0 oy
360 göst.
Diğer kategorisinde (226 puan) tarafından
Kizlar şimdi belki beni lincleyeceksiniz ama gerçekten benimde hiç psikolojim iyi değil inanın 4yasinda kızım var hareketleri tavırları çok degisti daha doğrusu annemlerle aynı binadayiz sürekli birbirimizi ziyaret ediyoruz kızım alıştı yukarı çıkmak istiyor yada annemi ablamı istiyor ama onların yanında asla beni dinlemiyor bana karşı geliyor vuruyor ağzında pis laflar sinirden vuruyorum sonra pişman oluyorum üzülüyorum özellikle gece uyuyo başına gidip ağlıyorum 6aylik da hamileyim güzellikle konuşuyorum yapma etme vs tamam annecim özür dilerim diyor ama aynı şeyi bin kere tekrarlıyor eşimin zaten hiç bir desteği yok bu konuda ne benimle ne kızıyla ilgilenir öyle öper sever 5dk okadar ailem sagolsun yardımcı oluyorlar ama onların yanında da çok şımarıyor istemsizce sinirden vuruyorum bi kaç aydır hiç iyi değilim bide böyle bisey yaptığında elini yüzüne kapatıyor vicdan yapıyorum kötü oluyorum okula felsn gondereyim diyorum kreş düşündüm çok pahalı kuran kursuna gondereyim dedim biri diyor 5yas altı almıyoruz biri de pahalı napicagimi şaşırdım ne olur beni yargilamayin kızımı seve seve dovmuyorum vurmuyorum tabikide bende anneyim en çok ben seviyorum onu herseyden çok hatta canımı veririm onun için şimdi bi kız evladım daha olacak Allah nasip ederse ama şuan kızımı düşünmekten bebeği düşünemedim kafam takiliyo psikolojik olarak iyi değilim anlık istemsizce oluyor oda direk vurma değil konuşuyorum tatlı dille anlamayinca sabrım taşıyor bide genel olarak şikayet olunca hem komsulardan hem ailemden istemsizce kızıp vuruyorum niye boyle yaptın ettin gibi doğru yapmıyorum belki ama nasıl duzeltecegimi de bilmiyorum 

12 Cevaplar

+2 oy
(18,167 puan) tarafından

Kocan seni dövse mesela ona cevap verdiğin için sözünü dinlemediğin için ağzına iki tane patlatsa mesala sonra çok özür dilerse ertesi gün çiçek alıp gelse mutlu olur musun seni sevdiğine inanır mısın? İnanmazsın değil mi ? Sözünü dinleniyorsa illa yapsın diye inatlaşma kocam yardım etmiyor diyorsun madem ikisine yetemeyecektin ikinci çocuğu erteleyecektin o zaman yani psikolojik destek mı alırsın naparsın bilmem ama kendine çeki düzen ver dayakla kimse terbiye edilmez 

