0 oy
200 göst.
Diğer kategorisinde (67 puan) tarafından
Yarın 41. Haftama giriyorum hastahaneye yatışim olacak hiç birseyim yok sancı, su, açıklık falan bunlar olmadan sadece suni sancı verilerek doğum olur mu?

İlk dogumum suyumun gelisiyle başladı sancı gelmeyince suni sancı verdiler 9.10 saate doğurdum ama şimdi hicbisey yok günlerce hastanede kalıp sancımi çektirirler bilmiyorum ki ne gelecek başıma.

11 Cevaplar

0 oy
(2,818 puan) tarafından
Benim hiç Bir belirtim yoktu sancida yoktu 42 Hafta da suni sancı ile doğum yaptım
(67 puan) tarafından
Kaç saat sürdü acaba hemen açılmadan başladı mi
(67 puan) tarafından
Açılma yazacaktım
(2,818 puan) tarafından
Sabah 8 de taktılar ikindin 15.15 oldu  onu hemşireler kendilerine göre ayarladılar hızlı acarlarsa daha kısa sürede doğardi
(67 puan) tarafından
Ne güzel erken bitmiş sizinki ben gunler sürenleri okumuştum o yüzden korkuyorum biseyimde gelmediği için yavaş olur diye
-Reklam-
0 oy
(4,290 puan) tarafından
İlk dogumumda sadece 2 cm açılmayla bebek hareketi az olduğu için doğuma alınmıştım suni sancı verildi 10 saat falan sürdü doğum ikincide 4 cm acilmayla yatisim yapıldı suni sanciyla yarım saate doğurdum ikisinde de suyum gelmemişti ebeler suyu patlattı 
(67 puan) tarafından
Bende acilma yok bilmiyorum o yüzden nasil ilerler
(67 puan) tarafından
4 cm açılma olana kadar ağrı sızı bisey hissetmişmiydiniz
(4,290 puan) tarafından
37 haftada kasilmalarim başlamıştı acile gittim iki defa yatis yapalım yolda dogurursun dediler kabul etmedim eve geldim o zaman açılma 2 cm di 39 haftada kontrolüm vardı doktor yatis yapalım doğuma alalim dedi bende kabul ettim artık zorlaniyodum yatis yapıldı 4 cm açılma vardı bebeğin kalp atışını takip edene kadar açılma 6 cm oldu sonra suyu patlattilar biraz yürüdüm odada suni sancıyı düşük dozda verdiler hemen sancı başladı yarım saat içinde doğum yaptim
(4,290 puan) tarafından
Ben hamileyken u.yuz oldum aylarca onunla uğraştım hiç oturmadim desem abartmış olmam benim hareketli olmanın çok büyük etkisi oldu doğumumda
(67 puan) tarafından
Şu suyu patlatma olayı şiş tarzı birseylerle yapıyormuslar hissettiniz mi acaba
(4,290 puan) tarafından
Acı hissetmiyorsun elinde bisey vardı ama ebenin onunla mi yaptı parmağıyla mi patlattı onu tam göremedim
(4,290 puan) tarafından
Su patladiktN sonra alttan bi rahatlama hafifleme geliyo sanki
(67 puan) tarafından
Çok tesekkur ederim paylaştığınız icin
(4,290 puan) tarafından
Rica ederim :)
0 oy
(261 puan) tarafından
Ben de 41 haftada hiç acikligim hiç sancim hiç bebeğin doğacagna dair bir durumum yoktu. Yatisim yapıldı sabah 8 de dogumhaneye nst ye bağla evraklar falan derken sabah 10 gibi bana fitil verdiler akşam üstü 5 6 gibi bebeğin kalp ritmi biraz bozuldu fitili çıkartacz dediler çıkarttılar bu süreçte aç susuz kaldığım için ufak bir serum taktılar bebeğin ritimleri duzeldi akşam 7 de kendi sancılarım başladı. Bu süreçte bana lavman yapmislardi iki kere tuvalete gitmem gerekti bir kez gittim neyse sonra sancılarım baya yogunlasti ama hiç acikligim hala yoktu gece 11 de tekrar tuvalete gitmek istedim tuvalete göndermeden açıklığa baktılar ki tuvalette dogurmayayim diye 2 cm açıklık vardı sonra hersey birden bire ilerledi 12 de suyum geldi kasilmayla birlikte birden bire kendi kendime iki ikinmaya başladım ebeyi çağırdım bebeğin başı gelmiş dedi apartopar çatala çıktım 00.20 de bebeğim doğdu. Yani totalde 5 6 saat sancı çektim bunun sadece son 2 saati çok yoğundu 
(67 puan) tarafından
Sizin kendi dogumu başlatmış suni sancı demek ki
(67 puan) tarafından
Vallah ben de kaç saat sürer oralarda bilmiyorum o yüzden yemek yiyip gidicem ilk dogumumda kaç gün aç susuz biraktilar
(261 puan) tarafından
Aynen bir de doktor bana sezeryan da olabilir dediği için taa önce ki akşam 10 da falan yemeyi kesmiştim sonra ki gün sabaha karşı 5 de yemek yemiştim 30 saatten fazla aç kaldım çok kötü olmuştum.  Ya benim şansıma mi diyim şanssızlıgima mi o gün dogum yapmamı kimse beklemiyodu 2 cmden tam açıklığa 20 dk da falan ulaştı yani suni sancı takacak zaman hiç kalmadı
(261 puan) tarafından
Ya hamileligin hareketli geçtiyse çok uzun sürmüyor yürüyüş bu noktada önemli işte ben hep çok yürüdüm doğumu kendim baslatamadim ama hızlı ilerledi ve kolay bir doğum oldu
(67 puan) tarafından
Son aylarında aşırı haraketli geçti insllah benimde sizin gibi hızlıca biter ay Allahim ne zor annelik
0 oy
(6,879 puan) tarafından
Hiç belli olmaz bu gece bile sancı olabilir

