0 oy
459 göst.
Diğer kategorisinde (1,442 puan) tarafından
Kızlar bilen biliyordur ben burda bayadırlı varım yabancınız değilim ailem depremzede Malatyada.Şimdi şöyleki merkezde ev vardı ağır hasara çevirdiler orta hasardan yıkıcaklar 1 aya.Neyse bu aralar kura vardı ev kurada görünüyordu biranda iptal etmişler.Babam annemde sormaya gitmişler babam yukarı çıkmış afad çalışanı eşinizin adınaysa eşiniz gelmeli demiş neyse annemde gitmiş.Odaya girince babam 3 afad çalışanına eşimi getirdim demiş duymamazlıktan gelmişler 3 kere daha tekrarlamış 3 çalışanında umrunda olmamış babam da ben buraya neden geldim siz ilgilenmeyecekseniz burda niye varsınız diye elini masaya vurmuş duymayan adamlarda biranda kulakları açılmış birbirlerine kendilerini çekmişler annem babamı çıkarmış odadan kapıyı kilitlemişler.Jandarma gelmiş adamda babamda şikayetçi olmuş ve jandarma ekipleri bıktık biz bu adamlardan hergün gelen şikayetçi demişler ve olay karakola taşınmış daha önce gelen vatandaşlarada aynı muamelede bulunuyorlarmış ilk defa babam şikayetçi olmuş olay adliyeye ordanda mahkemeye taşınıcak.Neyse annemde babam şikayetçi olurken içeri girmiş sana ev mev yok 3 milyonluk evi biz sana nerden getirelim demiş annemde senmi vericeksin parasını kendi alın terimle ben veriyorum demiş.Senin köyde evin var demişlet ev dedikleride tapusuz yer bildiğimiz dağda bulunan ev bile değil elektrik su v.s hiçbir şey yok depremden önce babam Bahçeye gidersem yaparım diye 2 odalık yer yapmış bunlarda izinsiz içeri girip tüm heryerini çekmiş anneme göstermişler annem babamda burada yaşam varmı bi baksana demiş belediyeye gitsem burayı yıkar tapusuz yer ev bile değil inceleyin demiş.Adamda bizi.ilgilendirmez resimleri mevcut orası ev olduğu için size ev mev çıkamaz kuraya dahi katmadık sizi demiş.Annemde müdürün yanına gidiyor müdürde biz formaliteden kuraya sokmuş gibi yapıyoruz insanları demiş babamda suç duyurusunda bulundu bu lafının üzerine torpilli olanlara ev çıkarıyorlar kısacası ve farklı şehirden depremle alakası olmayan insanlar şuan depremzede vatandaşların yıkılan evlerinin arsalarına ortak olmuşlar bizim kendi tapulu evimizin arsa kısmında şuan 3 kişi hisseli diye kayda almışlar düşünün hile üstüne hile var ve benim acıdığım,üzüldüğüm nokta benim annem babam yaşlandı babam intihar edicem diyip duruyor 1.5 seneyi geçti babam gile ne bir ev sesi ettiler ne de verdiler gidin köyde düzeni olmayan gece bahçenin yanı içkiciler dolu orda yaşayın diyorlar elleri avuçlarında gram birşey yok babam zaten hasta zar zor işe gitmeye çalışıyor kiraya bile geçemiyorlar kiralar 15-17 bin civarı devletin verdiği para 7.500 tl annem biz ortalıkta kaldık diyip hergün ağlıyor kardeşlerim lise okuyorlar merkezde pansiyon gibi yer arıyorlar dedemle kalıyorlardı hem baksınlar hem kalsınlar diye dedem evimden gidin siz paramla geçiniyorsunuz dedi hemde eşimin yanında annem emek verdiğ halde hepsini hiçe saydı o vicdansızda sadece evini kullandıkları halde herşeylerini ailem aldığı halde ben yaptım demiş babamada sen benim evimde yiyince benm zoruma gidiyor kendi halinize bakın demiş şimdi tamamen mağdurlar nolucak bilmiyorum kafayı yemek üzereyiz kendi paramızla iğnesine kadar yaptığımız emek verdiğmiz evimize yok diyorlar söylerken ağliyorum bir yandan içimi döküyorum çünkü annemle babam sonuçta onları böyle görmek haklıyken hergün bir çare diyerek kapı kapı gezmeleri zoruma gidiyor ulaşmaya çalışıyoruz heryerden öyle birşeyki kapıyı kapatıyorlar orda çalışan herkes depremzede değil halden gram anlamıyorlar napıcaz nasıl yol izliycez bilmiyorum sinirim çok bozuk kimseye belli edemiyorum anne birşey olmaz halledicez diyorum ama yol yok nasıl Birşeyse hepsi birbiriyle sözleşmiş gibi

7 Cevaplar

0 oy
tarafından
Söylenecek çok şey var ama mecburen susuyoruz işte . 
(1,442 puan) tarafından
Susuyor değil susturuluyoruz bugün yapılan kurada mesela 1.5 senedirli konteynerde yaşan halkın 1ine bile çıkmamış bunlar tesadüf şans ilahi kader olamaz
tarafından
Bizi susturulmaya mecbur bırakanlar utansın diyeceğim ama işte :( gerçekten üzülüyorum artık her şey için Rabbim yardımcınız olsun canım benim inşallah Allah yüzünüze baksın adalet tecelli etsin
-Reklam-
0 oy
(1,042 puan) tarafından
Orda yaşanılan olayları ve kişileri cimere şikayet edin cimeri direk arayarak ama yazarak değil
(1,042 puan) tarafından
Hak mahrumiyetini elinden almak bu bizde deprem bölgesindeyiz hatay da benim ailem yerinde dönüşüm yaptırıyor teyzem TOKİ bekliyor ama ne ses var ne seda ayrıca eşimin ailesinin de 2 evi 1 iş yeri vardı 1 evi depremde deprem anında çöktü siper evi ağır hasar aldı ama sonradan az hasara döndü eşimin ailesine yıkılan evin yerine köy evi verdiler yıkılan yerde hakkı hala devam ediyor ve diğer evleri de duruyo bence oradakiler olayı saptırmış her türlü alırsınız
(1,442 puan) tarafından
Nasıl yani canım ailesinin 2 evi vardı birini az hasarlıya çevirdiler yıkılanıda köyde verdiler dedin değil mi peki iki tapuda aynı kişiyemi ait peki
(1,042 puan) tarafından
Evet canım 2 ev vardı biri deprem anında çöktü onun yerine köy evi çıktı hala teslim edilmedi ama isimleri çıktı diğer ev ağır hasardan az hasara döndü tapu aynı kişi üzerine mi bilmiyorum inan hiç sormadım onu ama yıkılan evin yerine köy evi verildi ama yıkılan yerdeki hak hala duruyo ister ev yapar ister arsa hakkını satar o yüzden sizde alırsınız hiç canınızı sıkmayın anne babaya söyle üzülmesin boş yere evet kira zor benim babamda emekli 10.500 kira ödüyor extra çalışmasa asla geçinemez emekli maaşı belli ama alırlar AFAD ana merkeze gitsinler
(1,442 puan) tarafından
Çok teşekkür ederim canım benim babam Ankara'ya direk gideyim diyor ana merkezde Ankara'da heralde çözülse orda çözülür yoksada mahkeme falanda zor yani vermez onlar asla onları atmazlar diye düşünüyorum
(1,042 puan) tarafından
Rica ederim canım neresi bilmiyorum bizim burda ana merkez var da orayı bilemiyorum ama Allah'ın izniyle ailen emeğinin karşılığını alır
0 oy
(1,666 puan) tarafından
Ülkede ne usulüne göre adil dürüst bir şekilde yapılıyor da bunlardan da bu insanlığı bekleyelim Allah kabul etmesin zorbalıklarini canım inan söylenecek bir şey yok iğrenç bir yer oldu yaşanılacak yer değil maalesef Allah annenle babanin yaşı hürmetine onlara yardım etsin 
(1,442 puan) tarafından
Amin amin canım çok teşekkür ederim evet a dan z ye hepsi hiçbir şey bilmiyor ordaki çevre şehircilik babama söylemiş hiçbirinin mesleği deprem konusuyla alakalı değil konuyla alakasız olduklarından birşey olunca direk çevre şehirciliğe gönderiyorlarmış onlarda yapıyor işini ama kura ve ev hakkını malatya afad kendi belirliyor annemi babama diğer millete bunu yapanlar umarım onların şuan mezarlık dedikleri yerden çıkamazlar ahımız o kadar büyük ki 2 sene önce mutlu huzurlu olan biz şimdi paramparça olduk umarım yoluna girer ama onların hayatları nasıl giricek milletin hakkıyla oynayarak hadi bu dünyada gittin ya öteki dünya
