+1 oy
392 göst.
Diğer kategorisinde (1,298 puan) tarafından
2 gün okulun içinde ben bekledim 2 saat oğlumn yanında daha sonra eve gelmek istedi geldik, artık bahçede beklemem gerekiyor benim içeriye girmiycegimi anladığı anladığı an dışarıya çıktı girmek istemedi, ikna ettim daha sonra girdi camdan falan baktı bana sonra yine baya bi ağlamış kapıları yumruklamis hırçınlaşmıs aldım eve getirdim artk 

Ne yapmalıyım bana bi akıl verin tecrübeli annler 

7 Cevaplar

0 oy
(1,298 puan) tarafından
Çocuğunu kreşe yada anaokuluna gönderen yok mu arkadaşlar 
-Reklam-
0 oy
(645 puan) tarafından
Ben çalışıyorum ve 1 yaşından beri kızım benden ayrı durmaya alışkın. O nedenle şükür ki kreş sürecinde sorun yaşamadık. 3 yaşında, yarım gün gidiyor. Arkasına bile bakmadan giriyor sınıfa. Öğretmen size herhangi bir yönlendirmede bulunmuyor mu? Bence orda olduğunuz için götürüleceği bildiğinden de tepki verir. Kimsenin annesi yok burda, gelip sonra seni alacağım vs deseniz olur mu acaba. Bir de babası götürse bence daha az tepki verir çünkü annelere daha çok naz yapıyorlar.
(1,298 puan) tarafından
Bugün dedesi de götürdü girmemiş kesinlikle, öğretmeni ve çalışan ablada dil dökmüş kapıda. Konuştum gösterdim de bak annesi bıraktı gidiyor arkadaşının diye yok anlamiyor annesiz gidemem diyor şimdide
0 oy
(14,945 puan) tarafından
benimki gidiyor bir cok cocuk agliyor canim. gecen hafta adaptasyon sureci yapamadi bizim okul bu hafta pazartesi 1 saat annelerle cocuklar girdik sali gunu 2 saat durdu bugun de 2 saat yarin ve cuma gunu tam gun duracaklar. kizim aglamiyor ama eve gelince skca ozledim diyor 
(1,298 puan) tarafından
Siniftan bi benim oğlum ağlıyor, 2 gün 2 saat kaldık oğlumla icerde. Şimdi girmem sıkıntı oluyor izin vermiyorlar artk diğer çocuklarda annelerini istiyormuş.
Oğlum ağlayınca diğerleri de ağlıyormuş vs biraz sıkıntılı diyanetin kursu bu arada
0 oy
(3,002 puan) tarafından
Her çocuğun gelişimi farklı ben 3 yaşında verdim kızımı hiç aramadı beni öğretmenler siz gidin boşuna bekliyorsunuz dedi.. oğlumu da verdim bir ay oldu kasimda 3 yaşına girecek ilk iki hafta ağladı hâlâ etkinliklere katılmak istemiyor canı isterse yapıyormuş.. canı sağolsun alışır inşallah 
(1,298 puan) tarafından
Benimki kapıda beklememe bile müsaade etmiyor kreste, ücreti ne kadar ?
Rapor çıkarınca ücretsiz oluyormuş sanırım ama o da siciline isliyormus
(3,002 puan) tarafından
Rehabilitasyon merkezine mi soruyorsunuz 40 dakikası 600 lira.. rapor çıkarınca ücretsiz ama ben de çıkarttırmak istemedim gücüm yettiğince ücretli gönderdim
(1,298 puan) tarafından
Pahaliymis baya her günmü gönderdiniz ? Kresde ayrılmayan çocuk orda nasıl ayrılcak ki benden
(3,002 puan) tarafından
Haftada iki gün gönderdim 4800 falan ödüyordum ama faydasını gördüm.. birebir ders alması etkili oldu belki.. kreşte bir sürü çocuk var öğretmen hangi birine baksın.. bizimki de bir ay ağladi inat etti derse katılmadi falan.. zamanla okul kavramını öğrendi kuralları öğrendi kapıda bekliyorum dedim inanır mısınız 40 dk boyunca ağladı yine de pes etmedik içeri girmedim sonra 40 dk dolunca kendi kapıyı açıyordu.. kreşte de babadan ayrılınca ağladı sadece bir hafta sürdü şimdi daha iyiyiz çok şükür
(1,298 puan) tarafından
Buradaki rehabilitasyon m. Görüştüm telefonda, psikatri doktoru onerirse alıyorlarmış okula fiyatı söylemediler telefonda 4 yaşına girdi seneye mi göndersem diyorum alismazsa, bensiz uyuyordu yatağında ama odasını da yeni ayırdım o da etkili oluyormuş.
Olmadı 1 ay sonra yeniden denerim 1 hafta goturcem yine okula girer umuduyla bakalım hayırlısı artk
0 oy
(316 puan) tarafından
Bir şekilde alışacak güven diygusu ile alakalı..kendi i yanlız hissediyor..sizi goremeyeceginden korkuyor..alışana kadar onunla konuşun..ben burada bekleyeceğim arada çıkıp bakabilirsin..sakinlesmeye basladiginda.bekleme.meaefenizi uzatın .sonra.daha uzağa derken hem öğretmenine hem okula alisacaktir..zaman verin..onlar içinde kolay değil..tabi bu süreçte odası farklı yatağı farklı olursa birlikte mi.uyuyorsuniz bilmiuorum ama işiniz daha kolay olur..kaldığı sürelerde ödüller verebilirsiniz..bugün ne guzel kaldın sana bu yüzden bir sprizim var gibi..

Yada öğretmen etkinliğini çeksin bana atsın bana güzel.bisiyler yap bakalım çok merak ediyorum.gibi...
(1,298 puan) tarafından
Evet çok haklısınız konuşuyorum sürekli, disarda görmesine rağmen yanıma gelmek istiyor yarın tekrar denicez, odasını henüz ayiramadM yatk bariyeri almam gerekiyor öğretmende sordu odası ayrımı diye önemli olduğunu düşünmemiştim
(316 puan) tarafından
Çocukların anne babadan ayrilmask önce odasından başlar canım..önce.orada ayrı yatması alışması gerekirki dışarıda.kendine.sensiz bir alan olustursun..öncelikle ordan başlaman gerek..
(1,298 puan) tarafından
Odasini ayırdım ama sabaha karşı yine gelip yanıma yatmış
(316 puan) tarafından
İlk zamanlar çok normal benim oğlumda.oyleydi..simdi uyku zamanı geldiğinde yattirim öperim kendisi uyur odasında..zamanla alisacaktir..burada sizin ne kadar iradeli olmanız gerek.. geldiğinde tekrar yatağına goturmelisiniz
0 oy
tarafından
4 yaşında kizim gidiyo o kadar yalnizdiki asla yabancılık cekmedi okuluna  gitmek için can atiyo

Anahtar mevzusu duymustum kendi anahtarini ona verip bak anahtarim yok eve gidemem sen okulunu bitir ben bekliyorum demeyi deneyin inşallah işe yarar
(1,298 puan) tarafından
Yok böyle biseyle kanmaz
tarafından
Bizim arkadaşın kizida asla girmek istemiyor
0 oy
(2,840 puan) tarafından
Benim kızım da 4 yaşında. Ağlamadı ama kalmak istemedi. Ben daha küçüğüm durmak istemiyorum dedi. Halbuki çok uzunca süre on hazırlık yapmıştım ve kızım çok sosyal böyle yapacağı aklıma gelmezdi. Şimdilik gitmiyor 2 ay sonra tekrar deneyeceğiz bakalım 
(1,298 puan) tarafından
Alışım sürecinden sonra almayı düşünmüştüm iyiki de öyle yapmışım,  çok ağlıyor benimki malesef bi kaç gün daha denicem olmadı gondermicem
(2,840 puan) tarafından
Bazı şeyler için aceleye gerek olmadığını düşünüyorum.  Yani bebeğiniz varsa zorlanıyorsaniz yada hamileyseniz çalışıyorsanız vs evet zorlanilabilir ama zaten 4 yaşında bir ömür de okula gidecek Allahin izniyle. Varsın seneye olsun dedim
(1,298 puan) tarafından
Çocuk psikiyatri önerdiği için göndermek istedim huysuz ve öfkeli olduğu için ama okulu da reddiyor

İlgili sorular

0 oy
16 cevap 664 göst.
18 Ocak 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Sihirlimom (7,036 puan) tarafından soruldu
0 oy
21 cevap 707 göst.
1 Aralık 2021 Alışveriş-Hediye kategorisinde Dilekk (1,146 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 339 göst.
9 Mayıs 2024 Diğer kategorisinde Gulhancakmak123 (5 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 203 göst.
14 Haziran 2024 Aile & Aşk kategorisinde Efulim0713 (33 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,451,900 soru

23,836,332 cevap

319,145 kullanıcı

...