Dayağı hakedecek en fazla ne yapmış olabilir ki ? 
-Reklam-
0 oy
(655 puan) tarafından
Benim kızımda 4 yaşında benim kızımda çok degisti. Ama hiç vurmadim. Hele yüzüne hiic vurmadim. 2 çocuk buyuttum suratlarına daha bı fiske çarpmadim. Yeri gelir bagirirm yeri gelir ceza veirrim ama yada popolarina bı cirpistiririm ama hiç dovmedim. Bence siz hamile olduğunuz için sabriniz taşmıs. Tamire çocuktan değil kendinizden başlayın. Mesela duymamaya çalışın görmemeye çalışın. Büyüyecek olduğunu unutmamaya çalışın. Ama siz vurdukça o hep daha fazlasını yapacak. Dayak arsizi diye bir tabir var. Çok doğru bir tabir. Çocuğunuzu dayak arsizi yapmayın 
(226 puan) tarafından
Haklısınız farkındayım bunun zaten başbasayken çok iyiyiz benide dinliyor ama birilerinin yanında yapınca tahammülüm olmuyor bide şikayet ettiklerinde sinirlerim bozuluyor ailem de çok seviyor bağır ama vurma diyor bana da bende bazen kızıyorum siz yaptınız diyorum çok simartildi diye asla dinlemiyor bu arada vuruyorum derken yüzüne de vurduğum oldu evet ama çok nadir sürekli olarak dovmuyorum vurmuyorumtabikide poposuna veya bacaklarına vuruyorum genel olarak bisey yapınca ama vurmadan oncesinde hep konuşuyorum yapma bidaha diye güzellikle tamam diyip tekrar yapıyor asla boyle Bi çocuk değildi Bi anda degisti bende sizin gibi hiç vurmamistim vuranlarida hep yargiladim hatta çocuktur diye su Bi kaç aydır vallahi iyi değilim bu sefer geri öpüp sevince de daha kötü oluyor vurduğum zaman
(655 puan) tarafından
Aslında ben destek al almayı düşünüyorum su sıralar. Asla anlaşamıyoruz kızımla. Sendrommudur nedir bilmiyorum sizin anlattığınızn belki 5 katı fazlasini yaşıyorz. Bilmiyorum nasıl davranmam lazım bende bilmiyorum. Ama sizin birde hamilelik var işte sizi taşıran o olmuş. Eşiniz de destek olmayınca aslında hal vermiyor da degilim. Allah yardımcımız olsun ya valla ne diyim
(44 puan) tarafından
priblem cocukta degil bizde bizim onarmamiz lazim kendimizi bende cok bunalmis durumdayim ofkeme cogu kez yenik dusuyorum youtube de adem gunes var onu dinliyorum biraz daha toparladim sanki Allahin izniyle tavsiye ederim sizede
(226 puan) tarafından
Haklısınız aslında bizi yoran çocuklar olmuyor desteksizlik oluyor ben bununda farkındayım bazen eşime kızıyorum istemsizce kızımla kötü oluyorum oysaki eş desteği görsem belki bu psikolojide bile olmam kızımın yaptığı simarikliklar belkide gözüme batmaz desteksizlik olunca bizde insanız biyerde maffoluyoruz :(  zeynepnur canım adem güneşi açıp dinleyeceğim umarim bende toparlayabilirim
0 oy
(2,066 puan) tarafından
Benim kzimda dört yaşında bide dört aylık bebişim vaf benimde tahammülüm yok bende bazen sinirine yenik düşüp vuruyorum bacağına poposuna sonrada pişmanlık ikisine zor yetiyorum çok zor bir süreç ama bunuda hiliyorum ki en zor dönem dört yaş bı atlatirsak herşey güzel olacak benim kızımda duyduğu kötü kelimeleri güzel sanıyor gülerek söylüyor tepki verdikçe dah çok yapıyor bende çare bulamadım valla 
(226 puan) tarafından
Aynı sıkıntıyı yaşıyoruz söyleme desem de dalga geçer gibi gülerek inadına yapıyor bide gorumcemin kızından el hareketleri öğrenmiş bana hareket çekiyorum sinirlenip ayağa kalkıyorum en sonunda kaçıyor tamam yapmicam özür dilerim diyor oturuyorum sonra dövemedi ki demeye başlıyor vallahi ikimizinde akıl sağlığı bozuldu bence her seferinde yapmicsm vurmicam desem de bazen oyle bisey yapiyo ki tahammül edemiyorum ama en sonunda da yine hep ben pişman oluyorum :(
(2,066 puan) tarafından
Aynı valla aynı bide şey diyor beni sevmiyosan küstüm
(2,066 puan) tarafından
Çözümde şu şekilde buldum sakın ve güzel konuşma tavlama öbür türlü herşey daha kötü oluyor hamilelikte seni etkiliyor ama çok sinirlendiğinde onun yokluğunu düşün ve sakinlestie kendini
0 oy
(3,082 puan) tarafından
Ya sanırım bu 4-5 arasında sıkıntı var küçük ergenliği yaşıyorlar sanki benim kız da böyle araştırıp bakınca bu yaşlarda bu hırçınlık söz geçirememe durumları çok görülüyor umarım geçicidir gerçekten çok zor oluyor ben de çok zorlanıyorum
0 oy
(766 puan) tarafından
Benim kızımda 4 yaşında, o da son zamanlarda böyle. Bazen çimdikliyor, yapma dediğim şeyi inatla yapıyor, *****, kaka gibi lafları küfür niyetine söylüyor, olur olmaz şeye sinirlenip bağırıp ağlıyor. 4 yaş sendromuymuş canım, benim kız okula gidiyor oradan da uyardılar bunlar normal diye
0 oy
(2,330 puan) tarafından
Vurmanla çocuk sana karşı değişmez. Yaşı da daha 4. Fazla abartma yani. Dönem dönem değişir çocuklar. Asker değil bu
0 oy
(703 puan) tarafından
Psikologa gidermisin lütfen vuruyorum ne demek yazık günah. 
0 oy
(546 puan) tarafından
Yanlış anlama ama hamilelik hormonları etkisi mi bilmiyorum ama normal psikolojide değil dövme olayı bir sürü alternatif var sen vurdukça daha kötü olacak keşke bu psikolojide 2.düşünmeseydn çocuk için ruh sağlığımzn iyi olması her şeyden önemli 
0 oy
(1,252 puan) tarafından
Lütfe vurma o daha çok küçük 
0 oy
(687 puan) tarafından
Benim kızımda 4 yaşına bi girdi yeni doksan dokuz derecede degişti özellikle sokakta cocuk bildigin koşarak yürüyor acayip hareketlendi sanki pil yutmuş asla durmuyor aşırı inat öyle böyle değil seni taklit ediyor daha ne sayayım bilmiyorum sekiz aylık hamileyim onun etkisi cok büyük kıskanclıklar basladı ben önemsemiyorum eşim asla bagıramaz ona neler yapıyor neler vurmayızda cünkü kendi dünyasında yaşıyor cocuk sonucta bence sabırlı ol derim gecicek elbet 
0 oy
(717 puan) tarafından
33 yaşındayım bana yapılan siddeti asla unutmuyorum biliyomusun 4 yaşında babamin bana vurduğunu hatırlıyorum ne kadar çok şey yaparsan yap vurduğun sürece aklında kötü kalacaksın kocananagir çağır destek olsun bide kardeşi olacak daha kötü olur her şey kıskançlıgi çok yaşarsınız senin daha dikkatli davranman lazım kızın sana vuruyor ama sende ona vuruyorsun yanlış davranışi kızına yapiyosun normallestiriyorsun ailenle ve eşinle konuşup durumu çoz
0 oy
(9,716 puan) tarafından
4 yaş cocuklarda bir dönem sanırım iki yaş yanında halt etmiş. Benim kızımda öyleydı o yaşta. Cok zıtlasmadan yönetmeye calıs canım 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 76 göst.
10 Ağustos 2024 Aile & Aşk kategorisinde Mirayin annesi (2,863 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 270 göst.
4 Nisan 2022 Aile & Aşk kategorisinde 52pecmr (100 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 138 göst.
19 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde Mirayin annesi (2,863 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 606 göst.
31 Mayıs 2024 Aile & Aşk kategorisinde BegumY (139 puan) tarafından soruldu

409,687 soru

12,315,927 cevap

38,827 kullanıcı

Kategoriler

...