Olmasa bile 1. Doğumdan sonraki doğumlar genelde daha hızlı ilerler suni verselerde uzun sürmez bence
(67 puan) tarafından
Insllah öyle olur çok tesekkur ederim
0 oy
(6,921 puan) tarafından
Aynı dediğin gibi ilk çocuğumda hiç bir şey yoktu suni ile doğurdum 
(67 puan) tarafından
Bu şekilde doğurmak kendi ayağın ile hastahaneye gitmek çok zor bisey
0 oy
(1,468 puan) tarafından
İki doğumunda günü geçti diye 40+1 de suniyle başlatıldı doğum olur zaten ikinci gebelik açılma ilke göre hızlı olur.
(67 puan) tarafından
Insllah öyle olur korkuyorum bi kaç gün suni alanlar bile varmiş
(1,468 puan) tarafından
İkinci doğumda o kadar uzun sürmez canım rahim alıştı artık aynı gün içinde doğum olur hiç endişe etme hem sancıları daha iyi yönetirsin ilk tecrübesizlik oluyo ama iki de de aynı sancı olsa da nasıl yonlendirecegini o an anlıyorsun Rabbim yardımcın olsun kolayca dogursun inşallah
0 oy
(20,207 puan) tarafından
Benim ilk doğum 39. Haftada suyum bittiği için olmak zorunda oldu. Hiç açıklık yokmuş nerdeyse. Suni sancıyla doğurdum. 

İkinci de 40+4 te yine suni sancıyla oldu. Gelmedi bebiş çünkü. 3 cm açıklık varmış. Nişan bir iki gün önce gelmişti sanki. Ama emin olamadım. Kan yoktu çünkü. Belki Nisan degildi bilmiyorum. Suyumu hastanede doktor patlattı. Olur Allah'ın izniyle. Allah'ım sağlıkla kucaklamayi nasip etsin inşallah. En önemlisi bu. Gerisi hallolur 
(67 puan) tarafından
Amin insllah Allah razı olsun çok teşekkürler
0 oy
(86 puan) tarafından
Cnm 41+6 günlük 1 cm açıklık ile hastaneye yatırdım verildi hem suni sancı verildi hem fitil olarak verildi maalesef bir işe yaramadı hatta güçsüz kaldım doğuma okunmaya bile halim yokken Dr kontrole geldi elimi sık dedi sıktım bana göre ama bebek bile bundan iyi sıkar dedi elimi bırakınca kolum yere düştü kaldır kolunu dedi kalkmıyordu sontaj takması bir amaliyata alınmam iki DKK sürdü imzayı elimi tutup ta attırdılar yanımda kimse yoktu eşime haber verdim o karakolun ekip babasıyla 10 DKK lık yolu 5 DKK geldi beni bulamadı ama (: dogum sırasında hasta olduğum için ve kalp onay vermedi için uygun görülmemesi sebebi ile belden uyusturdular ve dogum sırasında sokak girdim tokatladılr kendime gelemedim taki oglumun sesini duyana kadar
0 oy
tarafından
Hiçbiryim yoktu 

Açılma vs 38. Haftada dogurttular 25 saat sürdü 
0 oy
(5,477 puan) tarafından
Benim ilkim öyleydi sallana sallana gittim resmen 40+6 da suni ile doğum yaptım 
0 oy
(957 puan) tarafından
Yatış yaptın mı csnim nasılsın şuan 
(67 puan) tarafından
Yaptim 41. Haftamda pazartesi günü çok sukur 1.5 da suni almaya başladım akşam 8.15 de dogumumu yaptım

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 392 göst.
9 Ekim 2019 Diğer kategorisinde 2prensannesi (11 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 65 göst.
28 Kasım 2024 Diğer kategorisinde yigitmira (97 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 159 göst.
17 Ocak 2021 Diğer kategorisinde Benvesen (161 puan) tarafından soruldu
+1 oy
9 cevap 243 göst.