0 oy
740 göst.
Diğer kategorisinde tarafından
Uzun olacak ama anlatmak istedim, okumak istemeyen okumasın :)

Birkaç gün önce kaynanam bahçeye çağırdı, bahçe birkaç sene önce aldıkları İstanbul'un dışında bağ ektikleri arazi, prefabrik ev falan yapmışlar. Güzel bir yer, toplanma yeri gibi. Herkes müsait olunca bazı haftasonları gider, kaynanam kayınpederim de her haftasonu gider.

Neyse işte kaynanam kızları oğulları damatları gelinleri çağırdı, gittik. Benim oğlan da ben de felaket hastayız ama kaynanam ve kayınpederim özellikle beni çağırıyor ki ben gidince haremlik selamlık yapmak zorunda kalıyorlar. Ama büyük eltim buna çok büyük karşı yani haremlik selamlık yapsak bile erkeklerle oturmaya çalışan biri.

Ben görümcemle hazırlık yapıyorum 6 aylık hamileyim ve üstüne öksürüklü hastayım, gece boyu oğluma baktım diye de uykusuzum. Her şey üst üste gelmiş ama bunun konuyla alakası yok :) sadece her şeyi algılayacak süper zekada değilim yani.

Sonra herkes geldi tabi erkekler de geldiğinden ben arka odaya kaçtım, çarşafımı bile bir an olsun çıkarmadım. İçeride neden 2 farklı masa kurduğumuzu soruyordu büyük eltim, ben doğum günü yapacağım falan dedi teke indirmeye çalıştı. Kaynanam da sağolsun yedikten sonra kurarsın masanı gibi bir şeyler söyledi. Erkekler dışarı çıkıp kendi masalarına geçince ben de salona geçtim, tüm sofrayı hazırlamışlar çoktan. Oturdum 2 görümce 3 elti ve çocuklar yemek yiyoruz.

Görümcelerim ve küçük eltim beni severler ama anlamadığım şekilde büyük eltim beni sevmiyor, ben de benimle konuşmayan biriyle hiç muhatap olmuyorum. Olmaya defalarca kez çalıştım ama o karşılık vermedi. Hatta Ramazanda iftar yemeği veriliyordu sırasıyla, onun zamanında benim kadın erkek karışık oturmadığımı defalarca görmesine rağmen kendi evinde karışık yapmış ve ben gelince bana bir tabak verip mutfağa koymuştu. Normalde içerlemem böyle durumlara kârdayım diye düşünürüm ama görümcelerim yanıma gelmek isteyince ayıp bir şey olduğunu idrak etmiştim.

İşte bu defa da sofrada herkes benle konuşuyor, herkesin 2 çocuğu art arda olmuş beni tebrik ediyorlar vs ama o ısrarla en güzeli 1 çocuk deyip değişik tepkiler veriyor. Büyük görümcemin kızları kimseyle konuşmaz, o sırada durmadan benimle neşeli neşeli konuşuyorlar buna da gıcık oldu yani yüzünden her şey belli.

Sonra doğum gününü hazırladı işte, kendi evinde bir daha yapacak ama aileyi çağırmamak için herkes toplanmışken aradan çıkartıyor. Ben yine kadın erkek karışık olacağından odaya kaçtım. Eşim de arazinin çevresini dolaşıyormuş. Bizim aile resimlerde falan yok yani, 2 taraf da mutlu. Biz resimlerde olmayı sevmiyoruz, onlar da resimlerde bizim olmamızı sevmiyor. Benim düğünümde bile resimlerde ben yoktum yani hep onlar vardı.

Eşim geldi ben hep odada kaldığım için beni gezdirecekti, arkamıza 2 görümcem ve görümcemin kimseyle konuşmayan büyük kızı da takıldı. Benim oğlanla birlikte. Arabayla gezdik biraz oturduk falan güzelce yalnızlığın keyfini çıkardık.

Dönerken baktık 2 eltim de yürüyerek geziyorlar. Halbuki onlar doğum gününün arta kalan şeylerini topluyorlardı. Dönüşte arabaya almayı teklif ettik "Bize sormadan gitmişsiniz şimdi de gidin" dedi büyük eltim. Eğer bilinçli bir gezi olsaydı haklıydı ama bu sadece eşimin beni gezdirmek istemesiyle oluşan bir geziydi ve diğerleri bize sormadan peşimize takılmışlardı. O yüzden sormak diye bir şey olmadığı için gereksiz bir konu oldu.