(1,666 puan) tarafından
Allah babanın annenin emeğini yedirmezz onlara için ferah olsun kurban olduğumun adaleti şaşmaz vakti var sadece Rabbim ailene de bir an önce ferah çabuk kolay kapılar açsın eskisinden güzel olsun herşey
(1,442 puan) tarafından
Bu dualarınız bile yeter Allah bin kere razı olsun elimizden gelen tüm çabayı sarf ediyoruz inşallah bir sonuca bağlanır ama yeter artık millet bıktı usandı bunlardan depremden ölmeyenlerde hastalıktan dertten tasadan ölücek
(1,666 puan) tarafından
Allah korusun canım deme düşünme öyle şeyler
0 oy
(1,009 puan) tarafından
İlgili yerleri arayın şikayetçi olun sessiz kalmayın, Allahm yardım etsin canım ailene de Rabbım tüm depremzede kardeşlerimizin yardımcısı olsun, sebep olanları da Allah beter etsin 
(1,442 puan) tarafından
Amin amin Allah bin kere razı olsun sebep olanların bu ve öteki dünyada iki yakaları biraraya gelmesin biz nasıl ağlıyorsak Allâh onlarıda ağlatsın
0 oy
(104 puan) tarafından
Şerefsizler dicem de ağır olacak şimdi siz bunları cimer e şikayet etseniz köpek köpeği ısırmıyor ki ***. Zehir zıkkım olsun hakkınızı sonuna kadar arayın gerekirse medyayı çağırın kanallara verin 
(1,442 puan) tarafından
Bende anneme söyledim bugün bi bağlanıcam hakkımı savunucaz bakalım ne diyicekler
0 oy
(12 puan) tarafından
Bende malatyadayim, bizim yakin bi tanidiginda bahcesinde tek oda tahtadan  çardak ama etrafi kapali bi yer var diye kuraya sokmadilar sizin ev var deyip, gelip bakmadilar bile. 3 katli evleri yikildi o ailenin bahcedeki o cardaga sizin ev var dediler geçiştirdiler. Hic biseyde yapamadi kimse... torpil illaki vardir ama durumu cok kotu olan en kaz altindan cikarilan 5 farkli aileye ilk kurada da toki cikmisti, oncelikleri ne neye gore kura cekiyorlar bilemiyorum tabi hem ananemler hem babannemler evleri yikilmasina ragmen kuraya bile giremediler yasli bakima muhtac insanlar.. Bu zor surecte Rabbım yardim etsin
0 oy
(833 puan) tarafından
Canım seni çok iyi anlıyorum benim ailem de depremzedeler annem babamın evini az hasarlı olmasına rağmen yıkım kararı verdiler 1 buçuk yıldir ne kira destegi bağlandı nede konuttan daire verdiler ve en önemlisi e devlette yıkıma dair bir yol yok mahkeme bir yıldır var anlayacağın hiç birşey elde yok bu depremde toplanan paralar nereye gitti ? Nerede devlet berde adalet nerde hak??? Dediğin gibi benm annem babam da hasta  ve yaşlı insanlar cimere kadar kaç kere şikayette bulundum ve babam kaç kere savcılığa vs yerlere şikayette bulundu elde var sıfır Allah rabbim kimseye yedirmesn sonra deprem sel vs doğa olaylar artınca böyle insanların yüzünden anlamayrlar öyle insanların yüzüne tükürsen yağmur yağıyor zannedip yarrabbi şükür bile demezler

İlgili sorular

0 oy
19 cevap 1,314 göst.
14 Şubat 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 972 göst.
28 Ekim 2023 Diğer kategorisinde DemetEce (2,362 puan) tarafından soruldu
0 oy
22 cevap 1,261 göst.
10 Haziran 2023 Aile & Aşk kategorisinde Janya 6 (146 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 227 göst.