+1 oy
333 göst.
önce Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (2,456 puan) tarafından
Kızlar dün psikiyatr randevum vardı. Anlattıklarıma göre depresyondaymışım ve anksiyete varmış. Zaten az çok tahmin edebiliyordum. Bi ilaç verdi dün yarım kullandım. Ilk başta biraz mide bulantısı ve uyku hali vardı ama zaman geçtikçe açıldım. İlk günden bile fark eder mi bilmiyorum ama her şeye duygulanır ağlardım. Şuan eskiden beni duygulandıran videolara bile gözüm dolmuyor. Kafam sakin eskisi gibi düşünüp durmuyorum. Mesela dün gece uzuuuuun zaman sonra ilk defa kafamı yastığa koyar koymaz uyudum. Öyle güzel bişeymiş ki. Bunu sizinle paylaşmak istedim sadece. Çünkü her şeyi kafasına takan biriydim şuan hiçbir şeye takılmıyorum. Tabi ilacın etkisi zamanla değişir mi ya da tedavim ne kadar sürer bilmiyorum ama tedaviyi kesmeden devam ettircem inşallah. 

14 Cevaplar

+2 oy
önce (262 puan) tarafından
önce tarafından seçilmiş
 
En İyi Cevap

Depresyonun ilaçsız tedavi edileceğini sananlar psikolojik tedavinin Kırmızı Oda'daki gibi doktorla ağlaşıp sarılmayla başarılı olacağını sanıyor olmalı. OLMAZ, arkadaşlar. Depresyonun ilaçsız tedavisi olmaz. Kullanıp yan etki gördüğünüzü söylüyorsanuz ya doktorunuz ilaç dozunu veya ilacın türünü yanlış ayarladı ve siz değişim için bile şans vermeden kafanıza göre bıraktınız ya da artık iyilestiğinizi sanıp doz azaltarak değil birden bıraktınız.

Burada psikolojisi iyi olmayan ve tedaviye ihtiyaç duyan bir sürü insan derdini anlatıyor. Çoğuna sabret, dua et, sakın ilaca başlama diyorsunuz. Elbette sabır ve dua olmadan olmaz ama ilaçsız da olmaz. Bunun vebalini nasıl alabiliyorsunuz? Kulaktan dolma "araştırmanızı öneririm" diyeceğiniz iddialarla gelmeyin rica ederim. Yabancı kaynaklarda tıp akademi çevrelerinde yayınlanmış makaleleri okuyup kaynak gösteremiyorsanız(sen okuyabiliyorsun sanki diye merak edenler için ben okuyabilirim) siz size sunulan bilgiyi araştırdığınızı sanıyor ve ilaçların kötü olduğuna inanıyorsunuz. Fikriniz değiştirilebilir değilse bile eyvallah bu size kalsın. Başkasının iyileşme ihtimalinin önüne geçmeyin.
Post sahibi hanımefendi, sizin adınıza da sevindim. Ama ilk günden bu kadar iyi hissetmeniz ilaçtan değildir. Yine de tedaviye inanmış olmanız bile size iyi gelmiş. Bırakmadan devam edin. İnişli çıkışlı ilerleyebilir ama inanın şuankinden daha kalıcı ve gerçek şekilde iyi olacaksınız.
Geçmiş olsun.
önce (2,456 puan) tarafından
Dün doktorum bana tedavine devam ettikçe eski neşen yerine gelicek, daha enerjik olucaksın, bişeylere hevesin olucak ve kendini daha iyi hissediceksin dediği an umutla doldum taştım zaten. Evet muhtemelen psikolojik olarak iyi hissediyorum çünkü doktorum zaten 1 ayda ancak etki eder demişti. Ve size çok katılıyorum. İlaç kullanmamak için çok direndim ama daha kötüye gitmekten başka bişey göremedim malesef. Çocuklarıma ve eşime, en çok da kendime zarar verdiğimi fark ettiğim an aldım randevuyu. Yorumunuz için teşekkür ederim <3
-Reklam-
+2 oy
önce (1,333 puan) tarafından
ANTİDEPRESANLAR ZEHİR DEĞİLDİR.

 ateşlendiğimizde yada bir enfeksiyon olduğunda doktorumuz antibiyotik yazıyor. Kullanmak zorunda kalıyoruz. Neden? Enfeksiyon vücuda yayılarak daha kötü sonuçlara yol açabilir çünkü.

Antidepresan da böyle işte. Verilme amacı pisikolojik bir rahatsızlığın veyahut depresyon tükenmişlik sendromu vb sorunları bastırıp daha kötü sonuçlara yol açmasın diye.

Şeker tansiyon kalıcı rahatsızlıklar yada uzun süreli ilaclar kullanilarak nasil tedavi edilmesi gerekiyorsa antidepresan da tedavi için şarttır.

Muhtanelen 6 ay dozu yükseltilerek kullanilir canim sifa olsun 
önce (2,456 puan) tarafından
Çok çok kötü durumdaydım. Açikcası uzun zamandır durumumun farkındaydım ama hep erteledim. Bu sene yaşadıklarımdan sonra artık gitmem gerektiğine kanaat getirdim ve iyiki de gitmişim :)
+1 oy
önce (34 puan) tarafından
Gecmis olsun. Madem ilaca basladiniz ise yaramasina sevindm fakat asla kafaniza gore birakmayin. Yan etkilerini cok yogun yaşarsiniz. Muhtemelen en az 6 ay kullandircaktir doktorunz. Sonrasinda insallah birdaha ilac kullanmak zorunda kalmazsinz. Şifa diliyorum
önce (2,456 puan) tarafından
Evet 6 ay ile 1 yıl kadar sürebilir dedi. Bırakmayı düşünmüyorum
0 oy
önce (633 puan) tarafından
Net olmamakla birlikte belki de ilacın değil seni anlayan dinleyen birinin etkisi iyi gelmiş olabilir canım. Bence şu an bir adım atmışken terapi almayı da düşünebilirsin daha hızlı sağlıklı bir süreç olur. İnşallah 
önce (2,456 puan) tarafından
Inşallah canım sağol. Evet içimi dökmek de iyi geldi tabi ağlamaktan ne kadar dökebildim bilmiyorum ama :)
0 oy
önce (11 puan) tarafından
İlac tavsiye etmiyorum açıkçası geçmiş olsun 
önce (2,456 puan) tarafından
Teşekkür ederim
0 oy
önce tarafından
O ilaçlar başta öyle sonradan o etkiyi göremezsin tavsiyem 1 hafta kullan toparlan bırak brnde kullandım. Daha kötü yapıyor beyne zararı var o ilaçların. 
0 oy
önce (131 puan) tarafından
İlaç cocum değil

Sizinki birde bir günde etki etmismolmasi garip yanlış anlamayın ama psikolojik gibi sizinki 

Sizi dinlediği için hicaz hafiflemis olabilirsiniz
önce (2,456 puan) tarafından
Belkide olabilir
0 oy
önce (501 puan) tarafından
Keşke psikolga gitseymissin o ilaçlar duygularını bastırır bir süre rahat uyursun ve uyusursunm
önce (2,456 puan) tarafından
2 gün ömce sinir krizi geçirip eşimi dövmeye kalkıştım. Bu çocuklarıma da istemsiz bağırmalarıma patlamalarıma sebep oluyordu. Gerekmeseydi ilaç yazmazdı diye düşünüyorum doktorumun
0 oy
önce (1,130 puan) tarafından
İnşallah en kısa zamanda toparlar ilaçsız devam edersin ben 13 yıl kullandım bırakmak çok zorladı her bırakmam da çocuk gibi herşeye ağlardım tahammülsüzdüm ama artık ilaç karaciğer enzimlerini etkilemeye başlamıştı uzun zaman kullanan biri olarak kontrollerini aksatma kendini tamamen toparladıktan sonra 1 sene veya 2 sene yada 6 ay bu sana bağlı yine doktor kontrolünde bırak canın
önce (2,456 puan) tarafından
6 ay ile 1 yıl kadar sürer dedi doktorum. Tabiki doktor ne derse öyle devam edicem canım
0 oy
önce (1,035 puan) tarafından
İlaç neden kabul ettinki onu anlamadım ilaçsız keşke tedavi olsaydı 
önce (2,456 puan) tarafından
Durumum ilaçlık olduğu için kabul ettim. Sinir krizleri geçiriyordum
0 oy
önce (7,130 puan) tarafından
İlaç hemen iyi gelmez muhtemelen pskolojik olarak bunu istediğin için ilaç fayda etti sanıyorsun. Ne ilacı verdi sana 
önce (2,456 puan) tarafından
Depresyon ilacı. Zaten doktor bana ilacın etki etmesi 1 ay sürer dedi ama ben şimdiden kendimi iyi hossediyorum tabiki bu psimolojik de olabilir
0 oy
önce (272 puan) tarafından
Senin adına çok sevındım inşallah dahada iyi olup toparlarsın kendini 
önce (2,456 puan) tarafından
Aminn canım inşallah
0 oy
önce (9,275 puan) tarafından
Geçmiş olsun canım bende dün gittim hap bugün daha baş ağrısı yaptı sanki.
önce (2,456 puan) tarafından
Bugün hiçbir yan etki yok çok şükür. Öyle uyku falan da yapmadı
0 oy
önce (172 puan) tarafından
İnsAllah banada iyi gelir salı günü bende gidicem ama hamileyim şuan ilaç verir mi acaba
önce (2,456 puan) tarafından
Hiç bilemiyorum ama sanmıyorumda. Çok geçmiş olsun

İlgili sorular

+1 oy
8 cevap 262 göst.
20 Mart 2022 Diğer kategorisinde Melekkk34 (6,857 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 634 göst.
0 oy
19 cevap 775 göst.
19 Nisan 2024 Diğer kategorisinde Emine zerrin (286 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 250 göst.
26 Nisan 2023 Diğer kategorisinde Meriyadairem& (1,410 puan) tarafından soruldu

395,444 soru

11,829,218 cevap

35,900 kullanıcı

...