Biz de döndükten sonra eşyaları aldık, hastayız diye erken çıktık çünkü artık belim kopmuştu. Ben sofrayı kurmadım diye de full paket ben kaldırdım, tüm bulaşıkları falan ben yıkadım. Diğerleri süpürdü doğum günü falan hazırladı. Oradan kalma bir ağrım vardı zaten o yüzden erken gittik.

Olay bu. Ben anlamadım ama giderken eşim dedi ki; "Bu kadın seni, abim de beni sevmiyor. Neden?"

Sebebini bilmiyorum ama ben de böyle hissediyorum.

16 Cevaplar

0 oy
(4,954 puan) tarafından
Evlenmeden önce abisiyle esinin iliskisi nasilmis o zamandan kalma birseydir belki eltin apaacik kiskanmis herkesle olan iliskini 
tarafından
10 senedir sıkıntılılar abisi bekarken de sevmiyormuş
(4,954 puan) tarafından
Bosver canim sen kendi yoluna bak
-Reklam-
0 oy
(637 puan) tarafından

İmla kurallarını görünce Ben okudum pişmanım siz okumayın:) :D

(3,875 puan) tarafından
O kadının post sahibinin eltisi olduğu için pişmanım:)) Allah post sahibine sabır versin
tarafından
Her şeye sahip, para mal mülk gezmek tozmak vs hep marka giyinir, daima son model arabası altındadır benim cebimde 5 liram yok. Evimin eşyalarını markadan seçmedim ki seçmem de. Bana saçma geliyor. Kaliteli olsun yeter diyenlerdenim. Eşiyle arasında bir sorun var da bunu bana yansıtıyorsa ne diyeyim.
(3,875 puan) tarafından
Eşinin tarafı sana saygı duyduğu için kiskaniyo bu apaçık belli
tarafından
Halbuki ona daha çok saygı duyarlar aşikar ama dmek ki bunu ya görmüyor ya da ona yetmiyor.
(3,875 puan) tarafından
Sorun sizde değil eltinde. Yapacak bisey yok maalesef
0 oy
(666 puan) tarafından
Bence eltiniz ailenin sizin isteklerine bu kadar saygılı davranmasını çok kıskanmış ben öyle sezdim. özellikle büyükse ve kendi dediği olmayıp sizin isteklerinizi yapıyorlarsa iyice kıskançlık sokmuş kendince araya. büyük ihtimalle biz aileyiz ne var böyle ayrı ayrı duracak diye düşünüyor ama kendine yandaş bulamadıkça sizi üzüp yıldırmaya çalışıyor ben öyle hissettim anlattıklarınızdan herkesin birbiriyle aynı olmadığını ne anlayacak ne de saygı duyacak düzeyde biri değil belli ki 
tarafından
Benimle hiç konuşmadı, konuşmak da istemedi. Ben hep ilk adımı attım ama asla karşılık vermedi hatta beni yok saydı. O yok saydıkça görümcelerim ayıp olmasın diye beni yok saymayıp adil davrandılar Allah razı olsun, böyle olunca onlarla iletişimim arttı. Yani kendi tavrı benim iletişimimi diğerleriyle güçlü kıldı.
(666 puan) tarafından
İşte o bunun farkında değil büyük ihtimalle sadece onların sizi sevdiğini saydığını sizin isteklerinizi yaptığını düşünüyor gibime geldi onun kıskançlığında sanırım
tarafından
Evet büyük ihtimalle böyle ama anlatamazsın işte. Kızının doğum günü diye tüm ilgiyi kendine istemiş olabilir ama ben odadayım diye kaynanam görümcelerim hep ayrı gayrı olmasın diye yanıma geliyorlardı. Benim yüzümden istediği olmadığı için kendince bana kızmış gibi.
0 oy
(9,985 puan) tarafından
Ben inancinla ilgili oldugunu dusunuyorum swn dogru olani yapiyosun meyve veren agac her zaman dislanir hic canini sikma belki de bu senin imtihanindir 
tarafından
Mutlaka imtihanım zaten nişanıma giderken bile büyük eltim kocasını arayıp yanında benim eşim varken başka bir kız bulduğundan falan bahsediyordu. Düşün yani biz nişanımıza gidiyoruz isteme söz şu bu cart curt olmuş bitmiş.
(9,985 puan) tarafından
Seni istememis iste ona noluyosa
tarafından
Yok istiyor ki kendi bulduğu kız olsun ve iyi anlaşsınlar böylece şirketin ortaklarının biri elinin altında olur. Bunu bana eşim açıklamıştı. Kızı överken de çok kültürlü bir öğretmen kitaplığı var kocaman falan demiş. Eşim kitaplığı kocaman kız mı arıyorum bu ne alaka falan diye bayağı bir kızmıştı. Orada bana kültürsüz diye laf soktuğunu sonra anlamıştım. Skskskslsl
(9,985 puan) tarafından
Birak bosver o da onun ayibi esin arkandaysa gerisinin bi onemi yok
0 oy
(5,549 puan) tarafından

