0 oy
265 göst.
Aile kategorisinde (388 puan) tarafından
Benm 2 buçuk ve 4 buçuk yaşında iki oğlum var haliyle hareketliler.33 haftalık da gebeyim.annemler bize çok yakın oturuyor.iste çocuklarım hareketli.ister istemez yaramazliklari da oluyo.arkalarinsan koşuyorm doktuklerini topluyorum hatta annemin ev daginiksa onu bile topluyorum.Bugun kardeşimin hanımı ordaydi bende işimiz dışarda erken biterse belki bir ugrarz dedim.ugrayacahimiz da belli değildi.ardindan annem aradı ben çok yorgunum gelmeyin yok bilmem kimi hastaneye ziyaret e gidecem falan dedi sert bir şekilde tamam gelmeyiz dedim sorun yok dedim.sonra gelmeyin dedi kapattm tli ağladım.babam diyo evi yeni temizlemis ondan demiş gelmeyin diye.bunu kaç defa yine yaptı.halbuki ben kendisi koydeyken kaç defa evini toparladım kardeşlerime babama yemek yaptm koydum girmedigim zamanlarda da yemek gönderdim ettim.sizinkiler de mi aynı yoksa benmkinde mi sorun.kusura bakmayın uzun oldu biraz.

12 Cevaplar

+3 oy
(1,683 puan) tarafından
Annemde uzak kaynanam da uzak bazen çok aşırı özlüyorum ama biliyorum ki en iyisi bu kendi annem bile olsa böyle yapsa ben dayanamam yani kızıyım sonuçta oyuzden herzaman diyorum mesafe iyidir ne haddini aşan olur ne de canını sıkan...senede bir iki giderim hem anneme hem kaynanama el üstünde tutulurum bence yeterli
(388 puan) tarafından
Canm ben köpek gibi gel dediğinde koşarım kaçtır aynı şeyi yapiyo gideceğimiz zaman arıyoruz hastaym diyo tamam hastaneye goturdlm diyorum yok geçer diyo başka zaman gelin diyo.bugunde böyle yaptı yorgun olabilir ama sert sert demesi zoruma gitti öğlenden beri ağlıyorum
-Reklam-
+2 oy
(5,256 puan) tarafından
Benim aile evim akrabalara cok yakindi. Annemle bi guzel siler supurur aksama da cay yanina biseyler yapardik. Dinlenicez cay keyfi yapcaz diye. Sonra cocuklu misafir gelirdi. Ne temizlik kalirdi ne de dinlenme. Acikcasi cok rahatsiz olurduk. Bize gelenler cocuklarini salardi ortaliga tabi kimse dur oturda demezdi. 

Acikcasi insan temizlik yaptiktan sonra sakin sakin oturmak temiz evin keyfini cikarmak istiyo. 

Annenizde kac yasinda insandir temizlik yapmis yorulmus kafa dinlemek istemis. Sizin cocuklarinizinda en hareketli oldugu donemlerdir. Siz istediginiz kadar toplayin kendi yaptigi gibi olmaz. Cocuklar evi cok pisletiyo ve dagitiyo. Alinganlik yapmayin bence. Siz temizlik yapsaniz yorulsaniz ustune cocuklu misafir gelse evi kirletse dagitsa ne hiddersiniz ?
(388 puan) tarafından
Canm inan çocuklu misafir de geldi karnım burnumda misafir de agirladim hiç sorun etmedim dökmüş sacmislar mi diye.ben bu halde kaç kez annem köyde evini topladım annem ameliyat oldu iki yıl önce oğlumu memeden kestim onunla ilgilendim.ilk dogumumdan önce annem safradan ameliyat oldu.o halde bile ilgilendim gelen gidenle bir gün of demedim.benm çocukların arkasını topladigimi da biliyo eşim benden de hassas bu konuda evini asıl dağıtan pisletenleri evine çağırıyor bana gelince böyle yapti
+2 oy
(302 puan) tarafından
Ya eleştirmek istemiyorum ama 2 tane minnacik bebek varken nasıl 3. İkna oldun be bacım tabi ki canın çıkar tüm mahvilursun Allah yardımcın olsun.

