0 oy
243 göst.
Diğer kategorisinde (75 puan) tarafından

Herkese merhaba bebeğim için bebek tarhanası almalimiyim sürekli aklıma geliyor bu soru yoksa normal bizim de yediğimiz tarhanadan versem olurmu (çorba)

Bu irmik için de geçerli bebeklere Özel olan yiyecekler alınmalı mi

8 Cevaplar

0 oy
(1,961 puan) tarafından
Bn aldimdi ek gida zamanı ama benim ki yemedi onları biz ne yersek onu verdim di halada öyle 14 aylık şuan biz ne yersek onu yer arada ona özel şeyler yaparım 
(75 puan) tarafından
Bende bir yandan bu şekilde ne yersek vermeyi düşünüyorum
(5,833 puan) tarafından
bence tamamaen sacmalik. misal irmigi daha ince cekim . bebek irmigi diye kakaliyorlar . un gibi incecek olmasina gerek yokki bebek zaten puturlu yiyor yemeli. bebek makarnasi falan bence tatamen sacmaliktan ibaret.  bebek tarhanasi bebek unu. icerigi guya dogal e dogal da digerinden ne farki var illaki vitamin su bu bakimindan benzer. o da uzun sure dayanacak oldugundan ona da koruyucu seyler konuyordur.
-Reklam-
0 oy
(3,370 puan) tarafından

Benim annem yapıyor tarhanayı daha sağlıklısını bulamam bebeğime diye hep onu verdim bizim kendi içtiğimiz çorba işte aynısı yani:)

(75 puan) tarafından
Yapmayı bilsem yapardım da maalesef evde yapılan her halükarda daha sağlıklı
0 oy
(12,268 puan) tarafından
Brn almadim valla kayinvalidem yapiyo her sene bize cocuklarada onu veriyorum. Aci yapmiyo zaten
(75 puan) tarafından
Bizde yapan yok maalesef o yüzden marketlerden alıyoruz
(4,223 puan) tarafından
Sende yapabilirsin zor değil ki. İllaki kurutmak zorunda değilsin. Minik saklama kaplarında yaş olarak dondur. Sonra cikar buz dolabinda dursun. Bi kasik iki kasik erit bi kasede suyla oh mis. Gorumcem oyle yapiyo
(75 puan) tarafından
İlk defa duydum deneyecegim teşekkür ederim
0 oy
(24 puan) tarafından
Bence bebeğin ek gıdaya geçtiği ilk aylarda bebeklere özel ürünler kullanılmalı. Örneğin bebek irmiği çok minik taneli. Yetişkin ürünlerindeki gibi kalın değil. Robot ile çekenler oluyormuş ama içeriği aynı mıdır bilmiyorum. Bebek tarhanasını benim bebeğim hiç sevmemişti ama normal tarhanayı da sevmedi. Küçük boylarda ilk aylar için alabilirsiniz. Zaten ek gıdaya geçtiğinde yine ana öğünü mama ya da anne sütü oluyor. Çok az yiyorlar. Yani yemek bile denmez , tadımlık gibi. Benim istediğim şekilde yemesi 11.ayı buldu.. (formül mamayı da bırakmadık henüz)
(75 puan) tarafından
Haklısınız teşekkür ederim
(5,833 puan) tarafından
bebek zaten pure gibi yememeli zaten taneli yemeliki. irmik kalin tanecikli daha iyi. digeri un gibi muhallebi kivami olur haliyle zaten oyle yememesi gerekiyor bebegin.:) bende tam tersi ozellikle bebek irmigi cok asiri sacma geliyor. hadi makarna un mun  bi nebze de irmik asiri sacma
(75 puan) tarafından
Evet bize de doktor çok püre yapma taneli olsun demişti
(24 puan) tarafından
@Casperiye. Çok çarpıtma bir yorum olmuş. Yani dediğiniz doğru ama olayın asıl cevabı bu değil. Bebek elbette pütürlü yemeli ama pütürlü yemek, öğütemeyeceği/ sindiremeyecek sertlikte olmamalı. Çocuğa özel ürün kullanmayanların kendince geliştirdiği savunma mekanizması gibi oluyor bu sözler.
0 oy
(17,183 puan) tarafından
Acılı değilse kendinize yaptığınızdan verin ben hep öyle yaptım 
(75 puan) tarafından
Acılı değil umarım yer
0 oy
(529 puan) tarafından
Hep bizim tarhanadan verdim ben ne yalan söyleyeyim doktora da soledim 
(75 puan) tarafından
Bende o şekilde yapacam galiba
0 oy
(5,143 puan) tarafından
Bebek tarhanasi sebze agirlikli ondan tercih ediliyor ben hic ozel birsey almadim 1 yasa kadar ozel tarif yaptim ondan sonra bizim yedigimizden yedi 
(75 puan) tarafından
Teşekkür ederim
0 oy
(4,223 puan) tarafından
Kendi tarhanamizi da annem yapiyo. Memlekete gidince bebek tarhanasi yaptim ben de. İcine farkli olarak havuc girdi bi de tam bugday unu. Bebek irmigi de daha ince ya sismesi pişmesi yutması hemen daha kolay diye
(75 puan) tarafından
Anladım teşekkürler

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 241 göst.
0 oy
1 cevap 112 göst.
0 oy
3 cevap 96 göst.
24 Kasım 2021 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 53 göst.