soru ne anlamadim ama :) bi sen mi haremlik selamlik istiyorsun. ? oyle olunca cogunluktan kendini ayristiriyorsun. kacarak odalara saklanarak. haliyle digerlerinin samimiyetiyle seninle olan samimiyeti bir olmaz. buyukleti gercekten sana evin hizmetcisi kodeli gibi tek basina mutfaga vererek ayip etmis ya sizi cagirmayacak. yada misafirin yasantisina uygun iki masa kadin erkek masasi kuracakti. gorumcelerineaferinki gelmisler yanina .ayip etmis orda buyuk ayip etmis yani. gezme olayindada milletin yaninda durmuyorsan odaya tikismaktansa gezecen tabi napcan. ya hic gitmicen ole biyere yada sen onlara onlar sana orta yolu bularak ayak uydurcaksiniz heralde bilmem . zor yani bu haremlik selamlik olayi. benim

esimin en yakin ark esi taraf ta oyle. vok samimi esimle. ama esi haremlik selamlik diye hic gorusemedik git gel yapamadik 

tarafından
Erkeklerin tamamı istiyor haremlik selamlık, büyük eltimin kocası olan kaynım bile. Bir tek büyük eltim istemiyor. Görümcelerim, kaynanam ve ben çarşaflıyız, küçük eltim başörtülü. Küçük eltim o anki duruma ayak uydurur sadece haremlik selamlıksa tamam değilse de tamam modunda. Büyük eltim açık, eşiyle evlenmek için kapanmış, evlenir evlenmez açılmış. O zaman kocası dahil herkes bari alaya almasaydın bizi kandırmasaydın diye kızmışlar. Oradan kalma bir şey de olabilir.
(5,549 puan) tarafından
buyuk elti az malin gozu degilmis :)) ozaman cikintilik yapan o. iste davul bile dengi dengine derler ya nasil bir aileye gittigini biliyorsin. ya ayak uydurmaya calisacaksin yada kendi gorusune yakin bir es ve aile sececeksin ya i boyle sorunlar olmasi cok normal
tarafından
Aynen öyle kültür farkı diyorlar ya, tam olarak bu gerçekten.
0 oy
(1,594 puan) tarafından

Eltin senin onu takmamana delirmiş devam bacım kudurtma taym :D hayır bende böyle insanlara deli oluyorum abi sen kimsin takmıyorum sevmiyorum senin düşüncelerine göre hareket etmek istemiyorum bütün mesele bu yaani herkes seni onaylamak senin yaptığını yakmak zorunda değil ki had hudud bilin ya . Bide kaynana kayınpeder senin için harem selamlık yapıyor ya yani seni düşünüp sana uyuyor ya bu işte mesele daha ne olsun

