+1 oy
423 göst.
Diğer kategorisinde (879 puan) tarafından
Kızlar 24 gün önce sezaryen doğum yaptım. Kanamam dündendir gelmiyor. 1-2 gün sonra duş alırım. 

Toplam 6 kilo aldım,  kilom hiç kalmadı sadece az bisey göbeğim var. Onun için korse kullanacağım, öneren var mi?

Spor yaptınız mı? Ağır spor değilde egzersiz şeklinde yapan oldu mu? 

Kişisel temizliginizi nasıl yaptınız 

Sormaya utanıyorum ama ilk ilişkiye kanama bittikten sonra mı girdiniz , 40 çıktıktan sonra mı? Nedense çok korkuyorum ağrım olacak diye. İlk ilişki ağrılı olur mu?

12 Cevaplar

+2 oy
(7,212 puan) tarafından

40 bitti hemen adet oldum 5 gün sürdü ne olur ne olmaz diye 1 hafta daha bekledik 50 günü geçmişti bizim kanama yoksa ilişki yaşanabilir kafasından da çıkın hem günah hem Dr bile 4o gün rahimin toplanma süresi olduğunu söylüyor 

(879 puan) tarafından
Bilgim olmadığı için sordum. Kanama bittiği için ilişkiye girmek için değil. Zaten gözüm korkuyor,  etim acıyor daha.
-Reklam-
0 oy
(450 puan) tarafından
Benim 27 inci gün kanamam  bitti duşumu abdestimi aldım hayatıma geri döndüm ibadetimi yaptım eşim de 50 inci gün yanaştı rahim kendini toparladık tan sonra ikimiz de aynı hazzı duyabilmek için erken bı süreçte ben odaklanamam istek olmaz acaba acırmi acaba kanama olur mu eşim de rahatsız olur yanaşmaz hiç 
(879 puan) tarafından
Allah var eşim asla bisey demiyor. Ben istesem de kendi tam iyi ol öyle olsun der.  Etim acıyor daha ve dikiş bölgesinde uyuşukluk var. Ama çok korkuyorum nedense doğumdan sonraki ilk ilişki çok ağrılı oluyor diyen var.
0 oy
(5,524 puan) tarafından
Bnm kanamam çok erken  bitmişti 40 tan sonra oldu 
(879 puan) tarafından
Benimde dundendir gelmiyor. Afedersin kurulanirken bile peçeteye gelmiyor.
(5,524 puan) tarafından
Bı kaç gün daha bekle cnm istersen. Tam emin olursin
0 oy
(2,027 puan) tarafından
Korseyi hiç bir doktor 2 aydan önce tavsiye etmiyor bende taktım çok canım yandı geri çıkardım bu hafta 2 aylık olacağız takicam.insallah 

Zaten kilo almamissin olanı da vermişsin insan emzirdikce de kilo veriyor çok iştahlı değilse o yüzden şimdi kg spor derdine düşme daha çok yeni..

İlişki de benim çok canım yandı çok yani özür dilerim sanki orası tamamen kapanmış gibiydi halbuki 9 ay ilişkimiz devam etmişti...
(879 puan) tarafından
Doktora korseyi sordum, kilon yok gerek yok ama sen bilirsin dedi. Ne zaman takacagim konusunda bir şey demedi. Ama etim aciyor korse acitir mi diye düşünüyorum.
Kilo konusunda fazla istahli değilim.  Emzirmeme ragmen cok yemiyorum.  Dogum kilomda gitti, cok minik , belli belirsiz bir gobegim var.
Evet bizim de ilişki konusunda yasak yoktu. Gözüm korkuyor. Zaman ilerledikçe nasıl hissederim bilmiyorum.
(2,027 puan) tarafından
Benimde etim acıdığı için takamadim biraz daha beklemeni tavsiye ederim. Kilo konusunda maşallah benim biraz daha vermem gerekiyor
0 oy
tarafından
En az 40 beklemeniz lazım hem sağlık hem dini açıdan 
(879 puan) tarafından
Doktor bir şey demedi canim benimde bilgim olmadığı için sormak istedim. Teşekkür ederim.
0 oy
(5,867 puan) tarafından
Dogumdan 2  ay sonra girdik ilişkiye acele etmeyin. Spor yapmadım emzirdigim için zayifladim
(879 puan) tarafından
Hamile kaldığım kiloya döndüm canim. 2-3 kilo daha vermek istiyorum sadece.
(5,867 puan) tarafından
Fırsat varsa ver . Ama emziriyorsan dikkatli ol
0 oy
(5,062 puan) tarafından
40 kontrolunden sonra dikislerini kontrol ettir disardan normal gozukebilir ama icerde normal olmayabilir benim 15 gun daha yasaklamisti ic dikislerim iyikesmemis tam korseyide medikal korseler var cirtli onlardan al kadin dogumcum ondan aldirmisti bana 
(879 puan) tarafından
Dikişleri aldırmaya gidince iyilesti demişti. 40 kontrolünden bahsetmedi. O zamanda mi gitmem gerekiyor?
(5,062 puan) tarafından
Evet canım 40.günde gitmen lazım  ic dikislerini rahmini iyice kontrol ediyor doktor
0 oy
(6 puan) tarafından
Canım valla ben de sezeriyan oldum 4cu gün göbeğimi tülbentle bağladım  öyle bağlıyordm kanamam bitene kadar 27 gün kanamam oldu daha kırkım çıkmadan da adet gördüm adetle birlikte kanamam 45 gün falan sürdü nerdeyse 10 gün adet görür gibi kanamam oldu sonrasında ilişki oldu evet bende korkuyordum çok kişisel temizlikte her zamanki makina kullandım hiç sorun yaşamadım 6 ay oldu şükür 
(879 puan) tarafından
Benimde bel , karın ağrım oluyor. Adet ağrısı gibi. Yakın zamanda adet olurum sanırım . Benim cildim çok hassas ağda ve jiletle aldığımda tahriş oluyor kıl kökleri enfeksiyon kapıyor. Lazere gidiyordum az da olsa tüy var. Acaba gidebilir miyim lazere?
0 oy
(1,390 puan) tarafından
Çok acili oluyor ilk ilişki malesef 40 bittikten sonra adet oldum sonra kendimi anca toparlayinca hazır olunca yaptım korse fln takmadım önermedi doktor göbeğimds yok 
(879 puan) tarafından
Benimde belli belirsiz bir göbek var. Doktor kilon yok ama sen bilirsin demişti. Ne zaman takabilecegim konusunda bir şey demedi ama. İlk ilişki zor oluyor diye duydum. Çoğu kişi öyle olduğunu söylemiş. Gittikçe daha da korkmaya başladım.
(1,390 puan) tarafından
O yüzden hazır olunca yapın dayanilacak gibi değil 1 aydan fazla beklemrme rağmen kötü oldum takma o zmn şimdilik rahat ol sonradan takarsın genelde onermiuorlar
0 oy
(2,377 puan) tarafından
Doktora sormadan ilişki yaşama ki 40 gün dinen yasak zaten . Bende miyom ameliyatı oldum sezeryan gibi kesisi 4 6 hafta arası demişti biz 5 hafta sonra beraber olduk sonra kanama geldi 4 gün oluyor bugün hala şar şar kanıyor doktor da 20 gün yasak verdi yani sor seni muayene etsjn öyle . Korse kullanmadm ama göbeğim yok 
(879 puan) tarafından
Doğumdan 10 gün sonra dikişleri aldırmaya gittim, kontrol için bir şey demedi. Ne zaman gitsem acaba?
(2,377 puan) tarafından
Dikiş aldırma olmuyor ya artık ne dikişi aldırdın canım sen? Benim cerrahi dikisti yani ameliyat 2 saat sürdü sezeryana göre bi tık fazla dikisim ve ekstra delik vardı üstte diren torbasi kan torbası vardı. O bile kendi düştü ki sezeryandan çok kestim dedi

Valla canım ben haftada bir gittim 1 ay dolasiya kadar doktor çağırdı zaten ben 3 gece yattım hastane de cumartesi çıktım 2 gün sonra tekrar kontrole çağırdı sonra 1 hafta sonra gel dedi sonra 10 gün dedi yani 1 buçuk ay hep 10 gün arayla gittim aksi durum olmadıkça . Normal doğurmuştum kızımı onda 40 günü doldurdun mu ertesi gün gel demişti doktorum gitmiştim ilişki onayı vermişti istersen sende git 40 doldu mu bı baksın ilişki konusunu falan sorarsın bazen doktorlar ekstra yasak koyabiliyor
(879 puan) tarafından
Sağli sollu iplik vardı canim bildiğin dikiş. Bicak ile kesip o ipliği söktü. O ipliği kesip çekince felaket canim yandı.
(2,377 puan) tarafından
Aa neden cerrahi dikiş yapmadı ki canım. Benim diren dikişi bile kendi düştü
0 oy
(9,524 puan) tarafından
Canım ilişki için bekle derim sezeryan yaraların acıyabilir belki. Spor içinde 4 6 ay sanırım beklemelisin. 
(879 puan) tarafından
Evet etim acıyor zaten hala rahat değilim.
0 oy
(1,861 puan) tarafından
Ben sezeryandan 1 hafta sonra dikişsiz tayt korse giydim doktor dedi çok da rahattı. 2.5- 3 ay sonra ilşkiye girdik canım hiç acımadı . Ben doğumdan 1 gün önce kuaföre gidip ağda yaptirmistim 2 ay sonra tekrar gidip ağda yaptırdım hiç bir sıkıntı yaşamadım. 
(879 puan) tarafından
Ben ağda yaptıramam . Cildim çok hassas kıl kökleri hemen enfeksiyon kapıyor. Biraz daha iyi olsam ve onay alsam lazere gideceğim. Sen bayağı iyileştikten sonra ilişkiye girmişsin o yüzden ağrı olmadı belkide.

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 97 göst.
0 oy
5 cevap 89 göst.
0 oy
5 cevap 88 göst.
0 oy
0 cevap 25 göst.

403,357 soru

12,081,956 cevap

36,357 kullanıcı