0 oy
202 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (1,713 puan) tarafından
Arkadaşlar eşim iş yerinden savcı ve eşi hakime hanımı davet etmek istiyor ama kafamda bir menü belirleyemedim. Düşündüklerimi yazayım ekleme yapın lütfen.

-Güveçte patates püreli köfte

-Hünkar beğendi (daha önce hiç yapmadım)

- Sultan kebabı

- Zeytinyağlı yaprak sarma

- Pilav

- Fırın sütlaç

8 Cevaplar

0 oy
(1,713 puan) tarafından

En İyi Cevap
Arkadaşlar salata ve meze zaten her sofrada bulunacağı için listeye eklemedim. Benim sorunum ana yemekte ve ara sıcakta karar verememiş olmak 
-Reklam-
+1 oy
(1,705 puan) tarafından

Bence ana yemeği tek yapıp ara sıcakları farklı farklı yapabilirsin canim.  

Bide pilav ardindan sütlaç olmasin bence
(1,713 puan) tarafından
Aslında sütlacı masada ikram etmeyi düşünmüyordum ama haklısın pilav ve sütlaç olmaz. Ana yemeği tek yapınca menü zayıf kalmaz değil mi?
(1,705 puan) tarafından
Bide bence bi yogurtlu bi zeytinyağlı bi bôrek cesidi yap .
Corba
sarma
 hunkar begendi sabit kalsın.

Tatlı olarak bence altı serbetli üstü sütlü tatlilar bnce guzel. Her zevke hitap eder.
Kıbrıs tatlısı
Prenses pastası
Muhallebili revani gibi
(1,705 puan) tarafından
Bi ana yemek bu cok guzel oluyor. Altına pürüzsüz bi patates püresi üstüne güvec gibi yumusacik et
Eti once haşlayip pisiriyosun sonra ayri bi yerde sogan biber domates hafif sarımsak kekik pisirip etle birlesiriyosun. Sonra pürenin ustinde servis
(1,713 puan) tarafından
Söylediğin aklıma çok yattı aslında. Zeytinyağlı zaten net. Börek olarak Sultan kebabını düşündüm ama değiştirebilirim. Dediğin gibi ana yemek olarak da söylediğin şekilde yaparım. Meze çeşidim çok olacak ve salata da yapacağım tatlı konusunda da hala biraz kararsızım bulamadım istediğim gibi bir şey :(
0 oy
(3,474 puan) tarafından
Canım bi salata da şart gibi. Birde hep etli şeyler var. Tatlınolarak da fırın sütlaç yerine daha farklı bişey mi tercih etsen. Çünkü bazen fırında sütlaç taşıyor onu direk çömleği ile getirmek ne bileyim farklı bi sütlü satstlı tercih edebilirsin bence
(1,713 puan) tarafından
Mezeler hazırlayacağım onları yazmadım. Salata, tarator vs gibi. Sütlaç yerine pratik ama göz doyurucu ne yapabilirim? Magnolia vardı aklımda ama bu ara çok yaptım sıkıldık biraz
(3,474 puan) tarafından
Yani misafir için mangolya daha uygun. Vaktin varsa sabah erkenden profiterol de yapabilirsin
0 oy
(7,323 puan) tarafından

Börek çeşitleri, tatlı olarakta hazır yufkadan baklava yap. Çorbada patatesli kırmızı mercimek, çay yanınada güzel bir tuzlu kurabiye , en sonda okkalı bi Türk kahve :D  ağzım sulandı kııızzz 8-)

(1,713 puan) tarafından
Börek olarak Sultan kebabını seçtim :) burda hava hala çok sıcak onun için çorba yapmayı düşünmüyorum yaparsam da soğuk çorba yapabilirim :) baklava olabilir evet :)
0 oy
(4,549 puan) tarafından
Yanlış anlama da hiç olmamış menü. 3 et, 3 pirinç var başka hiçbir şey yok. Çorba, hünkarbeğendi, bulgur pilavı ki beğendi varken bence pilava gerek yok ama istersen diye, sarma, bir iki çeşit meze (havuç tarator olabilir, gavurdağı tarzında bir salata, köz biber salatası olabilir), tatlı olarak da pirinçli bir şey yapma da meyveli birşey yap bence.
(1,713 puan) tarafından
Evet aklımda oturmadığı için fikir istedim zaten. Hünkar beğendi konusunda çok kararsızım daha önce hiç yapmadığım için doyurucu olup olmadığını bilmiyorum ama eğer denediysen ve davet menüsünde hoş duracağını düşünüyorsan ona kesin olarak bakabilirim. Meze yapacağım onları yazmadım. Meyveli bir tarifim var ama o çayın yanına olmaz gibi. Varsa bir tarifin bakabilirim
(4,549 puan) tarafından
Ben hünkarbeğendiyi çok severim, misafir için de bana kalırsa sunum şekliyle de lezzetiyle de çok uygun. Meyveli magnolia yapabilirsin kuplarda, ama bisküviyi az meyveli çeşitli ve fazla koy derim.
(1,713 puan) tarafından
Aslında magnoliadan bu ara biraz sıkıldık onun için yapmak istemiyordum ama çoğunluk magnoliayı uygun bulmuş sanırım onu yapacağım yine. Peki sen yaptığın için soruyorum 6 kişi için kaç patlıcan kullanayım Hünkar beğendiye. Yetmemesi gibi bir durum yaşamak istemiyorum artsın ama az olmasın
0 oy
(960 puan) tarafından
3 tane ana yemek var :/ çorba yok salata yok bir de ilk defa yapacağın bir yemeği misafire yapmak bana göre riskli. Bir de canım püre de kekremsi bir tat, hünkar beğendinin patlıcanı da kekremsi bir tat, birlikte fazla olur bence. 
0 oy
(51,923 puan) tarafından
belki mütevazı cok iyi insanlardir ama hakim savci da agirlamak yürek ister ☺️ isin sakasi tabi o kozlenmis biber patlıcan yada havuç tarator da ekleyebilirsin
(1,713 puan) tarafından
Mezelerden bir ordövr tabağı hazırlamayı düşünüyorum çeşit bol olsun diye. Mezeler de net olduğum için onları yazmadım da benim sorunum ana yemek ve ara sıcaklar da netleşemedim bir türlü :)
(51,923 puan) tarafından
☺️ ben cok asiri cesit yapan biri degilim çorba ana yemek salata tatli yetiyo benim cevreme ☺️
(1,713 puan) tarafından
Ahh keşke benim çevrem de öyle olsa böyle kara kara düşünüp durmak insanı sıkıyor valla :)
0 oy
(2,223 puan) tarafından
Tatlı magnolya yap bence sıcak havada hafif güzel gider 

Bide ana yemeğin birini iptal edip iki çeşit meze koyabilirsin ortaya içli köfte semizotu salatası gibi şeyler olur 
(1,713 puan) tarafından
Meze çeşidini bol tutacağım onları yazmadım ama içli köfte evet bunu listeye ekleyeceğim
(2,223 puan) tarafından
Afiyet olsun canım:)

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 220 göst.
4 Nisan 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde 2asks&m (26 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 223 göst.
16 Haziran 2022 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Elif&hanim (5,483 puan) tarafından soruldu

411,432 soru

12,385,255 cevap

43,487 kullanıcı

Kategoriler

...