tarafından
Zaten hep haremlik selamlıkmış, 10 senedir kaynımla büyük eltim evlendiğinden beri bir türlü yapamamışlar, gelin baskın çıkmış. Nazlı biri. Ben evlendiğimden beri gittiğim her yere haremlik selamlık yaptırıyormuşum çarşafım ve erkeklere çıkmama tavrım yüzünden. Kaynatam da pek sevinçli bu durumdan o yüzden beni gittiği her yere götürmek istiyor. 10 sene çırpındığı olayı birden bozdum aslında olan bu bence de.
(1,594 puan) tarafından
Yaani ne var anlamıyorum illa yarış cikaracak saçma sapan bir sebeb buluyolar toksik insanlar sen muhatap olmamaya devam et bu kıskançlık gerçekten insanı kılıktan kılığa sokar benim eltim aynı yaştayiz ama o bendn sonra evlendi aynı dediğin gibi eşimin yeğenleri kuzenleri hatta onun kocasının en yakını olan kuzenleri bile bana ayrı samimi bir şekilde yenge dediklerinde kıskanıyor kolay kolay falanca beni kıskaniyo demem de ben bana lafı geldi gitmiş küçücük çocuklara yengenizi sevdiğiniz gibi yakın olduğunuz gibi bana da olun emi diye tembihlemiş :D Allah'tan çocuktan alıyoruz haberi küçük değil ergenler ama yine de dedim ay ne güzel sizi çok seviyor kızlar onla da samimi olur musunuz tatlı kadındır dedim yok ya yenge ne işimiz olur onla diyorlar aksjdjdjdhshhjjjssj mesafe mesafe mesafee on numara bir şey
tarafından
Gerçekten çocuktan al haberi. Oğlum 10. Torun, geri kalan 9un içinde 2 büyük oğlan hariç 7 kızın tamamıyla elhamdülillah çok çok iyi anlaşıyoruz. Hatta 13 14 yaşında olan en büyük kız torunlar ilk defa bir yengemizi çok seviyoruz demişler büyük görümceme, gör nasıl sevindim. Normalde o ikisi gelmeyecekti hatta bahçeye, sırf eşimle biz onları alacağız diye gelmeye karar vermişler.
2 büyük oğlandan biri benim içeride olduğum zaman müsait değil diye kimseyi sokmaz, diğeri de eşime felfeci hayran. Dayı dayı diye peşinden koşuyor, diğer 4 dayısından kaçıyor. 6sı da aynı yerde çalışıyor.
(1,594 puan) tarafından
Çocuklar iyiyi kötüyü seveni sevmeyeni çok iyi biliyorlar benim gözümde çocuklar tarafından sevilmek çok değerli
0 oy
(4,517 puan) tarafından
Benim kayınvalidem çarşaflı odalara falan girmez ama carsafiyle oturur böyle durumlarda  hiç haremlik selamlık yapmaz konuyla alakasız oldu demi :) neyse konuya geleyim kadınlara ayrı mutfakta özenli masa hazırlanabilir di size bir tabak verip sizin orda yemeniz hiç hoş olmamış kusura bakmayın çok özür dileyerek söylüyorum sizi besleme gibi görmüş belli ki 
tarafından
Öyle de davranıyor zaten ama o böyle davrandıkça diğerlerinin bunu görüp beni yalnız bırakmamalarını kendi hatası olarak görmüyor. Onlar beni kendisinden daha çok sevdi sanarak daha da ileriye gidiyor. Yaptığı her hareket kendi aleyhine dönüyor ama haberi yok. Kaynanam da çarşafıyla durur ama ben durma yanlısı değilim, tercih etmiyorum. Eşim de istemiyor zaten.
(4,517 puan) tarafından
Belli ki sizin aile içinde sevilmenizi kiskanmış bence çok takılma he de geç yaptığı her haraket normal miş gibi yap sevaptır :)
tarafından
Mecburen görmezden geliyorum zaten aksi türlü hareketlerine karşı verilebilecek bir tepki yok, varsa bile ben bilmiyorum
0 oy
(1,790 puan) tarafından

Keşke herkes güzel baksa güzel anlaşsa ama olmuyor maalesef anne babalar bile bir çocuğu sevmeyebiliyor. Salın gitsin senin yanlış bir noktan yok ve gezmeye gitmenizi söylemediğinizi sitem etmesi çok saçma. Tabi ki söylemenize gerek yok.

Nişanlılıktan beri iyiydim bi eltimle iki çocuk ve ameliyatında hep ben vardım. Sonradan kustu içindeki kıskançlığı içtiğim kahveyi bile dile getirmişti bazılarının neleri incelediğine şaşırırsın yani :) Diğeri de karşımda ben adım atsam çoktan benle bir olmuştu ama artık akıllandım mesafe iyidir

tarafından
Bence de mesafe iyidir. Büyük eltim çok uçta yaşıyor ben çok uçta yaşıyorum, yazık olan küçük eltime oluyor. Aramızda kalıyor kalmasın diye nötr davranıyorum. İstesem belki onunla da sohbetimiz ileri gider ama öyle bir şey yapsam eminim ki büyük eltiö 2 katı uğraşır elde eder küçük eltimi. Arada derede kalmasın diye kendimi soyutluyorum
(1,790 puan) tarafından
Çok iyi niyetli düşünüyorsun senin yerinde başkası olsa inadına daha çok uğraşırdı. Allah herkesin gönlüne göre versin. İnşallah o da hareketlerine biraz daha dikkat eder. Herkesin kararına saygı duyması lazım
tarafından
Valla ne uğraşıcam insanın düşmanı bile kendi mesabesindedir şeytanı var nefsi var bu işin, uğraşacak mesele çokken bununla uğraşmak zaman kaybı bence. Keşke o da böyle düşünse
0 oy
(5,097 puan) tarafından
Sorunu çözmüşsünüz zaten. “Sevmiyorlar” bitti. 

Yalnız, postu yazım ve imla kurallarına göre yazışına bayıldım seni tebrik ediyorum. 
tarafından
Sevmemelerinin sebebini de bizzat söyleseler de en azından insanın aklı karışmasa... Bir de bu kadın beni evlenirken bıyıkaltı kültürsüz diye yargılamıştı akkssjsjs mutlu oldum.
(5,097 puan) tarafından
Nasıl sevmek için bahane yoksa sevmemek için bahane yoktur. Sebepler sizi üzer. Bakın kültürsüz lafı bile aklınızda kalmış. O nedenle mesafe harika bir şeydir görmezlikten gelin, yokmuş gibi davranın ortamlarda oh mis. :)
tarafından
Yaptığım tek şey o şu an, aksi türlü yaptıklarına karşı verilecek bir tepki varsa bile ben bilmiyorum.
0 oy
(18,276 puan) tarafından
Çok basit. Onlara uymuyorsunuz. Onlar da size uymuyorlar. Herkes olduğu yerde sabit durmak istiyor. O yüzden de sevemiyorsunuz birbirinizi. 

Araya bu yürüyüş gezinti gibi üç beş olay girerse bu iş tamamdır zaten. 
tarafından
Ben tanımıyorum bile, sevmemek için bir sebebim yok. Ne abisiyle konuşmuşluğumuz vardır, ne kendisiyle. İlk evlendiğimde 3 5 sohbet, başka yok. Kadını da kocasını da tanımıyorum. Eşim tanıyor ama daima eşimle konuşmaya çalışır benim rahatsız olduğumu bile bile. O yüzden mesafe en iyisi gerçekten
0 oy
(863 puan) tarafından
Eltini tanımıyorum, nasıl biri inancı düşüncesi şusu busu ne bilmiyorum. Seni yaptığın yorumlardan az buçuk biliyorum. İslam'ı elinden geldiğince düzgün ve olması gerektiği gibi yaşamaya çalışıyorsun gördüğüm kadarıyla. Bana sorarsan bazı insanların birilerine gıcık olmak için yada onları sevmemek için geçerli sebeplere ihtiyacı yok. Eşimin amcasının eşi misal, yaptığı bazı benmerkezci yorumlarına İslam temelli cevaplar verdiğim için beni pek sevmez. Aslında ne kocası tarafını ne kendi tarafını da pek sevmez. Bizden tarafa ne zaman gelseler mutlaka birileriyle kavga edip bi daha gelmicez görmicez diye silerek giderler. Son geldiklerinde hamilelikle başlayan bi hastalığı atlatmaya çalışıyodum ve çoğu zaman ayakta duracak halim yoktu yeni yeni toparlanmaya başlamıştım, o yüzden genel olarak bikaç aktivite dışında toplanmaların tamamından uzak durup evde kaldım. Bunlar geldiler yediler içtiler gezdiler tozdular en son gittiler işte, birilerinden bizi sildiklerini duyduk. Hayır zerre kadar umurumda değil işime gelir silmeleri ama dediğim gibi bazılarının huzursuzluk çıkarmak birilerini sevmemek için geçerli sebeplere ihtiyacı yok
tarafından
Belki de böyle olması en iyisidir. Bilmeden istemeden bir şeylerden kurtulmuş olabiliriz.
(863 puan) tarafından
Aynen öyle gerçekten. Eşimin babaannesiyle benim adımı kullanarak kavga etmişler sanırım en son (orada değildim olaylar olurken, orda olsaydım muhtemelen ortalık nasıl karıştırılırmış görürlerdi) Allah herkesin gönlüne göre veriyo nasılsa, çok da dert etmeye gerek yok yaa düşünüp kafa yorduğumuza bile değmezler
0 oy
tarafından
O herşeye sahip yazmışsın yorumlarda onu baz alarak söylüyorum. Bazı insanlar neye sahip olursa olsun içinde koca bi boşluk vardır mutlu olamazlar asla. Belliki ne kadar dikkat etsende dini konularda kendini kasarak edenlerden değilsin ve kıpır kıpır biri olarak algıladım seni. Enerjini, sevilmeni, önemsenmeni kıskanmış olabilir. 
tarafından
Valla her şey olabilir biraz değişik bir tavrı var bana karşı. Dudaklarına da dolgu yapmış mesela dikkat çektiği için söylüyorum. Ne isterse elde eden biri.
tarafından
Hayat görüşleriniz farklı olduğu için de batıyor olabilirsin. dediğin gibi herşey olabilir..
0 oy
(1,192 puan) tarafından