Benim oğlan 7 yaşında ben daha dün gebelik haberi aldım 2. Vallahi korkuyorum bakabilir miyim kendi hayatım tamamen mi bitecek nasıl olacak diye.

Rabbım sana güç kuvvet versin 
(5,256 puan) tarafından
Supriz mi diyosunuz yani :) zaten olmadan once caresine bakmak lazim. Genelde supriz,korunurken oldu diyenlerin yontemleri belli zaten. Tabi dunyaya gelecegi varsa ona kimse engel olamaz. Ama biz 2 farkli yontem kullaniyoruz sukur bi kazamiz falan olmadi. Cok zor buyuttum ben. Su sartlar altinda 2.dusuncesi bile zordu benim icin.
(6,438 puan) tarafından
Yani sürprize bende pek inanmam :) tamda o yöntemle hamile kaldım iş işten geçince aklı başına geliyor insanın :D
(388 puan) tarafından
Eşim çok destek oluyo kuzum hep gece çalışıyor gündüz bizimle birlikte inan şuan evimin en kirli halini ataym sana özelden sasirirsin iki çocukla bu kadar düzenli nasl oluyorsun diye.esimde bende ev isleinde usenmeyiz ben hamilelikte de çocuklarda da eşimle evi hiç ihmal etmedik
(5,256 puan) tarafından
Tahmin ettigim gibi :)
(5,256 puan) tarafından
Yani acikcasi ev isi umrumda degil. Bizim daha farkli sorunlarimiz vardi. Uykusuzluk,alerji vs. Ozgurlugunun kisitlanmasi ,sokaga tek basina cikamama. Ciksanda belirli bi zamanda eve geri donmek zorundasin. Ayrica maddiyat acisindan da cok masrafli cocuk.
+1 oy
(18,546 puan) tarafından
Valla dostum üzülerek söylüyorum annende sorun var.  
(388 puan) tarafından
Var kuzum var deveye diken yarıyor düşün kardeşim le hanımı bir kaç ay kaldılar evi *** goturuyordu eşimle gittik kaç kez onların arkasını topladık annem için ama değmezms
+1 oy
(3,123 puan) tarafından

Annem böyle değil ama olsaydı gitmezdim bir daha, yoruluyor ediyor diyelim bunu güzel bir dille söyleyebilirdi annen canım

(388 puan) tarafından
Söylemedi kuzum ters ters konuştu evi kirleten de biz değiliz halbuki
+1 oy
(7,679 puan) tarafından
Gerçekten böyle anneler olduğuna inanmak istemiyorum. 

Annem bir gün aramasam ikinci günü laf sokar ve aradığında çocuklarımı göster der.

Gidince oradan ayrilana kadar hasta olmasına rağmen en sevdiğim yemekleri yapmaya çalışır. 
(388 puan) tarafından
Ben her sabah ararım halini sorarım akşam yatmadan aradım bazen TL gelir TL geldi demez beni beklemeye alır ama ben ararım başkasıyla konusurz bana çok sonra döner iyilikten maraz dogarmis ben bunu anladım insanın annesi de böyle yaparsa
+1 oy
(28,783 puan) tarafından

Öyle anneye değil gitmek aramam bile 

(388 puan) tarafından
Eşime de dedim canm daha gitmem diye gerçekten elim ayağım ödemli o halde bir aydan fazladır annemin evini topladım kardeşlerimin babamın yemeklerini hazrladim kendisi bir aydan fazla yaylada kaldı.esimin izin günü demedim plan yapmadım onların işini yaptım ama değmiyormus
(28,783 puan) tarafından
Yani kendini yıpratma
(388 puan) tarafından
Yok dün gecede ağlamadım bir kax saat uykuylaym kendime ediyorum resmen bu saatten sonra kendimi dusunecem
+1 oy
tarafından
Annemle ilgili kıyas yapmıym annem bi gün ne bana ne başkasına şurdan kalk şuraya geç dememiştir. Ama bende temizlik yaptığımda eşime (dökmeden bişiy yiyemez illa temizlik yaptığımın ertesi çekirdek  fln alır gelir ne tesadüfse) ne olur dökme iki gün temiz kalsın bari diye söylenirim. Yorulmuştur 

anneni sen tanırsın genel tavrı önemli olan.
(388 puan) tarafından
Öncede aynı yaptı kuzum hastayım dedi gelmeyin dedi bı bakıyorum hasta falan değil.gitmeyi düşünmüyorum artk eşime de dedim doğumda annen gelirse canı sağolsun gelmesse de sürüne sürüne kalkar çocuklarıma bakarm dedim.doguma 1 ay kaldı bana böyle yapıyor
0 oy
(523 puan) tarafından
Seninki gene iyi biz bir haftadır düşman gibiyiz sebep hasta oldu hastaneye hafta sonu goturmedim diye hiç sormuyo işiniz varmı diye sonra tavır yapıyor laf söylüyor 
(388 puan) tarafından
Kız aynısı bize de oldu geçen hafta babam annemi bırakmış evde düğüne gitmiş komşunun düğününe kötüyüm dedi dedim babam nerd hastaneye götürsün düğüne gitti o dedi eşim götürsün dedim bakarz dedi.sonra eşimi aradı annem götür beni hastaneye babamı aramışlar gelemem dahaca demiş.esim de dedi sen mi onemlisin düğün mü niye bu adam seni götürmez hastaneye sen onun karisisn dedi.tamam ben geliyorum dedi bu sefer de eşimin dediği lafa kırıldı yolun yarısında arıyorlar gelme baban geldi diye eşim gitti bı gördü gotureym dedi yine hastaneye.ona rağmen diyo ki annem eşin zorsundu götürmek istemedi.
(523 puan) tarafından
Yarın hastaneye gitcem kontrole normalde her kontrele gittiğimde yanında kalirdim 3 4 gün bu defa gitmicem eşimde caliscam 3 yaşında kızım var onu ne yapcam bilmiyorum yanımda götürsem durmaz eşim çalışacak kayınvalidem de bakamaz annemle duruyordu şimdi oda küs bakalım ne ilcak
(388 puan) tarafından
Rabbim anan baban kardeşin de olsa hickimseye muhtaç etmesin kimseye canm benm Rabbim yardımcımız olsun
(523 puan) tarafından
Amin canim
0 oy
(973 puan) tarafından

Canın bazen biz bile çocuklarımızın yaramazlıklarına,gürültülerine <3dayanamıyoruz 

Annnenin de dayanamaması normal aslında 

Belki de gerçekten yorgundur.

(388 puan) tarafından
Canm yorgun Olan evine kimseti çağırmaz iki kasa domates konservesi yaptılar hepi topu oda öğlen olmadan kavanozladilar.bana yorgunum diyo bide kırk kat yabancı adamı hastaneye yoklamaya gidecem diyo babam söyledi nerde gidecek araba mı var götürecek ben çalışıyorum dedi
0 oy
(2,944 puan) tarafından
Annem diyemez. Derse bir daha adım atmicağımı bilir. Ama bazen çok yorgun oluyor bacaklarında sorun var o zaman başka gün gelin diyor ben tamam diyorum zaten. Ama yüzü asılsa falan ben bozulurum sanırım 
(388 puan) tarafından
Bana da desin hiç problem değil canm ama ters ters sert dille söylüyor sanki koşa koşa gidiyoruz.
0 oy
tarafından
Böyle değil olsa gider mıydım gitsem bile en fazla 1 saat oturur kalkardim sık sık gitmedim 
(388 puan) tarafından
Sık sık gitmiyorum canm normalde büyük oğlum anaokuluna gidiyO öğlen sık girmedigim halde boyle

İlgili sorular

+2 oy
11 cevap 603 göst.
25 Şubat 2023 Diğer kategorisinde Handemyy (1,102 puan) tarafından soruldu
+1 oy
2 cevap 119 göst.
0 oy
1 cevap 49 göst.
15 Aralık 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Tuna-Tugra (343 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 114 göst.
7 Ekim 2021 Aile kategorisinde Mlknkrc (301 puan) tarafından soruldu

404,093 soru

12,105,470 cevap

36,425 kullanıcı

...