+1 oy
97 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (4,683 puan) tarafından

Hanımlar tavuklu keşkek yapmak istiyorum ama daha önce hiç yapmadım yaptığınız bi tarif varmı buğdayı islatmadan şimdi aygaza atsam pisermi düdüklüm yok 

Yardımcı olursanız sevinirim 

3 Cevaplar

0 oy
(1,007 puan) tarafından
Hiç düdüklü kullanmadım ben korkarım, buğdayı biraz ıslatırsan bir gece önceden daha çok açılır ıslatmasan da köy tencereye birkaç kere su ekle çeker o baya azaldıkça ekle pişmeye yakın yumuşadığında tavuğun suyunu ekle en son pilav gibi çeksin tavuğun suyunu tavuğu da didikle koy altını kapatınca biraz da yağ ve nane yakıp üzerine gezdirm Afiyet şifa olsun 
(4,683 puan) tarafından
En güzeli bende bu akşam ıslatayim yarın sabah kalkınca atarim aygaza cok teşekkür ederim cnm
(1,007 puan) tarafından
Afiyet olsun ellerine sağlık şimdiden ❤️
tarafından
Akşamdan citlatir kaynanm . Ertesi gün köy tavuguyla pişirir. Tavugu tekrar çıkarır didikler keskegin içine atar pisirir.  Bir güzel döver kepçeyle. Sonra tereyağı yakar üstüne.  Samsunda böyle yaparlar: )
-Reklam-
0 oy
(1,468 puan) tarafından
Şimdi atarsan çok sert olduğu için geç pişer. En iyisi gece ıslat sabaha kadar yumuşasın. Biz tavuklu değilde bacaklı ya da kaburgali yaparız. İçine nohut buğday istersen kuru fasulye de atabilirsin. Tuzunu da atip ağzını kapatip köy fırınına koyuyoruz geceden ertesi sabah lokum gibi dökülüyor kız canım istedi valla sjsjsj Seninde etrafında fırın varsa etli pide fırını da olur bir sor bakalım pişirirler evdeki olandan daha güzel oluyo
0 oy
(468 puan) tarafından
Yok sakın yapma dudukluyle 45 dakka hasladım daha sımdı ama hala sertti sen düşün

İlgili sorular

0 oy
18 cevap 330 göst.
25 Şubat 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Azizeak (202 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 47 göst.
31 Ağustos 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 678 göst.
17 Kasım 2022 Diğer kategorisinde Meriyadairem& (1,414 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 92 göst.
5 Eylül 2022 Yemek-Tarifler kategorisinde Prensess06 (54 puan) tarafından soruldu

412,320 soru

12,412,012 cevap

44,890 kullanıcı

Kategoriler

...