Seni tanımıyorum ama ne yazsan keyifle okurum diye düşünüyorum :) Ne kadar akıcı bir anlatım, ne hatasız bir yazım, ne hoş bir dil. Güzel Türkçe konuşan ve hatasız yazan insanlara hayran oluyorum :)

Konuya gelince, apaçık bir sevgisizlik ve rekabet var. Bence bunu kişisel algılamamalısın bence, muhtemelen rekabet edeceği diğer kişiler arasında en nazik en kibar en yumuşak kalpli sen olduğun için gücünü sana yetiriyor. En akıllıları da sen olduğun için seni yanına değil karşısına alıyor. Affına sığınarak söylüyorum, diğer olası rakipler senin kadar akıllı olmadığı için yanlarında güdüyor onları. Tamamen karakter ile ilgili, özne sen olmasan emin ol başka bir kişi de özne olacaktı. Böyle muamele görmek üzücü ama yapabileceğimiz şey öncelikle iletişim kabiliyeti yüksekse konuşarak anlaşmaya çalışmak ama iletişim kapısı kapalıysa bu kişinin ıslahı için dua etmek.

Dediğim gibi tanımıyorum seni, belki yaşam tarzı olarak da çok uzağız ama nedense üzülmeni asla istemiyorum saygıyı da sevgiyi de çok hak ediyorsun. <3

tarafından
Yaa yerim seni valla hasta hasta mutlu oldum nasıl farklı bir hayat tarzımızın olduğu mühim değil, Allah korkusu olan her müslüman benim kardeşimdir. Güzel insan seni, o senin güzel görüşün. Belki dediğin gibidir veya başka bir şey de olabilir, bilmiyorum. Yapabildiğim tek şey görmezden gelmek. Aksi türlü nasıl tepki verilir bilmiyorum çünkü. :)❤️
0 oy
tarafından
Bazen çokta ince düşünmemek gerek. Sal gitsin.. Bazı yaşam tarzlarını insanlar beceremedigi için ister istemez (bunu kabul etmezler) kıskanma gibi bir durum oluşur ve bu durumun verdiği sonuçta bu gibi olaylar doğurur.
tarafından
Yapmak zorunda diye kimse diretmiyor aslında ama kendi hep kendisi gibi olalım veya o ne derse o olsun istiyor. Haremlik selamlık isteyen yaklaşık 10 kişi varken 1 kişi kendi istediği olsun istiyor. Ben istemem, kendim yaşarım. Öyle olduğu için de kalkıp odaya çekildim doğum günü olurken çünkü erkek kız karışıktı. Desem ki erkekler girmesin o zaman da sanane derler zaten hepsi birbirine mahrem. Ben namahremim, ben kaçmalıyım.
tarafından
Bir şey soracağım bu haremlik selamlık olayı tam olarak nasıl oluyor. Hani benim bildiğim şekil ile erkekler başka odaya kadınlar başka odaya gider ama kadınlar ile erkekler selamlasmaz gibisinden mi?
tarafından
Aynen öyle
0 oy
(1,829 puan) tarafından
Kardeş de olsa sevmeyen sevmez boşver. Takılacak bir şey görmedim ben. Eşin farkında ne de olsa seni de ezdirmiyor. Yokmuş gibi davran. 
tarafından
Mecburen öyle yapıyorum. Başka türlü davranmaya müsaade yok zaten düşmanlığı artar gibime geliyor.
0 oy
(745 puan) tarafından
Ben hepsini okudum:)Bence kaynanan veya ki,görümcelerin seni sevdiğinin farkında bence seni çok kıskanıyor.Veya ki sizin olmadığınız yerde hakkınızda hep iyi şeyler konuşuluyor ise bundan da kıskanmış olabilir.ortada kıskançlık var
(745 puan) tarafından
Başka bir postda da 26 yaşındayım ama 18 gösteriyorum demiştin.Hem güzel ,hem genç, hem bilgili,hem tesettürlü,hem kaynanan falan seviyormuş,hemde eşinizle huzur muhabbet var ise sizi çok kıskanıyor olabilir.
tarafından
İlk konuşmamızda burnunu dudaklarını beğenmediğini hep değiştireceğini söylemişti, kendisi doğma büyüme Hollandalı bir Türk, gelenek görenek olarak çok da bizim insanımız gibi değil. Şimdi anlıyorum düşünce yapısı da biraz değişik, olabilir yani. Benim boyum büyük olmasına rağmen yüzüm minyon duruyor, 18 gibiyim gerçekten. Bir de kilo problemi var çok kafaya takıyor hep siyah giyer. Mavi lens takar gözlerine falan. Beyaz tene simsiyah saç, siyah kıyafet masmavi gözlerle gezer. Biraz Rock'n Roll havasında, gotik bir ev dizaynı var. Avrupalıların gotik mimarisine kafayı takmış durumda, evinde hep mistik yaratık heykelleri falan var, geyik kafası, av tüfekleri, ceylan derileri, uçtan uca kadehlerle dayalı bir masa falan. Egzantrik biri, uçtan uca zıddım ve o da bunun farkında. Benim evim daha çok iskandinav tarzı minimal hatta mobilyaları seçerken pat pat hızlı hızlı seçtim, oradaki kadın pinterestten mi gördün falan dedi. Evet dedim, ne istediğimi biliyorum çünkü saatlerce dolaşamam. Her şeyim beyaz, krem, yeşil, taba ve tüylü halılar şeklinde. Ben pofidik biriyim ama o gotik biri. Gece gündüz gibi. Biraz da o yönden beğenmiyor olabilir, kendi evi için aylarca uğraşmış.
(745 puan) tarafından
Canım bence hep seni kıskanmış olabilir.begenmemek değil de senin hayat tarzını bence çok kıskanmış gibi,geldi.Birde belki sen islamin üzerine fazla düştüğün için yani demek istediğim İslami bilgilerin fazla olduğu için seni kıskanmış sonra da beğenmedim algısı oluşturmak istemiş olabilir.
tarafından
Keşke öyle olsa da en azından bunu dile getirse. Sonrasında zaten yardımcı olunacak bir şey varsa mutlaka yapılır, riya ihlasın kapısı demişler gösteriş için bile olsa yapsa en sonunda hakikati fark eder.
(745 puan) tarafından
Insallah zamanla anlar oda seni.kiskanmayi bırakır insallah .Rabbim kalbine huzur sevgi merhamet versin onun insallah

İlgili sorular

0 oy
35 cevap 1,245 göst.
28 Nisan 2024 Aile kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 216 göst.
+1 oy
8 cevap 223 göst.
12 Mart 2024 Aile kategorisinde Sophie (3 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 175 göst.
3 Mart 2024 Diğer kategorisinde Sibel akarrr (620 puan) tarafından soruldu