi isteyen verir istemeyen vermez. Sizi eleştirenler kadar sizin de yorumlarınızda verenleri eleştirmeniz yanlış olmuş. Pek bir fark göremedim arada.

İlgili sorular

+1 oy
14 cevap 136 göst.
11 Eylül 2024 Diğer kategorisinde Simsek21 (1,584 puan) tarafından soruldu
0 oy
41 cevap 575 göst.
14 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Miniminnaķ (3,220 puan) tarafından soruldu
0 oy
16 cevap 369 göst.
27 Haziran 2024 Diğer kategorisinde Sumeyyeali (1,305 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 111 göst.