0 oy
260 göst.
Diğer kategorisinde (869 puan) tarafından
Çocuğa iki yaşına girince birşeyler oldu delirecem gerçekten okula giden çocuğum da var kucağımda gidip geliyor anlatmam tarifsiz ayağımda sallıyorum hep ağlıyor giyinmek istemiyor çıldıracam şunu yaptım düzeldi diyen varmı hocaya mı ğötürsem birşey var bu çocukta 

14 Cevaplar

0 oy
(8,427 puan) tarafından
Delirme al kuçağına sarıl sev bak 2 yaşında yine bebek öldü  yine 
(869 puan) tarafından
Çok üzgünüm Allah'ım kötü günlerini göstermesin tüm çocukların çok yorgunum bazen yorgunluğa yenik düşüyorum
(8,427 puan) tarafından
Olabilir canım sende insansın bu olaylar beni etkiledi baya düzelir bebeğinde benim oğlan neler yapıyo gün içinde hiç durumuyo
-Reklam-
0 oy
(3,328 puan) tarafından
2 yaş sendromu canim, artık kendilerini birey olduklarını kabul ettirmeye calisiyorlar. Sen ne yaparsan yap kabul etmiyorlar sabırlı olmak gerekiyor, ama bizde insanız yapımızda sabır yok.. 
(869 puan) tarafından
Çok yoruldum okul uzak bırakıyorum alıyorum ev derken hiç destek yok Rabbim kötü günlerini göstermesin
(3,328 puan) tarafından
Amin canım, destek olmadı mı zor oluyor. Anlayabiliyorum seni, benim oğlum 3 yaşında herşeye hayır diyor bildiğin evde ergen bir çocuk var sanki, herşeye kızmam ama kendisine zarar verecek birşey yapsın kızarım hemen bana evden git diyor bu nesil çok fena :))
0 oy
(1,680 puan) tarafından
Malesef ama tam tersi senin sakin kalıp bol bol sarılman gereken o berbat donemdesin. 

Şoyle aciklayim sana çocuk gelisimciyim ben. Cocuklar iki yaşina geldiginde bu beynindeki gelişmeler en üst duzeye ulasiyor ve artik kendilerinin bi birey oldugunu. Farkina variyolar. 

1.olarak bu yasadiklarindan dolayi inanilmaz bir kaygı ve endişe duyuyolar. 

2.si birey olduklarinin farkina vardiklari icin kendi kararlarini uygulamaya calisiyorlar.

Ve tam anlamiyla konusamayip iletisim kuramadiklari icin  öfke  nobetlerine sebeb oluyor. 

Mecbur bu donemin gecmesini bekleyeceksin. Cok zıt olmayan kararlarina saygı duyacaksin. Fiziksel anlamda bol.bol temas edip yaninda oldugunu hissettireceksin.   Havalar hazır sogumadan bol bol dışarda vakit gecirmesini sağla. Evin sorumluluklari cok fazla biliyorum ama mecbur bu donemde biraz gözardı etmen gerekecek 

Bu donemde zorlanip sakın cocugunu ekrana kitlememelisin.  

Zor bir donem ama gececek . 
0 oy
(573 puan) tarafından
Bizde öyleyiz idare etmeye çalışıyorum bakalım :) 
0 oy
(5,114 puan) tarafından
Sendrom canım 28.5 aylik hala devam ediyor uyumama istegi itiraz herseye aglama nobetleri
0 oy
(1,716 puan) tarafından
Alt katımdakinin kızı da 2 yaş sendromunda. Geceleri çığlıklarına uyanıyoruz. Sabah akşam hiç susmadan ağlıyor çığlık çığlığa ama yapacak bir şey yok bu dönem böyle maalesef. 3ten sonra düzeliyorlar. Allah yardımcın olsun en zor dönem gerçekten 
0 oy
(2,333 puan) tarafından
3 yasinda ki kizim  ayni cnm  4 .5 yaşında kilerde öyle diyorlar çocuklar büyüdükçe uslanır derler ama hic alakası yok 
0 oy
(577 puan) tarafından
Çıldırma canim daha sakin ol sen nekadar sakin olursan o da sakinlesecektir yavaş yavaş. Kızım 26 aylık inan aynı sıkıntılari yaşıyoruz.bu durumlarda ilgisini başka yöne cekmeye çalışıyorum sabırlı olmaya çalışıyorum.Annede ki stresi de hissediyorlar daha huysuz ve inatçı oluyorlar.
0 oy
(18,700 puan) tarafından
Hocalık ne var dostum bunda. 2 yaşında aklı başında bı çocuk gibi geldi bana. O yaşta böyle öl

Oluyolar. 

Bak şuan ben de cinnetin esigindeyim. 2 çocuk daha yatmadilar. Birini emziriyorum suan. Biri de yeni yattı. Yatılı misafir geldi plansız. Yarın yine başka bı yatılı  misafirim var. Ev ayakta. Heryeri temizledim. Ama heryer heryerde yine. Bir ton iş var. Aşırı sinirliyim ben de şuanda. Seni çok iyi anlıyorum 
0 oy
(214 puan) tarafından
annesi hocaya da götürsen poşet poşet ilaç da kullansan değişmez. o çocuk o sendromu geçiricek. 29 aylığız hâlâ sendromdayız ama sendromu atlatınca rahatlıcağımızs inanıyorum. bence.. çünkü biliyoruz ki bu şahıslar bizim çocuklarımız değil başka biri yahuuuu
0 oy
(744 puan) tarafından
Canım 2 yaşında öyle haraketleri oluyor benim kızımda öyleydi şimdi 2 buçuk yaşında 1 yaşında oğlum var eskiden böyle değildi ama doğum yaptığımdan beri huyları değişti oda kardeşi yüzünden diye düşünüyorum çünkü kardeşini sevince evde geçip kenara kendi kendine konuşuyor siz artık beni sevmiyorsunuz diye bende bu yüzden değiştiğini sayıyorum 
0 oy
(5,601 puan) tarafından
Bnm oğlan 19 aylık üstünü değişmez altını degismez olur olmaz ağlar kahvaltı hazrlayinca ayağına yapışır iki dakka uzansam gelir gogsumu açar surekli huysuzluk ;)) ben senden önce  başladım iki uas sendromuna cnm 
0 oy
(6,247 puan) tarafından

2 yas sendromu olabilir .sakın ol bugünlerde geçer 

0 oy
(20,247 puan) tarafından
Kız 2 yaş sendromu vardır ne hocası sen dua okumayı bilmiyomusun kendin oku çocuğu sakin misin yoksa gerginmi bu çok önemli iletişiminiz nasıl 
(869 puan) tarafından
Önceleri çok sakindim ikinci çocuk artık sabrım bitti galiba aşırı zorlanıyorum
(20,247 puan) tarafından
Kız bende 3 tane erkek çocuk var ben napıyım hadi söyle :)
(869 puan) tarafından
Benimki gibi olamaz sürekli arkadaşlık bile kurmuyorum kimse ile evime gelen pişman oluyor

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 777 göst.
5 Haziran 2019 Aile kategorisinde Aysecik35 (299 puan) tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 364 göst.
5 Aralık 2023 Diğer kategorisinde Sermir (440 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 278 göst.
0 oy
12 cevap 262 göst.
27 Mart 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu