0 oy
187 göst.
Diğer kategorisinde (262 puan) tarafından

Ben bekarken hiç kışlık hazırlık yapmazdık kışın kış yemeklerini yapardık. O yüzden pek bir fikrim yok. Kocam seviyormuş öyle konserve taze fasulye falan. Kaynanamda doğum yaptığında hepimiz gelicez hazırlığın olsun diyinceee


Kızlar buzluğa neler neler atıyorsunuz ve nasıl atıyorsunuz? 
Madem adetten bende kim ne yapıyorsa hepsinden yapayım :) 

10 Cevaplar

0 oy
(2,633 puan) tarafından
Ben de Antalya çocuğuyum, bizde de kışlık değil direkt kış mevsimi diye bir şey neredeyse yok. Eşim tarafı Ağrılılar, onlar çok yaparlar.

Ben de şurada bekleyeyim, belki bir şey çıkar.
(262 puan) tarafından
İkimizde doğululara gelin gittiğimize göre böyle şeyleri öğrenmemiz gerekiyor :)
(262 puan) tarafından
Bu arada ben size bir şeyler soracaktım ama özel mesaj atmayı beceremedim veya siz mi kapatmışsınız
(2,633 puan) tarafından
Açık aslında, bir bakayım.
(2,633 puan) tarafından
Şöyle ki ben sanırım buzluktan çıkan sebze türü şeyleri sevmiyorum, kaynanam hep öyle yapar taze yaptığı yemeği güzelken kışlık yemeği güzel değil. Bilmiyorum buzluk mu tadını değiştiriyor acaba... Ben daha çok yeraltı kileri adamıyım. Özbeklerin evlerinin altında daima toprağın soğuk tuttuğu bir mahzenleri oluyor, kışlık Konserve yapıyorlar. Onlarınki şahane lezzetli.
-Reklam-
0 oy
(2,098 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Ne sevdiğinize bağlı. Dondurucuya kızartmalık biber, taze fasulye, paketleyip koyabilirsin. Dolmalık biberi kurutup ya da temizleyip koyarsın. Kahvaltılık sos yapıp kavanozlarsın. Bazısı pişirip ya da paketleyip menemenlik koyuyor. Patlıcan, kabak kurutabilirsin. Eşin ve senin damak tadına kalmış
(262 puan) tarafından
Kahvaltılık sos tarifi alabilir miyim lütfen
(12,050 puan) tarafından
Yelloz fasulye ne kız
(262 puan) tarafından
Bende acaba zuluf fasulye mi demek istedi ye düşündüm
tarafından
Bende onu soracaktım fasulye ne yellozluk yapmış acaba :)
0 oy
(37 puan) tarafından
Karnı yarık için patlıcan kızartabilirsin. Lahmacun için domates biber rondodan çekip buzluğa atabilirsin. Taze fasulye atabilirsin bamya varsa onu atabilirsin domatesi bir kaç dilime ayırıp atabilirsin konserve yapabilirsin ayrıca sarımsak rondodan geçirip buzlukta muhafaza edebilirsin patlıcani kozleyip atabilirsin 
(262 puan) tarafından
Patlıcanı falan fırına mı veriyorsunuz?
(37 puan) tarafından
Evt evdeki fırına atıyorum
0 oy
(12,050 puan) tarafından
Daha domates bile yapmadım haftaiçi bakıcam inşallah başka da bir şey sanırım yapmam.
(262 puan) tarafından
Domatesi doğrayıp buzluğa mı atıyorsunuz baharat döküyor musunuz
(12,050 puan) tarafından
Yok canım düz konserve yapıyorum ben
(262 puan) tarafından
İşte o ne oluyor :) off çok utanıyorum
(262 puan) tarafından
Yani konserve ne domatesi doğrayıp şişeyemi koyucam
(12,050 puan) tarafından
Ay yok kız ne utanması be :) ben önce kaynar suya atıyorum domatesleri sonra soğuk suya kabuğu hemen soyulur böyle bıçaksız hem ziyan olmaz. Sonra robottan geçirip tencereye alıyorum biraz tuz iki kesme şeker atıp kaynatıyorum iyice. Yani sos gibi koyulaşıyor. O esnada kavanoz kapaklarımı da kaynar suda bekletiyorum. Sonra kavanoza doldurup sıcak sıcak kaynar kapağı alıp kapatıyorum balım. Vakumlanıyor böylece. İyi sık ama atmasın. Ben ters çevirip muhafaza ederim bir iki gün ama kimisi yanlış diyor. Biber sevmiyorum o yüzden koymuyorum ben böyle her şeye kullanılıyor. Buzluğun müsaitse direkt küp küp doğra poşetle at buzluğa. Kaynamaya gerek kalmaz tadı aynı oluyor
0 oy
(3,814 puan) tarafından
Yesil fasulye attık dolaba

Menemen yaptık kavanozlara 

Üzüm yaprağı koyduk kavanozlara 

Fasulye turşusu ve kornison tursu yaptık. 
(262 puan) tarafından
Menemeni nasıl yapıyorsunuz?
(3,814 puan) tarafından
Doğrayıp kaynatiyoz sonra blenderden geçiriyoruz b8daha kaynatiyoz kavanoza koyuyoruz Kaynar Kaynar.  Tuz ve yesil biber koyuyoruz sadece
0 oy
(168 puan) tarafından
Kapya biber patlıcan kozleyip buzluğa attım domates konservesi hazırladım yeşil biber dilimleyip buzluğa attım yemeklerin içine koymak için acı kırmızı biberleri direkt attım buzluğa haslamaya hazır bı sekilde mısır attım dolmalık biberlerin içini temizleyip attım patlıcan biber kuruttum dolmalık başka öyle bişey yapmadım

Kornişon turşu yaptım acılı ezme turşu yaptım cin biberi turşusu yaptım barbunya attım dondurucuya 
(262 puan) tarafından
Ayy maşallah böyle okuyunca hiçbir şey bilmediğimi daha da farkettim. E ben bunların hiçbirini yapmayıp bilmiyorum ki :(
(168 puan) tarafından
Artık öğrenmiş oldun canım :)
0 oy
(5,302 puan) tarafından
Bezelye bamya salca biber cig kozleme konserve fosul islim kebablik karniyarik fasulye hrpsini yaptim 
0 oy
(9,684 puan) tarafından
Ben sadece domates sos ve tarhana yaptım. Taze fasulye barbunya falan yemem ben patlıcan şu bu yapiyolar ama hiç yapmadım. Annemde erişte kesecek verecekti bilmiyorum keser mi verir mi
0 oy
(8,900 puan) tarafından
Türlü yaptım domates sosu yaptım batlican biber kuruttum gene patlıcan biber karnıyarık için kizartim buzluğa attım. Turşu için salatalık ve biberleri ayrı bidonlarla koydum kışın lahana havuç ile karıştıracam şimdilik bu kdr şey yaptım buzlugum aşırı küçük yoksa çok şey yapardım 
0 oy
(1,832 puan) tarafından
Benim takıldığım tek nokta şu oldu doğum yapınca hepimiz gelicez hazırlığın olsun ne demek? Gel de hazırla deseydin hamile halimle evimin işini zor yapıyorum deseydin 
(262 puan) tarafından
Kalbi hiç kötülük düşünmez yapabilse yapardı eminim ona da eltim yapmış. Bir de benim bu konularda bu kada cahil olduğumu kimse bilmiyor :)

İlgili sorular

0 oy
11 cevap 236 göst.
5 Eylül 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde Sido (403 puan) tarafından soruldu
0 oy
14 cevap 117 göst.
22 Temmuz 2024 Diğer kategorisinde Mrv37 (3,492 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 80 göst.
0 oy
34 cevap 369 göst.
3 Ekim 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde esrausen676 (92 puan) tarafından soruldu

398,154 soru

11,906,917 cevap

36,036 kullanıcı

...