0 oy
119 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Direksiyon hakimiyetim ve cesaretim var sadece araba sürme kurallarını bilmiyorum geçen iki kilometre yol sürdüm sola dönüşte dar girdim kaldırıma surtecektim azdaha şimdi bir arabanın yanindan geçince ona değip degmiceni nasıl kavriyorsunuz yada kaldirima surtmeden yolda gitmeyi işte tuyolari öğrenim sizden prensesler.daha yazilmadim kursa yazilicam Allam nasip edersse

5 Cevaplar

0 oy
(1,451 puan) tarafından
2011den itibaren aktif araba kullanan biri olarak kisisel  tavsiyem lutfen kursa gitmeden kapali veya acik trafikte araba kullanmayin. Suan kurallari bilmediginiz ve refleksler henuz olusmadi icin Allah korusun kucuk buyuk bir kaza meydana gelebilir. Kurslarin amaci araba kullananlara ehliywt vermek degil, araba kullanan kullanmayan tum kutsa gelenlere kuralli bir sekilde arabayi ogretip ehliyet vermektir. Cesaretinizi tebrik ediyorum. Gecikmeden kursa yazilmanizi ve  hoca ile calismanizi tavsiye ediyorum. Saga donuslerde arabayi 2ye alarak tum kpntrolleri yapip dar aciyla donmek, sola donuslerde kontrollu ve kontrolsuz kavsaklarda yine kontrol edip genis girip hem kaldirim baska yonlerdem gelen arac kontrolu yaya kontrolu yapilip gerekli sinyalleri verip donersiniz. Gectiginiz yoldada temrar sav seridi kullanip  eger hizlanacaksaniz veya tekrar bir sola donus ypacaksaniz simyal verip kontrol ve sola gecersiniz. Aciklayici yazdim biraz :)
(5,708 puan) tarafından
guzel teorik bilgiler de pratikte benim de derdim yola sogmamak . sagimda solumda arac olursa sanki onlar bana carpacak gibi hissediyorum. yada bi aracin yyakinindan gecsem kafa kafaya tosusacakmis gbi hissediyorum . o aradaki mesafeden aslinda tir gececek nerdeyse ama ben dip dibe surtuncez stresi yapiyorum.  aktif cikmadim trafige suan icin . araba var  ozel hoca tutmam lazi
 o stresimi heycanimi almasi icin ve pratikte kullanirken soyle boyle yap  deyip ogretmesi icin. yoksa kitapta da teorik bilgiler varda pratige dokmek gerek
tarafından
Kesinlikle canım aynı düşüncedeyim sürdüğüm yerler yakın trafik olmiyan yerler takı kavrayana kadar.en dikat ettiğim sey zaten bitanem
tarafından
Çok tesekurler kuzum
tarafından
Aynen öyle benj anlatmissin canım yanyana geçişlerde işte ayarlayamiyorum
-Reklam-
0 oy
(2,147 puan) tarafından
Kurs hocası daha iyi anlatır canım. Gözünün her yerde olması lazım yani uzaktan söylenecek kadar az değil kurallar. Eşin falan araba sürerken onu izle sürekli ne yapıyor nerden geçiyor nasıl kullanıyor. Doğru pozisyonda oturursan her yönü görebilirsin zaten kursta kavrarsın her şeyi inşallah 
tarafından
İnşallah kuzum
0 oy
(5,708 puan) tarafından

evet ben de oyle koskoca yola sigmayacakmisom givi geliyor. simdi yeni araba aldik . digerini esim bana hediye etti. :) gel gelelim bena ozel bir yol olmasi lazi

sanki carpacakmisim gibi hissediyorum.o aciyi hesaplayamiyorum.

tarafından
İlkte bende öyleydim fakat sürdükçe alıştım ama kaldırım ve köşe dönüşlerde veya aarac yanından geçince sürtup surtmeyecegimi anlayamıyorum bunun için tüyo istiyorum canım...
0 oy
tarafından
Kursun amacı zaten doğru olani öğretmek kendi kendine doğruyu öğrenemezsin ha eğer zaten ehliyetin var ama yıllardır surmedigin için unuttuysan özel hocalar da iş görür o zaman mutlaka bilenle çalış bilenle öğren 
0 oy
(7,458 puan) tarafından
Güzel bir tüyo vereyim. Sağına ya da soluna dönerken örnek veriyorum solunda direk var o direk omuz hizana gelince direksiyonu çevir. Her zaman omuz hizan bitiş yetişir. Ayrıca özel derse gerek yok kullana kullana alışacaksın. 
tarafından
Bunu gözönünde bulundaracagim çok tesekurler askim

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 177 göst.
0 oy
6 cevap 140 göst.
29 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde Yagmur066666 (3 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 126 göst.
5 Ekim 2021 Diğer kategorisinde Sule_nur00 (40 puan) tarafından soruldu
0 oy