0 oy
486 göst.
Aile & Aşk kategorisinde tarafından
boyu 72 cm su an 5 gun sonra 4 aylik olacak goren uzun vs biseyler diyor ve bunu sanki kotu biseymis gibi soyluyorlar artik canim sikiliyor sizce cok mu uzun 12sinde saglik ocagina gitcez o zaman ebeye de sorcam ama sizin gorusunuzu de merak ettim 

14 Cevaplar

+1 oy
(16,158 puan) tarafından
Uzun demeleri niye canini sıkıyor onu anlamadim. Maşallah uzun boyu ama bunuda takma yani kafana. Uzun demelerinde takacak ne varki. 
tarafından
iyi bi sekilde soyleseler takmicam zaten ama kotu biseymis gibi soyluyorlar diye belirttim dikkat etmediniz sanirim sanki bu bir sorunmus gibi elestirel sekilde soyluyorlar boyu da bana normal geliyor acikcasi
-Reklam-
0 oy
tarafından
Uzun olduğu kesin ama kötü bişey mi bu tartışılır. Anne baba uzunsa kısa bi çocuk beklemek absürt olur. Neticede armut dibine düşer
tarafından
babasi 1 80 kusur ben 158 ya da 60 falanimdir ya bana asiri uzun gelmiyor ama oyle bi tepki veriyorlar ki sanki sorunmus gibi
0 oy
(3,002 puan) tarafından
Genetik çok etkiliyor 
0 oy
(6,351 puan) tarafından
maşallah benim kızımda 3 aylık iken boyu 65 cm imiş 1 yaşında boyu kısaldı sanki 
0 oy
(1,366 puan) tarafından
9 aylık bebek gördüm  90 cm di 
tarafından
normal yani dimi
(1,366 puan) tarafından
Cnm bunu aile hekiminize sorman gerekiyor nerde ölçüm yaptın bde erkek çocukları  iri olur normalde
0 oy
(3,248 puan) tarafından
Benm iki oğlumda yaşıtlarına göre uzunlqr genlerle alakalı ne güzel işte uzun olsun
0 oy
(301 puan) tarafından
Ne oluyor ki uzun olunca benim eşim 1.95 kayın pederin 2 metre tam ben 1.69 um oğlumuz da doğal olarak uzun yasitlarindan baya genetiği buysa tabi ki uzun olacak çocuk ne gariplik varmış da tepki veriliyor 
(301 puan) tarafından
Benim ki 7 yaşında valla Bayadır olcemedik boyunu ama baya uzun 10 11 yas kıyafetleri oluyor boydan :) sınıfta da uzun olduğu için niye 1 e geliyor aa bu 1. Sınıf mı saskinliklari oldu:D
(13,295 puan) tarafından
Haha masallah :) esimin dayisinin ogluda 9 yasinda ama masallah bir boy var cpcukta. Annesi babasida kisa. Annesi hadi 1.62 falan olsun ortalamadada babasi kisa yani 1.65 falan. Halalar kisa dedeler anneanne babaanne hepsi kisa. Ama çocuk kocaman :))
(301 puan) tarafından
Esimin ailesi komple uzun ya halalari bile 1.78 falan  kayınpeder gençken basket takımında oynamış hatta belki 2 den fazladır baya uzun ki bana o kadari abartı geliyor umarım benim oğlan o kadar da olmaz ama küçükken bi doktor görmüştü genel kontrol sırasında bi hesaplama yaptı bu verilerde giderse 18 yaşında 1.90  olur demişti kac yıl oldu bilmiyorum şuan o seviyelerde mi ama yani cidden dedesi gibi 2 metre de olsun istemem zor yani benim eşimde diyor 1.85 olsun yeter ama bilm:) eşim 1.95 ve 46 numara ayakkabı giyiyor o kadar zor buluyo ki bazen hatta 46 bile sıkıyor:D
(13,295 puan) tarafından
Dayimin cocuklari oyle kucuk oglan 18 yasinda suan 1.80 kusur ama buyuk asiri uzun ya 1.97 22 yasinda oda. Asiri iri duruyo :) ama anne babada iri
(301 puan) tarafından
Yani her şeyin fazlası zarar boyun bile:)
0 oy
tarafından
4 aylıkken 67 cmydi bnm oğlan 
0 oy
(13,295 puan) tarafından
Benimkide 4 aylikken 71 cmdi şuan 4 yasinda normal.boyu yani oyle uzun bi çocuk degil 106 cm. Niye korkuyosunki anlamadim. Sizin boylarniz nasil
tarafından
korkmuyorum cevrenin tepkisi sanki bu kotu biseymis gibi oluyor anlam veremiyorum oglum bana cok uzun gelmiyor ben 158 60 falanim babasi da 180 kusur olmali
(13,295 puan) tarafından
Bizimde oyle ben 1.57 esim 1.82. Oglumda ortalamada ilerliyo şuan. Dogdugunda 52cm 4250 kg di. Ama şuan normal ilerliyo. Belli olmuyo yani durumlar. Esimin dayisida yasitlarindan baya uzun ilerlermis şuan 1.65 falan boyu kisa yani. Henuz çok erken yani uzun oldugunu dusunmek icin ki bence uzunda degil :) zayifmi acaba ondanmi herkese oyle geliyo. Benimki şişkoyduda kimse uzun boylu demezdi herkes şişko derdi :D
tarafından
boyunu olcebiliyorum da kilosunu olcemiyorum su an ama 8 e yakindir 1 ay once 7 idi 1 bucuk 1 bucuk ilerliyoruz
(13,295 puan) tarafından
Benimkide 4 aylikken 9.5 kiloymus. Ben evde tartida tartardim hep kucagimda
0 oy
(1,817 puan) tarafından
Üst sınır 68 cm sizinki percentilin üzerinde ama bence problem edilecek bir durum değil çünkü gelişim nöbetleşe devam eder bu aylarda boyu hızlı uzar sonra boyu durur kilosu artmaya başlar daha sonra o durur bilişsel gelişimi ilerler bu kez gibi gibi.. zaten ilk aylarda hızlı gelişip sonra yavaşlıyor her zaman bu hızla büyüseydik şimdi hepimiz 4 5 metre uzunluğunda olurduk o yuzden bence kafana takma ☺️ aile hekimi dışında da bir çocuk doktoruna da danış ama. Bazen büyüme hormonu az veya fazla salgılanabiliyor belki öyle bir durum da olabilir ama sanmıyorum içini rahat tut, sağlıkla büyüsün küçük adam❤️
tarafından
cok sagolun guzel yorumunuz icin ❤️
(1,817 puan) tarafından
☺️❤️❤️❤️
0 oy
(1,922 puan) tarafından
Maşallah canım evet ayına göre uzun ama kötü bişey degilki bu benim ki 6. Ayına girdi 72 cm kilosu kaç acaba 
tarafından
su an ne kadar bilmiyorum ama 3 aylikken 7 kilo idi tesekkur ederim
(1,922 puan) tarafından
Kilosu da boyuda gayet iyi maşallah
tarafından
cok tesekkur ederim
0 oy
(4,332 puan) tarafından
Evet uzun ne güzel işte babası ve sen uzunsan genden almış benim  17 aylık oğlum 78 cm bende kısa kalacak diye endişe ediyorum kız olsa neyse 165 olsa büyünce yeter ama oğlan olunca daha uzun olsun istiyoruz eşim 178 ben 155 olunca inşallah eşime benzer oğlumun boyunda
0 oy
(4,332 puan) tarafından
Benim kardeşim de 160 falan eşi 190 onun oğlanlarıda normalin üstünde eltisi var onun oğlu 55 cm doğdu baba uzun olunca çocuklar da uzun oluyor
0 oy
(1,644 puan) tarafından
Kuzucum ben 1.86 yım eşim 1.93 oğlum 54 cm doğdu boyu hep önden gitti şu an 5 yasina gireli 2 ay oldu 1.40 cm boyu o da bi 6 7 ay önceydi kulak asma genetik etkiliyor uzun gidip minyon kalan da var kısa gidip bir anda boy atanda var bebeklik döneminde bu uzamasindan kaynakli hormon ve tiroid testi yaptirdik korktuk ama sukur doktorumuz genetik herhangi bir sorun yok dedi 

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 267 göst.
6 Ocak 2022 Diğer kategorisinde Bernnn (204 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 244 göst.
7 Nisan 2021 Aile & Aşk kategorisinde Cimri kaynanam (256 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 334 göst.
26 Eylül 2019 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Bebegimm (418 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 232 göst.
24 Ocak 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Ediz (2 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,441,083 soru

23,688,881 cevap

310,770 kullanıcı

...