0 oy
244 göst.
Aile kategorisinde (38 puan) tarafından
Merhaba kızlar 3.5 yaşında oğlum var konuşması iletişimi her şeyi çok güzel ama bir huyu var anlayamadığım mesela parka gidiyoruz tahtarevalliye biniyor sonra kaydıraga diyelim kaydırakta 2 kere kaysın şimdi tahtarevalliye binmem lazım diyor onu yapıyor sonra yine kaydırak böyle sanki bir görevmiş de hepsini sırayla yapmak zorundaymış gibi davranıyor ya da etkinlik yaparken boyama yapıyor diyelim yanında bir oyuncak  da var oyuncaga dokunuyor sonra boyama sonra bana diyor ki şimdi sırada oyuncaga dokunmak var annecim hep böyle bu bir takıntı mı yoksa ikisinden de vazgecemediği için mi yapıyor böyle bir şey yaşayan var mı

8 Cevaplar

0 oy
(38 puan) tarafından
Yok mu böyle bir şey yaşayan
-Reklam-
0 oy
(7,753 puan) tarafından
İlk olarak öyle oynadıysa ona göre bir düzen oturmuştur kafasında sorun edilecek birşey gibi gelmedi bana.
(38 puan) tarafından
Aay Allah razı olsun sizden :)
(7,753 puan) tarafından
Hepimizden kuzum benim.
0 oy
(1,025 puan) tarafından
Benim kuzenimin oğlu da öyle. Gözüne bir şey takıldı mi simdi bunu yapma zamanı diyor ve elinde oynadığı/ yaptığı şeyi bırakıyor. Yapacağı şeyi de önceden kendi kendine söyleyip sonra yapıyor.
(38 puan) tarafından
Doktora sordu mu hiç bunu yoksa bişey yapmadılar mı
(1,025 puan) tarafından
Yok canım sormadılar. Onlar problem olarak bile görmüyorlar. Şimdi postu okuyunca o geldi gözümün önüne.
(38 puan) tarafından
Ben mi gereksiz takıntılıyım acaba :D
0 oy
(222 puan) tarafından
bana hayal dünyası çook geniş gibi geldi. bazı çocuklar öyledir bir sorun olarak göremedim.
0 oy
(4,359 puan) tarafından
Bu Tür bir şey yaşamadım ama iki gündür üç yaşındaki oğlumu çocuk psikiyatri ve çocuk gelişime götürüyorum. Bana sordukları rutin halindemi yaşar? Oyun oynarken yada yolda yürürken aynı yerden mi gitmek ister yada sırayla mı oynamak ister gibi sorular sordular bana. Ben hayır deyince normal dendi. Sende şimdi böyle deyince paylaşmak istedim sen her ihtimale karşı bi psikiyatriye göster istersen bir şey kaybetmezsin 
0 oy
(302 puan) tarafından
Asla gereksiz korkutmak istemem ben doktor yada bilgili biri değilim sadece kendi deneyimim üstünden yola çıkarak bilgi vermek istiyorum 

Benim oğlumda gecikmiş konuşma yaşadık geçmişte Allaha şükür terapi ile şuan duzledi fakat başlarda buna sebeb ne diye doktorlar gordu ve tekrarlama biseyleri sırayla yapma takıntı falan gibi pek çok şeyi sordular sebebi otizmden şüphe etmeleri otizm pek çok çeşiti olması

Allaha şükür oğlum da hiç biri çıkmadı bunların sadece ince motor gelişim yavaş olduğu için konuşması gecikmiş o da şuan yasitlarini yakaladı.

Yani sizinkin de yoktur elbet tek başına bunlar yeterli değil sonuç olarak ama siz yine de bi uzman görüşü alin
0 oy
(1,710 puan) tarafından
Ben küçükken öyleydim. Sokakta renkli kaldırımlara sırayla basardım. Sağ elimle bir yere dokununca solla da dokunmam gerekirdi  ya da annem gelir sağ yanağımi öper solu da optururdum. Eşim yemek yerken fark etti mesela kahvaltıda belli bir düzende yermişim bunun farkında değilim mesela. Peynir zeytin yumurta diyelim sıra asla şaşmazmış öyle yiyormusum. 
0 oy
(263 puan) tarafından
Sorunun nedenini bilmiyorum ama ben lisedeyken benim bir öğretmenim vardı buna benzer bir takıntısı vardı mesela şey anlatıyordu bir parmağım yere değdiyse on parmağım değecek falan gibi ama neden bilmiyorum

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 77 göst.
21 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Ececomez61 (374 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 73 göst.
0 oy
9 cevap 156 göst.
6 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Canveannesi (1,482 puan) tarafından soruldu
0 oy
15 cevap 411 göst.
22 Şubat 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu