+1 oy
503 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (1,157 puan) tarafından
Kızlar ben 2 yıl önce doğum yaptım k.babamın adını koydu eşim gram taktılar  sadece bir ay kadar önce de görümcem doğum yaptı bebek arabası aldılar  dünya para verip neyse sesimi çıkarmadım bugün görmeye gittiler bide çeyrek takmışlar Allah için bu hak mı  bizimki torun değil mi bende suratımı astım eşime de dedim adını koydun çok kıymete bindin bak diye başımın etini yemişti babamın adı olacak diye her gün kavga etmişti adını koymayan daha kıymetli oldu haksızmıyım 

15 Cevaplar

0 oy
(2,411 puan) tarafından
Ayıp etmişler neyse eşine iyi olmuş belki görür onlardaki değerini 
(1,157 puan) tarafından
Aynen öyle valla iyi oldu ona
-Reklam-
0 oy
(20,068 puan) tarafından
Haklı da olsan seni ilgilendiren bı durum değil bu. Eşini ilgilendirir. Ben olsam hiç surat asmazdim. 
(1,157 puan) tarafından
Benim çocuğuma yapılmış bişey sonuçta canım beni nasıl ilgilendirmez. Adımı koymasanız küserdim demeyi biliyo
0 oy
(12,864 puan) tarafından
Ay hic takilmayacagim seyler. Adini takmak haric. Onu taktirmazdimda. Ama bana gram takmis ona ceyrek takmis falan. Aplaha sukir kocam herseyimizi karsilar
(1,157 puan) tarafından
Bıurdaki sorun para değil canım yaptıklarıyla kime ne kadar değer verdiği. Yoksa onun takacağı çeyreğe kalmadım tabiki
0 oy
(8,332 puan) tarafından
Bosver takma . Senin çocuğun sağlığı önemli altin nedır ki
(1,157 puan) tarafından
Öyle tabiki benim zoruma giden ona gelince harcamalara doyamayıp benimkine bi gramla geçiştirmeleri eşim adını koymasa belki yine bu kadar takmazdım
(8,332 puan) tarafından
O ad koyma işinede çok kızıyorum.  Koyunca neoluyor sanki dünyayı kurtariyorlar
0 oy
(1,812 puan) tarafından
Bak bizde kızın ilk çocuğuna hediye de alınır altın da takılır bebek çeyizi denir eğer oysa sorun çıkarman yanlış.

Ama o eğil de ayrımcılık cidden varsa haklısın 
(1,157 puan) tarafından
Yok canım bizim orda öyle adetler yok hatta erkekten olan toruna daha çok masraf yapılır bizim böyle bi beklentimiz yoktu zaten zoruma giden ona almalara doyamayıp benim oğlumu gramla geçiştirmelerı
(1,812 puan) tarafından
Ozmn boşver cnm iyi yine size alındı benim çocuklarıma da eşimin bekarken çalışıp aldığı ceyrekleri takmıştı babasi yani kendi takmamisti
0 oy
(1,994 puan) tarafından

Benim yaramı deştin vallaaa :D benim oğlum oldu geldiler 1 çeyrek taktılar sonra uçak bileti aldırdılar utanmazlar. Kaynanam üzerindeki paradan harcadı. Geri evine gideceği zaman geri istedi parayı. Diğer torununun yırtık oyuncakları getirdiler benim çocuguma onu layık gördüler. Benim  cocuğuma verdikleri değer bu kadar işte. 9 ay olacak görüsmuyoruz arayıp sormuyorlar da zaten Allah muhtaç etmesin kimseye 

(1,157 puan) tarafından
Valla bacım alırlar aylarca arabamızı kullanılırlar biz gurbetteyiz diye evimizde oturuyolar 4 senedir bide ismini koydurdu ne olsa oğlum der kızı daha kıymetli oldu bize layık görülen gram öteki toruna vallahi harcadığının hesabı yok
(1,994 puan) tarafından
Aynı bizimki de öyle canım. Diğerine her hafta oyuncak kıyafet alır benimkini aramazlar bile
0 oy
tarafından
Dünya malı için eşine surat mi yapıyorsun.Yani,gerçekten anlamıyorum.o zaman durumları o kadarına yetmiş onu yapmışlar Allah razı olsun,de geç.yok ona bunu taktı yok buna bunu taktı.Gercekten anlamıyorum bir çeyrek için surat mi astin.iyi ki iyiki benim akrabam değilsin yada benim yanımda biri böyle surat yapacak o çeyreği suratına firlatirdim
tarafından
Bunu sana sormak lazım canim olayi baya büyütüp surat astigina göre
(1,157 puan) tarafından
Yaa işte sen olaya altın para diye odaklanmışsın ben diyorum ki eğer bi hediye verilecekse eşit verilir birine  kıyafetler altınlar arabalar alınıp birine bin lira verilip ikisi de hediye denmez  burda kime ne kadar değer verdikleri görünüyo benim zoruma giden bu ayrımcılık yoksa ben onun çeyreğinde değilim oturdukları ev bile benim
tarafından
Daha öncede belirttim o zaman durumları o kadardır şimdi bu kadar bu evlat ayrımcılık degil
(1,157 puan) tarafından
Hayır durumlarında hiçbir değişiklik yok k.pederim hem kira parası alıyo hem emeklisi var hem çalışıyo borcu falan da yok
tarafından
Tamam canim o zaman ayrımcılık yapmış diyelim esin tepki vermesi gerekiyor sen değil
0 oy
(18,382 puan) tarafından
Altın taksınlar diye mi adını koydunuz bir çocuk doğurdum şu an üç yaşında dokuz ay hamileliği de yanlarında geçirdim doğana kadar bir zıbın aldı sadece şimdiye kadar da toplasan iki üç takım ancak almıştır hiç bir şey beklemedim bence onlara sitem etmek yerine senin fikrini önemsemeyip babamın adı olacak diye direten eşine sitem et veya itiraz etmediğin için kendine 
(1,157 puan) tarafından
Hayır biz altınlar paralar taksın diye koymadık adını ama ayrımcılık yapsın başkasına gelince harcadığını gözü görmeyip bize gelince 1 gramla geçiştirsin diye de koymadık bize yapmadığını başkasına da yapmadın adaletli olsun
0 oy
(959 puan) tarafından

Siz adını koyarken hediye mi beklediniz ki almadıklarında bozuldunuz? 

Eşin de, tabirimi affet, babasına yaranmaya mı çalışıyor acaba? Belki o da durumun farkında
Sen haklısın da, ayrımcılık varsa kocanı ilgilendirir çocuğun daha küçük çünkü. 
(1,157 puan) tarafından
Canıçbak farkındaysan ben orda gram taktılar bişey demedik diyorum yani buna bozulmadık beklemtımiz yoktu sonra kızlarından olan toruna altınlar kıyafetler arabalar alınınca bu zoruma gitti eşit davransaydı zaten zoruma gitmezdi
(959 puan) tarafından
İşte burada bozulacak kişi sen değilsin ama canım. Çocuğun da daha küçük o anlamaz çünkü. Eşinin ailesi onun zoruna gitmiyorsa senlik birşey yok diyorum. İsmini koydun diye de beklenti içine girme onlarda bir karşılığı yokmuş demek ki
0 oy
(4,423 puan) tarafından
Babaannemin adini da bana koymuslar. Tutturmus benim adim olacak diye. Annem de cocuga bakmaz diye kabul etmis.Annem tarlaya giderken yemegimi hazırlarmis. Yedirsin diye. Aksam eve bi gelmiş yemek oylece duruyo. Ben sabahtan aksama besikte bağlı hic aglamamisim o da doyurmamis. Annem de bana kendi istedigi ismi soylemeye baslamis. Sonra herkes o isimle çağırdı. Bababannemin adi sadece resmi kurumlarda okulda filandi. Buyuyunce onu da hallettim ismimi değiştirdim. Kocan kendini ezdiriyosa karisini cocugunu haydi haydi ezdirir. Bi tane de benim başımda var. Bana gelince aslan kesilir. Anasi ben dogurmadan butun ilk torunlara ceyrek taktik dedi. Benim de ilk cocugum ne taktilar.hic! He bi de her b.ka karistilar. Ben de esimin yüzüne vuruyorum hani nerde niye sormuyosun diye 
(18,382 puan) tarafından
Anneni tebrik ediyorum ben bile burda keyiflendim benimde eniştemin adı dedesinin adı ama başka bir isim diyorlar biz nikah günü alırken adının resmiyette başka bir şey olduğunu öğrendik. Anası aynısını yapmış helal olsun valla hak etmeyene böyle muamele gerek
(4,423 puan) tarafından
Aslinda oyle olan cok kisi var :) ben kimlik kartlarini yenilerken değiştirdim cok sukur.
(1,157 puan) tarafından
Vallahi helal olsun annene en iyisini yapmış. İnan eşim başımın etini yemişti adı olacak diye adıda güzel değil iyi oldu ona bende gözüne soktum
0 oy
(317 puan) tarafından
Değer vermek dediğin şey gramla parayla ölçülecek bisiy değil...seviyormu torununu oynuyor mu ..ilgileniyor mu düşünüyor mu...maddi açıdan değil manevi açıdan bakmak gerek..onu takmış bunu takmış çoksa sorun olmamalı..benim babam  kızıma doğum yaptığımda bir küçük altın küpe yaptırdı..iki ay sonra kardeşime  bir çeyrek birde besikleriini almislar..annem bunu söyledi bana onlar sık sık geliyorlar hakettiler dedi..iyi yapmışsınız dedim..ne diyim niye taktınız bana  yapmadınız mı..hesap sorayım..daha fazlasını yapsın gözüm yoktur .ama gelir torunlarını oynar sever çocuk gibi eğlendirir..bana yeterde artar bile.
0 oy
(761 puan) tarafından
Bozimkide aynı cnm bende aynı şeyleri yaşadım benimki e hicbirsey takmadadilar seninkine yine takmışlar gorumceminkine hem araba hem çeyrek iki ismi vardı kayinpederin adını sildirdim bende baktım kıymeti yok tek ismi kaldı 
(1,157 puan) tarafından
Aynı inanki arabalar kıyafetler altınlar ya ikisine de yap ya da ikisine de yapma gerçekten zoruma gitti
0 oy
(1,225 puan) tarafından
Canım insanlardan beklentin olmasın bu seni her zaman üzer onların takacağı çeyrek veya gram çocuğumun rızkını temin etmiyor taksalarda takmasalarda umrunda olmasın. hiç bir zaman kendini ve başkasını kıyaslama. Benimde dogumum oldu hiç kimseden beklentim olmadı herkes kendine yakisibsli yaptı Allah sorar hesabını sen eş geç uğraşma bebeginle ilgilen gramda çeyrekte onların olsun yeterki evinde huzurun sağlığın olsun benim için önemli olan eşim ve çocuklarım kimin bize ne şekilde davrandığı zerre umrumda değil herkes verdiği değeri görür yaşattığıni yaşar 
(1,157 puan) tarafından
Allah şahit ben doğumda gram taktılar diye hiç ses etmedim  zoruma da gitmedi ama kızlarına bebek arabası kıyafetler altınlar takınca işte o gram zoruma gitti. Yoksa ben kimsenin parasında değişim
(1,225 puan) tarafından
Aman b.ver hiç takma
0 oy
(1,097 puan) tarafından
Nefret ediyorum cocukarina kaynana kayinbaba ismi koyan zorbalardan.. 

İsim mi kalmamış ben olsam çocuğa başka isimle seslenirim aşırı irite oluyorum 
(1,157 puan) tarafından
Valla canım her gün kavga ettim ama olmadı adı da güzel değil  koyduğumuz günden beri söylerken canım sıkılıyo
(1,097 puan) tarafından
Kıyamam ya nefret ediyorum gerçekten yaa ... Neyse sağlıklı olsun da önemli değil
0 oy
(3,248 puan) tarafından
Gr ne çeyrek ne Allah ını seversen hediye hediyedir .. bende koydum kayınpeder ismini hiçbişey takmadılar :)) canı sağolsun evladımın çokta umrumda değil altın para
(1,157 puan) tarafından
Vallahi sadece çeyrek taksa yine umrumda olmaz ama arabasına kıyafetlerıne kadar aldılar benim çocuğum torun değilmiydi bin lira verip işin içinden çıktılar bençeyreğe grama değil yapılan adaletsizliğe kızıyorum

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 263 göst.
8 Şubat 2021 Aile & Aşk kategorisinde Deryaengiin (389 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 473 göst.
0 oy
10 cevap 933 göst.
4 Temmuz 2021 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 435 göst.
23 Ocak 2021 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu