0 oy
213 göst.
Diğer kategorisinde (1,800 puan) tarafından
Aranızda ilkokula gönderen var mı 

10 Cevaplar

+2 oy
(28,949 puan) tarafından

Şimdi kaç yaş oluyor yaş olarak yazssaniz daha iyi cevap alırsınız ama birinci sınıf için bence küçük 

(648 puan) tarafından
Hayır aylık olarak bir ay bile kayıt zorunlulugunda fark ediyor
(28,949 puan) tarafından
Anlıyoruz aylık olarak ama biz şuan kafadan hesap yapamıyoruz ya hani kaç ay fln aninda ondsn diyorum
(648 puan) tarafından
Kafadan hesap yapamayacak kadar büyük bir sayı değil 12*5=60 5.5 yaş
(1,800 puan) tarafından
5.5 yaş cnm
(28,949 puan) tarafından
Bnece çok küçük ya
-Reklam-
+1 oy
(1,820 puan) tarafından
Ben 71 aylıkken göndericem anasınıfına.

İlkokula da 83 aylıkken göndericem
+1 oy
(17,507 puan) tarafından
Ya ben eskisi gibi çocukların yedi yaşında okula gitmesi gerektiğini düşünüyorum veya yediye yakın 6.5 sonrası zaten bütün ömürleri okulda geçecek neden bu kadar erken diye düşünüyorum tabiki bu çocuktan çocuğa fark ediyor ama o bilgi ne ara güncellendi ne ara bu kadar küçük çocuklar yeterli psikomotor beceriye sahip oldu okula hazır duruma geldi kaçırdım 
(1,800 puan) tarafından
Yani haklısın evet mesela benm kardeşim de küçük gitti şuan meyvesini yiyo
0 oy
tarafından
Ben göndermedim anaokuluna gidiyor hatta 1 saate okula göndericem oğluşumu iyi ki de anaokuluna gondermisim
(1,800 puan) tarafından
Anaokuluna geçen sene gönderdim kız temeli var yani
0 oy
(2,702 puan) tarafından
66 ay mi? :) canim artik yaşini yaz bence 
(2,702 puan) tarafından
Benim oglumda 5.5 yasinda 15 gun sonra okula gidicek
(1,800 puan) tarafından
İlkokula mi cnm
(14,537 puan) tarafından
Mina ilkokula mı gönderdin
(2,702 puan) tarafından
Ay valla ben azerbaycanda yasiyorum burda ilk okul oncesi mutlaka hazirlik icin cocuklar erken basliyor okula ama turkiyede nasil bilmiyorum
Bide oglum kendini ifade ede biliyor normal konusuyor tuvalet egitimini tamamladi o yuzden gidicek ama endiselerim var tabi
(1,800 puan) tarafından
Benimkide aynı cnm şükür
0 oy
(648 puan) tarafından
Asla öyle bir hata yapıp gondermeyin
(1,800 puan) tarafından
Niye ki
(648 puan) tarafından
Akran zorbalığı küçükler için en büyük tehdit ve sınıfına uyum sağlayamayabilir sosyal acidan
(1,800 puan) tarafından
Anladım cnm
0 oy
(302 puan) tarafından
Kimsenin işine karışmak haddim değil fakat 5.5 yaşında bir çocuktan sahiden 1. Sınıf beklentisi bana aşırı fazla geliyor.

Benim oğlum şuan 7 yaşında geçen sene 1. Sınıf çıktı isteğe bağlı yollamadım ben kıyamadım bu sene 1 e başladı.

İnanın 3 ay bile farkediyor sınıfta minicik 5 buçuk yaşında çocuk var 2 tane şuan anasinifina geçme olasılıkları konuşuluyor.

Artı 6 yaşlar da bile öğretmenin verdiği 2 sayfa odevi bile tamamlayamamis kac çocuk var veli grubunda şuan konuşulan konu bu ödevleri yapamayanlar yaşlarını sordum ordan biliyorum .

İnanın kolay değil çok fazla zorluk yaşıyorlar ben kolayca ödevlerini yaptırıyorum ama o yas olarak küçüklerin kas güçleri bile yeterli gelmiyor. Tabi ki her çocuk aynı olmayabilir arada istisna olarak çok üstün çocuklar vardır elbet ama ne olursa olsun 5.5 yas oyun yaşıdır.
(1,800 puan) tarafından
Yok cnm geçen sene gönderdim
(302 puan) tarafından
Yani siz bilirsiniz tabi ama.ben olsam.bu sene de anasinifina yollardım.
1 sınıfa vermekte kararlı iseniz çabuk olun çünkü şimdiden ilerlemeye basladilar
(1,800 puan) tarafından
Anasinifina bidaha gitmek istemiyo aynı şeyleri yapiyolar anne diyo .
Bugün kayıt için gidicem okula zaten ben sadece sormak istedim aranızda gönderen var mı diye
(648 puan) tarafından
tarafından düzenlendi
Sorun sadece bilişsel gelişim değil ki. Çocuğunuz fiziksel olarak küçük olacağı için akran zorbaligina ugrayabilir, erkek couklar için akranlarından küçük olmak kötü bir durum özellikle ergenlikte
(1,800 puan) tarafından
Anladım cnm
0 oy
(14,537 puan) tarafından
kızım da 2025 Eylül de 67 aylık olacak şimdiden düşünüyorum ne yapsam diye 
0 oy
(873 puan) tarafından
Oğlunuzun durumuna göre karar vermek daha doğru olur aslında harfleri sayıları işlemleri öğrenmekten sıkılmayacaksa okul ortamı iyi geliyor sıkıntı çıkarmıyorsa başlayabilir bizim insanımızdaki çocuğum yapamaz düşüncesi çok saçma geliyor bana 3 yaşında çocuklar dil öğreniyor harfleri öğreniyor okuma yazma öğrenebiliyor ama 6-7 yaşında çocukları okula göndermek istemiyorlar yapamaz diye bir eğitimci olarak çocukları ne kadar erken hayatla tanıştırdık o kadar iyi hep pamuklara saramayız 
(1,800 puan) tarafından
Ne güzel yazmissin cnm
Geçen sene anaokuluna gönderdim toplama çıkarma yapiyo harfleri biliyo taniyo isim içinde olan harfleri söylüyor mesela m harfiyle masa diyo yani iendini rahatça ifade edebiliyo şükür
(873 puan) tarafından
O zaman gönül rahatlığıyla başlatabilirsiniz hem oğlunuz sevinir yeni birşeyler öğrendikçe hem de kışın evde o yaşta bir çocuğu oyalamak çok zor bi durum Tv izleyeceğine sıkılacağına okula gider arkadaşları olur birşeyler öğrenir
(1,800 puan) tarafından
Bende bu yüzden çok istiyorum
0 oy
(4,090 puan) tarafından
72 aylıktan sonrası küçük sayılıyor hatta öğretmen bile bize size hak verilmiş çocuğunuzu 72 aydan küçükse ilkokula vermeyin diyor çünkü çok fark ediyor anasınıfına gitmesi birşey ifade etmiyor. Yaş , boy,akıl olarak farklı oluyorlar .seneye gönder ki kendini daha iyi geliştirmiş olsun ve yaşıylariyla hatta biraz daha büyük olunca daha iyi oluyor
(1,800 puan) tarafından
Yani yaşıtlarından çok iyi gelişim olarak ilerde diyebilirim
(4,090 puan) tarafından
Yani çok tavsiye etmiyorum ben açıkçası yinede siz bilirsiniz ama seneye sınıfın lideri olarak daha büyük olacak diğerlerinden en azından
(1,800 puan) tarafından
Anladım cnm sagol

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 309 göst.
9 Haziran 2023 Diğer kategorisinde plns_01 (76 puan) tarafından soruldu
+1 oy
37 cevap 1,235 göst.
28 Nisan 2024 Diğer kategorisinde .SU. (5,389 puan) tarafından soruldu
+2 oy
67 cevap 942 göst.
0 oy